سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

بهترین راه برای آنكه بیمار نشوید


یكی از مهم‌ترین راه‌های انتقال و انتشار میكروب‌ها و عوامل بیماری‌زا، دست‌های ما هستند. همه ما می‌دانیم كه دست‌هایمان را باید بشوییم، اما كی ؟ چگونه و با چی؟






یكی از مهم‌ترین راه‌های انتقال و انتشار میكروب‌ها و عوامل بیماری‌زا، دست‌های ما هستند. در هر سانتی‌متر مربع از پوست دست، حدود 1500 باكتری وجود دارد و براساس مطالعات و تحقیقات به عمل آمده، ارزان‌ترین و ساده‌ترین راه برای پیشگیری از انتشار عفونت‌های تنفسی، شستن مرتب و صحیح دست‌هاست.اگرچه شست‌وشوی دست‌ها كاری ساده به‌نظر می‌رسد ولی با‌توجه به اهمیت این‌كار در جلوگیری از انتقال بیماری،این مساله بسیار مهم است. با شستن صحیح دست‌ها می‌توان از انتقال بیش از 97‌درصد عفونت‌ها، به‌ویژه عفونت‌های تنفسی پیشگیری كرد، درحالی‌كه شاید تنها درصد بسیار اندكی از افراد از نحوه صحیح شست‌وشوی دست‌ها آگاهی دارند.





   شست‌وشوی دست‌ها در موارد زیر الزامی است و به میزان زیادی از انتقال بیماری جلوگیری می‌كند:
  •  پس از استفاده از توالت
  •  قبل و پس از خوردن غذا
  •  پس از سرفه، عطسه و تمیز كردن بینی
  •  قبل و پس از آماده كردن گوشت، مرغ و یا ماهی
  •  پس از استفاده ار وسایل نقلیه عمومی یا حضور در اماكن عمومی
  •  پس از تماس با كیسه‌های زباله و فضولات
  •  پس از تماس با افراد بیمار
  •  پس از تماس با حیوانات
آسان‌ترین و در عین حال موثرترین راه پیشگیری از بیماری‌های تنفسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا، شست‌وشوی دست‎ها با آب و صابون است. شست‌وشوی صحیح و اصولی دست‌ها حداقل به‌مدت 20 ثانیه با آب ولرم و صابون، به مقدار بسیار زیادی خطر ابتلا به عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی را كاهش می‌دهد.



نکته : شست‌وشوی صحیح و اصولی دست‌ها حداقل به‌مدت 20 ثانیه با آب ولرم و صابون، به مقدار بسیار زیادی خطر ابتلا به عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی را كاهش می‌دهد.





   صحیح‌ترین روش برای شستن دست‌ها:

  •  بالا زدن آستین لباس (آستین لباس خیس و مرطوب عاملی برای انتقال آلودگی است)
  •  شست‌وشوی از قسمت مچ دست به سمت انگشتان
  •  شست‌وشوی كف دست و پشت دست
  •  شست‌وشوی هر انگشت به‌صورت كامل و جداگانه
  •  آبكشی از مچ به سمت انگشتان





   در مكان‌های شلوغ از این شوینده‌هااستفاده كنید

صابون یكی از قدیمی‌ترین پاك كننده‌هاست و عقیده بر این است كه بیش از 4500 سال است كه از آن استفاده می‌شود. تركیب همه صابون‏ها تقریبا یكسان است و ماده پاك‏كننده‌ای كه با تركیب با چربی‌ها و آلودگی‌ها، آن‌ها را از دست جدا كرده و می‌شوید، سورفاكتانت نام دارد.صابون‌ها در انواع مختلف تولید می‌شوند: صابون جامد، صابون مایع، صابون فوم و صابون آنتی باكتریال. استفاده از صابون‌های جامد به‌دلیل وجود احتمال انتقال آلودگی توسط صابون جامد، كمتر توصیه می‌شود.در اماكن عمومی و محل‌هایی كه افراد بسیار زیادی از صابون استفاده می‌كنند، استفاده از صابون‌های غیرجامد مانند صابون مایع، صابون فوم و صابون آنتی باكتریال به‌دلیل بهداشتی‌تر بودن، توصیه می‌شود.


ویدیو مرتبط :
‫لطفا در نوروز بیمار نشوید‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیاده‌روی کنید تا بیمار نشوید



پیاده روی,فواید پیاده روی

پیاده‌روی کنید تا بیمار نشوید

عضو هیات علمی گروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد شوشتر با بیان این که پیاده روی ورزشی بسیار مناسب برای افزایش استقامت قلبی و تنفسی است، گفت: پیاده روی از ابتلا به بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند.

رضا محمدپور در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: تندرستی شامل چهار فاکتور اصلی استقامت قلبی و تنفسی، استقامت عضلانی و قدرتی، انعطاف پذیری و ترکیب بدنی است که فرد باید این چهار فاکتور را در طول هفته با انجام تمرینات ورزشی دریافت کند.

وی ادامه داد: پیاده روی ورزشی است که فرد به وسیله آن می تواند فاکتور اولیه تندرستی را که استقامت قلبی و تنفسی است، افزایش دهد. استقامت قلبی و تنفسی، به این معنا است که قلب، عروق خونی و دستگاه تنفسی به خوبی کار کنند و به راحتی نیز اکسیژن را به سمت سلول ها برده و مصرف کنند که افراد به وسیله پیاده روی می توانند این فاکتور را دریافت کنند.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: هر کاری که کمی طولانی مدت باشد و کمی ضربان قلب را افزایش دهد، به استقامت قلبی و تنفسی کمک می کند که یکی از این اقدامات پیاده روی است. همچنین پیاده روی از بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی مانند دیابت، فشارخون، چربی خون، بیماری اعصاب و حتی برخی از سرطان ها جلوگیری می کند.

وی بیان کرد: در هنگام پیاده روی با توجه به این که دوسوم سوخت بدن، چربی است به کاهش چربی های بدن و چربی های زیر پوست نیز کمک می کند. معمولا صبح ها زمان مناسبی برای انجام تمرینات سبک ورزشی و استقامتی از جمله پیاده روی است که البته نوع زندگی امروزی نیز در تعیین زمان ورزش کردن موثر است.

محمدپور افزود: صبح ها به دلیل این که تازه از خواب بیدار شده ایم و بدن هنوز حالت خواب آلودگی دارد، کارهای سنگین، سرعتی و قدرتی را نمی توان انجام داد و به همین دلیل می طلبد با انجام حرکات سبک ازجمله پیاده روی، بدن را به خوبی گرم کرد و سپس در بعدازظهر که بدن فعالیت بیشتری را انجام داده است، به انجام تمرینات سرعتی و قدرتی پرداخت.

این عضو هیات علمی گروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد شوشتر عنوان کرد: نحوه پیاده روی به آمادگی بدن افراد بستگی دارد و به دلیل این که پیاده روی نوعی حرکت است، روی تندرستی تاثیر می گذارد و البته این که چقدر تاثیر دارد به آمادگی فرد و فشار تمرینی او بستگی دارد. اگر فردی تاکنون هیچ فعالیت ورزشی انجام نداده است و می خواهد فعالیت خود را با پیاده روی آغاز کند، می تواند از 20 دقیقه پیاده روی آرام فعالیت خود را آغاز کند و کم کم آن را افزایش دهد تا کمی ضربان قلب او بیشتر شود.

وی افزود: در کل طبق اصل اضافه بار علم تمرین، زمانی که قصد داریم به پیاده روی بپردازیم، باید از پیاده روی آرام آغاز کنیم و رفته رفته با افزایش آمادگی جسمانی، می توانیم به پیاده روی سریع بپردازیم تا به حالت دویدن برسیم. این نوع پیاده روی تاثیرش از همان قدم های ابتدایی شروع می شود.

محمدپور اظهار کرد: باتوجه به این که تندرستی از چهار فاکتور تشکیل شده است و پیاده روی تنها یک فاکتور را تقویت می کند، نمی توان از بخش ساختار عضلانی که فاکتور دوم تندرستی است، غافل شویم. افرادی که دچار بیماری هایی ازجمله کمر درد، زانو درد و دیسک کمر هستند ممکن است با پیاده روی بیماری آن ها تشدید شود زیرا این افراد با پیاده روی در حالت عمودی قرار می گیرند، بدون این که عضلات آن ها تقویت شود که در این صورت ممکن است روی نقاطی که دچار بیماری هستند، فشار وارد شده و بیماری شان تشدید شود، پس می طلبد فاکتور استقامت عضلانی و قدرتی آن ها نیز تقویت شود.

وی در پایان گفت: باتوجه به تفاوت های فردی که در انسان ها وجود دارد، بهتر است افراد به یک کارشناس ورزشی برای دریافت یک برنامه ورزشی متناسب با شرایط زندگی و جسمی خود، مراجعه کنند./ایسنا