سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

استرس مغز كودكان را تغییر می‌‌دهد



 

 

استرس كودكان شرایط پراسترس

 

شاید فکر کنید بچه‌ها، اضطراب‌های کوچک و گذرایی دارند که آنها را زیاد آزار نمی‌‌دهد. اما باید بگوییم که این فکر از بیخ و بن غلط است

 

. متخصصان دانشگاه ویسكانسین آمریكا متوجه شده‌اند که مغز کودکان مضطرب با همسالان غیرمضطربشان متفاوت است و این تفاوت‌های مغزی روی توان ذهنی و ادراكی آنها تاثیر می‌‌گذارد.

 

كودكان وقتی تحت استرس شدید و مداوم زندگی می‌‌كنند در آزمون‌های حافظه‌ای محیطی، كارآیی ضعیف‌تری دارند. آنها همچنین در انجام تست‌های مربوط به حافظه كوتاه مدت نیز بیشتر دچار مشكل می‌‌شوند. خشونت یا تبعیض در مورد یكی از فرزندان، اختلافات همیشگی اعضای خانواده، فشار برای موفقیت، مشکل در مدرسه و بیماری‌های جسمی‌،‌ می‌‌تواند بچه‌های شما را مضطرب کند. اضطرابی که شاید بروز ندهند اما همیشه با آنهاست و با شب ادراری، رفتارهای پرخاشگرانه، رفتارهای وسواسی، مو کندن و ناخن جویدن، افت درسی و... خود را نشان‌ می‌‌دهد. این کودکان گاهی دچار لکنت زبان‌ می‌‌شوند، کابوس‌ می‌‌بینند و معمولا در ارتباط برقرار کردن با دیگران ناموفق هستند.

 

این مطالعه كه در مجله نوروساینس به چاپ رسیده تأییدی بر یافته‌های قبلی در مورد تأثیرات مخرب استرس در زندگی انسان است. در برخی از مطالعات اخیر نشان داده شده است كودكانی كه در شرایط پراسترس زندگی می‌‌كنند از نظر فرآیندهای سلولی سریع‌تر پیر می‌‌شوند و بنابراین می‌‌توان گفت استرس دوران كودكی عامل كاهش طول عمر است. این یافته حاصل مطالعه روی 61 كودك 9 تا 14 ساله است. متخصصان می‌‌گویند: هر چند این تفاوت‌ها در بافت مغزی جزیی و میكروسكوپی هستند اما می‌‌توانند تاثیرات مهمی‌ روی مهارت‌های ذهنی كودكان برجای بگذارند.

منبع : salamatnews.com


ویدیو مرتبط :
از تاثیرات منفی آهنگای راك و متال روی مغز كودكان :))

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

استرس ساختار مغز را تغییر می دهد


مطالعه جدید نشان می دهد همانطور که استرس می تواند موجب خستگی، اضطراب و افسردگی شود، می تواند منجر به تغییرات ساختاری در مغز هم شود.

خبرگزاری مهر: مطالعه جدید نشان می دهد همانطور که استرس می تواند موجب خستگی، اضطراب و افسردگی شود، می تواند منجر به تغییرات ساختاری در مغز هم شود.

یافته های محققان دانشگاه راکفلر آمریکا نشان می دهد زمانیکه موش ها تحت استرس بلندمدت قرار گرفتند، بادامه مغزشان که مسئول تنظیم احساسات اصلی نظیر ترس و اضطراب است، منقبض شد و رشته های عصبی تشکیل دهنده اتصالات اصلی با سایر بخش های مغز، حالت چروکیدگی پیدا کردند.

به گفته محقان، این گونه چروکیدگی ها می توانند به مغز آسیب برسانند، مانع از توانایی هماهنگی آن با تجارب جدید شوند، و فرد را در حالت اضطراب یا افسردگی قرار دهند.

کارلا ناسکا، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما با نگاه دقیق تر بر سه منطقه بادامه مغز دریافتیم نورون های موجود در آن در نتیجه استرس مزمن منقبض می شوند.»

به گفته این محققان، تاثیرات عصب شناختی و رفتاری استرس در قالب درمان از طریق داروهای ضدافسردگی احتمالی که به سرعت عمل می کنند، قابل پیشگیری هستند.