سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

اگر همسرتان دست رویتان بلند کرد...



علل بروز خشونت خانگی

خشونت های خانگی معمولا توسط آقایان علیه خانم ها اعمال می شود

 

به گزارش سازمان جهانی بهداشت هر 18 ثانیه یک زن قربانی خشونت خانگی می شود و در ایران هم براساس مطالعاتی که سال 1383 به پایان رسید، 66 درصد زنان ایرانی از اول زندگی مشترکشان تاکنون، یک بار مورد خشونت قرار گرفته اند، اما واقعا چرا یک مرد باید علیه همسر خود اقدام به چنین رفتارهای فجیعی کند؟ آیا مردها حق دارند به دلیل عصبانیت، همسرشان را کتک بزنند؟ یا شوهری که «دست بزن» دارد، چه باید کرد؟

این گروه خشن!
خشونت های خانگی معمولا توسط آقایان علیه خانم ها اعمال می شود و این اتفاق فقط منحصر به فرهنگ ما نیست بلکه به دلیل شرایط فیزیولوژیکی مردان که از لحاظ جسمانی از خانم ها قوی ترند و نیز به دلیل فرهنگ مردسالاری که در بیشتر کشورهای دنیا وجود داشته و دارد، در همه جای دنیا همین طور است. معمولا فردی که علیه خانواده اش خشونت بروز می دهد فردی با شخصیت ناپخته، مجهول، با اعتماد به نفس پایین و از لحاظ عاطفی فردی وابسته است.

این افراد در بیشتر موارد در دوران کودکی و نوجوانی خود مورد خشونت و سوءاستفاده جسمی قرار گرفته اند یا حتی در زندگی فعلی خود، در محل کار یا سایر مجامعی که در آن حاضر می شوند، مورد خشونت قرار می گیرند و چون توان مقابله یا اظهارنظر در آن محیط را ندارند، خشمشان را بر سر خانواده شان خالی می کنند که به «جابجاسازی خشونت» معروف است.

یکی از شایع ترین علل پدیده خشونت خانگی، سوءمصرف مواد است. فرد معتاد، چه در زمان نشئگی و چه به دلیل عوارض مخرب و ماندگار اعتیاد بر مغز، مستعد رفتارهای تکانشی و خشونت است. از جمله این مواد می توان به الکل و انواع مخدرها و محرک ها اشاره کرد. همه این مواد باعث رفتارهای خشونت آمیز می شوند.

وقتی «کتک» سنگ محک عشق می شود
یکی دیگر از علل بروز خشونت خانگی که عجیب هم هست، ابراز خشونت برای آزمودن عشق و وفاداری همسر است! در این مورد فرد از لحاظ عاطفی به هسمرش وابسته است. اما بر سرش فریاد می زند تا ببیند آیا همسرش همچنان او را دوست خواهدداشت یا خیر! بعد یک پله جلوتر می رود و او را کتک می زند تا ببیند آیا خانمش بعد از کتک خوردن هم به زندگی با او ادامه می دهد یا خیر! البته معمولا افرادی با اختلال شخصیت مرزی با اختلال شخصیت سادیستیک با چنین روش خشونت آمیزی محبت طرف مقابلشان را می سنجند و این عمل کاملا غیرطبیعی است. در این مورد هم ممکن است فرد در دوران کودکی در محیط خانوادگی خشنی رشد کرده باشد یا پذیرش چنین رفتاری با مادرش داشته و او هم به عنوان الگو، این رفتار را آموخته و این باور غلط در ذهنش جای گرفته که «زن خوب، زنی است که مثل مادر من بسوزد و بسازد!»

قربانی نشوید!
این تفکر «سوختن و ساختن» یا اینکه می شنویم بعضی خانم ها می گویند «چاره ای جز تحمل ندارم!» همگی باورهای غلطی هستند که شکل گرفته اند. بسیاری خانم ها با این تصور که «اگر طلاق بگیرم، آینده فرزندانم خراب می شود»، «خواستگاری خواهرم به هم می خورد» یا «خانواده من طلاق را به هیچ دلیلی نمی پذیرند» خود را به خاطر دیگران قربانی می کنند. اما این تفکر بسیار غلط است.

بچه ها به آرامش، بیش از هرچیز دیگری نیاز دارند و اگر قرار باشد فرزند در محیطی پر از خشم، فریاد و خشونت باشد و هر روز شاهد دعوای والدین و کتک خوردن مادرش و گاهی خودش هم خورد خشونت (کلامی یا فیزیکی) قرار بگیرد، آسیب می بیند. چه بسا مادری که مدام مورد خشونت قرار می گیرد، خود دچار جابجایی خشونت شود و خشمش را سر فرزندانش خالی کند؛ پس بچه ها از هر دو طرف مورد خشونت قرار می گیرند و مسلما آسیب بیشتری می بینند، بنابراین باید سعی شود به هر نحوی که هست (با کمک مشاور و با حضور هر دو والد یا به صورت تک والد) محیط خانه آرام شود تا فرزند در معرض خشونت های کلامی و فیزیکی نباشد.

یادتان باشد فردی که این خشونت ها را می پذیرد و خود را مجاب می کند به خاطر بچه و... متحمل خشونت های همسرش شود، مسلما شخصیت وابسته ای دارد که دل کندن از همسرش برایش سخت است. او فکر می کند نمی تواند بدون همسرش زندگی کند یا نگران است که اگر از مشاور کمک بگیرد، نکند طلاق به عنوان اولین راهکار به او پیشنهاد می شود. این خانم هم ممکن است همین خشونت را در کودکی خود بین والدینش دیده باشد و تحمل خشونت از سوی مادر، برایش الگوسازی شده باشد، بنابراین خشونت را می پذیرد و دنبال کمک نخواهد رفت؛ پس این فرد هم نیازمند مشاوره و سایر حمایت هاست.

مغز بچه تان کوچک نماند!
تحمل دعوا و خشونت خانگی برای بچه ها، چند برابر بزرگسالان سخت است. ضمن اینکه اگر کودک در مراحل رشد مغز و شکل گیری شخصیت با چنین پدیده ای روبرو باشد، تاثیرات جبران ناپذیری به جسم و روانش وارد می شود. نتایج تحقیقات نشان داده صدماتی به مادرهای مغز کودکانی که مورد خشونت (حتی خشونت کلامی) قرار می گیرند، وارد می شود و مغز کوچک تری نسبت به هم سن و سال هایشان خواهند داشت و مستعد ابتلا به بسیاری بیماری ها از جمله افسردگی هستند، بنابراین نباید فکر کنیم که «سوختن و ساختن» به نفع فرزندمان است؛ حتی اگر در بدترین شرایط و به عنوان آخرین راه، کار زوج به طلاق بکشد، رشد کودک کنار یکی از والدین اما در یک محیط آرام بهتر از حضورش کنار هر دو والد اما همراه با خشونت خانگی است.

کتک زدن همسر

یکی از شایع ترین علل پدیده خشونت خانگی، سوءمصرف مواد است

 

گول نخورید!
برخی افراد بعد از انجام خشونت و رفتارهای تکانشی، دچار احساس گناه می شوند و بعد از گذشت هیجان و خشونت، تازه متوجه می شوند که چه اشتباهی کرده اند و برای کاهش عذاب وجدانشان، سعی می کنند با ابراز محبت افراطی، اقدام به تلافی رفتار بدشان کنند. به این ترتیب خانم با این تصور که همسرش او را دوست دارد و منظور خاصی از کتک زدن یا فحش دادن و... نداشته و «فقط عصبانی بوده و رفتارش این طور است»(!)، راضی می شود و همسرش را می بخشد اما متاسفانه این رفتار از سوی همسرش دوباره و دوباره تکرار می شود و باز شوهر به دلیل عذاب وجدان ابراز محبت می کند و دوباره همسرش او را می بخشد و این چرخه مدام تکرار می شود.

در صورتی که رفتار صحیح این است که وقتی شوهر پشیمان شد و برای عذرخواهی و ابراز محبت نزد همسرش رفت، خانم بگوید: «اگر می خواهی زندگی مان ادامه پیدا کند و این مشکلات حل شود، باید از مشاور کمک بگیریم.»

«خشونت» را تحمل نکنید
به هیچ وجه نباید اجازه دهید خشونت علیه شما یا فرزندتان ادامه پیدا کند و قرار نیست شما هزینه بدرفتاری همسرتان را با جسم و روانتان بپردازید یا «بسوزید و بسازید!» همچنین وقتی همسرتان خشونت خود را نمی پذیرد و به هیچ قیمتی حاضر به مراجعه و کمک گرفتن از مشاور، روان شناس یا روان پزشک نیست، مشورت کردن با مشاور یا روان پزشک می تواند به فرد یاد بدهد که چگونه احتمال بروز خشونت را در دفعات آینده کاهش دهد و در صورت مفید نبودن اقدامات در نهایت مشخص می کند که باید به زندگی مشترک ادامه بدهید یا خیر.

گاهی خشونت آنقدر شدید است که جان زن و فرزند در معرض خطر است، در این موارد فرد به هیچ وجه نباید شرایط را تحمل کند و باید به سرعت و از طریق مراجعه به پزشکی قانونی، بهزیستی یا سایر اورژانس های اجتماعی و در نهایت دادگستری، کمک بگیرد تا مشخص شود فرد مشکل روان پزشکی خاص، اعتیاد و در نهایت صلاحیت سرپرستی خانواده اش را دارد یا خیر.

برای درمان اقدام کنید
در خشونت های ناگهانی و تکانشی شدید، گاهی عوامل خارجی مثل حضور اقوام و آشنایان می تواند به عنوان یک عامل بازدارنده، کمک کننده باشد و مانع از ابراز خشونت فرد شود اما در خشونت های کلامی، کمک گرفتن از حامیان آشنا صلاح نیست و باید حتما از مشاور و روان شناس کمک گرفت.

در ادامه این روند، مهم ترین درمانی که پیشنهاد می شود، خانواده درمانی است، یعنی همه اعضای خانواده، با توجه به سن فرزندان، باید در فرایند درمان شرکت داشته باشند و کمک کنند برطرف کردن مشکلات همراه از جمله اعتیاد به الکل و مواد با اختلال های شخصیتی مختلف از جمله دیگر کارهایی است که در جلسات درمان انجام می شود در نهایت اینکه بهتر است این نوع درمان ها به صورت گروهی باشد؛ یعنی مشاور، روان پزشک و در کنارش یک سازمان حمایتگر (مثل بهزیستی) یا در صورت لزوم مراجع قانونی با هم فعالیت کنند تا فرایند درمان با موفقیت پیش برود. به این ترتیب کنار خانواده درمانی و دارودرمانی، ابزارهای قانونی تهدیدکننده و ممانعت کننده از بروز مجدد خشونت (مثل حکم قاضی بر لزوم درمان فرد) می توانند مانع بروز خشونت فرد و باعث پیشرفت پروژه درمان شوند.

منبع:هفته نامه زندگی مثبت

 


ویدیو مرتبط :
اگر از دست همسرتان ناراحت هستید... @};-

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رئیس سازمان زندان‌ها: با هیچ توجیهی مجاز نیستیم دست روی زندانی بلند كنیم



رئیس سازمان زندان‌ها: با هیچ توجیهی مجاز نیستیم دست روی زندانی بلند كنیم

 

فارس: رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی كشور گفت: عوامل اجرائی فراموش نكنند كه مجاز به رفتار خشن یا ضرب و شتم زندانی نیستند و به هر نحو و توجیهی مجاز نیستیم دست روی زندانی بلند كنیم.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان زندان‌ها، غلامحسین اسماعیلی، رئیس سازمان زندان‌های كشور در نشست ماهانه شورای مدیران سازمان زندان‌ها كه از طریق ویدئو كنفرانس با 30 مركز استانی برگزار شد، بر ضرورت ارتقاء سلامت اداری و كاری، توسعه نظم و رعایت قوانین در روند شوراهای طبقه‌بندی، تعیین تكلیف زندانیان تحت قرار تأكید كرد.

اسماعیلی، در آغاز این نشست، با تسلیت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان، بر ضرورت استفاده حداكثری كاركنان از بركات معنوی توسل به سید و سالار شهیدان و ترویج و مأنوس شدن بیش از پیش كاركنان با سیره حسینی تأكید كرد.

وی در اولین بخش از سخنان خود، با اشاره به برپائی همایش ارتقاء سلامت اداری با هدف راهكارهای سلامت اداری كشور گفت: این همایش سالانه برگزار خواهد شد و عملكرد دستگاه‌های مختلف مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و دستگاههای برتر انتخاب می شوند.

رئیس سازمان زندان‌ها افزود: موضوع را بهانه‌ای برای افزایش نظارت سازمان و تقویت نظارت‌های درون سازمانی قرار می‌دهیم تا انشاءاله سیستم اداری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به عنوان الگوئی شاخص در سلامت‌گرایی و كار درست در سطح كشورهای اسلامی، منطقه و جهان معرفی خواهد شد.

اسماعیلی با تأكید بر اینكه روند ارتقاء سلامت اداری در سازمان زندان‌ها باید به شكل جدی مورد توجه مدیران ستادی و استانی باشد، خاطر نشان ساخت: این مهم به عنوان یك تكلیف در برنامه پنجم توسعه كشور دیده شده است، لذا این یك تكلیف مهم بر عهده مدیران ستادی و استان‌ها است كه باید با برنامه‌ریزی اجرای درست و نظارت ثمربخش درون سازمانی و تهیه و ارائه گزارش‌های مستمر و راهبردی دنباله شود.

رئیس سازمان زندان‌ها گفت: در عین حال نه فقط با نظارت مدیران استانی باید با استفاده از نظریه كارشناسان و خرد جمعی در این خصوص برنامه‌های عملیاتی طرح و اجرا كنند و دستاوردهای حاصله را نیز به مركز ارائه كنند و روند كار باید به شكلی باشد كه این سازمان، به عنوان سازمانی پیشرو و پیشتاز در روند سلامت اداری معرفی شود.

اسماعیلی در ادامه با اشاره به اراده این مدیریت در رسیدگی به امور و مشكلات عموم مخاطبان سازمانی در قالب برنامه‌های دیدار عمومی، گفت: اكثر این دیدارها به دیدار و گفتگو با كاركنان سازمان از سراسر كشور اختصاص یافته است كه تلاش شده در عین استماع مسائل و تقاضاها، هم مراجعان توجیه شوند و هم برای پیگیری تقاضاهای خود به مبادی ذیربط ارجاع شوند، لذا انتظار این است كه این روند به دور از حساسیت و با دلسوزی مورد توجه و استقبال مدیران قرار گیرد و تلاش شود مشكلات بدون حواشی رسیدگی و مرتفع شود.

وی خاطر نشان ساخت كه همكاران سازمانی در سراسر كشور حق دارند نقطه و نظرات خود را به رئیس سازمان منعكس كنند.

عضو شورای عالی قضائی همچنین بر ضرورت رفتار اسلامی و انسانی با زندانیان توسط زندانبان‌ها تأكید كرد و گفت: نظم، انضباط، سلامت را با اقتدار و ابهت در زندان‌ها و در نظارت و مدیریت مقتدرانه بر امور زندانیان جاری كنید و به ویزه در كاهش آسیب‌ها و دستیابی به سلامت رفتاری زندانیان، عوامل اجرائی به شكل جدی وارد عرصه شوند اما فراموش نكنند كه مجاز به رفتار خشن یا ضرب و شتم زندانی نیستند و به هر نحو و توجیهی مجاز نیستیم دست روی زندانی بلند كنیم و مطلقا پذیرفته شده نیست و موارد فوق‌العاده نادری هم كه اتفاق افتاده باشد در صورت تكرار و تداوم برخورد سازمانی صورت می‌گیرد. بنابراین حفظ و رعایت حقوق انسانی زندانی باید تحت هر شرایطی مورد توجه و اهتمام جدی باشد.

رئیس سازمان زندان‌ها با ابراز رضایت از سخت‌گیری در مبادی ورودی برای جلوگیری از ورود مواد ممنوعه به داخل زندان‌ها بر ضرورت توسعه و ارتقاء امنیت داخلی و فیزیكی زندان‌ها نیز تأكید كرد و گفت: این كار را با بازرسی‌های مستمر و غیر مترقبه، شناخت گلوگاه‌ها و به شكل هوشمندانه مورد توجه داشته باشید و برای نیل به این هدف باید اراده رئیس زندان، مسئولان نظارتی و مدیران استانی در كار باشد تا نتیجه رضایت بخش شود.

اسماعیلی همچنین با اشاره به فرا رسیدن فصل سرما، خواستار اهتمام جدی مدیران استانی و مسئولان حوزه‌های بهداشت و درمان در اجرای دستورالعمل‌ها، بخشنامه‌ها و تدابیر كارآمد جهت پیشگیری از شیوع بیماری‌های پرخطر، واگیردار فصلی و همه‌گیر شد و گفت: مراقبت جدی برای ارتقاء سلامت و بهداشت زندان از لحظه ورود تا خروج زندانی باید اعمال شود و مراقبت كنید كه بیماری‌های خاص، فصلی یا آن دسته از بیماری‌هایی كه می‌تواند سلامت مجموعه زندان را به مخاطره بیندازد در زندان شایع نشود.

وی در بخش بعدی سخنان خود بر ضرورت فعال‌تر و پویاتر شدن دفاتر قضائی ستادهای اداره كل و زندان‌ها برابر شرح وظایف محوله و مربوط تأكید كرد و خاطرنشان ساخت: در برخی از موراد مانند آزادسازس به موقع و تقویم كارها خوب است اما در پاره‌ای موارد مانند پیگیری‌های قضائی به ویژه زندانیان دارای پرونده و قرارهای باز باید كار بیشتری انجام شود، تأكیدات و پیگیری‌های پیشین موجب شده كه تا بیش از 50 درصد انتظارات پیش‌بینی شده محقق شود اما كافی نیست و باید با انسجام بیشتر موضوع پیگیری شود؛ باید با استخراج و تحلیل آمارها، تكلیف آن دسته از زندانیانی كه دارای پرونده‌های توامان محكومیت و قرار باز هستند مشخص شود و این پیگیری باید به شكلی باشد كه تا پایان سال جاری به سرانجام برسد.

رئیس سازمان زندان‌های كشور در ادامه با انتقاد از وضعیت شورای طبقه‌بندی زندان‌ها بر ضرورت قانونمندی افزون‌تر شوراهای طبقه‌بندی و حضور فعال و موثر تمامی اعضا در این شوراها تأكید كرد و گفت: روند كار شوراها باید رعایت شاخص‌های معرفی شده فعالیت و مشاركت زندانی در فعالیت‌های فرهنگی باشد و برای این منظور همه اعضا باید در قالب شورا تشكیل جلسه داده و هر گونه فعالیت و رویه‌ای غیر از این مورد تأیید نیست. یقین داشته باشید كه توجه به جایگاه شوراهای طبقه بندی می‌تواند در كاهش و كنترل منطقی جمعیت كیفری مؤثر واقع شود.

این مقام ارشد قضائی كشور همچنین با تأكید بر اینكه افزایش جمعیت كیفری و تراكم جمعیت زندان‌ها مورد تأیید مقام معظم رهبری و ریاست قوه‌قضائیه نیست و عفو عید فطر سال جاری را تدبیری جهت كنترل و كاهش جمعیت كیفری اعلام كرد و گفت: من از همه دست اندركاران حوزه قضائی و مقام معظم رهبری تشكر می‌كنم كه با اعطای این عفو بخشی از مشكل تراكم را حل كرد و موجب شد كه پس از اعطای این عفو تراكم زندان‌ها افزایش نیافته و در وضعیت ثابت قرار گرفت، زیرا این نوع عفوها جبران ورودی‌ها را كرده است.

وی با تاكید بر اینكه مدیران كل زندان‌ها و رؤسای زندان‌ها با تعامل تنگاتنگ مسئولان قضائی و قضات تلاش كنند تا از مجازات زندان به شكل متعارف و برای كسانی استفاده شود كه چاره‌ای جز زندان برای آنها نیست و افراد مرتكب جرائم كوچك و خرد حتی‌المقدور به زندان‌ها روانه نشوند كه شاهد افزایش بی‌رویه جمعیت كیفری نباشیم.

رئیس سازمان در خاتمه بر ضرورت پیگیری موضوع غیبت زندانیان مرخصی رفته هم تأكید كرد و گفت: اگر در این روند با قانون‌محوری كار شود، اگر ضامن فرد مخاطب باشد و مكلف به معرفی زندانی و در صورت عدم كفایت نسبت به ضبط سند ملك اقدام شود، آنگاه مجرم می‌داند كه هزینه جرم وی سنگین است، آنگاه هم مرتكب جرم نمی‌شود تا به زندان بیافتد و اگر هم افتاد قوانین و ضوابط را رعایت می‌كند تا دچار آسیب و زیان مضاعف مانند ضبط سند نشود و این به معنای اقدام پیشگیرانه از تكرار جرم و تسری آن خواهد بود و به این طریق هزینه ارتكاب جرم را بالا می‌بریم، لذا موضوع باید به شكل جدی مورد پیگیری مدیران و رؤسای زندان‌ها باشد به ویژه زندانیانی كه از آغاز سال جاری از زندان به مرخصی رفته‌اند و در غیبت به سر می‌برند.

در ادامه این نشست معاونان سازمان و مدیر عامل ستاد دیه كشور نیز گزارشی از اقدامات و پیگیری‌های انجام شده حوزه‌های تحت مدیریت خود ارائه دادند.../فارس