سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آفتاب و سولاریوم و این همه ضرر؟!


این روزها خیلی از خانم‌ها از آفتاب گرفتن استقبال می‌کنند اما باید بدانید که اولین علت سرطان پوست مواجهه با نور خورشید است پس مراقب باشید.

مجله سیب سبز: این روزها خیلی از خانم‌ها از آفتاب گرفتن استقبال می‌کنند اما باید بدانید که اولین علت سرطان پوست مواجهه با نور خورشید است پس مراقب باشید.

از آفتاب پرهیز کنید!
 
درست است که به طور مشخص نمی‌توان میان محصولات مختلفی که افراد برای آفتاب گرفتن و برنزگی استفاده می‌کنند و سرطان پوست ارتباط مشخصی قائل شد اما آنچه مسلم است این که این محصولات عوارض ناشی از آفتاب سوختگی از جمله لک را به دنبال دارند. از سوی دیگر این محصولات چه انواعی که افراد به صورت دست‌ساز استفاده می‌کنند مانند آب هویج و قهوه  و چه محصولات کارخانه‌ای مانند روغن بچه که برنزه شدن را در افراد تسهیل می‌کند، نمی‌تواند در پیشگیری از سرطان نقشی داشته باشد. درست است که  برخی آمار منتشر شده از مراکز علمی و بیمارستانی نشان می‌دهد ما به دلیل زمینه ژنتیک و پوست تیره‌ای که داریم کمتر به برخی از انواع سرطان پوست از جمله ملانوما مبتلا می‌شویم اما در مورد برخی دیگر از انواع سرطان مانند سرطان سلول‌های فلسی و سرطان سلول‌های پایه شیوع بیماری کم نیست زیرا زمینه آنها مربوط به سابقه رادیوتراپی، مشکلات فرهنگی و... است. سرطان ملانوما بیشتر از انواع دیگر مربوط به مواجهه با آفتاب است اما از آنجا که خانم‌های ایرانی پوشش لازم را دارند به همین دلیل کمتر به آن مبتلا می‌شوند. از آنجا که در مورد ارتباط مواجهه بدن با آفتاب و احتمال ابتلا به سرطان پوست شکی وجود ندارد به هیچ عنوان نمی‌توان توصیه‌ای برای آفتاب گرفتن افراد داشت زیرا این کار از پایه و اساس اشتباه است و تنها توصیه می‌تواند پرهیز از این کار باشد.



سرطان پوست چیست؟

سرطان پوست از سلول‌هایی که در لایه بیرونی پوست قرار دارند، آغاز می‌شود. 3 نوع متفاوت از این نوع سرطان وجود دارد: سرطان سلول‌های فلسی، سرطان سلول‌های پایه و ملانوما.  در میان این 3 دسته سرطان سلول‌های بنیادی با 80 درصد شیوع،‌ شایع‌ترین نوع سرطان پوست به شمار می‌آید و خوشبختانه نسبت به دیگر اشکال سلول‌های سرطانی پوست خطر کمتری دارد. سرطان سلول‌های فلسی دومین شکل شایع سرطان پوست به شمار می‌رود که می‌تواند تمام بدن از جمله لایه‌های مخاطی را در بر گیرد. اکثر اشکال سرطان سلول‌های فلسی مدت‌ها به لایه اپیدرم محدود می‌ماند و در صورت درمان نشدن به لایه‌های زیرین پوست سرایت کرده و بافت‌های دیگر را مورد تهاجم قرار می‌دهد. ملانوما از خطرناک‌ترین انواع سرطان پوست به شمار می‌رود. این نوع سرطان اگر زود تشخیص داده شود درمان 100 درصد آن امکان‌پذیر است اما چنانچه حالت تهاجمی پیدا کرده و به سایر بافت‌های بدن سرایت کند درمان آن امکان‌پذیر نخواهد بود.

حقایقی درباره آفتاب گرفتن

  • افرادی که به طور مرتب از سولاریوم استفاده می‌کنند 12 برابر اشعه طبیعی خورشید،‌ اشعه فرابنفش دریافت می‌کنند.
  • افرادی که از سولاریوم استفاده می‌کنند در مقایسه با افرادی که هیچ‌گاه آفتاب نمی‌گیرند 74 درصد بیشتر احتمال دارد به سرطان ملانوما دچار شوند.



حقایقی درباره سرطان پوست

  • در 30 سال گذشته سرطان پوست نسبت به سرطان‌های دیگر افزایش آماری بیشتری داشته است.
  • بیش از 90 درصد از سرطان‌های پوست غیرملانومایی بر اثر مواجهه با اشعه فرابنفش آفتاب ایجاد می‌شود.
  • هر ساعت یک نفر بر اثر ملانوما از بین می‌رود.
  • حدود 65 درصد از موارد ملانوما مربوط به اشعه فرابنفش نور خورشید است.
  • سرطان پوست در ایران 10 برابر کمتر از سایر کشورهاست.


ویدیو مرتبط :
آیا سولاریوم و آفتاب گرفتن طبیعی سرطان زاست؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ضد آفتاب چرب برای پوست‌ چرب



استفاده از ضدآفتاب چرب براي پوست‌هاي چرب موجب افزايش دانه‌هاي سرسياه مي شوداز آنجا که منافذ پوست چرب باز است، استفاده از ضد آفتاب چرب براي افرادي که داراي چنين پوست‌هايي هستند، موجب بروز جوش و افزايش دانه‌هاي سرسياه مي‌شود.

 

ضدآفتاب

 

دکتر« انصارين » متخصص پوست و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران، با بيان اين مطلب در گفت وگو با ایسنا، گفت: پوست افراد به سه نوع چرب، خشک و مخلوط چرب و خشک تقسيم مي‌شود.

 

افرادي که داراي پوست‌هاي چرب يا خشک هستند بايد از کرم‌هاي ضد آفتاب مناسب اين پوست‌ها استفاده کنند و افرادي که داراي پوست مخلوط چرب و خشک هستند ابتدا مقدار کمي از کرم مرطوب کننده را در قسمت خشک پوست خود استفاده کرده و سپس، از کرم ضد آفتاب مخصوص پوست‌هاي چرب موسوم به OIL FREE (بدون چربي) استفاده كنند.

 

وي همچنين سن و سال افراد را در انتخاب نوع ضد آفتاب آنان دخيل دانسته و گفت: کودکان به جهت لطافت بيشتر پوستشان بايد از کرم‌هاي مخصوص کودکان استفاده کنند که نوع ايراني آن نيز موجود و قابل قبول است.

 

دکتر انصارين رنگ پوست را در انتخاب نوع ضد آفتاب و همچنين رنگ آن بي تاثير خواند.وي با بيان اينکه عدد SPF ، بيانگر ميزان حساسيت پوست در برابر آفتاب است، افزود: افرادي که پوست‌هاي حساس تري در برابر آفتاب دارند بايد از کرم‌هاي با SPF بالاتر استفاده کنند.

 

ضدآفتاب

 

اين متخصص پوست حداقل ميزان SPF را 30 عنوان کرد و افزود: اين مطلب که گفته مي شود به علت تفاوت جغرافياي کشورها و همچنين زاويه تابش نور در آنها ، کرم ضد آفتاب توليد کشورهاي خارجي، مناسب مصرف در ايران نيست، چندان قابل قبول نمي‌باشد. کرم‌هاي ايراني که به تصويب وزارت بهداشت رسيده‌اند، مورد قبول هستند. همچنين هر کرم خارجي، با کيفيت‌تر از کرم‌هاي ايراني نيست، اما برخي از کرم‌هاي خارجي به دليل پيشرفته بودن لابراتوارهاي ساخت، احتمالا از کيفيت بالاتري برخوردارند و افراد با توجه به ميزان حساسيت‌هاي پوستشان و همچنين قدرت اقتصادي خود مي توانند کرم مناسب پوست خود را انتخاب كنند.

 

وي درادامه، نوع فيزيکي ضد آفتاب را بهتر از نوع شيميايي آن عنوان و تصريح کرد: در نوع شيميايي، کرم‌هاي ضد آفتاب، نورآفتاب جذب مي شود و لذا ممکن است حرارت ايجاد شده براي پوست مشکل ساز شود، اما در نوع فيزيکي اشعه آفتاب انعکاس مي‌يابد.

 

دکتر انصارين ادامه داد: کرم ضد آفتاب بايد از نيم ساعت قبل از ورود به آفتاب، استفاده شود و همچنين هر دو ساعت يک بار تجديد شود.وي ميزان کرم مصرفي در هر بار را به اندازه يک نوک انگشت يا حدود 2 گرم عنوان کرد و افزود: استفاده از کرم ضد آفتاب از ساعت 9 صبح تا 5 بعدازظهر که شدت آفتاب زياد است الزامي است.

 

دکترانصارين در خصوص عوارض استفاده نکردن از کرم ضد آفتاب گفت: اين امر مي تواند منجر به خشکي و چروک پوست، ايجاد کک و مک و يا حداقل افزايش لک‌هاي صورت شود. همچنين در افرادي که زياد در معرض آفتاب هستند مانند کارگران، چوپانان، کشاورزان و ملوانان ممکن است صدمات ناشي از قرار گرفتن در نور مستقيم آفتاب منجر به ايجاد سرطان پوست شود.

niksite.com