سلامت
2 دقیقه پیش | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
باز شدن دهانهی رحم برای زایمان طبیعی
در زایمان طبیعی، باز شدن دهانهی رحم در همهی خانمها یکسان نیست و با یکدیگر فرق دارد
خیلی از خانمهای بارداری که هفتههای آخر بارداریشان را سپری میکنند وتصمیم گرفتهاند تا بچهشان را بهطور طبیعی به دنیا بیاورند،به شدت کنجکاوند تا بدانند برای اینکه زایمان طبیعی خوبی داشته باشند، دهانهرحمشان تا چه اندازهای باز میشود؟ آیا دهانهی رحم در هنگام زایمان باز میشود و یا کمی قبل از زایمان؟ به همین بهانه به گفتگو با دکتر فاطمه سمامی، جراح ومتخصص زنان و زایمان و دارای برد تخصصی، پرداختیم.
دکتر سمامی،دربارهی باز شدن دهانهی رحم برای زایمان طبیعی میگوید:« باز شدن دهانهی رحم در همهی خانمها یکسان نیست و فرق دارد. خانمهایی که قبلا یکبار زایمان طبیعی داشتهاند، ممکن است از همان ابتدای بارداری دهانهی رحمشان به اندازهی 1 تا 2 انگشت باز باشد. اما خانمهای بارداری که قرار است برای اولینبار زایمان کنند معمولا زمانی که در فاز زایمان قرار میگیرند، دهانهی رحمشان اندازه 3 انگشت باز میشود و در این حالت درد زایمان هم دارند. در بعضی موارد کسانی که برای اولینبار زایمان میکنند، دهانهی رحمشان دیرتر باز میشود.»
دکتر سمامی درباره باز شدن دهانهرحم و ارتباط آن با دردهای زایمانی میگوید:« معمولا در بیشتر موارد، خانمهایی که برای اولینبار زایمان میکنند، پس از هفتهی 36 و شروع دردهای زایمانی کاذب، دهانهی رحمشان کمکم باز میشود اما هنوز در فاز فعالیتهای زایمانی قرار نگرفتهاند. اما در هفتههای آخر و زمانی که خانمهای باردار در فاز فعالیتهای زایمانی قرار میگیرند، دهانهی رحمشان حداقل تا 3 انگشت باز شده، دردهای زایمانی دارند و انقباضات رحمشان خبر از این میدهد که حداقل تا چند ساعت بعد زایمان میکنند.»
دکتر سمامی با بیان اینکه بسته به وضعیت جسمانی و ساختار بدن، خانمها روند زایمانی متفاوتی دارند میگوید:« بعضی خانمها ممکن است زایمان زودرس و بعضی دیگر زایمان دیررس داشته باشند. در حالت طبیعی و نرمال،بعد از هفته 38 یا 39 بارداری، دهانهی رحم برای زایمان طبیعی باز میشود. در صورتی که در زایمانهای زودرس، بعد از 36 هفتگی دهانهی رحم ممکن است 1 تا 2 سانتیمتر باز شود و حتی در بعضی موارد در هفته 30 بارداری هم ممکن است که دهانهی رحم تا 2 سانتیمتر باز شود.»
خانمها با انجام ورزشهای ویژه دوران بارداری میتوانند به روند زایمانشان کمک کنند
هرچقدر زمان بارداری طولانی شود، دهانهرحم دیرتر باز میشود بهطوری که ممکن است تا هفتهی 40 هم دهانهی رحم باز نشود. به همین دلیل دکتر سمامی توضیح میدهد:« بعضی از خانمها دهانهی رحمشان سفت است و برای زایمان طبیعی باز نمیشود به همین دلیل برای باز شدن دهانهی رحم این خانمها از داروهای مخصوصی برای نرم کردن دهانهی رحم استفاده میشود. اما اگر دهانهی رحم این خانمها به این داروها هم جواب نداد، او را برای انجام عمل سزارین به اتاق عمل میفرستند. همچنین در مواردی که زایمان خانمها با وجود دردهای زایمانی خوب، پیشرفت نکند، آنها را برای سزارین راهی اتاق عمل میکنند.»
خانمها با انجام ورزشهای ویژه دوران بارداری میتوانند به باز شدن بهموقع دهانهی رحم و روند زایمانشان کمک کنند. چون بعضی از خانمهایی که تمام وقت در خانه در حال استراحت هستند، دهانهی رحمشان برای زایمان به خوبی باز نمیشود و دچار مشکل میشوند.
گاهی باز نشدن دهانهی رحم با بعضی از اختلالات و بیماریها ارتباط دارد. بر همین اساس دکتر سمامی میگوید:« در برخی از بیماریها، بافت همبند دهانهی رحم بسته است و یا در زایمان قبلی عمل سرکلاژ انجام دادهاند که به دنبال آن یک حلقهسفت در دهانهی رحمشان مشاهده میشود. بنابراین برای این خانمها یا از داروهای مخصوص برای شل شدن دهانهی رحم استفاده میشود و یا آنها را سزارین میکنند. بههرحال باز شدن دهانهی رحم به بافت آن و مچنین ساختمان لگن خانمها مربوط میشود.»
دکتر سمامی به همهی خانمهای باردار توصیه میکند:« مهمترین نکته برای یک زایمان راحت به ویژه زایمان طبیعی، تصمیمگیری و آمادگی کامل یک خانم برای آن زایمان است. چون آرامش روحی و همکاری مادر در پیشرفت روند زایمان بسیار مهم است و بر روی باز شدن دهانهی رحم تأثیر میگذارد. در موارد زیادی مشاهده شده زنانی که از همان ابتدای زایمان داد و فریاد راه میاندازند زایمان سختی خواهند داشت.»
منبع: ninisite.com
ویدیو مرتبط :
نارسایی دهانه رحم
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
فواید زایمان طبیعی برای مادر و نوزاد
درد و ناراحتی بخشی از زایمان است، اما با زایمان طبیعی، زنان احساس قدرت و رضایت بیشتری دارند و از حس مادر شدن لذت می برند.
در ماه آخر حاملگی، دهانه رحم نرم می شود. موقع زایمان، انقباضات رحم که باعث درد زایمان می شود، زیاد می گردد و جنین در لگن مادر جای می گیرد. دهانه رحم کشیده و باز می شود و جنین به طرف پایین حرکت می کند و می چرخد تا سر او به طرف پایین قرار گیرد.
با هر انقباض رحم، علامت هایی به مغز فرستاده می شوند که باعث آزادشدن هورمون اکسیتوسین می گردد. با آزاد شدن این هورمون، انقباضات شدت بیشتری می یابند.
اکسی توسین هورمونی است که در طی زایمان و بعد از آن نقش دارد. این هورمون بعد از باز شدن دهانه رحم و در طی زایمان آزاد می شود و باعث تسهیل زایمان و تحریک نوک سینه و آزاد شدن شیرمادر می شود.
درد زایمان
دردی است که بیشتر زنان از آن وحشت دارند. درد زایمان ناشی از انقباضات رحم است و باعث تسهیل زایمان می شود.
افزایش شدت انقباضات باعث می شود که جنین به طرف دهانه رحم حرکت کند.
اگر درد از بین برود، سیستم انقباض رحم عمل نمی کند و زایمان با سرعت کمتری انجام می شود.
اگر درد زایمان زیاد شود، اندورفین به مقدار زیاد در بدن ترشح می شود و به صورت طبیعی باعث کاهش درد می شود
اولین دیدار
بعد از تولد نوزاد، مادر او را در آغوش می گیرد، در حالی که هیجان زده و شگفت زده است و احساس غرور می کند.
در این مرحله است که مادر و نوزاد از نظر جسمی و عاطفی به هم وابسته می شوند.
نوزاد در آغوش مادر گرم می شود.
در عرض مدت کمی، نوزاد دستانش را بر لبانش می گذارد و لبانش را می مکد، یعنی اینکه شیر می خواهد.
در عرض چند ساعت و یا چند روز، نوزاد و مادر همدیگر را بهتر می شناسند و عاشق همدیگر می شوند.
فواید زایمان طبیعی برای نوزاد
- تکامل جنین: وقتی رشد جنین کامل می شود، زایمان طبیعی انجام می شود.
- کاهش مشکلات تنفسی : هنگامی که کودک از دهانه واژن با فشار عبور می کند، مایع آمنیوتیک از ریه نوزاد خارج می شود.
- دریافت باکتری های محافظت کننده : هنگامی که نوزاد از مجرای زایمان عبور می کند، باکتری های محافظت کننده را برمی دارد. این باکتری ها وارد روده نوزاد می شوند و سیستم ایمنی را شکل می دهند.
- عبور از مجرای زایمان، سیستم قلبی عروقی جنین را تحریک می کند و باعث گردش خون بهتر و آماده سازی او برای تولد می گردد.
- در طی زایمان طبیعی، نوزاد از امواج هورمونی در کاتکول آمین ها استفاده می کند. این هورمون ها باعث می شوند نوزاد هوشیار شود و با مادر خود ارتباط برقرار کند.
- هورمون اندورفین در جفت و بندناف موجود می باشد. این هورمون باعث می شود نوزاد بتواند خارج از رحم زندگی کند و راحت تر زایمان رخ دهد.
شیر مادر
-نوزادانی که با زایمان طبیعی به دنیا می آیند، دارای علاقه بیشتری در انجام رفتارهایی مانند مکیدن و گرفتن سینه مادر می باشند.
- تحقیقات نشان داده کودکانی که با زایمان طبیعی به دنیا می آیند، 20 درصد کمتر دچار بیماری دیابت نوع یک می شوند.
- زایمان طبیعی نسبت به سزارین باعث می شود که نوزاد بر استرس غلبه بیشتری داشته باشد.
- اگر زایمان طبیعی بدون استفاده از داروها باشد، نوزاد عوارض جانبی داروها را تجربه نخواهد کرد.
- بعد از زایمان طبیعی، تماس پوست به پوست در مادر و نوزاد رخ می دهد. این تماس دارای فواید روانی بسیاری برای نوزاد می باشد از جمله: رشد مطلوب مغز و مکیدن بهتر شیرمادر.
فواید زایمان طبیعی برای مادر
درد و ناراحتی بخشی از زایمان است، اما با زایمان طبیعی، زنان احساس قدرت و رضایت بیشتری دارند و از این حس که مادر شده اند لذت می برند.
- در این روش مادر هوشیار و آگاه می باشد و به جنین فشار وارد می کند تا به سمت مجرای زایمان حرکت کند.
- مادر نیازی به تزریق اکسی توسین برای شدت گرفتن انقباضات، قرار دادن سوند در مثانه و یا استفاده از انبرک جراحی ندارد.
- نسبت به سزارین، بهبودی سریع تر حاصل می شود و مدت زمان کوتاه تری را در زایشگاه باید ماند.
- خطر زخم شدن و ایجاد عفونت و مشکلات دیگر در زایمان بعدی وجود نخواهد داشت، مانند پارگی رحم در سزارین.
- مرگ و میر در این روش بسیار کمتر از سزارین است.
- زایمان طبیعی مقرون به صرفه تر است.
نکات لازم برای زایمان طبیعی
- باید قبل از زایمان در مورد این مسائل فکر کنید: انتخاب محل زایمان، برنامه ریزی تولد نوزاد، اطمینان از اینکه زایمان خوبی را خواهید داشت، آموزش های لازم برای زایمان و روش های مقابله با استرس.
- بسیاری از مادران با روش های تمدد اعصاب می توانند نوزاد خود را به راحتی شیر دهند و ناراحتی پس از زایمان را تحمل کنند.
منبع:tebyan