سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آیا واقعا کودکان به تلفن همراه احتیاج دارند؟



 

بچه ها و تلفن همراه

 

 

این روزها زیاد دیگر عجیب نیست که یک بچه ۷ یا ۸ ساله را با یک گوشی تلفن همراه شخصی ببینیم. اما آیا واقعا کودکان به تلفن همراه احتیاج دارند؟ در این مورد به احتمال زیاد مباحث زیادی شنیده و نکات بسیاری خوانده اید. شاید این مطلب هم مانند آنچه پیشتر خوانده اید، باشد. انتخاب با خود شماست: بخوانید یا بروید سراغ مطلبی دیگر.

 


خب حالا که همراه شدید، بدانید با این که تلفن همراه یک فناوری مفید است اما مانند هر پدیده دیگری جنبه های منفی نیز دارد. پس باید بسیار مراقب و مواظب استفاده کودکان از این فناوری به نسبت جدید باشیم.

 


اما در همه کشورها، این مساله دلشوره ای دائمی برای والدینی که در برابر مسائل فرزندانشان حساسند خواهد بود که در چه سنی کودک آنها می تواند تلفن همراه داشته باشد؟ در این مورد باید گفت مثل سن ورود به دبستان که در هر کشوری به طور دقیق مشخص است، به واقع هیچ پاسخ خاص و مشخصی برای این پرسش وجود ندارد. تصمیم گیری در این موضوع فقط به والدین و درک مسوولیت پذیری کودک شان در قبال داشتن تلفن همراه مربوط می شود. بسیاری از والدین برای بچه های خود تلفن همراه تهیه می کنند، چون به گمانشان واجب است تا همیشه با بچه ها ارتباط داشته باشند یا کودک بتواند در مواقع ضروری با خانواده تماس بگیرد.

 


اگر کودک شما در دوره دبستان است واقعاً نیازی به داشتن تلفن همراه نیست، مگر این که شرایط خاصی مثل برخی بیماری ها وجود داشته باشد. اما آنچه امروزه با آن مواجه ایم این است که بیشتر کودکان در دوران مدرسه از والدین خود تلفن همراه می خواهند، چرا که بیشتر همشاگردی هایشان یک گوشی تلفن همراه دارند، بخصوص گوشی هایی با بازی های مختلف و Mp۳ player و قابلیت ارسال عکس و... اینجاست که برای کمک به پدر و مادر، وظیفه اولیای مدرسه نیز مطرح می شود. مسوولان مدرسه باید از آوردن انواع گوشی ها در کلاس های درس جلوگیری کنند. که البته در همه این موارد باید بچه ها متقاعد شده و دلیل این بظاهر محدودیت ها برای آنها توضیح داده شود.

 


همچنین اگر به این نتیجه رسیدیم که کودک می تواند یا باید تلفن همراه داشته باشد، لازم است با او در مورد علت خرید تلفن همراه صحبت کنیم و به او رک و با قاطعیت بگوییم که از این تلفن فقط برای مواقع اضطراری می تواند استفاده کند و این که تلفن همراه یک وسیله بازی نیست.

 


او باید بداند اجازه ندارد تلفن را برای هر تماسی و انجام هر کاری استفاده کند و فقط برای تماس گرفتن با والدینش است یا در مواردی با اجازه شما با چند تن از دوستانش. شما باید کاملاً محدوده استفاده از تلفن همراه را مشخص کنید و اگر نمی خواهید غیر از تماس ها از امکانات دیگر گوشی استفاده کند، نباید هزینه های آن را بپردازید.

 


شما می توانید ارزان ترین گوشی و در حقیقت یک گوشی با کمترین امکانات برای کودک خود تهیه کنید، چرا که هیچ کودکی به یک گوشی آخرین مدل با تمام تجهیزات احتیاج ندارد. در حقیقت داشتن یک گوشی که فقط بتوان با آن تماس گرفت، کافی است.

 


در ضمن به کودک خود یادآوری کنید که شما هر چند وقت یکبار گوشی او را کنترل خواهید کرد و تماس های گرفته شده را بررسی می کنید تا مطمئن شوید او فقط با کسانی که اجازه دارد تماس گرفته است؛ بویژه در مورد تصاویر و پیغام هایی که ممکن است دریافت کند باید بسیار مراقب باشید و حتماً در دوره های زمانی مختلف گوشی او را بررسی کنید.

 


بچه ها بچگی می کنند و نمی دانند خرید یک گوشی تلفن همراه چقدر هزینه بر می دارد تا مسوولیت آن را بپذیرند. پس این طبیعی خواهد بود که گوشی را گم یا خراب کنند یا فراموش کنند آن را بردارند. با توجه به سن شان این کارها برای بچه ها زیاد عجیب و غیرطبیعی نخواهد بود.

 


پس باید تا حد امکان مواظب آنها باشیم و اهمیت گم نکردن گوشی ها را برای آنها توضیح دهیم. در برخی کشورها، شرکت های پشتیبانی کننده تلفن همراه، شرایطی را فراهم کرده اند که می توان با پرداخت هزینه ای اندک، گوشی تلفن همراه را در مقابل خسارات احتمالی بیمه کرد. پس با بیمه کردن می توان مشکل دوباره خریدن گوشی تلفن همراه را حل کرد.

 


در بعضی کشورها نیز والدین می توانند میزان استفاده از گوشی(مبلغ مکالمه و پیام کوتاه) را مشخص کنند که پس از این مبلغ، سیمکارت فاقد اعتبار شده و دیگر امکان برقراری تماس وجود ندارد که این هم یکی از روش های مشخص کردن میزان تماس هاست.

 


به هر حال، دو نکته اصلی در واگذاری تلفن همراه به بچه ها، اول گفتگو با آنها و توجیه شان در مورد چرایی خرید گوشی است و دوم این که آنها بدانند محدوده آزادی عمل شان تا کجاست و این محدوده با اطلاع خودشان، به وسیله والدین کنترل می شود.



منبع:روزنامه جام جم

 


ویدیو مرتبط :
اپلیکیشن تلفن همراه یا وبسایت تلفن همراه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا کودکان ما نیاز به تلفن همراه دارند؟


دسترسی كودكان به تلفن همراه این روزها والدین را با چالشی جدید رو‌به‌رو كرده؛ از چه زمانی و با چه شرایطی باید آن را داشته باشند!




 صبح بخیر:  دسترسی كودكان به تلفن همراه این روزها والدین را با چالشی جدید رو‌به‌رو كرده؛ از چه زمانی و با چه شرایطی باید آن را داشته باشند!




آیا موبایل می‌تواند همراه كودك باشد؟

در جامعه‌ای زندگی می‌كنیم كه مملو از ابزارهای ارتباطی است. صرف‌نظر از خوب و بد بودن گستردگی ارتباطات، این وسایل در سنین پایین هم استفاده زیادی دارند كه از جمله آنها می‌توان به تلفن همراه اشاره كرد. اصل مهم در این میان میزان نیاز كودكان به این ابزار است؛ اینكه واقعا به چنین وسیله‌ای نیاز دارند یا تنها می‌خواهند به‌عنوان یك كالای لوكس از آن استفاده ‌كنند یا اینكه والدین تنها به بهانه لوكس بودن و گرفتن تایید از جامعه برای كودك تلفن همراه تهیه كنند و فكر كنند كه فقط برای تماس‌های تلفنی از آن استفاده می‌كند، كافی نیست. مهم‌ترین نكته این است كه والدین باید درباره نحوه استفاده از این ابزار به كودك آگاهی دهند. پدر و مادر باید برای كودك توضیح دهند این وسیله ارتباطی در كنار تمام مزایایی كه دارد می‌تواند به‌عنوان یك وسیله آسیب‌زا نیز استفاده شود. شناخت در مورد این وسیله، بهداشت روانی كودك را حفظ می‌كند. به‌طور طبیعی بهترین زمان برای در دسترس قرار دادن تلفن همراه برای بچه‌ها شروع سن بلوغ و بعد از آن است. هر چند دوستی و ارتباط بین پدر و مادر است كه تعیین می‌كند كودك در چه سنی می‌تواند ابزاری مانند تلفن همراه را استفاده كند اما به‌طور معمول این وسیله در سن بلوغ می‌تواند به‌عنوان وسیله‌ای كه همیشه در دسترس نیست استفاده شود. بهتر است والدین قبل از این سن به خواسته بچه‌ها برای داشتن موبایل تن ندهند و زمانی این وسیله برای كودك خریداری شود كه برای او كارایی داشته باشد.



   كنترل تا چه حد باید انجام شود؟

بسیاری از شما تلفن همراه را یك وسیله كنترل‌كننده فرزندتان می‌دانید؛ وسیله‌ای كه به شما اجازه می‌دهد در هر موقعیت و هر زمانی از حال كودكتان باخبر شوید. با وجود این نباید موبایل به شكل دائمی در اختیار كودكان قرار گیرد. به‌عنوان مثال، زمانی كه كودك به یك جشن تولد دعوت می‌شود بهتر است از او بخواهید تلفن همراهش را روشن نگه دارد تا با او در ارتباط باشید و توضیح دهید این در ارتباط بودن به آنها كمك می‌كند تا اگر مشكلی پیش آمد بتوانند با شما در ارتباط باشند. نكته مهم این است كنترل‌ها به‌صورت گام‌به‌گام انجام شوند. در مواردی نیاز به كنترل نامحسوس در خود خانه وجود دارد و اگر نشانه‌ای از ناهنجاری در استفاده از این وسیله مشاهده كردید، حق دارید آن را جدی بگیرید و با چك كردن تلفن همراه نوجوان یا حتی در موارد جدی‌تر گرفتن پرینت تلفن او كنترل بیشتری را اعمال كنید.  بدون شك به یك نوجوان نمی‌توان گفت، تنها خارج از محیط خانه حق دارد از این وسیله استفاده كند و در خانه باید آن را خاموش كند اما این محدودیت را می‌توان در مورد كودكان دبستانی اعلام كرد و به آنها گفت تنها برای از بین بردن نگرانی‌های خانواده برایشان تلفن همراه خریده شده و زمانی كه آنها كنار والدین‌شان هستند نمی‌توانند از آن استفاده كنند.



   درباره فواید ومضراتش با او صحبت کنید

بچه‌ها به‌ویژه در شروع دوران بلوغ با توجه به تغییر نگرش، شناخت جنس مخالف و البته شیطنت‌های دوران نوجوانی با در اختیار داشتن تلفن همراه، باید بدانند كه این وسیله از چه جنبه‌هایی كارایی دارد و از چه جنبه‌هایی تخریبی است. وقتی تلفن همراه خریده می‌شود و اطلاعات لازم در مورد آن داده نمی‌شود، كودك در جهل خود باقی می‌ماند. گاهی اوقات او برای گرفتن اطلاعات به گروه‌های همسن خود از جمله همكلاسی، همسایه و حتی فامیل رجوع می‌كند و طبیعی است كه اطلاعات ناقصی دریافت كند. اصل مهم این است كه اطلاعات در مورد تلفن همراه به‌صورت كلی و كامل و البته با توجه به تمام جوانب مثبت و منفی به كودك داده شود. به این ترتیب با دریافت هر نوع فایل یا حتی پیام كوتاهی كودك خود را آنقدر با شما نزدیك می‌داند كه آن را با شما در میان می‌گذارد. بعضی وقت‌ها شما پدر و مادر تلفن همراه را به كودك می‌دهید و می‌دانید اگر بخواهید اطلاعات كامل را به او دهید، احتمال دارد دچار مشكل شوید، بنابراین كارایی آن را به فرزندتان یاد نمی‌دهید. درحالی‌كه این، ندادن اطلاعات است كه شما را به‌عنوان پدر و مادر دچار مشكل می‌كند، چون از طریق دیگری این آگاهی را به دست می‌آورد. مثال چنین شرایطی را در مورد رانندگی می‌توان به كار برد. می‌توانید به دختر و پسر بالغتان بگویید، سوار ماشین شود و به او رانندگی را یاد دهید اما اگر خطرات را به او توضیح ندهید، او نمی‌داند اگر تصادف كرد چه عواقبی انتظارش را می‌كشد. بنابراین دانستن عواقب یك ابزار در واقع كنترل‌كننده آن ابزار است چه برای بزرگسالان و چه برای كوچك‌ترها.





   از چه سنی می‌شود برای کودک تلفن همراه خرید؟

این سؤال بیشتر والدین است. آنها دقیقا نمی‌دانند سن مناسب برای در اختیار قرار دادن موبایل برای بچه‌ها چه زمانی است. در یك نظرسنجی كه سایت parenting آن را انجام داد، درباره این موضوع از والدین پرسیده شد. در مورد والدینی كه 2 پسر نوجوان داشتند، نتیجه چندان دور از ذهن نبود چون از سویی وجود 2 فرزند پسر راه را برای داشتن تلفن همراه ساده‌تر می‌كند و از سوی دیگر تحقیقات نشان داده پسرها نسبت به دخترها بیشتر و بهتر از تلفن همراه استفاده می‌كنند و به آشنایی با تمام امكانات تلفن همراه علاقه بیشتری دارند. حدود 40 درصد از 519 والدین اذعان كردند این وسیله را بین 13 تا 15سالگی در اختیار فرزندشان قرار می‌دهند. 32‌درصد هم در10 تا 12 سالگی برای او موبایل می‌خرند و تنها 10 درصد خرید این وسیله را به بعد از 16 سالگی واگذار كردند.10 درصد هم نخستین موبایل را در 7 تا 9 سالگی به كودكشان می‌دهند. در میان این والدین تنها 5/7درصد از آنها هیچ برنامه‌ای برای خرید تلفن همراه برای فرزندشان نداشتند. نمودار زیر به‌طور دقیق این نظرسنجی را نشان می‌دهد.



   نكات مهم در انتخاب مدل تلفن همراه

در صورتی كه برای خرید تلفن همراه تمایل دارید، باید بدانید در تهیه این وسیله ارتباطی باید نكات زیادی را رعایت كنید.

  سیم كارت: نخستین چیزی كه باید به آن توجه كنید، سیم كارت است. سیم كارت‌های دائمی كه برایشان قبض صادر می‌شود برای نوجوان مناسب‌تر از سیم كارت‌هایی هستند كه با كارت شارژ اعتبارشان تعیین می‌شود.به كمك قبضی كه همیشه به خانه فرستاده می‌شود، كنترل محدوده صحبت فرزندان آسان‌تر است. از آنجا كه این كنترل به شكلی نامحسوس صورت می‌گیرد، صدمه‌ای به نوجوان و حریم خصوصی‌اش وارد نمی‌كند.

  مدل گوشی: وقتی به تلفن همراه به‌عنوان یك وسیله نگاه شود، دیگر دلیلی ندارد هزینه گزافی برایش پرداخته شود. یك گوشی ساده با قیمتی متعارف برای نوجوانان مناسب‌تر است، زیرا نوجوانان با مقایسه خود با دوستان‌شان از این گوشی‌ها به‌عنوان حربه‌ای برای برتری‌جویی استفاده می‌كنند. آنها با داشتن جدیدترین گوشی تلفن همراه می‌خواهند احساس حقارت را در طرف مقابل‌شان تقویت كنند و وقتی امكانی فراهم شد كه آنها این حس را به همسالان‌شان تزریق كنند، با آمدن یك گوشی تازه، همكلاسی كه از او جلو زده همین حس را به او القا می‌كند. باید توجه داشته باشید موبایلی برای فرزندتان انتخاب نكنید كه سیستم قفل رمز دار در آن فعال شود. می‌توانید سیستم GPRS گوشی را فعال كنید تا بتوانید به راحتی از مكان فرزندتان خود باخبر شوید. موبایل فرزندتان باید یك گوشی ساده و ابتدایی و ارزان قیمت باشد؛ گوشی‌‌ای كه نه بلوتوث دارد، نه دوربین و نه هیچ امكان خطرساز دیگری اما در مورد نوجوان نمی‌توان تمام این امكانات را حذف كرد.



قوانین را شما تعیین كنید

اگر به هر دلیلی تصمیم به خرید تلفن همراه برای فرزندتان دارید باید قوانینی را در مورد استفاده از آن بین خودتان وضع كنید. این قوانین به كودكان كمك می‌كند سلامت جسمی و روانی‌شان حفظ شود.

1. از كودك بخواهید به جای تلفن كردن از پیام كوتاه استفاده كند. به او توضیح دهید زمانی كه از تلفن همراه برای تماس با دیگران استفاده می‌كند امواج رادیویی در نزدیكی سرش فرستاده می‌شود كه این ممكن است باعث ایجاد مشكلاتی شود.

2. شماره‌های مشخصی را كه می‌شناسید، تعیین كنید تا اجازه تماس گرفتن با آنها را داشته باشد.

3. ساعاتی را مشخص كنید كه در آن اجازه استفاده از تلفن را ندارد.

4. با فرزندتان قرار بگذارید كه در مدرسه از این وسیله استفاده نكند.

5. برای او توضیح دهید هر موضوعی كه برایش پیامك می‌شود لزوما حقیقت ندارد.

6. تمام امكانات گوشی فرزندتان را هم خودتان و هم فرزندتان به‌خوبی بیاموزید.

7. از مطالب داخل گوشی اطلاع داشته باشید و با او قرار بگذارید یك روز در هفته پیامك‌هایش را با هم بخوانید و درباره آنها بحث كنید.

8. به او تاكید كنید اطلاعات شخصی خود و خانواده را با پیامك به دیگران انتقال ندهد.

9. به او بیاموزید آداب معاشرت و رفتار در دنیای واقعی در مورد تلفن همراه هم باید به كار رود؛ آدابی مانند استفاده نكردن از مطالب مبتذل، ركیك و طنزهای تخریبی.

10. به او یاد دهید این وسیله قرار نیست جای ارتباطات واقعی او را بگیرد و در مورد مزایای دوستی‌های واقعی با او صحبت كنید.

11. شماره‌ تلفن‌های ضروری را به او یاد دهید تا در مواقع اضطراری بتواند از آنها استفاده كند.

12.  به او بگویید در زمان شام خوردن، مهمانی‌های رسمی و كلاس درس باید تلفن همراهش را خاموش كند یا بی‌پاسخ بگذارد. باید به او توضیح دهید در یك مجلس رسمی نباید زنگ تلفن همراهش را روی صدای بلند تنظیم كند.

13.  به او آموزش دهید موبایلش تمام زندگی‌اش نیست. می‌تواند با آن آهنگ گوش كند اما نه همیشه و نه همه جا. می‌تواند با آن بازی كند اما نه تمامی روز. ‌او باید بداند داشتن موبایل نمی‌تواند او را از محیط خارج تمام و كمال جدا كند.