سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

اقتصاد خانواده یاخساست؟



همسر خسیس ,خودداری از خرج کردن مال

خسیس کسی است که صفت منفی خست و بخل است. «فرهنگ بزرگ سخن» می‌نویسد: «بخل: خودداری از خرج کردن مال هنگام نیاز داشتن به چیزی یا دریغ داشتن چیزی از دیگری است...

خسیس: دارنده حالتی درونی که از خرج کردن پول یا دادن چیزی به دیگری احساس ناراحتی و در نتیجه خودداری می‌کند.»در فارسی، معادل خساست را تنگ‌چشمی‌ و ناخن‌خشکی گذاشته‌اند. در آثار ادبی و دینی ما، مطالب ارزنده‌ای درباره بخل و ویژگی‌های بخیلان و خسیسان آمده است.

سعدی در «گلستان» می‌گوید:
«مالی به مشقت فراهم آرند و به خست نگاه دارند و به حسرت بگذراند ... سیم بخیل از خاک وقتی برآید که وی در خاک درآید.»

خسیس اگر تنها زندگی ‌کند، دچار مشکلاتی می‌شود که برشمردیم. اما اگر ازدواج کند و نان‌آور و تکیه‌گاه خانواده باشد، خست او آسیب‌های جسمی روانی و اخلاقی زیادی به زن و فرزندانش می‌رساند . پیشوایان دین ما سفارش کرده‌اند مردی که ازدواج کرده و تشکیل خانواده داده است باید برای توسعه مالی و رفاهی زندگی خود تلاش کند و با بخیلی و خسیسی، افراد خانواده خود را در تنگنا قرار ندهد و به گرفتاری و خواری نکشاند. از نظر امام رضا(ع) واجب است که مرد برخوردار از نعمت‌های مادی، زندگی خانواده خود را گشایش دهد.

امام صادق (ع) بی‌توجهی به وضعیت اقتصادی خانواده را گناهی می‌داند که مرد باید در روز رستاخیز پاسخگوی آن باشد و مهم‌تر و شدیدتر اینکه پیامبر بزرگوار اسلام(ص) تأکید می‌کند: مردی که نیازهای زندگی افراد خانواده خود را برنیاورد و آنها را ضایع سازد ملعون است، یعنی از رحمت خداوند بسیار فاصله دارد.

از نظر روان‌شناسان، رگه‌های بخل شدید در بیماران خودشیفته، جامعه‌‌ستیز و وسواسی – جبری دیده می‌شود. در این میان، کسانی که اختلال شخصیت وسواسی- جبری دارند بیش از بقیه خسیس و ‌تنگ‌چشم هستند. «متن تجدید نظر شده راهنمای تشخیصی و آماری اختلال‌های روانی» یکی از نشانه‌های این افراد را چنین بیان می‌کند:

"ناخن‌خشکی نسبت به خود و دیگران. به اعتقاد آنها پول چیزی است که باید آن را برای فجایع آتی پس‌انداز کرد"

آرگایل در کتاب "روان‌شناسی پول" با استناد به دیدگاه‌های روانکاوی، کینه‌توزی، لجبازی، خودسری و حساسیت افراطی به پاکیزگی و وظیفه‌شناسی را صفات همراه با خسیسی ذکر می‌کند و پیشینه مشکلات خانوادگی و احساس ناامنی شدید روانی را زیربنای آن می‌داند.

همسر خسیس ,خودداری از خرج کردن مال

حال با این اوصاف این سوال در ذهن همه ما متبادر می شود که :
چگونه می‌توان پیش از انتخاب همسر، خسیس بودن مرد را تشخیص داد؟ بعضی معتقدند از نوع و میزان هدایا، پذیرایی کردن در رفت و آمدهای خانوادگی، هزینه کردن در دیدارهای دختر و پسر بیرون از خانه و نیز، تحقیق از دوستان و آشنایان فرد، می‌توان به این مقصود رسید.

همچنین برای بررسی خساست این توصیه ها نیز ارایه  می شود:
اولا سوالاتی در مورد تامین سطح زندگی آینده(حتی برای تان مثال بزنند که برای نمونه زندگی شما را شبیه به سطح زندگی چه کسی تامین می کنند)، تامین نیازهای مالی تان، میزان گردش و تفریحی که به آن معتقدند،  نحوه مدیریت مالی در زندگی مشترک، نقش و جایگاهی که برای پس انداز قایلند و .. را مورد بررسی دقیق قرار دهید.

ضمنا حتما در میان دوستان واشنایان و همکاران و حتی نزدیکان ایشان تحقیق جدی انجام دهید و ببینید ایشان از لحاظ مادی دارای چه روحیاتی بوده و ضمنا ایا خسیس هستند یا خیر؟

ببینید که ایشان چقدربه مسایل مالی اهمیت می دهند؟ چقدر پس انداز کردن در زندگی شان مهم است؟ آیا خرج کردنشان متناسب با وضعیت مالی شان است یا اینکه دست شان را محدود می گیرد و دایما سعی در صرفه جویی افراطی دارند؟

البته روان‌شناسان چون خسیس بودن را صفتی شخصیتی می‌دانند، شیوه‌های یاد شده را رد نمی‌کنند، اما در بهره گرفتن از روش‌های دقیق‌تر ارزیابی شخصیت، از جمله به کار بردن آزمون‌های معتبر، تأکید می‌ورزند.
 
با همسر خسیس چگونه باید رفتار کرد؟
شاید بهترین كار برای داشتن زندگی راحت‌ تن ندادن به ازدواج با آدمی خسیس باشد یعنی همان علاج واقعه پیش از وقوع. اما اگر به هزار و یك دلیل زندگی با فردی خسیس نصیبمان شد اگر قصد بر هم زدن رابطه را نداشته باشیم بهترین چاره تحمل كردن است.

وقتی می‌گویند خساست درد بی‌درمان است حرف بی‌راهی نیست چون روان‌شناسان می‌گویند كه خساست به هیچ وجه درمان نمی‌شود. اگر زن یا شوهری تدبیر لازم را داشته باشد فقط می‌تواند خساست همسرش را كمرنگ‌تر كند. شاید كم دردسرترین راه این باشد كه بیماری همسرمان را درك كنیم و او را همان گونه كه هست بپذیریم. هر چند كار سختی است اما باید تمرین كنیم كه مقابله به مثل نكنیم چون گارد گرفتن در مقابل چنین آدمی فقط او را جری‌تر می‌كند.

این كار نیز فایده زیادی دارد كه اگر فرزندمان از رفتار همسرمان رنجید، مقابله به مثل را به او یاد ندهیم و فقط به فرزندمان توضیح بدهیم كه این عقیده در پدر و مادر توست و باید به عقیده آنها احترام بگذاری. همچنین خوب است كه به یاد داشته باشیم افراد خسیس با وجودی كه ممكن است سلیقه خوبی داشته باشند اما برای خرید هر چیزی، ابتدا به مبلغ آن توجه می‌كنند؛ بنابراین بهتر است به جای دلخور شدن یا مسخره كردن همسرمان از او تشكر كنیم در واقع سپاسگزاری ما نوعی تشویق برای تكرار این رفتارهای مثبت و از بین رفتن برخی مشكلات رفتاری همسرمان است.
منابع: سایت بیدار، مجله راه کمال شماره 24 همراه با تغییرات و اضافات/تبیان
 


ویدیو مرتبط :
مدیریت و اقتصاد در خانواده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام: دادن مقرری به افراد و خانواده‌ها راهگشای معضلات اقتصاد و تولید كشور نیست



  مصلحت نظام,آیت‌الله هاشمی رفسنجانی,اخبار,اخبار سیاسی

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام:

دادن مقرری به افراد و خانواده‌ها راهگشای معضلات اقتصاد و تولید كشور نیست

عمق نجابت کارگران، تحمل مشکلات در عین محق بودن است

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی عمق نجابت كارگران را تحمل مشكلات در عین محق بودن خواند و با بیان معضلات اصناف گوناگون كشور، به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری اشاره كرد و گفت: اگر آنچه ایشان به درستی و كارشناسانه به عنوان حمایت از تولید، كار و سرمایه ایرانی اعلام كردند، توسط قوای سه‌گانه به صورت جدّی دنبال شود بخش اعظم مشكلات كشور برطرف خواهد شد.

 

آفتاب: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار اعضای خانه كارگر و نمایندگان تشكّل‌های كارگری با تبریك روز جهانی كارگر به كارگران كشورمان، اعلام 11 اردیبهشت به عنوان «روز جهانی كارگر» را یكی از تصمیمات خوب سندیكاهای جهانی كارگران خواند و افزود: تعیین روز كارگر، اقدام عاقلانه‌ای در جهت احترام به این قشر عزیز و نشان‌دهنده تأثیر بی‌بدیل كارگران در جامعه بین‌المللی است.

 

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با گرامی‌داشت روز معلم و سالگرد شهادت استاد مطهری، دو قشر كارگر و معلم را وسیع‌ترین اقشار جامعه خواند و تصریح كرد: این دو قشر از اقشار زحمتكش، كم‌توقع و حامی نظام بوده و هستند و اگر بتوانیم آنان را راضی نگه داریم، بخش بزرگی از جامعه را با نظام همراه كرده‌ایم.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام جلب رضایت معلمان و كارگران را سخت ندانست و گفت:

” اگر كارگران و معلمان را راضی نگه داریم، بخش بزرگی از جامعه را با نظام همراه كرده‌ایم. “

تاریخ معاصر كشور تأثیر بی‌بدیلی بر تحولات كشور داشته‌اند، اما هیچ‌گاه زیاده‌خواه نبوده و روحیه استكباری نداشته‌اند.

 

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی عمق نجابت كارگران را تحمل مشكلات در عین محق بودن خواند و با بیان معضلات اصناف گوناگون كشور، به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری اشاره كرد و گفت: اگر آنچه ایشان به درستی و كارشناسانه به عنوان حمایت از تولید، كار و سرمایه ایرانی اعلام كردند، توسط قوای سه‌گانه به صورت جدّی دنبال شود بخش اعظم مشكلات كشور برطرف خواهد شد.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مهمترین داروی آلام امروز كشورمان را تولید خواند و با اشاره به دو محور اساسی «كار و سرمایه ایرانی» تأكید كرد: آنچه پس از جنگ اتفاق افتاد، محور قرار گرفتن تولید با آماده‌سازی زیربناها و جلب سرمایه‌های داخلی و خارجی به همراه گسترش روابط با سایر كشورها بود كه از نتایج آن نیز افزایش چشمگیر تولید، رونق اقتصاد و رسیدن به خوداتكایی در بسیاری از بخش‌های كشاورزی و صنعتی بود.

 

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی پیاده‌سازی محورهای سه‌گانه شعار امسال را سخت ندانست و با اشاره به وجود تجربه‌های مفید سه دهه گذشته و داشتن مدیران، متخصصان و نیروی انسانی مستعد گفت:

” اصلاح روابط با سایر كشورها باعث جلب سرمایه‌های سرمایه‌گذاران خارجی و رونق تولید داخل می‌شود. “

سرمایه‌های سرمایه‌گذاران خارجی و نیز ایرانیان خارج از كشور خواهد شد و این خود تولید داخلی را بیش از پیش رونق خواهد بخشید.

رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام، دستگاه اجرایی را خط مقدم تحقق و عملی ساختن شعار امسال خواند و با تأكید بر لزوم همكاری همه قوا در شروع هر چه سریع‌تر مقدمات اصلاح اقتصاد و رونق تولید گفت: دادن مقرری به افراد و خانواده‌ها راهگشای معضلات اقتصاد و تولید كشور نیست و حتی خود بعد از مدتی به معضل بزرگ اقتصاد كه گسترش بیكاری و بی‌عاری خواهد بود، مبدل خواهد شد.

در ابتدای این دیدار آقایان محجوب و صادقی از مسئولان خانه كارگر، با تشریح وضعیت واحدهای تولیدی و نیروی كار كشور، وضع نامساعد معیشت كارگران و تورم را مهمترین مشكل این قشر دانستند و با بیان تأثیرات اجرای نادرست هدفمندی یارانه‌ها و اصلاح قیمت حامل‌های انرژی، اخراج كارگران و ركود و تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی را از نتایج مستقیم این عملكرد عنوان كرده و گفتند: اكنون بسیاری از واحدهای تولیدی و به‌تبع آن كارگران در اثر افزایش قیمت حامل‌های انرژی و قیمت بالای محصولات تولیدی دچار بیكاری و تعویق حقوق خود شده‌اند.

وضع نابسامان و مدیریت ناپایدار صندوق تأمین اجتماعی و نیز تغییر یك‌طرفه و بدون مشورت قانون كار دو معضل دیگری بود كه در این دیدار توسط آقایان محجوب و صادقی به آنها پرداخته شد./آفتاب