سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

با مضرات مصرف زیاد نمک آشنا شوید



نمک, عوارض مصرف زیاد نمک, مضرات مصرف زیاد نمک

مضرات مصرف زیاد نمک
در این مطلب در مورد عوارض استفاده زیاد نمک و بروز مشکلاتی چون فشار خون بالا، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم، سکته های قلبی و ... و همچنین میزان صحیح مصرف نمک مطالبی می خوانید.
کاهش مصرف نمک، سریعا باعث کاهش فشار خون بالا می شود و اگر همیشه به مقدار کم نمک مصرف شود، فرد با افزایش سن دچار فشار خون بالا نخواهد شد.

 

نمک چه نقشی در بدن دارد؟
نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت وساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است. این ماده به مقدار محدود مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است. به طور مثال در هنگام اسهال و استفراغ و یا فعالیت شدید بدنی و در هوای گرم با مصرف کمی نمک می توان املاح از دست رفته بدن را جبران کرد.


چه مقدار نمک بخوریم؟
در حال حاضر مصرف نمک که بویژه در غذاهای آماده به میزان زیاد مورد استفاده قرار می گیرد در کشور ما بالا است. طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک پنج گرم است. این درحالیست که میزان مصرف نمک در کشور 2 تا 3 برابر این مقدار برآورد شده است. نمک دریافتی شامل نمک نمکدان، نمک موجود در مواد غذایی و نمک اضافه شده به غذا در زمان طبخ است.

 

مصرف زیاد نمک یا غذاهای شور چه عوارضی را به دنبال دارد؟
در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیه ها هم سالم بوده و عملکرد خوبی داشته باشند نمک مورد نیاز بدن تامین می شود، اما در صورت تداوم مصرف زیاد نمک و مواد شور و یا اختلال در کارکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع،نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می شود.

 

مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و بروز بیماری های قلبی – عروقی به ویژه در افرادی که سابقه این بیماری ها را در خود یا خانواده دارند، می شود. طبق تحقیقات مشخص شده است که دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات مضر دیگری نظیر سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و ... نیز بر سلامت دارند.

 

- مصرف زیاد نمک و سکته های قلبی
مقدار مصرف نمک با میزان شیوع سکته قلبی در جامعه مرتبط است. علاوه بر اینکه نمک باعث افزایش فشار خون می شود، به نظر می رسد به طور مستقیم و بدون اینکه اثری بر فشار خون داشته باشد، باعث سکته قلبی نیز می شود.

 

- نمک و سرطان معده
کاهش مصرف نمک، خطر شیوع سرطان معده را کاهش می دهد. در مطالعه کشورهای مختلف در جهان، ارتباط نزدیکی بین مقدار مصرف نمک و تعداد افراد مبتلا به سرطان معده آشکار شده است. در مناطقی که مردم نمک کم مصرف می کنند، شیوع سرطان معده کمتر است.

 

- ارتباط مصرف زیاد نمک و پوکی استخوان
نمک زیاد، کلسیم را از استخوان ها جدا می کند و باعث دفع آن از ادرار می شود. به همین دلیل باعث نازک شدن و پوکی استخوان می شود، در نتیجه با افزایش سن، استخوان ها به راحتی می شکنند. برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک باید کاهش یابد.

 

- مصرف زیاد نمک و آسم
مصرف نمک زیاد، شرایط آسم را تشدید می کند، یعنی اگر مستعد ابتلا به آسم هستید، به طور غیرمستقیم، بیماری شما را وخیم تر می کند. مطالعات متعدد نشان داده اند که کاهش مصرف نمک، همراه با سایر عوامل درمانی آسم، در بهبود این بیماری موثر و مفید است.

 

- نگهداری مایعات بدن
مصرف نمک زیاد، باعث افزایش احتباس مایعات در بدن می شود.کاهش مصرف نمک در این شرایط، حدود 2 لیتر از مایعات بدن (2کیلوگرم از وزن بدن) را کاهش می دهد. در بسیاری از زنان که دچار ورم قوزک پا و تنگ شدن انگشتر در دست شان هستند، با کاهش مصرف نمک در غذای خود، ورم بسیار کاهش می یابد.

 

نمک, عوارض مصرف زیاد نمک, مضرات مصرف زیاد نمک

 

چگونه نمک کمتری مصرف کنیم؟
شما به روش های زیر می توانید نمک کمتری مصرف کنید:
1- غذاهای کم نمک را انتخاب کنید و یا غذاها را با مقدار نمک کمتری تهیه کنید.
2- سر سفره غذا نمکدان را حذف کنید.
3- برای طعم دادن به غذاها، به جای نمک از چاشنی هایی مانند سرکه، آبلیمو، سیر، پیاز، سبزی های معطر و سایر ادویه ها استفاده کنید.
4- تا حد امکان از مصرف غذاهای صنعتی (غذاهای آماده و کنسروها) که نمک زیادی دارند اجتناب کنید.


5- سعی کنید نان های کم نمک یا بی نمک استفاده کنید.توجه داشته باشید که مقدار نمک موجود در نان معمولا زیاد است.
6- سعی کنید مواد غذایی تازه و طبیعی بخورید و مصرف مواد غذایی شور، دودی و ترشی ها را کاهش دهید.
7- برای کم کردن مقدار نمک پنیرها، آنها را قبل از مصرف در آب بخیسانید.
8- برچسب های روی بسته مواد غذایی را برای دانستن مقدار سدیم (ماده اصلی نمک) مواد غذایی، مطالعه کنید.


9- آجیل ها و مغزها (مانند بادام و پسته) را بصورت بی نمک یا خام (شور نشده) مصرف کنید.
10- مهمترین دلایل مصرف زیاد نمک، عادت به طعم شور است. پس مطمئن باشید با کم کردن مقدار نمک مصرفی خود، در طول زمان به طعم کم نمک هم عادت می کنید.

 

گردآوری : بخش سلامت صبح بخیر

 

منابع :

.pezeshk.us

salamatnews.com

 


ویدیو مرتبط :
با روبات با نمک 8000 دلاری آشنا شوید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

با رکوردداران مصرف چای در دنیا آشنا شوید+تصاویر



 
اخبار گوناگون - جای خالی ایرانی‌ها حس می‌شود
با رکوردداران مصرف چای در دنیا آشنا شوید+تصاویر

چای به عنوان دومین نوشیدنی محبوب دنیا در برخی کشورها طرفداران بیشتری دارد و گاهی به عنوان نمادی از فرهنگ و مهمان‌نوازی یک فرهنگ به حساب می‌آید.

چای را می‌توان دومین نوشیدنی محبوب دنیا پس از قهوه در نظر گرفت.

مصرف چای به نوعی با زندگی بسیاری از افراد گره خورده است. هنگام ناراحتی، در یک روز سرد زمستانی و یا برای برطرف کردن خستگی کار روزانه بسیاری از افراد چای را انتخاب می کنند.

چای در انواع مختلف باز، کیسه‌ای، سرد و گرم عرضه می‌شود و هر کدام به نوعی با توجه به سلیقه‌های مختلف طرفداران خاص خودش را دارد.

تاریخچه مصرف چای به سال های بسیار دور باز می‌گردد و به نوعی می‌توان گفت چای دیگر یک نوشیدنی صرف نیست بلکه به عنوان یک فاکتور در تعاملات اجتماعی و فرهنگ بسیاری از کشورها نقش دارد.

در ادامه نگاهی خواهیم داشت به لیست بزرگ‌ترین کشورهای مصرف کننده چای در دنیا به ازای مصرف سالیانه یک فرد در یک سال.

قزاقستان – سرانه 1.54 کیلوگرم برای هر شخص
آمارها نشان می‌دهد 99 درصد از جمعیت 16.5 میلیون نفری این کشور چای می‌نوشند که 50 درصد آنها بیش از 4 فنجان چای را روزانه مصرف می‌کنند. قزاقستان از کشورهایی است که خود چای تولید نمی کند و عمده آن را از چین، سری لانکا و هند وارد بازار می کند.
 

اخبار,اخبار گوناگون,بزرگ‌ترین کشورهای مصرف کننده چای در دنیا


قطر – سرانه 1.60 کیلوگرم برای هر شخص
اگر به عنوان میهمان به کشور قطر بروید مانند بسیاری از کشورهای خاورمیانه به احتمال زیاد با کاراک از شما استقبال خواهد شد. کاراک نوعی خاص از چای است که در قطر طرفدار دارد. بدین صورت که برگ های چای قبل از سرو کردن جوشانده می شوند که بوی مطبوعی دارد و در بیشتر مواقع با شیر سرو می شود.

اخبار,اخبار گوناگون,بزرگ‌ترین کشورهای مصرف کننده چای در دنیا


کویت – سرانه 1.61 کیلوگرم برای هر شخص
چای در کویت نیز مانند کشور همسایه اش قطر از اهمیت زیادی در کنار فرهنگ مهمان نوازی عربی برخوردار است. در صورتی که میزبان شما در کویت (چه در خانه و چه در محل کار) به شما چای تعارف کند و شما امتناع کنید نوعی بی‌ادبی به میزبان تلقی می شود. چای در کویت معمولا گرم و به همراه آجیل و شیرینی سرو می شود.
 

اخبار,اخبار گوناگون,بزرگ‌ترین کشورهای مصرف کننده چای در دنیا

 
امارات متحده عربی –سرانه 1.89 کیلوگرم برای هر شخص
فرهنگ مشابه کویت در امارات متحده عربی نیز وجود دارد و در صورتی که پیشنهاد چای شخصی را رد کنید به نوعی بی ادبی به حساب می آید. اخیرا مصرف چای سبز در امارات متحده رواج بیشتری داشته و طرفداران زیادی در چایخانه ها نیز دارد.

اخبار,اخبار گوناگون,بزرگ‌ترین کشورهای مصرف کننده چای در دنیا


سیشیل – سرانه 2.08 کیلوگرم برای هر شخص
سیشیل کشوری زیبا و کوچک متشکل از 150 جزیره کوچک در جنوب شرقی آفریقا است. با وجود اینکه سیشیل کمترین جمعیت در میان کشورهای افریقایی (90000 نفر) را دارد ، از لحاظ سرانه مصرف چای در لیست 10 کشور دنیا قرار دارد. شرایط آب و هوایی منطقه نیز به کشت چای در این کشور کمک زیادی می کند.

اخبار,اخبار گوناگون,بزرگ‌ترین کشورهای مصرف کننده چای در دنیا


انگلستان– سرانه 2.74 کیلوگرم برای هر شخص
چای انگلیسی یکی از معروفترین و محبوب ترین چای ها در سرتاسر دنیا است. مردم انگلستاندر بسیاری از ساعات روز نوشیدنی چای را در برنامه خود دارند.اما مصرف چای در صبحانه بسیار بیشتر از مواقع دیگر است. برندهای چای انگلیسی مانند ایرل گری نیز محبوبیت جهانی دارند.

اخبار,اخبار گوناگون,بزرگ‌ترین کشورهای مصرف کننده چای در دنیا


موریتانی – سرانه 3.22 کیلوگرم برای هر شخص
کشور موریتانی در سواحل غربی افریقا دومین کشور افریقایی این لیست با بیشترین مصرف چای در جهان است. در بیشتر مواقع چای سرو شده در موریتانی شامل چای سبز ، شکر و برگ های نعناع می شود.

اخبار,اخبار گوناگون,بزرگ‌ترین کشورهای مصرف کننده چای در دنیا

 
ایرلند – سرانه 3.22 کیلوگرم برای هر شخص
این جزیره سبز پیوندی دیرینه با چای دارد. بیشترین نوع چای مصرف شده در کشور ایرلند چای سیاه و چای آسام است. لیون و بری، دو تولید کننده بزرگ چای در این کشور محسوب می شوند. چای در ایرلند به صورت داغ و گاها به همراه شیر و شکر سرو می شود. هر فرد روزانه 4 فنجان چای مصرف می کند.

 

اخبار,اخبار گوناگون,بزرگ‌ترین کشورهای مصرف کننده چای در دنیا


مراکش – سرانه 4.34 کیلوگرم برای هر شخص
تعارف کردن چای به مهمان در کشور مراکش نیز جزء فرهنگ و رفتار مهمان نوازانه محسوب می شود. یکی از محبوب ترین انواع چای که در مراکش سرو می شود چای نعناع است که با برگ های تازه نعناع و مقداری تنباکو برای طعم به همراه اکثر وعده های غذایی سرو می شود.

 

اخبار,اخبار گوناگون,بزرگ‌ترین کشورهای مصرف کننده چای در دنیا


ترکیه – سرانه 6.87 کیلوگرم برای هر شخص
اولین کشور در این لیست ترکیه با مصرف سرانه 87. 6 کیلوگرم چای برای هر شخص است. چای در ترکیه و کشورهای مجاور از محبوبیت بالایی برخوردار است. چای از اوایل قرن بیستم جایگزین قهوه در ترکیه شد و لقب نوشیدنی اول کشور را به خود اختصاص داد.

اخبار,اخبار گوناگون,بزرگ‌ترین کشورهای مصرف کننده چای در دنیا

اخبار گوناگون - بازار خبر