سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آیا استفاده از سونا در بارداری مجاز است؟



بارداری,دوران بارداری,استفاده از سونا در بارداری

هنگام استفاده از سونا باید از نشستن در نزدیکی مجرای خروجی آب که آب‌ گرم تازه وارد حوضچه می‌کند به شدت پرهیز شود.

یک جراح و متخصص زنان با اشاره به اینکه هر گونه افزایش دمای بدن برای زن باردار خطرناک است، گفت: استفاده از سونا در بارداری با نقایص لوله‌ ‌عصبی همراه است. دکتر صبا زرگرزاده با بیان اینکه رفتن به سونا در دوران بارداری خطرناک است، گفت: قرار گرفتن به‌ مدت 10 ‌دقیقه یا بیشتر در آب‌ گرم و سونا سبب افزایش درجه حرارت بدن تا حد 39‌ درجه می‌شود که برای جنین خطرناک است.

وی گفت: تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که در زنانی که در هفته‌ 4 تا 6 نخست بارداری، دمای بالا را تجربه کرده‌اند، افزایش خطر بروز سقط جنین و نقایص لوله‌ عصبی جنین از جمله ناهنجاری‌های وخیم مغز یا نخاع بروز می‌کند. زرگرزاده گفت: در ‌صورتی‌ که زن بارداری برای استفاده از سونا برنامه‌ریزی کرده باشد و یا بخواهد در دوران بارداری از سونا استفاده کند، برای کاهش خطرات باید زمان ماندن در جکوزی را به کمتر از 10 دقیقه کاهش دهد. وی یادآور شد: هنگام استفاده از سونا باید از نشستن در نزدیکی مجرای خروجی آب که آب‌ گرم تازه وارد حوضچه می‌کند به شدت پرهیز شود.

ایشان با تاکید بر اینکه زن باردار نباید بیش ‌از یک‌ نوبت درهفته از سونا استفاده کند، گفت: وی باید به ‌محض عرق‌ کردن یا احساس هر‌ نوع ناراحتی از محیط خارج شود. زرگرزاده یادآور شد: در صورت مناسب ‌نبودن حال یا افزایش دمای بدن در اثر تب و نرمش یا استفاده‌ قبلی از سونا، نباید از سونا استفاده شود. وی گفت: اگر زنی در اوایل بارداری به‌ مدت طولانی از سونا استفاده کرده باشد، باید در ‌مورد راه‌های تشخیص نقایص لوله‌ ‌عصبی در دوران بارداری با پزشک معالج مشورت کند.

منبع : isna.ir


ویدیو مرتبط :
سونا و جکوزی در بارداری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا مسافرت در دوران بارداری مجاز است ؟



 

مسافرت در دوران باردای

 

 

خانم های باردار آیا مجاز هستند به مسافرت بروند یا نه ؟ آیا سفر برای آنها و جنین داخل شکمشان مشکلی به وجود نمی آورد ؟اگر یک خانم باردار مجاز است به مسافرت برود ، چه کارهایی باید انجام دهد تا سفر بی خطری داشته باشد ؟



برای پاسخ به این سئوالات و رفع ابهام ، سعی کرده ایم با ارائه مطلب زیر راهکارهای حفظ سلامت مادر و جنین را در طی مسافرت برای شما بیان کنیم.

 

مطالعات نشان می دهد، در صورتی که حاملگی بدون عارضه باشد، سفر کردن اثر مضری بر روی آن ندارد

 

سفر با هواپیما خطر خاصی ایجاد نمی کند به شرط این که فشار هوا در داخل هواپیما کاملاً تنظیم شده باشد.

 

مسافرت هوایی باید پس از ماه هشتم بارداری باید با اجازه پزشک متخصص باشد و خانم باردار باید حداقل هر دو ساعت یک بار قدم بزند. هرگز در هفته های آخر بارداری ( از هفته 35 به بعد ) با هواپیما مسافرت نکنید. شاید بیشترین خطر سفر به خصوص در مسافرت های بین المللی، بروز مشکل در محلی است که امکانات کافی برای درمان وجود ندارد.

 


برنامه مسافرتی خود را در سه ماهه ی دوم بارداری قرار دهید (هفته 28-14 بارداری ) ، زیرا در سه ماهه اول بارداری ، خطر سقط جنین وجود دارد. همچنین در سه ماهه سوم ( از 28 هفتگی به بعد )، احتمال زایمان زودرس می رود.

 

در طی مسافرت با اتومبیل ، از کمربند ایمنی آن استفاده کنید. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد این کمربندها احتمال صدمه به جنین را افزایش می دهند. در واقع عمده ترین علت مرگ جنین در تصادفات ، مرگ مادر است. کمربند باید در زیر شکم و روی قسمت فوقانی ران ها قرار گیرد و تا آن جایی که ممکن است باید چگونگی قرارگیری کمربند راحت باشد، کمربند شانه نیز باید در میان دو سینه قرار گیرد.

 

 

اما شرایط خاصی که باید برای مسافرت مورد توجه قرار گیرند عبارتند از :

 

فشار خون بالا ، سابقه ی سقط جنین ، خونریزی و دیابت .

 

مادر گرامی ، مسافرت در طول بارداری می تواند آرامش بخش و مفرح باشد، به شرطی که چند نکته را مورد توجه قرار دهید :

 


1- برنامه مسافرتی خود را در سه ماهه ی دوم بارداری قرار دهید (هفته 28-14 بارداری ) ، زیرا در سه ماهه اول بارداری ، خطر سقط جنین وجود دارد. همچنین در سه ماهه سوم ( از 28 هفتگی به بعد )، احتمال زایمان زودرس می رود.

 


2- از نشستن به مدت طولانی خودداری کنید و حداقل هر 2-1 ساعت یک بار قدم بزنید و بدن خود را بکشید. در هواپیما یا قطار هر چند کوتاه هم که شده است قدم بزنید؛ زیرا حتی قدم زدن کوتاه مدت باعث بهبود جریان خون شده و از ورم پاها جلوگیری می کند.

 

3- هر 4-3 ساعت، حداقل یک لیتر آب برای جلوگیری از هدر رفتن آب بدن بنوشید و برای جلوگیری از عفونت های ادراری از وسایل بهداشتی استفاده کنید.

 

4- غیر از وعده های اصلی غذا ، میان وعده هم مصرف کنید.

 

 

5- کیفی شامل ساندویچ های کوچک ، کشمش ،نان های سبوس دار و میوه و سبزی هایی مثل سیب و هویج همراه خود داشته باشید.

 


6- لباس گشاد و راحتی بپوشید. همچنین کفش راحتی به پا کنید.

 

7- همراه خود بالش کوچکی برای جلوگیری از کمردرد داشته باشید.

 

8- حتماً یک کپی از گزارش های بارداری خود ( که از پزشک یا مامای خود دریافت کرده اید ) با خود داشته باشید. اگر به نقاط دوری مسافرت می کنید، بیمارستان هایی را که به مقصد مورد نظر شما نزدیک تر هستند، شناسایی کنید تا در صورت لزوم به آنها مراجعه کنید.

 

9- قبل از مصرف هرگونه دارو یا آمپولی با پزشک خود مشورت کنید.

 

در پایان می توان گفت که شما با پیش بینی های مناسب و اجازه ی پزشک خود، می توانید با خیال راحت برای تعطیلات به مسافرت بروید و سفری شاد و راحت داشته باشید.