فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

10 سریال به یاد ماندنی ماه مبارك رمضان



10 سریال به یاد ماندنی ماه مبارك رمضان

ك دهه از شروع ساخت سریال های مناسبتی برای ماه مبارك رمضان می گذرد،در این سال ها مجموعه های تلویزیونی موفقی روی آنتن شبكه های سیما رفته است،در این گزارش به 10 سریال به یاد ماندنی سال های قبل ماه مبارك رمضان پرداخته ایم.

  سریال به یاد ماندنی ماه مبارك رمضان

  شاید نخستین سریال ماه مبارك رمضان با عنوان "نیمه پنهان ماه" به كارگردانی مجید جعفری  كه در سال  73 از شبكه دو سیما روی آنتن رفت را به خاطر نداشته باشید،این سریال باعث شد نظر خیلی از فیلمسازان به ساخت مجموعه های مناسبتی و جذب مخاطب در این ایام جلب شود و پس از گذشت چندین سال با پیمودن آزمون و خطا در ساخت این چنین سریال هایی با آغاز دهه ی 80 و تولید مجموعه موفق "گمگشته"،ماراتن ساخت سریال های مناسبتی در فضای رقابتی از شبكه های مختلف سیما بین فیلمسازان آغاز شد.
 
 گمگشته
   سریال به یاد ماندنی ماه مبارك رمضان

 میگن فرشته روزش و با گریه افطار می كنه / فرشته می دونه كه نور ظلمت و بیدار می كنه
 
این ترانه شما رو یاد چه می اندازد؟
 مجموعه  تلویزیونی گمگشته به كارگردانی رامبد جوان در سال80 از شكبه سه سیما روی آنتن رفت.هر بار كه این ترانه را می شنوید شاید علاوه بر شهرت خواننده اش "مجید اخشابی" شما را یاد سریال "گمگشته" به كارگردانی رامبد جوان با هنرمندی آتیلا پسیانی در دو نقش متفاوت كه در رمضان سال 80 پخش شد را به یاد بیاورید .
 
 این سریال طبق نظر سنجی مركز تحقیقات صداو سیما جزو نوستالژی محبوب ترین سریالهای مناسبتی قرار گرفته است.
 
داستان این مجموعه در این باره بود كه چند دزد به قصد اخاذی، یك فرد متمول و خیر را می‌ربایند، اما هنگام تماس با خانواده فرد ربوده شده متوجه می‌شوند كسی را كه دزدیده‌اند شخص مورد نظر نبوده است تا این‌كه به این فكر می‌رسند فرد ربوده شده را با سیدجلال عوض كنند و از این طریق به اهداف خود برسند. همین جابه‌جایی به تعلیق اصلی قصه بدل می‌شود و جابه‌جایی دو فرد شبیه به هم كه ادبیات و منش كاملا متفاوتی با هم دارند ابعاد كمیك داستان را شكل می‌دهند كه در تداوم آن داستان به نتیجه‌گیرهای اخلاقی خود دست می‌زند...
 
در گمگشته بازیگرانی چون آتیلا پسیانی، فرامرز صدیقی، حدیث فولادوند و پژمان بازغی... ایفای نقش كردند.
 
  یادداشهای كودكی

   سریال به یاد ماندنی ماه مبارك رمضان


یادداشتهای كودكی سریالی در قالب طنز به كارگردانی پریسا بخت آور سال 80 روی آنتن سیما رفت.
 
در این سریال دو هنرمند فرهیخته مرحوم حمیده خیرآبادی و مرحوم احمد قدكچیان كه یاد و خاطراتشان همیشه در ذهن ما زنده است حضور داشتند.
 
در كنار این دو بزرگوار هنرمندانی همچون سیروس گرجستانی ، مهرانه مهین ترابی و امیر نوری و... ایفای نقش كردند.
 
در یادداشت های كودكی سیروس گرجستانی همسر اختر (مهرانه مهین ترابی) مرد رندی كه از زیر كار در می رود و عاشق خلاف است اما چنان اختر را صدا می زند كه انگار تصمیم دارد دنیا را برای همسرش آذین ببندد...یاداشت های كودكی توانست با زبانی طنز  داستان تلخی را بازگو كند. و الحق نیز  یادداشتهای كودكی یادش بخیر ....
 
   پشت كنكوری ها

  سریال به یاد ماندنی ماه مبارك رمضان

 به كارگردانی پریسا بخت آور دومین كار وی بعد از ساخت یادداشت های كودكی جزو مجموعه‌های پرمخاطب سال 81 از شبكه 5 سیما پخش شد.
 
 در این مجموعه رضا داوودنژاد، برزو ارجمند، رامین ناصر نصیر، علی عباس صادقی، محمدرضا رضایی، سیما گرجستانی، محمدرضا نوروز، محسن قاضی مرادی، رضا بنفشه‌خواه و مریم امیرجلالی به ایفای نقش پرداختند.
 
داستان این مجموعه درباره پنج جوان پشت كنكوری‌ است كه در خانه‌ای متروك مشغول به درس خواندن هستند.
 
 او یك فرشته بود

  سریال به یاد ماندنی ماه مبارك رمضان

  سریال مناسبتی "او یك فرشته بود" در سال 84 در ژانر ماورایی- مذهبی با پرداختن به مغوله شیطان به كارگردانی علیرضا افخمی بعد از سریال "كمكم كن" كه اولین سریال ماورایی در سال 83 بود نظر بسیاری از مخاطبان تلویزیونی را به خود جلب كرد.   
 
موضوع داستان بدین ترتیب است که بهزاد (حسن جوهر چی) طی ماجرایی با زنی تصادف می‌کند و او را به خانه می‌آورد. به تدریج حرکات عجیبی از این زن که فرشته (بهاره افشاری)  نام دارد، سر می‌زند و از سوی دیگری در قالب مردی به نام سرابی سعی در سردرگم نمودن بهزاد دارد، نهایتاً فرشته موجب می‌شود که بهزاد و همسرش رعنا تا پای طلاق بروند و حتی به بهزاد پیشنهاد ازدواج می‌دهد، اما پس از مدتی بهزاد با توجه به رهنمودهای روحانی محل و سخنان فرزندانش متوجه می‌شود که فرشته، شیطان(ابلیس) است و پسرش را در حالی که فرشته قصد کشتن او را دارد، نجات می‌دهد و سپس به درگاه خدا توبه کرده و از گناهانش اظهار پشیمانی می‌کند.
 
در این سریال بازیگرانی همچون حسن جوهرچی، بهاره افشاری، مریم كاویانی ، ثریا قاسمی و ... به ایفای نقش پرداختند.
 
 خانه به دوش

  سریال به یاد ماندنی ماه مبارك رمضان

 مجموعه طنز  خانه به دوش به كارگردانی رضا عطاران با حضور هنرمندانی همچون حمید لولایی، مریم امیر جلالی، علی صادقی ، آناهیتا همتی، بهنوش بختیاری، غلامحسین لطفی و ... از شبكه سه سیما در رمضان 83 از شبكه سه سیما روی آنتن رفت .
 
در داستان  این مجموعه طنز و اجتماعی ماشاء‌الله (حمید لولایی) فردی کم پول و ندار می باشد و با مشکلات مالی مواجه است ، او برای اینکه مشکل مالی خود را حل کند با آقای بیات (خشایار راد) که با او به طور اتفاقی آشنا شد همکاری می کند و پولی را برای سفر به مالزی به او می دهد اما ...

 متهم گریخت

 سریال به یاد ماندنی ماه مبارك رمضان

 مجموعه طنز به یاد ماندنی و پر مخاطب  "متهم گریخت" به كارگردانی رضا عطاران و نویسندگی سعید آقا خانی از شبكه سه سینما در رمضان 84 پخش شد.
 
 آقا هاشم (سیروس گرجستانی) و خانواده اش در شهرستانی نه چندان دور زندگی ساده ای دارند. او تا پیش از شدت بیماری در مغازه ای اجاره ای به تعمیر اگزوز مشغول بوده ولی به علت بیماری پزشکان او را از انجام کارهای سنگین منع کرده اند . از طرفی دختر دانشجویش (لیدا فتح الهی) در تهران برای او شغلی پیدا وخانه ای را اجاره می کند . هاشم آقا به ناچار کارش را تعطیل وبه تهران مهاجرت می کند . مهاجرت هاشم آقا به همراه مادر (شهربانو موسوی) و همسرش (مریم امیرجلالی) و پسرش (علی جعفری) و دیگر دخترش (ملیکا زارعی) به همراه دامادش (علی صادقی) داستانها و ماجراهای زیبایی را بوجود می آورد …..
 
 صاحب دلان

  سریال به یاد ماندنی ماه مبارك رمضان

 این مجموعه به یاد ماندنی به كارگردانی محمد حسین لطیفی در رمضان 85 از شبكه یك سیما پخش شد.
 
صاحب دلان روایتگر زندگی پیرمردی صحافی به نام سیدخلیل صحاف‌زاده(حسین محجوب) است که با ورود قرآنی برای صحافی به خانه‌اش خودش و نوه‌اش، دینا وارد ماجراهایی می‌شوند که از داستان پیامبران در قرآن الهام گرفته شده است.
 
این سریال با دیالوگهای قوی از كوچه بازار گرفته تا قرآنی كه در آن سید خلیل صحاف زاده به دست میگرفت و می خواند چنان در عمق جان و دل ما نشست كه همیشه به عنوان سریالی بیاد ماندنی در ایام ماه مبارك رمضان در ذهن ما خطور میكند.

   میوه ممنوعه

  سریال به یاد ماندنی ماه مبارك رمضان

  سریال میوه ممنوعه نیز در رمضان 85 جزو سریالهای محبوب و پرمخاطبی شناخته شد كه نظر خیلی از مخاطبان تلویزیونی را به خود جلب كرد.
 
در این سریال علی نصیریان در نقش حاج یونس فتوحی نقش بسیارمتفاوتی را در كنار گوهر خیر اندیش ، هانیه توسلی، امیر جعفری ، عمار تفتی و ... از خود ارائه داد.
 
"میوه ممنوع" داستان فردی متدین است به نام حاج یونس (علی نصیریان)، بازرگانی که به اصول دینی اعتقاد دارد و اهل حرام و حلال است اما اتفاقاتی در زندگی‌اش پیش می‌آید که او را درگیر ماجراهایی می‌کند. این مجموعه را شاید بتوان بنا به توصیف کارگردانش حسن فتحی راوی آدم‌های خاکستری دانست.
 
  اغماء

  سریال به یاد ماندنی ماه مبارك رمضان

  سریال "اغما" به كارگردانی سیروس مقدم در رمضان 85جزو آن دسته از سریالهای ماورایی بود كه به مغوله ی شیطان و روح پرداخت.
 
در این سریال هنرمندانی همچون امین تارخ، شیرین بینا، حامد كمیلی و... به ایفای نقش پرداختند.
 
سید علی خامنه ای رهبر معظم انقلاب نیز این سریال را تاثیر گذار و موفق اعلام كردند و به تولید چنین سریالهایی با محتوایی بهتر و قویتر تاكید كردند.
 
  داستان دکتر طه پژوهان با بازی امین تارخ را دنبال می‌کند که یک پزشک فوق متخصص جراحی مغز و اعصاب است. او به دلیل جراحیهای موفقیت آمیزش بروی رزمندگان در جبهه‌ها به پنجه طلایی مشهور است. او اکنون به دلیل بیماری حاد همسرش مولود (شیرین بینا) بر سر دو راهی قرار دارد از طرفی عرف پزشکی مانع جراحی همسرش توسط اوست ولی مولود اصرار دارد که فقط توسط پژوهان جراحی شود. از سویی تنها فرزند آنها پری (نفیسه روشن) مخالف این عمل جراحی توسط پدر است...
   
 زیر زمین

  سریال به یاد ماندنی ماه مبارك رمضان

  "زیرزمین"،  به كارگردانی علیرضا افخمی در رمضان سال 85 مانند اکثر مجموعه های مخصوص این ماه دارای مضمونی اجتماعی و واقعی که به نوعی به مسایل اعتقادی نیز توجه ویژه داشت روی آنتن رفت.
 
زیرزمین  داستان زندگی سه شریک را بیان می کند که براساس نقشه ای قبلی و به وسیله جعل سند یک قطعه زمین اقدام به کلاهبرداری 6 میلیارد تومانی از یک خلافکار می کنند. پس از به دست آوردن پول، میان آنها اختلاف بوجود می آید و دو شریک سعی در اغفال یکی از شرکای خود دارند. مردی که از او کلاهبرداری شده نیز به دنبال تلافی است. ..
 
 فتحعلی اویسی، بهاره رهنما، ابوالفضل پورعرب، سروش صحت، مهتاج نجومی، مرجانه گلچین، رضا توکلی، مهران رجبی، صدرالدین حجازی و بهمن دان تعدادی از بازیگران حرفه ای و مطرح این سریال هستند.
 
گزارش از طاهره صادقی
منبع:cinemakhabar.ir


ویدیو مرتبط :
10 لحظه به یاد ماندنی بوندس لیگا در ماه فوریه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

یاد این سریال های ماه رمضان بخیر!



در روند تبدیل رمضان از یک ماه سنگین و غم انگیز به یک ماه شاد و مفرح، بی گمان تلویزیون نقش پر رنگی داشته، از سالی که تلویزیون تصمیم گرفت مجموعه های نمایشی را جایگزین برنامه های مذهبی و رسمی نظیر؛ سخنرانی و وعظ و دعا و... کند.

 شکل این ماه در باور جمعی مردم دچار تغییر شد، بعد از این تحول در سیما ، سینما هم تکانی به خود داد از فصل قبلا مرده ی اکران فرصتی برای تنوع در گیشه ساخت و به تاثیر از رسانه های فرهنگ ساز ماه روزه داری به جایگاه بهتری در میان مردم رسید در این یادداشت چند مجموعه ی نمایشی خاطره انگیز سالهای گذشته را مرور می کنیم و بعد از آن در مروری کوتاه آثار نمایشی رمضان امسال را بررسی می کنیم.

گمگشته – رامبد جوان

 

اخبار,اخبار فرهنگی , سریال های ماه رمضان

 
«گمگشته» از لحاظ کیفی اتفاق خاصی نبود، اما به نوعی شروع نهضت سریال های بعد افطار بود، سریال هایی که در بهترین زمان ممکن نمایش داده می شوند و اگر اندکی واجد کیفیت باشند، مخاطب تلویزیون را که بعد از افطار نای تکان خوردن ندارد، میخکوب می کنند، سریال نه داستان تازه ای داشت (جا به جایی دو نفر در دو موقعیت متفاوت با ظاهری مشابه) نه اجرای خیلی قدرتمندی ، با توجه به روح معنوی جاری در ماه رمضان این مجموعه سرشار از آموزه های اخلاقی بود که بعضی اوقات گل درشت میشد ، گمگشته در کارنامه ی رامبد جوان جایگاه خاصی ندارد، اما در سیمای جمهوری اسلامی شروع یک دوران است.

او یک فرشته بود – علیرضا افخمی

 

اخبار,اخبار فرهنگی , سریال های ماه رمضان

 
«او یک فرشته بود» هم شروع کننده یک جریان بود ، شروع سریال های "ماورایی" را می توان مربوط به کار علیرضا افخمی دانست، مجموعه ای که در زمان خود خیلی پربیننده شد؛ سوژه تازه بود و با باورهای ذهنی مردم همخوانی داشت، روند تحول شخصیت ها هم قابل باور بود. هر چند پاشنه ی آشیل کار را می توان نداشتن "منطق روایی" دانست ، قطب های مثبت و منفی سریال به خوبی پرداخت شده بودند ،کارگردان در بازی گرفتن از بازیگرانی چون: حسن جوهرچی شجاعت به خرج داده بود و او را در غالب جدیدی گذاشته بود، در ضمن مضمون سریال به شدت با فضای ماه رمضان همخوانی داشت، گرچه که او یک فرشته بود مخاطبش را بیشتر در سکانس های شبه ماهواره ای اش جذب می کرد، اما به هر حال شروع یک جریان بود که بعدتر اغما و ملکوت و..را در همان فضا مشاهده کردیم.

خانه به دوش ، متهم گریخت – رضا عطاران

 

اخبار,اخبار فرهنگی , سریال های ماه رمضان


طنزهای ماه رمضان را می توان به نام عطاران سند زد ، او در «خانه به دوش» با بهره گیری از بازیگرانی مثل : حمید لولایی و علی صادقی موفق شد، لحظات مفرحی را خلق کند که در پشت ظاهر کمیک خود نگاهی انتقادی به مضامینی همچون؛ اختلاف طبقاتی ، فقر ،اشتغال ، مفاسد اقتصادی و...داشت ، عطاران همین لحن را در «متهم گریخت» ادامه داد، این بار با تغییر نسبی تیم بازیگران و پرداخت به مهاجران شهرستانی پایتخت، باز هم موفق شد مخاطبش را جذب کند. ارائه ی چهره هایی جدید همچون احمد پور مخبر باعث شد تازگی کار حفظ شود، اما ساختار سریال همان ساختار خانه به دوش بود، با همان المان ها،موسیقی تیتراژ متناسب با فضای کار یک بار با صدای امیر حسین مدرس بار دیگر صدای محسن نامجو رنگ دیگری به تیتراژها ی خلاقانه ی سریال های عطاران می زد ، طنز این دو سریال به ذات خود نزدیک بود، لبخند به لب می آورد اما نه یله و رها بلکه خنده ای تلخ و از سر درد.

میوه ممنوعه – حسن فتحی

 

اخبار,اخبار فرهنگی , سریال های ماه رمضان

 
داستان «میوه ممنوعه » تازگی نداشت، اما قدرت بالای اجرا چه در کارگردانی و چه در بازیگری، موفق ترین ملودرام ماه رمضان های تمام سالهای گذشته را رقم زد ، علی نصیریان ،امیر جعفری ،هانیه توسلی ،گوهر خیر اندیش، در پرداخت کاراکترهای خود خیلی خوب بودند، موسیقی سریال با صدای خواجه امیری برای خودش هویتی مستقل پیدا کرد ،دیالوگ ها با وجود ممتنع بودن به سبب آنکه آهنگین بودند در زبان مردم جاری شد، همچنین سریالی که پر از مولفه های اخلاقی بود، هرگز مخاطب را پس نزد و موفق شد پیامش را به خوبی مستتر کند ، پیرنگ کار حول موضوعی بود که بارها پرداخت مبتذلی از آن شده اما هوشیاری حسن فتحی باعث شد سریال وزین بماند هر چند که پایان بندی کار بیشتر در جهت شاد بودن مخاطب طراحی شده بود و کمی از فضای رئال کار فاصله داشت.

بزنگاه – رضا عطاران

 

اخبار,اخبار فرهنگی , سریال های ماه رمضان

 
«بزنگاه» رئال ترین کار عطاران بود و البته تلخ ترین طنز او ،معتاد داستان او آنقدر خوب پرداخت شده بود که سریال در اواسط کار دچار تلاطم شد تا مرز توقیف پیش رفت، بعد از آن هم عطاران در تلویزیون آفتابی نشد، گویی سریال سازی او برای مدیران سیما هزینه داشت! اما دلیل اصلی ذکر کردن نام این سریال در فهرست، مروری بر جنجالی ها بود ، بزنگاه آغاز جنجال های مجموعه های تلویزیونی در این ماه بوده است ، «خداحافظ بچه» به دلیل آنچه که بد آموزی تلقی میشد، دیگر جنجالی این ماه بود؛ سریالی که خیلی مخاطب را دست کم گرفته بود و هیچ منطقی در فیلمنامه نداشت، با سکانس های جنجالی و پر افت و خیز، داد خیلی ها را در آورد ،پارسال هم «هفت سنگ» به شکل دیگری جنجالی شد ، پس از پخش چند قسمت از سریال و در حالی که شاید سازندگان گمان نمی کردند در عصر ارتباطات! آنقدر راحت و سریع دستشان روشود ، نسخه ی آمریکایی سریال دست به دست شد و کپی برداری  این مجموعه را با چالش مواجه کرد.

دیگر آثار

 

اخبار,اخبار فرهنگی , سریال های ماه رمضان

 
بودند آثاری مثل «پنجمین خورشید» که بیشتر از آنچه که تحول ایجاد کند مایه ی خنده بود سریال در طرح داستان الکن بود و از پایه واساس دچار ضعف های مفرط بود از بازیگری تا فیلمنامه ، اغما و ملکوت که گرته برداری ضعیفی از (او یک فرشته بود) بودند ،«دود کش» که در جذب مخاطب خوب بود و با استفاده از تضاد مابین برق نورد و تشکر جزو خوب ها بوده است ،«صاحبدلان-محمد حسین لطیفی» که از بهترین های ماه رمضان بوده چه در طرح داستان چه در اجرا و...نام هایی که در ذهن من نمانده است.

و اما امسال ... (ماه رمضان 94)

 

اخبار,اخبار فرهنگی , سریال های ماه رمضان

 
مدیران تلویزیونی امسال مطمئن ترین و کم ریسک ترین راه را انتخاب کرده اند ، پخش سری جدید سریال هایی که در گذشته پر مخاطب بوده اند حداقل در دو شبکه ی یک و سه ، نشان می دهد که مدیران سیما به هیچ وجه نمی خواهند باکس بعد از افطار را از دست بدهند، شبکه ی یک با انتقال سریال نوروزی محبوب سه سال گذشته اش ؛ «پایتخت 4» به نظر از همین حالا برنده ی رمضان امسال خواهد بود، به شرط آنکه گره افکنی های داستان به قوت خودش باقی باشد و سریال به تکرار نیفتد، شبکه ی 3 هم با پخش سری دوم سریال پر مخاطب «دردسرهای عظیم» در پی جذب مخاطب است، در مورد این مجموعه هم شرط موفقیت ایجاد "کشش " در داستان است؛ بازی دوسویه ای است از طرفی مخاطب به سبب آشنایی با فضا و کاراکترها به سرعت ارتباط برقرار می کند، از طرفی احتمال تکراری شدن ودلزدگی بیننده وجود دارد ، در مورد شبکه ی دو هم مجموعه ی «گاهی به پشت سر نگاه کن » به کارگردانی مازیار میری آماده ی پخش شده است، این سریال با حمایت از تولید داخلی و نخبگان ساخته شده است. با بازی بازیگرانی همچون : امین تارخ ، هدایت هاشمی ،الیکا عبدالرزاقی و ... امیدواریم که جذاب شده باشد.

 

اخبار فرهنگی - برترین ها