سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

بهترین راه برای مقابله با افسردگی پس از زایمان



افسردگی پس از زایمان,مقابله با افسردگی پس از زایمان

تحقیقات اخیر نشان می دهند که بسیاری از زنان باردار دچار کمبود اسیدهای چرب امگا- 3 هستند و بر اساس مطالعات انجام شده در دانشگاه مونترال و مرکز تحقیقات مادر و کودک، کمبود امگا- 3 یکی از عوامل اصلی در بروز افسردگی پس از زایمان است. زنان در سنین باروری بیشتر از سایر افراد در معرض خطر افسردگی هستند و تولد کودک این بیماری را در زنان آسیب پذیر شدیدتر می کند. این نوع افسردگی با اختلال در وضعیت سلامتی مادر و همچنین کودک او مرتبط  می باشد.

در تحقیقات اخیر مشخص شد که بین بارداری،  میزان امگا- 3 و واکنش شیمیایی که منجر به تولید سروتونین در مغز می شود ارتباط وجود دارد. سروتونین ماده ای است که در تنظیم خلق و خو نقش دارد. از آن جایی که امگا- 3 از مادر به جنین و همچنین از طریق شیر به نوزاد منتقل می شود، میزان این اسید چرب در دوران بارداری و حداقل 6 هفته پس از زایمان به شدت کاهش می یابد. مشکل دیگر این است که اغلب افراد از جمله زنان باردار و شیرده به میزان کافی امگا- 3 دریافت نمی کنند. بنابراین یکی از راه های پیشگیری و کنترل افسردگی پس از زایمان این است که به مادران توصیه کنیم در دوران بارداری و شیردهی به میزان کافی از اسیدهای چرب امگا- 3 استفاده کنند.

ماهی ها به ویژه ماهی های چرب مانند سالمون، ساردین و قزل آلا، گردو، دانه کتان و شاهدانه از منابع خوب اسیدهای چرب امگا- 3 به شمار می روند.
منبع : سیمرغ

 


ویدیو مرتبط :
علائم افسردگی پس از زایمان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

یك رژیم غذایی مفید برای مقابله با افسردگی



 

 

یك رژیم غذایی مفید برای مقابله با افسردگی

 

همه ما بعد از گذراندن یك روز بد و سخت و برای رهایی از احساس افسردگی به خوردنی‌ها روی می‌آوریم اما  نكته مهم این است كه در این لحظه باید خوردنی‌هایی را انتخاب كنیم كه به جای افزایش خستگی و كسالت، خلق ما را بالا ببرند و حال روحی ما را بهبود بخشند.

 

روزنامه نیویورك تایمز در یك مقاله بهداشتی جدید فهرستی كوتاه از چند خوراكی موثر را ارائه كرده است كه می‌تواند باعث افزایش خلق افراد شود. در این مقاله توصیه شده است:

 

1-‌ میوه‌ها، سبزی‌ها و ماهی را انتخاب كنید. در یك مطالعه جدید كه روی 3500 مرد و زن انجام گرفت معلوم شد اشخاصی كه طی سال گذشته رژیم غذایی‌شان غنی از این قبیل مواد غذایی بوده در مقایسه با افرادی كه بیشتر از انواع دسرها، غذاهای سرخ كرده، گوشت فرآوری شده، غلات تصفیه شده و محصولات پرچرب استفاده كرده خیلی كمتر دچار افت خلق و حالت‌های افسردگی شده‌اند.

 

بررسی‌های قبلی تایید می‌كند كه آنتی اكسیدانهای موجود در میوه‌ها و سبزی‌ها و همچنین اسیدهای چرب امگا -3 در ماهی با كاهش خطر افسردگی رابطه مستقیم دارد. فولیت كه نوعی ویتامین B موجود در سبزیجات تیره رنگ مثل اسفناج و نخود است روی انتقال دهنده‌های عصبی مغز تاثیر می‌گذارد و این تاثیر مثبت موجب افزایش خلق می‌شود. بر همین اساس مصرف تمام انواع گروه‌های غذایی سالم و مفید به دلیل دارا بودن تمام انواع ریز مغذی‌ها و املاح ضروری برای بدن راهكاری موثر برای مقابله با افسردگی است.

 

2-‌ كربوهیدرات‌ها را فراموش نكنید. در بررسی جدیدی كه در مجله آرشیو طب داخلی منتشر شده تاكید شده است افرادی كه روزانه مقدار بسیار كمی كربوهیدرات مصرف می‌كنند بیشتر دچار اضطراب، افسردگی و پرخاشگری می‌شوند. در حالی كه بروز این احساسات منفی در كسانی كه رژیم غذایی كم چرب ولی غنی از كربوهیدرات دارند به میزان زیادی كاهش پیدا می‌كند.

 

متخصصان معتقدند كه كربوهیدرات موجب افزایش تولید سروتونین می‌شوند كه ماده شیمیایی نشاط ‌آور در مغز است.

 

3-‌ یك كمی شكلات بخورید، نتایج یك مطالعه جدید در سوئیس نشان داد كه خوردن روزانه مقدار كمی (4/1 اونس) شكلات تلخ به مدت دو هفته موجب كاهش هورمونهای استرس از جمله كورتیزول در افرادی می‌شود كه استرس بالایی دارند.

 

شكلات تلخ حاوی آنتی اكسیدانی موسوم به پلی فنول است كه در میوه‌ها و سبزی‌ها نیز یافت می‌شود و روی ایجاد تغییرات در استرس تاثیر دارد.

منبع:سلامت نیوز