سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آیا شما هم از غذا خوردن سیر نمی شوید؟


همیشه گرسنه اید؟ خوب شما تنها کسی نیستید که این مشکل را دارد. تقریبا همه ما دوره هایی را تجربه می کنیم که در آنها حس می کنیم انگار شکممان هیچ گاه نمی خواهد پر شود و تبدیل به یک چاه بی انتها شده است.

صبح بخیر - ترجمه از نگین فانی نام: آیا همیشه گرسنه اید؟ خوب شما تنها کسی نیستید که این مشکل را دارد. تقریبا همه ما دوره هایی را تجربه می کنیم که در آنها حس می کنیم انگار شکممان هیچ گاه نمی خواهد پر شود و تبدیل به یک چاه بی انتها شده است. این مسئله دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که در اینجا به اصلی ترین دلیل های ممکن اشاره خواهیم کرد. ببینید چندتا از آنها ممکن است این مشکل را در شما به وجود آورده باشند؟

چرا همیشه گرسنه ام؟!

1. بهم زدن تعادل سطح قند خون

زمانی که احساس خستگی مفرط می کنیم یکی از عکس العمل های طبیعی ما این است که به سراغ خوراکی هایی با میزان قند بالا می رویم که به ما انرژی کاذب می دهند ولی دیری نمی گذرد که باعث احساس گرسنگی بیشتر شما می شوند. بلافاصله بعد از مصرف یک میان وعده حاوی قند شما احساس می کنید که سطح انرژیتان بالا رفته است، ولی این انرژی خیلی سریع و به شدت کاهش پیدا می کند و باعث می شود حس کنید که حتی از قبل هم گرسنه تر شده اید. پس آن بیسکوییت و شکلات ها را کنار بگذارید.

2. تشنگی

ما خیلی وقت ها حس تشنگی و گرسنگی را با هم اشتباه می گیریم! خوردن خوراکی های خوشمزه خیلی راحت تر و لذت بخش تر از این به نظر می رسد که بخواهیم شکم خودمان را با آب پر کنیم، به همین دلیل هم تا بدنمان احساس کمبود می کند فورا به سراغ خوراکی های جورواجور و پر کالری می رویم، غافل از این که با یک لیوان آب می توانیم این احساس خود را برطرف کنیم. همه ما می دانیم که در روز باید 8 لیوان آب بنوشیم، ولی خیلی از ما شاید بیش از یکی دو لیوان آب نمی نوشیم. اگر در طول روز به میزان کافی به بدن خود آب برسانید خواهید دید که خیلی کمتر به غذا تمایل پیدا می کنید.

3. خستگی

این همه ساعتی که بیدار می مانید قطعا تاثیر انکار ناپذیری روی حس گرسنگی شما دارند. وقتی که شما احساس خستگی می کنید می خواهید کمبود انرژی خود را به طریقی جبران کنید و غذا خوردن، آن هم غذاهای بسته بندی شده یا فست فود، یکی از راحت ترین روش های ممکن برای تأمین این انرژی است. این خوراکی ها که معمولا سرشار از قند و چربی هم هستند را می توان بمب کالری نامید، در حالی که احساس سیری که ایجاد می کنند خیلی پایدار نیست و این یک فاجعه است. بهتر است به اندازه کافی استراحت داشته باشید، اگر هم احساس خستگی کردید و امکان استراحت نداشتید به سراغ غذاهای سالم بروید که شما را برای مدت بیشتری سیر نگه می دارند و یا قهوه بدون شکر بنوشید.

چرا همیشه گرسنه ام؟!

4. سر رفتن حوصله

بله، گاهی وقت ها موضوع به همین سادگی است! خوردن به شما این احساس را می دهد که دارید کاری انجام می دهید، کاری که هم لذت بخش است و هم در تنهایی و بیکاری به شما کمک می کند. وقتی که بی دلیل می خواهید چیزی بخورید راهی برای پرت کردن حواس خودتان پیدا کرده و برای خود ایجاد سرگرمی کنید. کتاب بخوانید، تلویزیون ببینید، یا حتی به پیاده روی بروید. خیلی زود این احساس گرسنگی دروغین را فراموش خواهید کرد.

5. نداشتن برنامه غذایی منظم

اگر شما از آن دسته آدم هایی نیستید که تعداد وعده های غذایی مشخصی دارند، به احتمال خیلی زیاد جزء آن دسته ای قرار می گیرید که بیش از حد نیازشان غذا می خورند. شاید فکر کنید اگر تنها وقت هایی که احساس گرسنگی می کنید چیزی بخورید کمتر غذا خواهید خورد، ولی در واقع در اشتباه هستید. حتی اگر پنج وعده غذایی در روز غذا بخورید ولی سر برنامه و با میزان مشخص باشد بهتر از این است که هر وقت حس کردید گرسنه اید به سراغ یخچال بروید. زیرا نداشتن برنامه غذایی مشخص حس کمبود غیر قابل جبرانی را در شما ایجاد کرده و باعث می شود بیشتر بخورید. به خصوص وعده صبحانه را به هیچ عنوان نباید حذف نکنید.

6. یک هفته مشخص در ماه

این قسمت به خانم ها مربوط می شود و هر چند آزار دهنده است ولی حقیقت دارد. احساس گرسنگی بیشتر در دوره قاعدگی اجتناب ناپذیر است. در واقع از لحاظ علمی ثابت شده است که اشتهای خانم ها در نیمه دوم از سیکل قاعدگیشان افزایش پیدا می کند. ولی چطور باید با این معضل مواجه شد؟ به این موضوع توجه داشته باشید و بدانید افزایش اشتهایتان به این دلیل است و سعی کنید میزان غذایتان را کمی بیشتر کنید و از مواد غذایی مغذی استفاده کرده و از خوردن میان وعده های پرکالری در زمان گرسنگی پرهیز کنید. این تصور که در این دوره باید خوراکی های حاوی قند بیشتری بخورید کاملا اشتباه است و تنها حس گرسنگی را در شما بیشتر می کند.

7. حواس پرتی

خیلی از ما زمانی که داریم کار دیگری انجام می دهیم همزمان مشغول خوردن نیز می شویم. خواه خوردن ناهار سر میز کارتان به دلیل مشغله کاری باشد، خواه شام خوردن در حالی که محو تماشای تلویزیون هستید، در هر صورت شما در اشتباهید. برای غذا خوردن وقت بگذارید و روی کاری که دارید می کنید تمرکز کنید. شاید این کار به نظرتان زمان بر و بیهوده برسد، ولی هرچقدر آرامتر و با دقت بیشتری غذا بخورید مغزتان از میزان غذایی که خورده اید بیشتر و سریعتر آگاه می شود و در نتیجه حس سیری زودتر ایجاد شده و پایدارتر نیز خواهد بود.

چرا همیشه گرسنه ام؟!

8. نیاز احساسی

برای خیلی از مردم احساساتی مانند استرس، ناراحتی و نگرانی مستقیما روی حس گرسنگی اثر می گذارند. اشتهای بعضی ها کاهش یافته و اشتهای برخی دیگر سر به فلک می کشد. اگر گزینه دوم در مورد شما صدق می کند راه های زیادی برای مقابله با آن وجود دارند. احساساتی که گرسنگیتان را تحریک می کنند بشناسید و هر وقت در آن موقعیت ها خواستید به سراغ خوردن بروید به خودتان یادآوری کنید که گرسنه نیستید و فقط نیاز به حس آرامش دارید. برنامه سه وعده غذا در روز و میان وعده های سالم را حفظ کرده و خارج از آن چیزی نخورید، اگر احساس نیاز شدیدی به خوردن داشتید به سراغ یک لیوان آب، چای یا قهوه بدون شکر بروید.


ویدیو مرتبط :
‫لاغری با خوردن غذا های سالم - تصحیح روش های غذا خوردن‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رفتار با كودك 1 تا 3 ساله هنگام غذا خوردن




 

درصورتي كه كودك مايل است با دست غذا بخورد نبايد ممانعت نمود.

 

استفاده از قاشق براي كودك نوپا ضرورت دارد ولي ممكن است نياز به كمك داشته باشد.


كودك نوپا نياز به مكان نسبتا خلوت براي خوردن غذا دارد چون تمركز كوتاه مدت دارد، يعني صداي بلند راديو، تلويزيون يا رفت و آمد خواهر، برادر يا مشاجره مي تواند توجه او را از خوردن غذا منحرف كند.

 

 

 

تغذیه کودک

 

دادن استراحت قبل از خوردن غذا و زمان ثابت مصرف غذا براي اين كودكان اهميت خاصي دارد.

 

اجراي برنامه ي ثابت سبب آرامش كودك مي شود يعني بشقاب و قاشق هميشگي، مكان ثابت و حتي نحوه ي آماده كردن او براي غذا.

 

اشتهاي كودك همانند خلق و خوي او نوسان دارد. بهتراست روزي كه غذاي كم مي خورد اصرار نشود كه حتما غذايش را بطور كامل استفاده كند.

 


قدرت تقليد كودك در اين سن æ سال زياد است و رفتارهاي اعضاي خانواده را تقليد مي كند لذا نبايد رفتار نامناسب در هنگام خوردن غذا صورت گيرد.

 

كودك غذاي گرم را دوست دارد، البته نبايد غذا داغ يا سرد باشد.


كودك غالبا با غذا بازي می کند ريخت و پاش كرده و آداب غذا خوردن را رعايت نمي كند.

 


كودك نوپا فقط 5 تا 10 دقيقه حالت نشستني را تحمل مي كند و قبل از اتمام غذا، سفره را ترك كرده و مجددا برگشته و به مادر خواهد گفت(من گرسنه ام)


رنگ و ظاهر غذا توجه آنها را جلب كرده و لذا غذا را دستكاري خواهند كرد.

 

 



اصول رفتار با كودك خردسال (3 تا 5 سال)


 

بايد با انواع مختلف غذاها آشنا شود. بهتراست غذايي كه كودك اولين بار استفاده مي كند به وسيله ي يك عضو بزرگتر خانواده خورده شود تا الگويي براي كودك باشد.

 

 

ميان وعده ها نبايد آنچنان زياد باشند كه كودك نتواند غذاي اصلي را بخورد. در دادن مواد شيريني نبايد زياده روي كرد چون مي تواند سبب فساد دندان، سوء تغذيه و چاقي او شود.

 

 

تغذیه کودک

 

 

برقرار كردن قوانين واضح در ارتباط با خوردن غذا نشاندهنده ارزش ها نگرش هاي خانواده است و لذا بايد به كودكان اين قوانين را تفهيم كرد.

 

كودكان حتي اگر غذاي جديد را نپذيرفتند چنانچه هر بار مختصري بچشند يا استشمام كنند مي تواند در پاسخ آن ها تاثير داشته باشد. لذا ايجاد فرصت براي اين كه غذاي جديد را ببينند و دست بزنند ولي حتي نخورند قدمي مثبت محسوب مي گردد چون كودك از طريق حس ها مثل بويايي، لامسه و بينايي درك مي كنند. غذاي جديد بايد زماني كه كودك كاملا گرسنه است داده شود.

 

ز مصرف چاشني و اختلاط مواد به گونه اي كه هيچيك از آنها مشخص نباشد بايد خودداري كرد. بهتر است بشقاب، قسمتهاي جدا براي هريك از مواد خوراكي داشته باشد.

 

غذا بايد ولرم باشد. غذاي داغ و نيز غذاي سرد موجب ترس كودك خواهد شد.

 

موادغذايي را بايد به نحو خوبي تهيه كرد. مثلا پوره ي سيب زميني اگر بصورت توده درآيد از خوردن آن امتناع خواهد كرد.

 

محيط خوردن غذا بايد جالب و حاكي از آرامش باشد لذا امرونهي و اعمال روش هاي تربيتي درحين صرف غذا مناسب نيست.

 

نداشتن تحرك كافي، خواب كافي و وجود بيماري مي تواند عامل نخوردن مداوم غذا توسط كودك باشد.

 

از بشقاب و فنجان ثابت استفاده كرده و غذا را به تكه هاي كوچك تقسيم كرد.

 

بايد به كودك اجازه داد تا اگر غذاي بيشتري مي خواهد ابراز نمايد.

 

همزمان با دسترسي به استقلال، ريخت و پاش غذا كماكان ادامه مي يابد ولي بايد تحمل شود.

 

صحبت كردن با كودك خردسال فرصتي براي رفتارهاي خوب در حين غذا و در طول روز است.

 

ساعت خوردن غذا فرصتي براي ابراز رفتارهاي خوب در حين غذا و در طول روز است.

 

كودكان علاقه دارند غذاهاي جديد را دستكاري كرده و سپس بخورند اين نيز بخشي از رفتار آنها محسوب مي گردد.