سلامت
2 دقیقه پیش | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
اهمیت بازی در رشد عاطفی - اجتماعی کودک
بازی در تقویت جسم و روح کودک تأثیر زیادی دارد. او در بازی با سایر کودکان، چگونگی ایجاد ارتباط با آنان را یاد می گیرد، دیگران را بهتر می شناسد و از خود نیز شناخت بهتری پیدا می کند. بازی، عواطف و احساسات کودک را بیدار می کند و او را به سوی زندگی اجتماعی و قبول مسئولیت ها راهنمایی می کند.
کودک از طریق بازی، احساسات خود را بیان می کند. از راه بازی کودکان، می توان به ترس ها و نگرانی های آنان پی برد. کودک از طریق بازی یاد می گیرد که چگونه در استفاده از وسایل بازی با دیگران شریک شود و حسّ تعاون و احترام به دیگران را در خود تقویت کند.
کودک در بازی، چگونگی رعایت مقرّرات را از طریق نقشی که در بازی باید انجام دهد یاد می گیرد. همچنین می آموزد که حقوق دیگران را رعایت کند.
کودک از طریق نقش هایی که در بازی به عهده می گیرد، شخصیّت خود را آشکار می سازد و علاقه ها و انگیزه های خود را نشان می دهد و نقش واقعی خود را پیدا می کند.
کودک با بعضی از بازی ها مانند لباس پوشاندن به عروسک، غذا پختن، بچّه داری کردن، رنگ آمیزی عکس ها، خرید کردن، جواب دادن به تلفن و... به تمرین نقش خود و مسئولیت ها در بزرگسالی مشغول می شود.
در زمینه ی بازی کردن کودکان به نکته های زیر توجه کنید:
در بازی بچه ها به طور مستقیم دخالت نکنید تا بازی بتواند در رشد همه جانبه کودک مؤثّر باشد. کودکان را در بازی کردن آزاد بگذارید تا با روشی که دوست دارند بازی کنند. اگر کودکان از شما خواستند که به عنوان داور در بازی آنان دخالت کنید، این نقش را قبول کنید؛ ولی به زور این کار را انجام ندهید. در صورتی که کودکان با سهل انگاری وسایل بازی را خراب کردند فوراً وسایل جدید برای آنان نخرید تا کودک نسبت به وسایل خود احساس مسئولیت کند.
وزارت آموزش و پرورش ایران
ویدیو مرتبط :
42.از 7تا13 سالگی - رشد احساسی، عاطفی و هیجانی و رفتار مناسب با کودک
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
نقش وسایل بازی در پرورش استعدادهای کودک
بسیاری از ویژگی های فردی کودکان را می توان در بازی های آنها مشاهده کرد بازی روشی برای بیان حالات و احوالاتدرون کودکان است.
نقش پذیری و مسئولیت در بازی های گروهی بارزترین ویژگی آن است کودکان در حین بازی به احترام گذاشتن به حقوق دیگران، اجرا قانون، پرورش جسم و روح خود می پردازند، انتخاب صحیح بازی می تواند به جهت دادن رشد کودک کمک کند دقت شود کودکان در بازی تلاش برای برنده شدن می کنند و گاه شکست می خورند، این وظیفه والدین است که در هنگام پیروزی تشویق مناسب و نشان دادن افق های بزرگتر برای موفقیت و تلاش بیشتر را به کودک نشان دهند تا بتواند رشد کند و در حد موفقیت های جزیی متوقف نشود لازم است و در هنگام شکست ، والدین تلاش کودک را ستوده و به تلاش بیشتر برای رسیدن به موفقیت دعوت کنند.
کودک باید بیاموزد که زندگی یک مسابقه است و اگر تلاش نکند دیگران موفق می شوند. همیشه زندگی ادامه دارد، پس چه خوب است کودکان با شرکت در مسابقات، شادی و ناراحتی آن را تجربه کنند تا در بزرگسالی با یک شکست نا امید نشوند. همان طور که در هنگام راه رفتن والدین در پشت سر کودک هستند بازی ها در پرورش و درمان بسیاری از نارسایی ها در کودکی موثر هستند اما دانستن این که چه بازی مناسب است در سن کودک تا حدودی ریشه در شناخت محیط و وضعیت کودک است.
بسیاری از وسایل بازی شاید از لحاظ کارکرد مفید باشند اما دقت به انتخاب وسایل بسیار مهم می باشد که باید در هنگام خرید به مواردی مانند نوع اسباب بازی ، مناسب برای سن ، جنس ، به دور بودن از خشونت و ایجاد ترس در کودک و همچنین عملکرد آن در افزایش توانایی کودک توجه گردد اگر به همه این موارد توجه شود اسباب بازی ذکر شده می تواند علاوه بر افزایش توان هوشی و استعداد کودک در افزایش توانایی مهارتی وی نیز نقش موثری داشته باشد.