فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

واکنش وزارت ارشاد به پخش مستند « من روحانی هستم »



اخبار,اخبار فرهنگی, مستند من روحانی هستم


 اخبار فرهنگی -  وزارت ارشاد: موسسه سازنده « من روحانی هستم » مجوز ندارد/ شکایت می کنیم

به نظر می رسد که این طیف ها با سیاستی که در پیش گرفته اند به دنبال جابجایی نخبگان هستند. در دولت قبلی هم برای این هدف از ابزار حذف و تخریب بهره گرفتند و الان هم به دلیل تزلزل در پایگاه های اجتماعی خود مجبور هستند که برای اهداف سیاسی به بحران سازی روی بیاورند چرا که نه در کوتاه مدت به لحاظ نفوذ موثر در حوزه بالادستی قدرت برای کنار زدن دولت توان لازم را دارند و نه این امکان برای آنها مهیا است که یک پایه اجتماعی قابل ملاحظه برای خود دست و پا کنند.

  مدیر کل روابط عمومی وزارت ارشاد و مدیر کل ارشاد استان تهران در گفت و گو با پیام نو تاکید کردند که هیچ گونه سابقه مجوزی به نام موسسه «شفق» در مجموعه محل خدمت آنها وجود ندارد. این در حالی است که با پیگیری های پیام نو معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد و رئیس سازمان سینمایی کشور هم اعلام کردند که فیلم مستند «من روحانی هستم» هیچگونه مجوزی برای تولید و پخش دریافت نکرده است.

چهار مسئول بلند پایه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیگیری های پیام نو تاکید کردند که موسسه رسانه ای «شفق» هیچ مجوزی برای فعالیت از وزارت ارشاد دریافت نکرده و در نتیجه محصولات تولیدی این موسسه از جمله « من روحانی هستم » نیز فاقد مجوز ساخت و پخش هستند.

 بابک دربیگی، مدیر روابط عمومی وزارت ارشاد و مشاور وزیر و همچنین برزین ضرغامی مدیر کل ارشاد استان تهران در گفت و گو با پیام نو تاکید کردند که هیچ گونه سابقه مجوزی به نام موسسه «شفق» در مجموعه محل خدمت آنها وجود ندارد.

گروه چند رسانه ای «شفق» که به نظر می رسد از ایام انتخابات سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده، در سایت خود نیز از معرفی برنامه ها و سوابقش چشم پوشیده است.

این در حالی است که با پیگیری های پیام نو حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد و حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی کشور هم اعلام کردند که فیلم مستند « من روحانی هستم » هیچگونه مجوزی برای تولید و پخش دریافت نکرده است. این در حالی مستند « من روحانی هستم » در چند دانشگاه کشور به صورت محدود نمایش داده شد و سپس از طریق خرید اینترنتی در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه محتوای این فیلم مستند را «دروغ به تاریخ» ارزیابی کرد و گفت که روایت این فیلم از زندگی سیاسی رئیس جمهوری «خلاف واقع است».

وزارت ارشاد پیگیری حقوقی می کند
بابک دربیگی، مدیر روابط عمومی وزارت ارشاد درباره پیگیری وضعیت موسسه رسانه ای «شفق» و آثار تولید شده آن به پیام نو می گوید: «قطعا ارشاد این مساله را به صورت حقوقی دنبال خواهد کرد، اما اینکه چند و چون آن چگونه باشد هنوز معلوم نیست. نظر بسیاری هم در دولت این است که بهتر است دولت مستقیم وارد این موضوع نشود.

 

اما در کل انتظار وزارت ارشاد و دولت این است که مجموعه قوه قضائیه و مجلس به این مسئله ورود پیدا کرده و آن را پیگیری کنند. به هر حال چند قضیه وجود دارد؛ اول اینکه یکی از شخصیت های عالی رتبه نظام مورد تهمت و توهین قرار گرفته است. مضافا این توهین توسط مجموعه ای انجام شده که هیچگونه مجوزی ندارد و معلوم نیست با چه معیار قانونی کار می کند. اگر با این وضعیت برخوردی صورت نگیرد قطعا به نوعی هرج و مرج  و همچنین باب شدن قانون شکنی منجر می شود».

در آینده شاهد کارهای بدتری خواهیم بود
دربیگی درباره سابقه این گروه ها توضیح می دهد: «این گروه ها در دوره انتخابات با این پیش فرض که قطعا برنده رقابت هستند کار خود را به این شکل کلید زدند، اما نتیجه انتخابات مدتی آنها را به کما برد. حالا دوباره می خواهند با همان شیوه قبلی وارد میدان رقابت شوند و از تمام امکانات خود برای تخریب استفاده می کنند».

مدیر روابط عمومی وزارت ارشاد در ارزیابی خود از ماهیت چنین موسساتی ادامه می دهد: «به نظر می رسد که این طیف ها با سیاستی که در پیش گرفته اند به دنبال جابجایی نخبگان هستند. در دولت قبلی هم برای این هدف از ابزار حذف و تخریب بهره گرفتند و الان هم به دلیل تزلزل در پایگاه های اجتماعی خود مجبور هستند که برای اهداف سیاسی به بحران سازی روی بیاورند چرا که نه در کوتاه مدت به لحاظ نفوذ موثر در حوزه بالادستی قدرت برای کنار زدن دولت توان لازم را دارند و نه این امکان برای آنها مهیا است که یک پایه اجتماعی قابل ملاحظه برای خود دست و پا کنند».

وی هشدار می دهد: «اقدامات این طیف ها به همین مسایل ختم نخواهد شد و کارهای بدتری از آنها را در آینده شاهد خواهیم بود».

باید تکلیف گروه های تندرو مشخص شود
بابک دربیگی با بیان اینکه «الان این طیف ها به شدت به دنبال قطبی کردن جامعه هستند و می خواهند با برداشت ها و تعاریف خود جامعه را به دو بخش ارزشی و غیر ارزشی تقسیم کنند» ادامه می دهد: «شاهد هم بودیم که در این مسیر حتی به فردی چون علی لاریجانی که از پایگاه اصولگرایی هست هم رحم نکردند و این یک اعلان خطر جدی برای همه هست که باید هر چه سریع تر تکلیف این گروه ها مشخص شود. قوه قضائیه باید با اقدامات خود جلوی پراکنده شدن این دست رفتارها و اقدامات را که رقابت سیاسی را تبدیل به جنگ و بذل می کنند و نهایتا حاضر هستند که منافع ملی را هم فدای آن کنند، بگیرد».

مشاور وزیر ارشاد با اشاره به اینکه طیف های تندرو برای حضور در قدرت یا باید در ضد و بندها جا داشته باشند و یا باید در میان مردم دارای پایگاه باشند، می گوید: «پایگاه نیروهای تندرو در یک برهه زمانی ایجاد شد اما پایگاه پایداری نبود. برای اینکه این طیف ها وارد قدرت شوند و برای مدت طولانی حضور خود را تضمین کنند تنها راهی که دارند تضعیف رقبا از طریق حذف و تخریب است، همانطور که برای دولت سازندگی و اصلاحات هم همین کار را کردند. با ایجاد این بحران ها طیف های تندرو می توانند شرایط را به سمتی ببرند که رقبای خود را ضعیف و ناکارآمد نشان دهند».

تندروها برای فعالیت شبکه تشکیل داده اند
اما مساله اینجاست که به گفته بابک دربیگی فعالیت های طیف های تندروی مخالف دولت به همین یک مورد و یک موسسه محدود نمی شود. او به پیام نو می گوید: «الان شبکه های تخریب دوباره فعال شده اند و با ساختن فیلم، ساختن اخبار کذب و ارسال پیامک های پر شمار سعی می کنند فضا را دچار بحران کنند. مثلا همین یکی دو ساعت پیش آخرین نمونه این پیامک های تخریبی با عنوان «برخی از افتضاحات فرهنگی دولت ظرف کمتر از یک سال» برای خود من ارسال شده است که محتوای آن تقریبا کذب است».

وی در پایان تاکید می کند: «اینها شبکه منظمی از انواع مختلف رسانه ها را تشکیل داده اند و در زمینه حقوقی هم این شبکه خود را گسترش داده اند. خوشبختانه جامعه ما خیلی اقبالی به این دست اقدامات نشان نداده است اما نگرانی از عدم برخورد مناسب با این پدیده است. به هر حال ما موافق این نیستیم که برخورد خشنی صورت بگیرد اما باید بررسی شود که این شبکه ها چگونه مشغول فعالیت هستند و محتوایی که تولید می کنند چقدر منطبق با واقعیت است و چقدر در راستای تخریب رقبا است».
 اخبار فرهنگی - پیام نو


ویدیو مرتبط :
افراد مسئله داری که از وزارت ارشاد روحانی مجوز گرفتند !

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش مشاور ارشاد به مستند من روحانی هستم



اخبار,اخبار سیاسی ,مستند من روحانی هستم

 

اخبار سیاسی - مشاور ارشاد: دولت تنها نیست، نجیب است

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به پخش مستند «من روحانی هستم» گفت: دولت برای برخورد با این‌گونه رفتارها که در جهت تخریب است، تنها نیست، بلکه نجیب است.

بابک دربیکی - رییس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه مستند «من روحانی هستم» از چند وجه قابل بررسی است، تصریح کرد: بخش نخست آن تحریف و محتوای ناراستی است که در آن به کار رفته و طبعا عملی کاملا غیراخلاقی است. موضوع بعدی، برجسته‌سازی موضوعاتی است که سعی می‌کنند با تاکید بر آن، یک راست کاذب درست کنند.

 

دقیقا مانند همان دروغی که درباره دفن دو عضو گروه موسیقی سگ‌های زرد و نسبت دادن آن‌ به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اتفاق افتاد. نکته بعدی، برجسته‌سازی موضوعات حاشیه و برجسته‌تر کردن آن‌ها نسبت به متن اصلی است. کسانی که مستند «من روحانی هستم» را ساخته‌اند، تلاش می‌کنند با زیر سوال بردن شعارهای آقای روحانی، مشی فعلی دولت را زیر سوال ببرند.

او ادامه داد: موضوع بعدی که در این مستند به کار رفته، ابراز یکسری واقعیات در زمان نادرست است که از آن طریق بتوانند حساسیت‌ها را برانگیزانند. به طور مثال، سخنرانی یا گفتاری را پخش کنند که از نظر جامعه حساس بوده و می تواند افراد را به دو دسته تقسیم کند. این افراد به دنبال سیاه و سفید نشان دادن فضا هستند تا بتوانند به سمتی حرکت کنند که مردم به دو دسته مخالف و موافق تقسیم شوند.

دربیکی با بیان اینکه همه ایرادهایی که اکنون در مستند «من روحانی هستم» به دولت وارد شده، پیش از آن در زمان انتخابات با شدت بیشتری وارد شده بود، یادآور شد: در زمان انتخابات نیز بسیاری از سایت‌ها و رسانه‌ها تلاش می‌کردند تا فضا را سیاه و سفید جلوه دهند و چنین کاری مطلوب معاندان و براندازانی است که سال‌ها تلاش می کنند تا سلایق مختلف در نظام را ساخته و پرداخته نظام و مصنوعی جلوه دهند. این همسویی عملی هم خود جالب است.

مشاور وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه انتخابات سال 92 نشان داد که جامعه ما به یک عقلانیت سیاسی دست پیدا کرده است، اظهار کرد: جامعه ما، فارغ از این‌که چه کسی در انتخابات پیروز شده است، با حضور و شور عقلانی‌ای که در انتخابات بروز داد، ‌به همه ثابت کرد که حضور در فرایند سالم انتخاباتی، محصول عقلانیت سیاسی بوده و این مردم، برای دستیابی به مطالباتشان، از راه «سیاست»، اقدام کرده و منطق سیاسی را در چارچوب‌های روشن و قواعد بازی، رعایت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: اگر قرار بود جامعه با این‌چنین سیاه و سفید جلوه دادن‌ها، فضای ذهنی‌اش تغییر کند، ممکن بود یا مردم رای ندهند و یا فقط به یک تفکر خاص رای بدهند که این دقیقا قصد همان براندازان و معاندان است. این افراد به این موضوع توجه نمی‌کنند که مردم بیش از هر چیز با انتخابات خرداد 92، بر این تاکید کرده‌اند که سیاست از جنس خاکستری‌ است و منافع ملی و حفظ کشور برای آن‌ها از منافع فردی یا گروهی اهمیت بیشتری دارد.

او با بیان اینکه بسیاری از اشخاصی که به آقای روحانی رای دادند از سوابق ایشان آگاه بودند، توضیح داد: در سیاست امروز چیزی به‌عنوان خیر و شر وجود ندارد اما متاسفانه این افراد به دنبال این هستند که فضا را به دو قطب بد و خوب تقسیم کنند و این دقیقا کاری است که برای نابودی نظام انجام می‌دهند. نمایش آن که بسیاری افراد نسل اول انقلاب،‌ و تخریب شخصیت انقلابیون ریشه دار نظام، آیا کاری جز زیر سوال بردن انقلاب است؟ آیا این سیاه‌نمایی عجیب و افراطی همراهان انقلاب اسلامی، تقویت نظامی است که از تلاش و سعی این گونه افراد برآمده، است؟

به اعتقاد دربیکی، چند سالی است که بخشی از جریانات سیاسی، برای در دست گرفتن قدرت، به دلیل نداشتن پایگاه های اجتماعی کافی، به سوی بر هم زدن قواعد بازی‌اند و با این کار، به‌دنبال کسب قدرت هستند. آن‌ها برای آن‌که بتوانند انقلابیون ریشه‌دار نظام را که هم دارای پایگاه اجتماعی‌اند و هم از اقتدار سیاسی برخوردار،‌ حذف کنند، ناگزیر به کشاندن بازی به خارج از قواعد مردم سالارانه هستند. برای این منظور، تنها راه، ایجاد بحران های متعدد داخلی و خارجی برای کشور است که از آن طریق شرایط به سویی دیگر ببرند و در بزنگاه‌هایی، با استفاده از امکاناتی، به حذف نخبگان نظام بپردازند. این بحران‌سازی‌ها را در دو سطح بین‌المللی، به این معنا که کشور را با همه دنیا دعوا بیاندازند و سطح داخلی با تخریب چهره‌های انقلاب و ایجاد بی‌اعتمادی بین مردم و نیروهای نظام، انجام داده و می‌دهند.

او همچنین افزود: چون این جریان نتوانسته وارد بازی دموکراتیک شود، اکنون به دنبال بحران است. در سطح بین‌الملل، چون مقام معظم رهبری، مجلس و دولت، همسو با رویکرد فعلی دولت هستند، فعلا امکان مانور زیادی ندارند، اما در سطح داخلی با چنین سیاه‌نمایی‌ها، ضمن تقسیم جامعه به دو گروه و تلاش برای ایجاد تقابل بین آن ها، می‌خواهند بحران ایجاد کنند و حتی ممکن است زمانی‌که این اقدامات جواب نداد، برای ایجاد بحران به خیابان‌ها بریزند. بهانه‌های زیادی هم برای این کار دارند و افرادی هم دارند که می توانند به سرعت و با ارائه‌ی امر نادرستی، آن‌ها را به هیجان آورد.

رییس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه پخش مستند «من روحانی هستم» از طریق برخی سایت‌های خبری نشان‌دهنده همان نگاه سیاه و سفید است، گفت: این افراد هنوز متوجه نیستند که سیاست، بازی ممکن‌ها و خاکستری‌ها است و مردم ما هم مردمی پخته و آگاه هستند و با آگاهی رای خود را به صندوق‌ها می‌ریزند.

مشاور وزیر ارشاد در پاسخ به اینکه اگر چنین اقدامی را یکی از سایت‌های معتبر(چه اصولگرا و چه اصلاح‌طلب) انجام می‌داد، قوه قضاییه یا وزارت ارشاد سعی در برخورد با آن می‌کردند اما چرا تاکنون هیچ اقدامی نه از سوی دولت و نه از سوی قوه قضاییه برای مواجهه با پخش این مستند صورت نگرفته است؟ بیان کرد: من معتقدم هیچ یک از سایت‌های مخالف این جریان، و حتی منتقد جدی دولت، به طور واقعی، نه سایت‌های گروه‌هایی که درباره آن‌ها بحث کردیم، چه اصولگرا و چه اصلاح‌طلب، چنین کاری را انجام نداده و وارد این بازی نمی‌شدند. چراکه آن‌ها از یک عقلانیت برخوردار هستند. اما ما باید توجه کنیم اگر این بازی باب شود، این جریان به هیچ یک از افراد نظام رحم نخواهد کرد، همان‌گونه که در تجارب جهانی نیز داریم، به نام دفاع از انقلاب می‌توانند هر انقلابی را قربانی کنند. امیدواریم قوه قضاییه نیز با همین نگاه به ماجرا نگاه کند و قطعا دولت نیز باید در این زمینه هوشیار باشد.

او در پایان تاکید کرد: البته موضع‌گیری آقای لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، نشان از هوشیاری و هوشمندی‌ای داشت که قابل تقدیر است. لذا شاید خیلی لزومی نداشته باشد که دولت به‌طور مستقیم در این خصوص وارد شود. چراکه دولت به دنبال یک ثبات و آرامش برای به ثمر رساندن کارها است. در عین حال، از یاد نبریم که توجه زیاد به این نوع بی‌اخلاقی‌ها، حتی اگر در میان مردم خریداری نداشته باشد، دولت را از برنامه‌های اصلی‌اش بازمی دارد و از همین رو، نباید خیلی هم به این نوع کارها که تخصص برخی گروه‌های بی‌پایگاه سیاسی است، توجه کرد.

اخبار سیاسی - ایسنا