فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

کاربرد لهجه در رسانه ملی



نشست علمی بررسی کاربرد لهجه در رسانه ملی در مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما با حضور مدیران ، پژوهشگران و برنامه سازان برگزار شد.

اخبار , اخبار فرهنگی,کاربرد لهجه در رسانه ملی,بحث برای کاربرد لهجه در رسانه ملی


مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما کارشناسان و صاحب نظران حوزه زبان شناسی را دعوت کرد تا در باره لهجه و کاربرد آن در برنامه سازی ارائه نظر کنند.

در این نشست بهروز محمودی بختیاری استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه یکی از موهبت‌های الهی تکثر و تنوع لهجه است افزود: کشور ما با تنوع لهجه‌ها و گویش‌های مختلف از غنای زبانی بالایی برخوردار است که این امر را باید به عنوان یک فرصت قدر دانست.

وی همچنین از عامل زبان به عنوان یک سیستم ارتباطی که می‌تواند با رعایت ملاحظات جغرافیایی عامل وحدت و انسجام در کشور شود یاد کرد و گفت: مجریان صدا و سیما باید با افزایش توانمندی‌ و دانش زبانی خود به نوعی از این لهجه ها بهره ببرند که باعث رنجش خاطر مخاطبان نشود.

محمودی بختیاری در ادامه به بحث تنوع زبان در ایران پرداخت و تفاوت زبان، لهجه و گویش را تشریح کرد.

وی افزود: مفاهیم، گونه نوشتاری و گونه گفتاری متفاوت است که مجریان و بازیگران باید با تسلط و شناخت کافی از مؤلفه‌های گفتاری و نوشتاری، جلوی سؤتفاهم‌ها را بگیرند.

این استاد دانشگاه تهران در ادامه نشست، نتایج پژوهش گسترده‌ای را که روی «کاربرد لهجه در سینمای ایران»، (از ابتدای تولید فیلم سینمایی در ایران تا به امروز) انجام شده بود ارائه کرد.براساس این پژوهش، در کاربرد زبان‌های محلی و لهجه‌ها شاهد تنوع فراوانی در سینمای ایران هستیم.

وی همچنین تأکید کرد اینکه شخصیت‌های مثبت یا منفی از لهجه به‌عنوان عنصر درام استفاده می‌کنند، در پذیرش آن در میان مردم بسیار تأثیر‌گذار است.

ناصرقلی سارلی استاد دانشگاه خوارزمی دیگر سخنران این نشست نیز با تأکید بر اینکه کاربردها و کاربران زبان در حوزه جامعه‌شناسی زبان بسیار مهم است گفت:زبان در هیچ شغلی به‌اندازه کار در رسانه، اهمیت ندارد .

وی گفت :دانش زبانی و توانایی زبانی مجریان و عوامل دست‌اندرکار بویژه در برنامه‌های زنده بسیار مهم و تأثیر‌گذار است و زبان برنامه عامل قضاوت درباره محتوای آن برنامه و رسانه است که این امر توجه و دقت کافی در موقعیت‌ها و مناسبت‌ها و موضوعات مختلف را نشان می‌دهد.

سارلی با بیان اینکه زبان فارسی این امکان و ظرفیت را دارد که بدون انحراف از معیار، طنز بوجود آورد افزود: مردم با داشتن دانش ناخودآگاه، توانایی تشخیص طنز و شوخی را از برنامه‌های جدی دارند.

سارلی در ادامه ضمن اشاره به یافته‌های پژوهش خود با عنوان «گونه‌های زبان در رسانه ملی» توجه به زمینه، صحنه، اهداف برنامه و شرکت‌کنندگان، ساختار و قالب را مهم خواند و گفت: رسانه می‌تواند بعنوان عامل پیشرو در جامعه تأثیرات مثبت زبانی بگذارد.

 

اخبار فرهنگی - جام جم آنلاین


ویدیو مرتبط :
همراه مترجم - کاربرد در آموزش لغات و تمرین لهجه (گویش)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درخشش تندیس رسانه های دیجیتال، بر شانه های برگزیدگان ملی



 

 

جشنواره

 

 

آیین اختتامیه چهارمین نمایشگاه و جشنواره بین المللی رسانه های دیجیتال امروزبا حضور رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان ارشد نظام برگزار و از برگزیدگان بخش های مختلف جشنواره تقدیر می شود.

چهارمین جشنواره و نمایشگاه دیجیتال با هدف جریان ‌سازی و بستر‌سازی برای تولید و توسعه محتوای منطبق بر فرهنگ بومی، ملی و اسلامی در حوزه رسانه‌های دیجیتال، توسعه خط و زبان فارسی در محیط یارانه و ابزارهای دیجیتال از تاریخ 16 تا 24 مهرماه در مصلی تهران برگزار شد كه در آن، 20 هزار اثر در بخش‌های مختلف شركت داشتند.

این دوره از نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال، در 70 هزار متر‌مربع و در قالب 850 غرفه برگزار شد و 800 نرم‌ افزار رسانه‌ای، 15 هزار پایگاه اینترنتی و وبلاگ‌ها و 56 بازی رایانه‌ای حضور داشتند كه قریب‌ به اتفاق این نرم‌ افزارها برای نخستین بار ارائه شده‌ بودند.

بخش نرم ‌افزارهای رسانه‌ای، پایگاه‌های اینترنتی و وبلاگ‌ها، نرم‌ افزارهای تلفن همراه، هنرهای دیجیتال، پژوهش، فناوری و نوآوری، بین‌الملل، نشست‌ها و كارگاه‌های تخصصی، شهر دیجیتال، اصلاح الگوی مصرف، مراكز و مؤسسات ارائه‌دهنده خدمات رسانه، خانواده و رسانه‌های دیجیتال، بخش ویژه 30 سال دفاع مقدس، سازمان‌ها و استان‌ها، رسانه‌های دیجیتال در آینه هنر، مسابقات و بخش برگزیدگان ادوار جشنواره رسانه‌های دیجیتال، بخش‌های مختلف نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال امسال را تشكیل می‌دادند.