سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

اگر کسی با فشار خون بالا می شناسید، بخوانید



فشار خون,علائم فشار خون بالا,نشانه های فشار خون بالا

اگر کسی با فشار خون بالا می شناسید، بخوانید
میلیون‌ها خانم ممکن است در معرض فشارخون بالا باشد، بدون آنکه اطلاعی از این مسأله داشته باشند فشارخون بالا با آنکه در میان آقایان نیز دیده می‌شود، ولی معمولاً خانم‌ها بیشتر به آن مبتلا می‌گردند، به‌طوری که حدود ۲۵درصد از خانم ها به این وضعیت دچارند و فشارخون بالا نسبت به عوامل دیگر بیشتر باعث مرگ‌ و میر در میان آنها می‌شود. با توجه به مطالعات و تحقیقات به عمل آمده در دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۰۹، فشارخون بالا بسیار خطرناک‌تر از کلسترول بالاست.

چاقی و استرس مهم‌ترین عوامل افزایش فشارخون هستند. همچنین فشارخون در طول دوران بارداری نیز بالا می‌رود و سلامت مادر و جنین را به خطر می‌اندازد. ژنتیک نیز نقش مهمی در این زمینه دارد. اگر در میان افراد خانواده‌تان کسی به فشار خون بالا دچار باشد، احتمال آنکه شما نیز به این وضعیت دچار شوید، بیشتر است.

 

فشار خون بالا هیچ نشانه خاصی ندارد
از آنجائی‌که فشارخون بالا هیچ نشانه‌ خاصی ندارد، بیشتر خانم‌ها به پزشک مراجعه نمی‌کنند و همین مسأله باعث می‌شود بیماری‌شان تا سال‌ها تشخیص داده نشود. فشارخون بسیار بالا به رگ‌ها فشار آورده، خطر لخته شدن خون و برخی آسیب‌های دیگر را به همراه دارد. این اتفاق باعث سفت‌تر شدن رگ‌ها و افزایش خطر سکته و حملات قلبی می‌شود. ضعف دیواره رگ‌های خونی، باعث به وجود آمدن شرایطی به نام آنئوریسم (aneurysm) می‌شود.

 

آنئوریسم اختلالی است که در آن قسمتی از رگ به صورت غیر طبیعی متورم می‌شود و اگر با پاره شدن آن رگ همراه باشد، بسیار خطرناک است. سخت شدن رگ‌ها و یا افزایش حجم خونی که وارد قلب می‌شود، به همراه نمک بیشتر، باعث اختلال در عملکرد قلب و سخت‌تر شدن کار پمپاژ خون شده تمام این موارد به نارسایی قلبی منجر می‌گردد.


فشارخون بالا باعث محدود شدن جریان خون می‌شود و ارگان‌های بدن به اندازه کافی مواد مغذی دریافت نمی‌کنند، لذا ممکن است کلیه‌ها و حتی مغز نیز دچار نارسایی و اختلال شود. به همین دلیل است که مراجعه به پزشک به‌طور مرتب اهمیت زیادی دارد تا از برخی خطرات پیشگیری شود، هرچه در سنین پایین‌تر اقدام به درمان کنید، نتیجه بهتری می‌گیرید.

 

ارتباط فشارخون با مصرف نمک
در اغلب موارد پزشکان نمی‌دانند که دلیل واقعی فشارخون بالا چیست، اما ژنتیک و سبک و شیوه زندگی از بقیه عوامل تأثیر‌گذارترند. خانم‌هایی که بیشتر نمک مصرف می‌کنند نیز بیشتر در معرض خطر هستند. کلیه‌های شما که به‌طور طبیعی میزان سدیم خون را تنظیم و کنترل می‌کنند، بار سنگینی متحمل شده و نمک اضافی وارد جریان خون می‌شود. نمک اضافی موجود در جریان خون باعث افزایش جریان و حجم خون در رگ‌های خونی و فشار به آنها می‌شود.

 

متأسفانه، تعداد زیادی از زنان آمریکایی روزانه حدود ۳۰۰۰ میلی‌گرم سدیم مصرف می‌کنند؛ یعنی دو برابر مقدار مجاز (۱۵۰۰ میلی‌گرم) و این مقدار حدود ۲ قاشق چایخوری است. بخش اعظم این نمک از طریق فست‌‌فودها، غذاهای آماده و گوشت‌های فرآوری شده مصرف می‌شود. غذاهای رستورانی شورتر از غذاهای خانگی هستند این مشکل در افرادی که به حساسیت شدید به سدیم دچارند، مشکلات بیشتری به همراه خواهد داشت (رگ‌های خونی با افزایش خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهند) این اتفاق در سنین بالای چهل سال رخ می‌دهد. برخی افراد به‌طور ژنتیکی نسبت به نمک حساسیت بیشتری دارند.

 

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که اگر میزان مصرف نمک کنترل شود، یعنی به نصف مقدار مصرف کنونی برسد، هر سال ۱۵۰ نفر از خطر مرگ جان سالم به در خواهند برد. اما باز هم آمار و ارقام نشان می‌دهند که مصرف نمک همچنان در حال افزایش است، نه کاهش.

 

کاهش وزن
افزایش وزن باعث افزایش میزان فشارخون در خانم‌ها می‌شود. هر چه چاق‌تر باشید بدن‌تان نیاز به خون بیشتری دارد تا اکسیژن و سایر مواد مغذی را به بافت‌ها برساند. این اتفاق باعث افزایش حجم خون جریان یافته در بدن از طریق رگ‌های خونی می‌شود و به همین ترتیب فشار روی دیواره رگ‌ها بالا می‌رود. داشتن یک وزن متناسب باعث کاهش خطر فشار‌خون بالا، حداقل تا ۴۰ درصد می‌شود. حتی داروهای فشارخون نیز به اندازه کاهش وزن در این زمینه مؤثر نیستند.

 

پری‌اکلامپسی
یک شرایط بسیار جدی است که معمولاً در سنین بالای چهل سال و یا در افرادی که دوقلو یا سه قلو باردار هستند، رخ می‌دهد. این وضعیت باعث می‌شود جنین خون کافی دریافت نکند و به او اکسیژن و مواد مغذی حیاتی کافی نرسد. علاوه بر این‌ها، خطر زایمان زود هنگام نیز وجود دارد. تنها راه نجات از این وضعیت، زایمان است.

 

 فشارخون بالا و بارداری
معمولاً در هفته بیستم بارداری، زیاد و باعث زایمان زودهنگام می‌شود. علاوه بر آن برخی خطرات مثل سکته و حمله قلبی را می‌تواند در پی داشته باشد و همچنین موجب نارسایی کلیه‌ها در آینده شود. این وضعیت را غالباً می‌توان با دارو کنترل کرد. برخی مواقع نیز بعد از تولد نوزاد، خودبه‌خود رفع می‌شود.
حدود ۸ درصد از زنان باردار، دچار فشارخون بالا می‌شوند. این مسأله برای مادر و نوزاد می‌تواند بسیار خطرناک باشد. خطر فشارخون بالا با سنگین‌تر شدن مادر بیشتر می‌شود.

 

برخی روش‌های طبیعی برای کاهش فشارخون :
تغییر در سبک و شیوه زندگی می‌تواند اثر زیادی در کاهش خطر فشارخون داشته باشد (تا ۷۸درصد خطر را کاهش می‌دهد) حتی اگر به‌طور ژنتیکی به فشارخون بالا نیز دچار باشید.

 

هوشیارانه غذا بخورید
رژیم غذایی شما تأثیر زیادی در کاهش فشارخون‌تان خواهد داشت. یک برنامه غذایی کم سدیم که در آن میوه‌ها و سبزیجات و آجیل‌ها نقش عمده‌ای دارند، هم مواد مغذی بیشتری را به بدن می‌رساند و هم به کنترل فشارخون کمک می‌کند. سعی کنید بیشتر در خانه غذا تهیه کنید و از غذاهای آماده و رستورانی کمتر استفاده کنید. در صورت استفاده از غذاهای کنسروی و آماده، به برچسب آنها توجه و میزان سدیم موجود در آنها را کنترل کنید. سعی کنید از چاشنی‌های دیگر استفاده کنید که حاوی سدیم کمتری هستند و به غذاها نیز طعم می‌دهند.

 

تحرک داشته باشید
سعی کنید هر روز ۳۰ دقیقه ورزش کنید تا متوجه تغییر و تأثیر فراوان آن شوید. علاوه بر آن، قلب ما ماهیچه‌ای است که هر چه بیشتر کار کند، راحت‌تر خون را پمپاژ می‌کند و رگ‌ها نیز انعطاف‌پذیری بیشتری نشان می‌دهند.

 

به اندازه کافی بخوابید
خواب کمتر از شش ساعت در شبانه‌روز باعث افزایش خطر فشارخون بالا می‌شود. خواب هورمون استرس را کنترل می‌کند و سیستم عصبی را سالم نگه می‌دارد.

 

به آرامش بیشتری برسید و استرس را از خود دور کنید
زندگی اجتماعی شما تأثیر زیادی در احساسات شما دارد. وقتی‌که دچار استرس هستید بدن هورمون‌های ترشح می‌کند (مثل کورتیزول و آدرنالین) و این اتفاق با افزایش نسبی فشارخون همراه است در این شرایط ضربان قلب تندتر و رگ‌های خونی باریک‌تر می‌شود. شیوه‌های ریلکس کردن مثل نفس عمیق و مدیتیشن به کاهش فشارخون کمک می‌کند.

منبع : zibasho.com


ویدیو مرتبط :
طب فشاری ؛ درمان خون دماغ، فشار خون

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بخوانید تا فشار خون‌تان کاهش یابد



فشار خون‌,کاهش فشار خون‌,راههای کنترل فشار خون‌

 بخوانید تا فشار خون‌تان کاهش یابد
یکی از بیماری هایی که از جمله مشکلات قلبی نیز محسوب می شود فشار خون بالاست. این بیماری عواقب بسیار بدی برای بدن دارد و گاهی ممکن است باعث مرگ نیز بشود.
تا به حال قرص ها و آمپول های متفاوتی برای کنترل فشار خون و یا کاهش آن ساخته شده است که البته هر کدام عواقب مخصوص خودشان را دارند. این درحالی است که تنها با چند راه بسیار آسان می توانید فشار خون بالا را از بین ببرید.


- اولین و البته راحت ترین راه قدم زدن است. یکی از مهمترین نکاتی که در این مورد باید رعایت کنید این است که فدم زدن برای کاهش فشار خون باید قدرتی باشد و میزان آن باید تقریبا یک ساعت در روز باشد.


کشیدن نفس عمیق می تواند کمک به سزایی به کاهش فشار خون شما کند. صبح بعد از بیدار شدن از خواب و شب ها قبل از رفتن به رخت خواب به 5 دقیقه نفس عمیق بکشید تا اکسیژن کافی وارد رگ های شما شده و فشار خون شما تنظیم شود.

- سیب زمینی یکی از بهترین راه های درمان فشار خون است. افرادی که فشار خون بالایی دارند باید روزانه به مقدار 2 هزار تا 4 هزار میلی گرم پتاسیم مصرف کنند. بهترین منبع برای بدست آوردن این پتاسیم سیب زمینی و یا گوجه فرنگی است.

 

- نمک بزرگترین دشمن تمام بیماران فشار خون است. یکی از بزرگترین عاملان به وجود آمدن این بیماری نمک است پس باید در مصرف آن دقت لازم را داشته باشید و همچنین سعی کنید کمتر از آن استفاده کنید.

 

- شکلات های تلخ منابع خوبی از ویتامین ها و همچنین مکمل های بدن هستند. محققان به این نتیجه رسیده اند که افرادی که بیشتر از شکلات تلخ استفاده می کنند رگ های خونی بسیار منعطف تری دارند و همچنین جریان خون در بدن آن ها روان تر است.


- یکی از روش های بسیار آسان و البته کاربردی برای کاهش فشار خون نوشیدن چای در طول روز است. دانشمندان پی برده اند افرادی که روزانه از سه لیوان چای استفاده می کنند کمتر دچار بیماری فشار خون می شوند و رگ های بازتری دارند.


- یکی دیگر از راههای کاهش فشار خون کاهش استرس است. کار و مشغله های روزانه خودتان را کمتر کنید تا دچار استرس نشوید. یکی از دلایل به وجود آمدن فشار خون استرس است و البته کمتر کردن کار می تواند از این استرس نیز بکاهد و شما دیگر به فشار خون دچار نخواهید شد.

 

- شاید بسیار عجیب به نظر برسد اما افرادی که در خواب خروپف می کنند بیشتر دچار فشار خون می شوند.  این افراد باید سریع تر به پزشک مراجعه کنند. خروپف باعث می شود تا راه نفس شما تنگ شده و سپس فشار خون شما بالا می رود.


- سویا یکی از موادی است که می تواند به شما در کاهش فشار خون کمک به سزایی کند. خوردن شیر سویا و یا استفاده از آن در غذا از جمله راه های استفاده از سویا است.

- در انتها نیز مانند درمان هر بیماری دیگر ورزش را فراموش نکنید و البته توجه خاصی به میزان فشار خون تان همیشه داشته باشید.

منبع : yjc.ir