سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

این 14 کار را قبل از بارداری انجام دهید



قبل از بارداری,بارداری,دوران بارداری

 بشر از روزهای نخستین میدانسته تغذیه و رفتارهای دوران بارداری باید متفاوت باشد كه این دوران تكرارشدنی نیست و تصمیمات ما، تأثیرات مثبت یا منفی جدی در آینده دارد و امروز این دانش در گسترده ترین حد قابل تصور، سعی در ارتقاء سطح سلامت بارداری و پس از آن دارد، حتی سلامت بارداری را می توان از ماه ها قبل در نظر گرفت:

این کارها را قبل از بارداری انجام دهید
1. قبل از تصمیم به بارداری حتما با پزشك مشورت كنید. این امر احتمال هرگونه مشكلی در طول این دوران را به حداقل می رساند. پزشك تاریخچه مصرف داروها، بیماری های شما، سابقه فامیلی و مسائل مختلف را در نظر می گیرد كه مجموعه این عوامل، باعث یك بارداری مطمئن خواهد بود.

2. حفظ تناسب اندام، علاوه بر آرامش و رضایت روانی، كمك مناسبی به فرایند زایمان است. پیاده روی سریع و مرتب، شنا و فعالیت های شبیه آن، باعث افزایش قدرت قلب، ریه ها و قوام عضلات بدن می شوند.

3. تغذیه مناسب قبل از بارداری به بدن كمك میكند تا تمام نیازهای غذایی كودك برای رشد و تكامل تأمین شود. برای این منظور میتوان از بسته های تغذیه ای مكمل استاندارد مثل «لیدی میل » بهره برد كه امروزه به طور جدی مورد توجه محافل علمی مربو ط به مراقبتهای بارداری قرار دارند.

4. در مورد اشتغال، نفس عمل مشكلی پیش نخواهد آورد اما از تماس با مواد شیمیایی، دود، اشعه و امثال آن باید حذر كنید و به خاطر داشته باشید كار سنگین یا طولانی مدت میتواند باعث زایمان زودرس یا كم وزنی نوزاد متولد شده شود.

5. مواردی مانند رژیم های طولانی مدت كاهش وزن و در مقابل آن وزنهای خیلی بالا، میتوانند تهدیدكننده بارداری یا حتی باروری باشند، در اینگونه شرایط حتما با پزشك خود مشورت كنید.

6. تغذیه حین بارداری هم اهمیت جدی دارد. متأسفانه به دلیل مشكلات تنظیم دقیق كالری و سایر مواد مغذی، معمولا این امر به كمبودهای غذایی یا به طور معكوس، افزایش وزن منجر میشود كه برای حل این مسئله، توصیه علمی استفاده از مكمل های آماده است. حتما دقت كنید این مكملها، واجد استانداردهای علمی لازم باشند، ضمنا توجه كنید كه به صرف وجود آهن یا اسید فولیك در یك بسته غذایی، از یك مكمل ایده آل استفاده نکرده اید. در این دوران، نیاز به یك بسته كامل غذایی با تأمین تمام مواد مغذی ضروری مورد نیاز دارید.

7. ویزیت اول عموما از زمان اطلاع از بارداری در ماه اول تا سوم است كه بعد از آن بهتر است با فواصل 6 هفته حفظ شود و در ماه آخر به ویزیتهای هفتگی ارتقا یابد. 

قبل از بارداری,بارداری,دوران بارداری

 8. كلاسهای بارداری، فضاهای بسیار مناسبی برای كسب مهارتهای لازم این دوران است و اگر در نزدیكی محل زندگی شما چنین امكانی فراهم نیست، میتوانید با كمك متخصصان، مقدمات آن را به سادگی فراهم كنید.

9. گاهی نوزاد یا كودك دچار برگشت شیر مادر یا حتی شیرخشك است. در این موارد با دوری از هر گونه استرس، میتوانید از پزشك خود برای استفاده از شیرهای مخصوصی كه در این زمینه موجود است، مشورت بگیرید و بدین وسیله كودك را از هرگونه سوء تغذیه یا اختلال رشدی دور نگه دارید، حتما دقت كنید در تركیب شیر خشك از مواد حساسیت زا مانند صمغ گیاهی استفاده نشده باشد.

10. در مورد روش زایمان حتما منطقی باشید و اگر پزشك معالج شما، جراحی را ضروری نمیداند، در حیطه عوارض ناخواسته آن وارد نشوید. امروزه روشهای متنوع زایمانهای كم درد یا بدون درد در مراكز درمانی معرفی شده اند كه با مشورت پزش كتان، میتوانید یكی از آنها را انتخاب كنید.

11. كودك را به پشت بخوابانید. استعمال سیگار را در اطرافش ممنوع كنید، از پوشاندن لباس زیاد یا انداختن پوششهایی مثل پتوی سنگین،لحاف یا قنداق خودداری كنید. رعایت این موارد، احتمال سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را بسیار كم خواهد كرد.

12. هیچ جایگزین كاملی برای شیر مادر وجود ندارد و با هیچ توجیهی، كودك دلبند خود را از شیر مادر محروم نكنید. به خاطر داشته باشید مواردی مانند حفظ تناسب اندام، جلوگیری از كمبودهای تغذیه ای، ایجاد هماهنگی كامل با محیط محل كار، كمبود میزان شیر، احتمال برگشت شیر مادر توسط كودك و نظایر آن، هر كدام راه حلهای علمی و منطقی مختص به خود را دارند، كه اكثرا شامل استفاده از شیرخشك نمیشود.

13. اگر كودك شما به تشخیص پزشك، دچار حساسیت به پروتئین شیر یا عدم تحمل شیر است هم، باز بهتر است از شیر صرفنظر نكنید، شیرهای با پایه پروتئینی سویا میتوانند این معضل را حل كنند.

14. در مورد نوزادانی كه با تایید پزشك، باید با شیرخشك تغذیه شوند، در انتخاب نوع آن دقت كنید. از شیرهایی استفاده كنید كه تازه تر و با كیفیت پروتئینی بالاتری باشند.

منبع:shahrzadpress.com


ویدیو مرتبط :
آیا شما بهترین کار ممکن را انجام می دهید؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

این 16 کار را قبل از بارداری انجام دهید


روش زندگی، سلامت كودک و شما را تحت تاثیر قرار می دهد. با برنامه ریزی پیش از بارداری، می توان اتفاقات را پیش بینی نمود و در انتظار پیشامدهای خوب باشید.

سایت تبیان: روش زندگی، سلامت كودک و شما را تحت تاثیر قرار می دهد. با برنامه ریزی پیش از بارداری، می توان اتفاقات را پیش بینی نمود و در انتظار پیشامدهای خوب باشید.

 پرسش: اقداماتی که می بایست قبل از بارداری انجام دهیم چیست؟

روش زندگی، سلامت كودک و شما را تحت تاثیر قرار می دهد. با برنامه ریزی پیش از بارداری، می توان اتفاقات را پیش بینی نمود و در انتظار پیشامدهای خوب باشید و اگر واقعه ناخوشایند رخ داد برای مقابله با آن آماده باشید. اغلب زنان زمانی متوجه بارداری خود می شوند كه 1 تا 2ماه از شروع حاملگی گذشته است و معمولا زمانی كه به پزشک خود مراجعه می كنند2 یا 3 ماهه باردار هستند. اولین 12هفته بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا در این زمان اعضا و دستگاههای اصلی بدن كودک ساخته می شوند.

پیش از آنكه متوجه بارداری خود شوید و یا به پزشكتان مراجعه كنید، اتفاق های مهم بسیاری ممكن است روی دهند. آمادگی برای بارداری به معنی آمادگی جسمانی و روحی برای بارداری است. اولین 12 هفته بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا در این زمان اعضا و دستگاههای اصلی بدن كودک ساخته می شود. پیش از آنكه متوجه بارداری خود شوید و یا به پزشكتان مراجعه كنید، اتفاق های مهم بسیاری ممكن است روی دهد. آمادگی برای بارداری به معنی آمادگی جسمانی و روحی برای بارداری است. در گذشته بیشتر بر بهداشت و سلامتی در طی دوران بارداری تأكید می شد اما امروزه اكثر متخصصین معتقدند كه باید از مدتی قبل از بارداری به سلامت پدر و مادر آینده توجه داشت.

این 16 کار را قبل از بارداری انجام دهید.

این 16 کار را قبل از بارداری انجام دهید:

1- با استفاده از جدول، چرخه قاعدگی خود را ثبت كنید. برای بررسی چرخه باروری خود می توانید حداقل دو ماه زمان شروع قاعدگی را یادداشت كنید. اگر قاعدگی نامنظم دارید باید ماههای بیشتری این كار را انجام دهید یا برای تعیین زمان تخمک گذاری از یكی از روشهای اندازه گیری دمای بدن یا ترشحات واژن استفاده كنید. از سلامت بدن خود مطمئن شوید تا نگران خطرات آنها در طول بارداری نباشید.

2- مصرف فولیک اسید را آغاز كنید. روزانه 400 mcg از این دارو توصیه می شود. فولیک اسید از بروز اختلالات مادرزادی مغز و نخاع كه اختلالات لوله عصبی نامیده می شوند پیشگیری می كند. همچنین پایین بودن سطح فولیک اسید در بدن، خطر سقط را افزایش می دهد. لازم است كه قبل از بارداری مصرف فولیک اسید را آغاز كنید، چرا كه بیشترین تاثیر مثبت فولیك اسید در 28 روز نخست بارداری است. از آنجا كه ممكن است ندانید چه زمانی باردار می شوید، بهتر است همزمان با توقف روش جلوگیری از بارداری و در دورانی كه سعی می كنید باردار شوید، مصرف آن را آغاز كنید.

لازم است كه قبل از بارداری مصرف فولیک اسید را آغاز كنید، چرا كه بیشترین تاثیر مثبت فولیک اسید در 28 روز نخست بارداری است. از آنجا كه ممكن است ندانید چه زمانی باردار می شوید، بهتر است همزمان با توقف روش جلوگیری از بارداری و در دورانی كه سعی می كنید باردار شوید، مصرف آن را آغاز كنید.

3- اگر دچار كم خونی هستید آنرا درمان كنید. شاید لازم باشد كه از پزشک خود بخواهید تا سطح آهن بدن شما را بررسی كند؛ نباید پیش از بارداری از كمبود آهن رنج ببرید. كمبود آهن در بارداری ممكن است موجب شود تا بیش از آنچه كه رایج است، در دوره بارداری احساس خستگی كنید. بعلاوه شما باید ذخیره آهن مناسبی برای جنین و زایمان داشته باشید.

4- حداقل3 ماه پیش از باردار شدن به وزن ایده آل بدن خود برسید. وقتی كه باردار می شوید، سلامت كودک تا حد زیادی به متعادل بودن وزن بدن شما بستگی دارد.

5- سعی كنید با دوری گزیدن از عفونت ها، سالم باقی بمانید. دست هایتان را مرتب بشویید، از شخص دیگری بخواهید سطل زباله را خالی كند، و از قرار گرفتن در شرایطی كه خطر عفونت به همراه دارند پرهیز كنید.

6- از تماس با مواد شیمیایی مضر در خانه و محل كار اجتناب كنید.

7-گروه خون خود و پدر كودكتان را بدانید و با هم سابقه بیماری های خانوادگی هر یک را یادداشت كنید.به پزشک مراجعه كنید تا اگر لازم می داند برخی از آزمایشات و یا در صورت لزوم واكسیناسیون را پیش از بارداری انجام دهد.

8-در مورد تمام داروهایی كه به صورت مرتب مصرف می كنید با پزشک صحبت كنید و مطمئن شوید كه تمام بیماری های مزمن شما تحت كنترل قرار دارند.

9- به دندان پزشک مراجعه كنید تا از وضعیت سلامت دندانهایتان مطلع شوید. بهتر است پوسیدگی ها قبل از آغاز بارداری ترمیم شوند و بیماری های لثه باید تحت كنترل باشند. وجود بیماری لثه در دوران بارداری خطر به دنیا آمدن كودكی با وزن پایین را افزایش می دهد. وجود بیماری لثه در دوران بارداری خطر به دنیا آمدن كودكی با وزن پایین را افزایش می دهد.

این 16 کار را قبل از بارداری انجام دهید.

10-اگر روش جلوگیری از بارداری خود را متوقف كرده اید، برای انجام هر آزمایش یا تصویربرداری - مانند عكس های رادیولوژی – مسئول مربوطه را در جریان قرار دهید.

11- یك برنامه منظم ورزشی را آغاز كنید و آن را ادامه دهید. انجام یك فعالیت بدنی متعادل پیش از بارداری و ادامه آن در طول بارداری، به شما كمک شایانی می كند.

12- یک شیوه تغذیه سالم در پیش بگیرید. غذاهایی مصرف كنید كه تازه و سرشار از مواد مغذی هستند و از تهیه بهداشتی و مناسب آنها مطمئن هستید.

13-اگر سیگار می كشید حتما از حالا برای ترک آن اقدام كنید و تا حد امكان از قرار گرفتن در معرض دود دخانیات پرهیز كنید.

14-اگر الكل مصرف می كنید، بطور جدی آنرا كنار بگذارید و از نوشیدن نوشابه های الكلی حتی بطور تفریحی بپرهیزید.

15- سعی كنید تا جایی كه ممكن است عوامل استرس زا و غیر ضروری زندگی خود را كاهش دهید.

16- وضعیت بیمه سلامت خود را كنترل كنید. برنامه های آینده زندگی مشتركتان (مانند تحصیل، شغل، مسافرت و ... ) را در صورت بارداری و داشتن فرزند مد نظر قرار دهید.