سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

اولین مراجعه به پزشک زنان



بیماری های زنان,پاپ اسمیر,رابطه جنسی,بیماریهای مقاربتی,تست بیماری های مقاربتی

  اولین مراجعه به پزشک زنان  
اگر شما تاکنون به یک متخصص زنان مراجعه نکرده اید،در اولین بار ممکن است اضطراب داشته باشید، ولی بهتر است آسوده باشید و از این اتفاق به عنوان فرصتی برای یادگیری و آشنایی بیشتر با بدن و سلامتی خود بهره بگیرید.
یک متخصص زنان، پزشکی است که تخصص خود را در زمینه بهداشت و باروری زنان دریافت کرده است. در ابتدا که شما سعی دارید یک متخصص خوب زنان برای خود پیدا کنید، ممکن است با نام های دیگری مانند متخصص زنان زایمان یا مامایی هم برخورد کنید. این اشاره دارد به نحوه آموزشی که به آنها داده شده است تا زنان را از نوجوانی تا جوانی و بارداری تا زایمان راهنمایی کنند.
اگر شما تاکنون به یک متخصص زنان مراجعه نکرده اید، ممکن است از خود بپرسید چرا به یک پزشک زنان ، نیاز دارید و وقتی به پزشک مراجعه کردید از او چه انتظاراتی باید داشته باشید؟
چند دلیل برای اینکه چرا به مراجعه به پزشک زنان نیاز دارید:
- آموزش درباره روش های جلوگیری از بارداری یا تنظیم خانواده
- آموزش درباره غربال گری و پیشگیری از بیماری های مقاربتی
- برای چکاپ سالیانه
- غربالگری برای سرطان های تناسلی مانند پاپ اسمیر، این آزمایش  از 21 سالگی آغاز می شود و پس از آن هر دو سال یک بار تکرار می گردد ( در بعضی زنان این آزمایش بسته به نظر پزشک معالج  به دفعات بیشتری صورت می پذیرد در حالی که برخی دیگر ممکن است در هر 3 سال یک بار نیازمند این آزمایش باشند.)
- آموزش درباره ویروس پاپیلوما HPV
- برای مراقبت از خود و کودکتان در دوران بارداری
چه زمانی به متخصص زنان مراجعه کنیم
- وقتی که شما 21 ساله اید و یا رابطه جنسی دارید، زود تر از 21 سالگی مراجعه کنید.
- اگر خونریزی غیر عادی و یا عادت ماهانه نامنظم دارید
- اگر به مدت سه ماه یا بیشتر عادت ماهانه نشده اید
- اگر گمان می کنید باردار هستید و یا مطمئن هستید که باردارید
- اگر تلاش می کنید باردار شوید و موفق نمی شوید
- اگر دچار درد در ناحیه لگن شده اید
- اگر سن شما بین 40 تا 50 سال است برای انجام اولین آزمایش مامو گرافی
- پس از یائسگی برای آزمایش سنجش تراکم استخوان
چگونه برای مراجعه به پزشک زنان آماده شویم
- دوش بگیرید، مقاربت نداشته باشید و از کرم یا شیاف واژینال به مدت 24 تا 48 ساعت قبل از مراجعه استفاده نکنید.
- هر پرسشی دارید، یادداشت کنید، مانند عادت ماهانه نا منظم و یا ترشحات ناراحت کننده و غیرعادی، علاوه بر آن کاغذ یادداشت و خودکار هم همراه داشته باشید تا هر چیزی که پزشک عنوان کرد، یادداشت کنید.
- فهرست تمام داروها، ویتامین ها، مکمل ها و داروهای گیاهی که مصرف می کنید را همراه خود بیاورید
- برای ارائه سوابق سلامت خانوادگی، بویژه در زمینه مشکلات باروری در اعضای خانواده؛ اطلاعات کافی داشته باشید.
از اولین آزمایش خود چه انتظاراتی باید داشته باشید
- تشکیل پرونده پزشکی یا تاریخچه سلامتی. یک پرستار از شما سوالاتی درباره سلامت و بهداشت شخصی و سوابق سلامت خانواده خواهد پرسید.او همچنین درباره کارهایی نظیر مصرف نوشیدنی های الکلی، سیگار کشیدن، مصرف داروهای غیر مجاز و مواد مخدر، و نیز سابقه روابط جنسی سوالاتی خواهد پرسید.

بعضی از این پرسش ها ممکن است به نظرتان خیلی خصوصی بیایند، اما به خاطر داشته باشید که تمام مواردی که شما در میان می گذارید بین شما و پزشکتان محرمانه باقی می ماند، مگر اینکه شما کتبا موافقت خود را در مورد دسترسی دیگران و مشورت با شخص دیگر را، به پزشک خود بدهید.
- علائم حیاتی. پرستار وزن و قد شما را اندازه گیری کرده و فشار خون شما را ثبت خواهد نمود
- قبل از آزمایش. یک لباس بلند به شما داده خواهد شد که از جلو باز می شود تا آن را بپوشید و یک ملحفه کوچک که تمام قسمت های پا را می پوشاند. باید قبل از پوشیدن این لباس تمام لباس های زیر خود را در بیاورید.
- گفتگو. پزشک چند دقیقه به طور خلاصه با شما در مورد نگرانی هایتان صحبت خواهد کرد و نحوه آزمایش را توضیح خواهد داد. این فرصت خوبی است تا سوالات خود را ، از او بپرسید.
- معاینه سینه. پزشکتان با استفاده از انگشتان دست هایش هر دو پستان و نوک آن ها را با یک الگوی معاینه خاص، بررسی می کند. این کار را برای یافتن توده های غیر عادی در پستان و یا تغییر در بافت پوست انجام می دهد.

- معاینه لگنی.خانم دیاز آراستیا متخصص زنان و زایمان و رئیس انکولوژی و زنان بیمارستان و استاد دانشگاه پزشکی بیلورمی گوید: "یک معاینه لگنی شامل بررسی دستگاه خارجی تناسلی است که توسط قرار دادن یک اسپکولوم انجام می شود این کار به پزشک اجازه می دهد تا واژن و دهانه رحم را معاینه کند.

پزشک با دو دست خود که یک دست را روی شکم و انگشت دست دیگر را در واژن قرار داده؛ رحم، لوله های فالوپ و تخمدان ها را معاینه می نماید." اسپکولوم ابزاری است که به نرمی به واژن وارد می شود تا دهانه  آن را جهت معاینه و نمونه برداری از دهانه رحم، باز کند. این معاینه نباید همراه با درد باشد، اما ممکن است کمی ناراحتی و فشار احساس شود و یا در ابتدای کار اسپکولوم سرد باشد.
- پاپ اسمیر. در حین معاینه ، پزشک از سلول های دهانه رحم برای آزمایش پاپ اسمیر، نمونه برداری می کند، این آزمایش برای تشخیص تغییرات سلول های سرطانی دهانه رحم انجام می شود . عمل نمونه برداری به هیچ عنوان دردناک نیست.
- تست بیماری های مقاربتی. اگر شما از پزشک خود درخواست این آزمایش را کرده باشید او از واژن نمونه برداری انجام می دهد تا برای بیماری های مقاربتی آزمایشاتی انجام دهد. برخی از این بیماری ها توسط آزمایش خون تشخیص داده می شوند.
- گفتگو. پزشکتان اگر مورد مشکوکی دید به شما اطلاع خواهد داد و ممکن است برای اطمینان بیشتر مجددا آزمایش های تکمیلی انجام دهد، مانند ماموگرافی، تست تراکم استخوان، و یا آزمایش خون. این یک فرصت دوباره برای پرسیدن سوال است، از پزشکتان هر سوالی در مورد یافته ها و یا پیشنهاداتش بپرسید. معمولا نتیجه آزمایش پاپ اسمیر و بیماری های مقاربتی، در دو هفته یا بیشتر آماده می شود.اما در این مرحله، پزشک می تواند توصیه هایی در مورد جلوگیری از بارداری یا هر دارویی که نیاز دارید؛ بدهد.
ممکن است شما هنگام انجام اولین آزمایشات زنان ،دچار اضطراب و نگرانی بشوید؛ اما به پزشک خود به عنوان یک شریک سلامت نگاه کنید. او باید برای شما تبدیل به پزشکی شود که شما در صحبت کردن از خصوصی ترین مسائل بهداشتی خود، با او بسیار راحت  باشید.

منبع: www 3-m.ir 


ویدیو مرتبط :
مراجعه به پزشک غیر همجنس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توقع شما از پزشک زنان چیست؟



 

توقع شما از پزشک زنان چیست؟

 

متخصص زنان و زایمان پزشکی است که در بیماری‌های زنان و دستگاه تناسلی تخصص دارد. مراقبت‌های دوران زایمان برای زنان در دوران بارداری و قبل از اینکه کودک متولد شود، انجام می‌شود.این متخصصان همچنین در تولد کودک نقش مهمی دارند.

 

پزشک متخصص زنان در طول زندگی شما به عنوان خانم نقش مهمی دارد. از جمله کنترل بارداری و تنظیم خانواده، تولد و دوران یائسگی. یک متخصص زنان و زایمان همچنین می‌تواند در امر غربالگری سرطان درمان عفونت‌ها و انجام جراحی‌های ناحیه لگن و دستگاه ادراری نقش مهمی داشته باشد.گاهی ممکن است شما هنگام معاینه بخش‌های خاصی از بدنتان عصبی و خجالت‌زده شوید اما معاینه این بخش‌ها توسط پزشک متخصص زنان کمی راحت‌تر است و بیان این مشکلات با این پزشکان آسان تر خواهد بود.برای تنظیم معاینات منظم سالیانه، نکاتی هست که باید همیشه مدنظر داشته باشید.پزشک متخصصی را پیدا کنید که همیشه مورد اعتمادتان باشد:

 

· مسلما شما هرگز نمی‌خواهید به هر کسی که باید بخش‌های حساس بدنتان را معاینه کند اعتماد کنید. بنابراین بهتر است یک پزشک را انتخاب و همیشه مشکلات‌تان را با او مطرح کنید.


· این پزشک را به طور اتفاقی پیدا نکنید. حتما از دوستان و آشنایان در مورد یک پزشک ماهر و خوب سوال کنید و با مشورت پزشک خود را انتخاب کنید.

 

· هنگام تصمیم‌گیری در مورد انتخاب پزشک توجه کنید که آیا ترجیح می‌دهید پزشک مرد را انتخاب کنید یا زن. برخی زنان ترجیح می‌دهند که پزشک خود را خانم انتخاب کنند چرا که باید گاهی هنگام معاینه کاملا لباس‌هایشان را خارج کنند.

 

· سعی کنید در مورد مدرک، تجارب پزشکی و سابقه پزشک خود اطلاعات کسب کنید و این سوالات را حتما از او بپرسید.· آیا بیمه مرا می‌پذیرد؟· در کدام بیمارستان معاینه و عمل جراحی انجام می‌دهد؟

 

· در چه ساعاتی و چه روزهایی در مطب کار می‌کند؟· وقتی من به او نیاز دارم آیا او در دسترس خواهد بود؟انتظار چه چیز را هنگام ملاقات دارید؟چه زمانی باید یک پزشک متخصص زنان و زایمان را ببینید؟ انجمن بیماری‌های زنان و زایمان آمریکا توصیه می‌کند که دختران از سن 13 تا 15 سالگی حتما یک پزشک متخصص زنان و زایمان متبحر را پیدا کرده و همیشه به طور منظم به او مراجعه کنند.

 

زنان متاهل لازم است که 24 ساعت قبل از معاینه فعالیت جنسی نداشته باشند چرا که فعالیت جنسی می‌تواند بافت‌های داخل دستگاه تناسلی از جمله واژن را ملتهب کرده و روی نتایج آزمون‌های تشخیصی تاثیر بگذارد.قرار ملاقات شما با پزشک‌تان معمولا با یک معاینه کلی شروع می‌شود. قد و وزن و فشارخون شما در اولین ویزیت چک می‌شود. گاهی لازم است تا آزمایش ادرار و خون بدهید.برای انجام معاینه جسمانی لازم است که شما به اتاق مخصوص معاینه بروید و لباس‌های زیر خود را خارج کنید.ممکن است به شما یک لباس بلند به نام گان داده شود تا بپوشید و راحت باشید.

 

معاینه با پرسیدن چند سوال عمومی در مورد سابقه پزشکی شما و خانواده‌تان شروع می‌شود او ابتدا قسمت‌های خارجی دستگاه تناسلی شما را برای وجود ناهنجاری‌ یا بیماری‌های پوستی معاینه می‌کند و سپس از داخل دستگاه تولیدمثل شما را هم بررسی می‌کند.آزمون پاپ‌اسمیر معمولا برای همه خانم‌های متاهل انجام می‌شود. در این آزمون پزشک نمونه‌هایی از سلول‌های دهانه رحم را به وسیله یک برس کوچک برداشته و آن را برای بررسی‌های بیشتر به آزمایشگاه می‌فرستد.همچنین شما را از نظر وجود بیماری‌های قابل انتقال جنسی معاینه می‌کند. همچنین شکم و پستان‌ها، لوله‌های رحمی و تخمدان‌ها توسط سایر آزمون‌هایی که وی به شما توصیه می‌کند مورد معاینه قرار می‌گیرد.گفت‌وگو با پزشک:

 

سعی کنید حتما سالیانه یک بار توسط پزشک معاینه شوید. حتی اگر سوالات‌تان به نظرتان خجالت‌آور است. مطمئن باشید که پزشک قبلا هم این مشکلات را از سایر افراد شنیده است. در مورد روابط جنسی، قاعدگی و هر چه فکر می‌کنید برایتان سوال است بپرسید.وی از شما سوالات متعددی می‌پرسد. این سوالات ممکن است خیلی شخصی باشد اما حتما لازم است که برای مراقبت‌های کافی به سوالات او پاسخ صحیح دهید.


سوالات شامل:


* قاعدگی و هر مشکل که پیرامون آن باشد مثل قاعدگی سنگین یا قطع آن

 

* ترشحات ناحیه واژن

 

* روابط جنسی و میزان آن* مشکلات حین روابط جنسی


* بیماری‌های قابل انتقال جنسی

 

* روش‌هایی که برای کنترل بارداری استفاده می‌کنید

 

* سابقه واکسیناسیون‌های قبلیبه خاطر داشته باشید که پزشک دوست شما است و همیشه در رفع مشکلات شما را راهنمایی می‌کند. اگر بین هر دوره معاینه‌ها مشکلی داشتید برای ملاقات‌های فوری از او سوال کنید.