سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

بهترین و بدترین غذاها برای کبد چرب



رژیم غذایی, کبد چرب

کبد چرب درمان دارویی خاصی ندارد ،تغییر در شیوه زندگی درمان اصلی کبد چرب است

 

کبد چرب در اثر تجمع چربی در سلول های کبد به وجود می آید و در افرادی که دچار اختلال در متابولیسم بدن هستند و چربی و قند خونشان بالاست، بیشتر دیده می شود. البته فردی که به آن مبتلا می شود، زمینه ژنتیکی هم دارد. در این بیماری تری گلیسیریدی که در سلول ها تجمع یافته از سلول های کبدی خارج نمی شود. وقتی به تدریج چربی در سلول های کبدی جمع می شود، اصطلاحاً می گویند فرد دچار کبد چرب غیر الکلی شده است.

 

با بروز استرس یا بیماری های جزئی که بر سیستم ایمنی تأثیر می گذارند، سلول هایی که دچار تجمع چربی شده اند، ملتهب می شوند و فاز دوم بیماری به شکل هپاتیت چرب غیرالکلی بروز می کند. تا این مرحله کبد چرب قابل درمان است اما در صورتی که فرد متوجه نشود یا پیگیر درمان نباشد، وارد مرحله سیروز و بدخیمی های کبدی می شود که درمان ندارد زیرا سلول های کبدی تخریب شده اند و راهی جز پیوند کبد باقی نمی ماند.

 

کبد چرب درمان دارویی خاصی ندارد. تغییر در شیوه زندگی، درمان اصلی و پیشگیرانه این بیماری است. فردی که به چاقی مبتلاست، با کمی کاهش وزن بهبود می یابد. مطالعه های مختلف نشان داده اند اگر این افراد 5 تا 10 درصد وزنشان را کاهش دهند، آنزیم های کبدی به حد طبیعی بازمی گردد. لازم است فرد مبتلا به متخصص تغذیه مراجعه کند و رژیم غذایی خاصی داشته باشد تا هرچه سریع تر بهبود یابد و بیماری اش وارد فاز 2 و 3 نشود.

 

خوردنی های مفید برای کبد:
تغییر در شیوه زندگی، درمان اصلی و پیشگیرانه بیماری کبد چرب است.
- چای سبز تأثیر زیادی در پیشگیری از تجمع و رسوب چربی ها در اطراف کبد دارد.

- گیاه خارمریم به صورت مصرف دمنوش یا خشک این گیاه همراه غذا در این زمینه موثر است.
- ریشه زنجبیل 2 تا 3 بار در هفته. مصرف دمنوش زنجبیل یا ماست کم چرب حاوی زنجبیل به ویژه در وعده هایی که غذای چرب خورده اید بسیار اهمیت دارد.
- زردچوبه به عنوان چاشنی در همه ی غذاها می تواند استفاده شود.
- عرق کاسنی و عرق شاهتره روزی یک لیوان
- روغن زیتون جایگزین اغلب روغن ها در رژیم غذایی تان شود.
- حبوبات: حبوبات نظیر لوبیاها، نخودها، عدس و ... می توانند در پیشگیری از پیشرفت کبد چرب تأثیرگذار باشند. حبوبات دارای پروتئین بالا، فیبر بالا و فاقد چربی اند و به همین خاطر در کاهش وزن بسیار کمک کننده خواهند بود.
- روزی یک قاشق چایخوری سیاهدانه با عسل طبیعی خوب جویده شود.
- نوشیدن یک لیوان آب که در آن عصاره یک لیموترش تازه وجود دارد در آغاز روز می تواند بهترین دارو برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب باشد.

 

خوردنی های مضر برای کبد چرب:
- غذاهای چرب، فست فودها و سرخ کردنی ها
- مصرف زیاد شیرینی جات
- هله هوله های چون چیپس و پفک و کیک و ...
- مصرف زیاد سردیجات طب سنتی
- قبل از میل غذا مصرف هر گونه مایعات حتی آب توصیه نمی شود و بهترین زمان نوشیدن هر نوع مایعات حتی آب نیم ساعت قبل از غذا و یا یک ساعت پس از میل غذا است.
- عدم نوشیدن آب یخ مخصوصا آبی که درون آن یخ است.

 

توصیه ها:
- هیچ وعده ی غذایی حتی شام را حذف نکنید. فقط کافی است غذاهای سبک تری را انتخاب نمایید. حذف وعده های غذایی کار را خرابتر می کند.

 

- به طور کلی کاهش مصرف گوشت، چربی و مواد قندی و مصرف بیشتر میوه و سبزیجات بسیار مفید است.

 

- در مصرف مکمل ها احتیاط کنید؛ چرا که مثلا مصرف بی رویه و بی قاعده ی ویتامین A می تواند یک عامل محرک برای ابتلا به بیماری کبد چرب باشد که در نهایت فرد را با خطر رسوب چربی در بافت های کبد و اختلال در عملکرد این عضو رو به رو می کند.
منبع:salamatnews.com


ویدیو مرتبط :
قرص کبد چرب روناکارا 5040 برای درمان گیاهی کبد چرب و سیروز کبدی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بهترین و بدترین غذاها برای پوست شما


با بالارفتن سن و ورود به دهه 30 سالگی، كلاژن و بافت ارتجاعی پوست به تدریج از بین می‌روند. در نتیجه پوست نازك و چروك می‌شود. برای جلوگیری از این روند، باید از یك‌سری نكات در رژیم غذایی پیروی كرد.

شرق: سلامت مو به قسمت داخلی تا بیرونی سر بستگی دارد. درست مانند سیستم عصبی، سیستمی در بدن وجود دارد كه سیستم پوششی نامیده می‌شود. سیستم پوششی شامل مو، پوست و ناخن‌هاست. بسیاری از افراد از محصولات متفاوتی برای سالم نگه‌داشتن مو استفاده می‌كنند. مراقبت درست از بدن و تغذیه مناسب برای سلامت موها ضروری است و عدم سلامت آن می‌تواند به دلیل تغذیه ناسالم باشد.

 موهای ناسالم كدر، خشك و قطعا دارای موخوره هستند كه به موها ظاهری نازیبا و حالت وزوزی می‌دهد. رژیم‌های غذایی‌ای كه در آن از مقدار زیادی قند، نمك و چربی حیوانی استفاده شود برای موها مناسب نیستند. آنها حالت فشار و نامناسبی برای بدن ایجاد كرده كه در نتیجه آن بدن به مقدار بیشتری مواد مغذی نیاز پیدا می‌كند. عادات غذایی نادرست ویتامین ب پوست را از بین می‌برد. ویتامین ب كاركردهای مختلفی برای انسان دارد. این ویتامین مانع ریزش مو شده و كمك به سالم ماندن ناخن‌ها می‌كند.



غذاهایی مانند نان و تخم‌مرغ دارای مقادیر فراوانی ویتامین ب و ث هستند. ویتامین ب و ث نقش مهمی در رشد موها، رنگ مناسب موها و جریان خون كافی آنها دارند. آنها به‌ویژه مانع صدمه‌دیدن موها می‌شوند. با وجود اینكه مصرف مولتی‌ویتامین برای موها بسیار خوب است، اما دریافت مواد مغذی مناسب از غذاها اهمیت بیشتری دارد. ویتامین آ نیز باعث سلامت پوست سر شده و برای پوست تاثیر شگفت‌انگیزی دارد. شما بهتر است از خوردن تنقلات و مصرف نوشیدنی‌های ناسالم بپرهیزید زیرا آنها مواد مغذی بدن را از بین می‌برند. برخی نوشیدنی‌ها مانند قهوه مقدار زیادی كافئین دارند كه برای مو مضر هستند. حداقل در روز هشت لیوان آب بنوشید تا موهای سالمی داشته و بدنتان پاك شود. این كار به آبرسانی به بدنتان نیز كمك خواهد كرد و همچنین به موهای شما رطوبت بیشتری خواهد داد.

مو دارای 98‌درصد پروتئین است. تارهای مو پروتئین مرده هستند. موها به محض اینكه از كف سر بلند می‌شوند می‌میرند. برای داشتن موهای سالم باید منبع پروتئین آنها را تامین كرد. گوشت، غلات و آجیل‌ها منابع سرشار از پروتئین هستند. یكی از مهم‌ترین نكات در این‌باره دوری از مصرف نوشیدنی‌های الكلی و سیگار است زیرا آنها ویتامین‌های ب و ث را در بدن از بین می‌برند و روی پوست اثرات تخریبی دارند.



بهترین و بدترین غذاها برای پوست شما

یكی از رایج‌ترین سوالاتی كه افراد بالای 20‌سال از پزشكان خود می‌پرسند این است كه برای جوان نگه داشتن و سفتی پوست از چه محصولات و كرم‌هایی باید استفاده كنند. حقیقت این است كه كرم‌های ضدچروك در جوان ماندن پوست نقش مهمی دارند اما به خودی خود كافی نیستند. چرا؟ زیرا با بالارفتن سن و ورود به دهه 30 سالگی، كلاژن (ماده‌ای كه پوست را سفت و محكم نگه می‌دارد) و بافت ارتجاعی پوست (بافتی كه پوست را نرم و انعطاف‌پذیر می‌كند) به تدریج از بین می‌روند. در نتیجه پوست نازك و چروك می‌شود. برای جلوگیری از این روند و ترمیم كلاژن و بافت ارتجاعی پوست، باید از یك‌سری نكات در رژیم غذایی پیروی كرد. در اینجا به مهم‌ترین آنها اشاره می‌كنیم:



پروتئین، دوست پوست!

كلاژن نوعی پروتئین است. بنابراین تمام مواد پروتئینی مانند مرغ، گوشت كم‌چرب و سویا پوست را سفت و انعطاف‌پذیر نگه می‌دارند.

رژیم‌های مكرر ممنوع!

افرادی كه خود را گرسنه نگه می‌دارند، بدن‌شان را از ساخت كلاژن‌های جدید محروم می‌سازند، كه این باعث می‌شود پوست سریع‌تر چروك شود.

شیرینی، به حد مجاز

مصرف بیش از حد قند به بافت‌های پوست آسیب می‌رساند و در ساخت كلاژن‌های جدید اختلال ایجاد می‌كند. این امر باعث نازك شدن و ضعیف شدن پوست می‌شود. اگر به شیرینی علاقه دارید سعی كنید در هنگام خوردن دسر تنها یك قاشق از آن را بخورید و از مصرف موادی كه در آنها از شربت ذرت با فروكتوز بالا (HFCS) استفاده شده است (مانند انواع نوشابه، سس‌های سالاد و سریال‌های صبحانه) بپرهیزید.

سبزی، هرچه بیشتر بهتر!

تحقیقات نشان داده‌اند افرادی كه بیشتر از بقیه از سبزیجات استفاده می‌كنند، پوست‌شان (به خصوص در ناحیه دور چشم) كمتر چروك می‌شود. بنابراین هنگام خوردن مرغ، ماهی، توفو یا استیك؛ به جای مصرف برنج، سیب زمینی و پاستا در كنار آنها از اسفناج، كدو و لوبیای سبز استفاده كنید.

یك راه خوش‌مزه برای تامین پروتئین و سبزیجات مورد نیاز بدن، درست كردن اسموتی‌های خوش مزه با آنها است. كافی است تمامی مواد را به همراه یخ در مخلوط‌كن ریخته، با یكدیگر مخلوط کنید.