سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

اشتباهات مشترک بین ما



اشتباهات مشترک بین ما

 

برخی اشتباهات بین ما انسان ها مشترک است ، گویی به یک صورت قصد تخریب زندگی مان را داریم اما می توانیم آن ها را شناسایی کنیم و در رفع آن بکوشیم.

 

روانشناسان معتقدند كه افراد در زندگی روزانه خود مرتكب سه اشتباه عمده می‌شوند كه تاثیر زیادی بر فعالیت‌هایشان دارد.

 

این سه مشكل عبارتند از اینكه:

1.افراد وقت و زمان خود را هدر می‌دهند.

 

2.به مسایل پیش پا افتاده از جمله شایعه بسیار توجه می‌كنند.

 

3. در حال زندگی نمی‌كنند و دایما نگران آینده هستند.

 

ضایع كردن وقت و زمان

آنچه كه شیرازه زندگی انسان‌ها را تشكیل می‌دهد وقت است و مطمئنا بارها این ضرب‌المثل را شنیده‌اید كه «وقت طلاست»؛ با این تفاوت كه طلا را می‌توان ذخیره و جمع‌آوری كرد و در صورت از دست دادنش، آن را دوباره به دست آورد. در حالی‌كه این موضوع برای زمان صدق نمی‌كند. روانشناسان بر این باورند كه عوامل بسیاری باعث تباهی وقت انسان‌ها می‌شود كه مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از: برنامه‌ریزی غلط، در لحظه تغییر دادن كارها و وظایف از قبل برنامه‌ریزی شده، زیاده‌روی در تماشای برنامه‌های تلویزیون، نیمه‌كاره گذاشتن كاری و شروع كردن كار دیگر و عدم آمادگی لازم برای انجام كارها. زمان از جمله نعمت‌های گران‌بها و ارزشمندی است كه نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است كه به آن «مدیریت زمان» گفته می‌شود.

 

مدیریت زمان به معنای مسلط بودن بر زمان است كه وقت را تحت كنترل خود در می‌آورد. آمادگی بهتر برای روز كاری، تصویری روشن و فراگیر از اهداف روزانه، نظم شخصی، كاهش هیجانات و فشارهای عصبی، كاهش عوامل حواس‌پرتی، تصمیم‌گیری براساس اولویت‌ها، پراكندگی كمتر در انرژی، تمركز روی مسایل اساسی از جمله مزایای مدیریت زمان است. البته باید توجه داشت كه پیش‌فرض مدیریت زمان، برنامه‌ریزی است. منظور از برنامه‌ریزی آن است كه فرد برنامه‌های روزانه خود را روی كاغذ پیاده و از فهرست آن استفاده كند.

متخصصان مدیریت زمان اظهار دارند كه برنامه زمانی افراد شامل سه دسته است:

 

الف: 60‌درصد برای برنامه‌ریزی فعالیت‌ها (برنامه روزانه)

 

ب: 20‌درصد برای فعالیت‌های غیرمنتظره (دزدهای زمان)

 

ج: 20‌درصد برای فعالیت‌های بی‌سابقه و فعالیت‌های اجتماعی (زمان خلاق).

 

آشنایی با مدیریت زمان و راهكارهای آن به افراد فرصت آن را می‌دهد كه از حداقل زمان، حداكثر استفاده را ببرند.

 

توجه بیش از اندازه به مسایل پیش پا افتاده از جمله شایعات

تبادل اندیشه و افكار، احساسات و اطلاعات اساسی‌ترین عامل ارتباط بین‌فردی و شاخص پویایی حیات اجتماعی انسان است. بدون تردید در این ارتباطات اجتماعی بخش قابل توجهی از گفته‌ها و شنیده‌ها و محاورات روزانه را شایعات و مسایل بیهوده تشكیل می‌دهد كه بخش اعظمی از ساعات روزانه افراد را درگیر خود می‌كند. روانشناسان این‌گونه مسایل را به بمب ویرانگر تشبیه می‌كنند كه باعث ایجاد اضطراب در افراد می‌شود با این حال نمی‌توان منكر این قضیه شد كه بخشی از محاورات اجتماعی و گفت‌وگوهای دوستانه افراد را شایعات و خبرهای ساختگی تشكیل می‌دهد. افراد برای اینكه از این‌گونه مسایل دوری كنند باید بزرگ‌اندیشی را سرلوحه خود قرار دهند؛

 

محققان معتقدند كه اگر جزو افرادی هستید كه برای آینده نگرانید و در ترس به سر می‌برید هر صبح كه از خواب بیدار می‌شوید با خود این جمله را زمزمه كنید: «امروز در اختیار من است باید آن را به خوبی به پایان برسانم.»

 

نگرانی و ترس از آینده

افراد باید به این مساله آگاهی داشته باشند كه تمام دارایی‌هایشان در لحظه حال است. میزان آرامش و كارآیی براساس میزان توانایی‌هایشان در زیستن در لحظه حال مشخص می‌شود، صرف‌نظر از آنچه دیروز رخ داده و آنچه كه فردا ممكن است پیش آید، زمان حال جایی است كه فرد در آن ایستاده و متعلق به آن است.

 

انسان‌ها به مشكلات گذشته و مسایل آینده اجازه تجمع در زمان حال را می‌دهند، به این ترتیب حال را از دست می‌دهند و شادی‌های خود را به تعویق می‌اندازند و همواره در ترس از آینده به سر می‌برند. هراس و نگرانی از آینده چنان فلج‌كننده است كه انجام هر عمل سازنده‌ای را برای فرد ناممكن می‌كند. محققان معتقدند كه اگر جزو افرادی هستید كه برای آینده نگرانید و در ترس به سر می‌برید هر صبح كه از خواب بیدار می‌شوید با خود این جمله را زمزمه كنید: «امروز در اختیار من است باید آن را به خوبی به پایان برسانم.» نگران فردا نباشید چراكه فردا همان امروزی است كه از راه رسید و نگرانش بودید. 

منبع: سایت رسمی مشاوره و روانشناسی


ویدیو مرتبط :
ترانزیستور ( بیس مشترک امیتر مشترک کلکتور مشترک ) www.aviation.blogfa.com

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اشتباهات رایج زوج های جوان در ابتدای زندگی مشترک



زندگی مشترک, شخصیت همسر,زوج های جوان

معمولا بین زوج هایی که به خاطر هر مسئله کوچکی با هم جر و بحث می کنند، اشتباهات مشترکی وجود دارد. اشتباهاتی که باعث می شود فاصله بین زوج ها بیشتر و بیشتر شود. زمانی که فاصله بین زن و مردی در زندگی مشترک زیاد شود، آن ها حرف یکدیگر را نمی فهمند و گاهی تا مرز جدایی پیش می روند و از هم جدا می شوند.


فرض کنید که شما در یک اتاقی هستید که به جز نیم متر آن، بقیه اتاق کاملا کثیف است. هر انسان عاقلی برای تمیز کردن این اتاق، قطعا از نیم متر تمیز آن شروع می کند و بعد از آن همه اتاق را تمیز می کند. چه قدر زیباست که اگر زن یا مردی اشتباه کرد ابتدا نکات مثبت شخصیت او و کارهای مفیدی را که انجام داده است یادآوری کنیم و سپس نکات منفی را به او بگوییم. بالاخره باید قبول کنیم که همه ما انسانیم و ممکن است اشتباه کنیم اما در بین زوج های جوان معمولا ۴ عادت اشتباه وجود دارد که ریشه بسیاری از اختلاف های آنان است در ادامه با این ۴ اشتباه آشنا می شوید و راه های جایگزین آن ها را خواهید خواند.

اشتباه اول : فقط دنبال مقصر هستند
بعضی زوج ها مدام به هم ایراد می گیرند و از هم انتقاد می کنند. در زندگی این زوج ها هر اتفاق ناگواری با گفتن جملاتی مانند «چرا کاری کردی که این اتفاق بیفتد؟» همراه می شود. دلیل گفته شدن چنین جملاتی هم این است که این زوج ها فقط به دنبال مقصر هستند و نمی خواهند برای حل مشکل به وجود آمده فکری کنند. در ایرادگیری معمولا زوج ها فقط نقاط منفی یکدیگر را می بینند که باعث می شود یکی از زوجین در موضع قدرت قرار بگیرد و آن قدر به خودش حق دهد تا جز در زمان به کرسی نشستن حرف خودش، راضی نشود. این افراد احساس می کنند که همیشه طرف مقابل شان اشتباه می کند و آن ها هیچ گاه اشتباه نمی کنند و با ایرادگیری به نوعی دنبال تایید خودشان هم هستند.

راه درست : لطفا با دقت گوش کنید
زوج ها بهتر است به جای این که مدام از هم ایراد بگیرند، مهارت گوش کردن را در خودشان بالا ببرند. بعضی مواقع به دلیل این که زن یا مرد به درستی به حرف های همسرش گوش نمی دهد، ممکن است از جمله ای برداشت اشتباه کند و همین عاملی برای جر و بحث شود. گاهی هم ممکن است قصد زن یا مرد از گفتن جمله ای ایرادگیری نباشد ولی چون طرف مقابل به درستی گوش نمی کند، برداشت اشتباهی داشته باشد. بهترین حالت گوش دادن این است که هر فردی فعالانه گوش کند یعنی علاوه بر معنی جمله طرف مقابل، احساسات او را هم درک کند تا منظور او را بهتر بفهمد.

اشتباه دوم : مسئولیت پذیر نیستند
زوج هایی که مدام یکدیگر را مقصر می دانند، به سرزنش طرف مقابل روی می آورند. عادت بد سرزنش کردن زوجین از این ناشی می شود که یکی از آن ها مهارت مسئولیت پذیری را فرانگرفته است. افرادی که مسئولیت پذیر هستند، مسئولیت شکست یا اشتباه را بر عهده می گیرند و در صدد جبران آن بر می آیند.

راه درست : از شخصیت همسرتان حمایت کنید
در مقابل سرزنش کردن، حمایت کردن وجود دارد. وقتی زن یا مردی در زندگی زناشویی اشتباه کوچکی داشته باشد و به جای سرزنش شدن، مورد حمایت همسرش قرار گیرد با همه وجود احساس می کند که همسرش دوستش دارد. وقتی یکی از زوجین از دیگری حمایت می کند، این به این معنی نیست که او دارد از رفتار او حمایت می کند بلکه بدین معناست که از شخصیت طرف مقابل حمایت شده است. حالا اگر شخصیت فردی مورد حمایت قرار گیرد، باعث می شود که فرد رفتار اشتباهش را تکرار نکند.

اشتباه سوم : اشتباهات گذشته را یادآوری می کنند
بعضی زوج ها در زندگی شان از همه جا و از همه افراد شاکی هستند. زمانی که فردی مدام مورد شکایت مستقیم قرار می گیرد ناخودآگاه شخصیتش تخریب می شود. وقتی نکات منفی و اشتباهات گذشته همسرتان را هر روز به او یادآوری کنید، علاوه بر این که احساسات منفی را به او منتقل می کنید، بعد از مدتی خودتان هم خسته می شوید و احساس می کنید که همسرتان درک تان نمی کند.

راه درست : همسرتان را بپذیرید
زوج ها بهتر است به جای شکایت کردن، همدیگر را تشویق کنند. برای تشویق کردن هم می توانید نکات مثبت همسرتان را به او یادآوری کنید. به جای برخورد یا گفتن جملات تند، به او احترام بگذارید و بدانید هیچ چیز به اندازه مورد احترام قرار گرفتن عزت نفس یک انسان را بالا نمی برد. زمانی که همسرتان اشتباه می کند، او را مورد پذیرش قرار دهید. این پذیرش باعث می شود او در زندگی احساس آرامش کند و برای حفظ این آرامش رفتارهای اشتباهش را تغییر دهد.

اشتباه چهارم : زندگی را با بازار اشتباه گرفته اند
بعضی زوج ها زندگی شان را مانند بازار می دانند و در آن گروکشی می کنند. زنی که به همسرش می گوید: «اگر فلان لباس را برای من بخری، من هم برایت شام درست می کنم» تصمیم گرفته است با تبر ریشه زندگی اش را از جا بکند! گفتن جملاتی که بیشتر در بازار استفاده می شود، برای بقای یک زندگی مشترک سم است.

راه درست : گفت و گوی همدلانه داشته باشید
به جای رشوه گرفتن از همسرتان، با او گفت و گو کنید. گفت و گوی همیشگی بر سر اختلافات اگر با رابطه همدلانه و منطقی باشد، تاثیر بسیار زیادی در افزایش محبت بین زوج ها دارد. بهتر است زوج ها برای بیشتر نیازها و درخواست های شان با هم صحبت کنند تا بهترین تصمیمات را برای پیشرفت در زندگی شان بگیرند.

منبع: بانوی ایرانی