فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

نامزدهای احتمالی اسکار 2014



اخبار,اخبار فرهنگی,نامزدهای اسکار 2014

 
اخبار فرهنگی - نامزدهای احتمالی اسکار 2014

سؤال بزرگ این است که کدام فیلم ها و شخصیت ها نامزد اسکار می شوند اما جواب البته این است که هنوز کسی نمی داند. شاید بتوان گفت احتمالاً آنها که واجد شرایط انتخاب شدن هستند، کدامند.

چند تا از این انتخاب ها از جمله فیلم جرج کلونی «مردان تاریخی»، فیلم بنت میلر «فاکس کچر» و «گریس موناکو»ی نیکول کیدمن قرار است در سال آینده به نمایش در آیند و به همین جهت نیاز به زمان است. «گرگ وال استریت» اثر مارتین اسکورسیزی هم همین طور.

بنابراین مسابقه هنوز آغاز نشده است با این وجود از دو فیلم «12 سال یک برده» و «جاذبه زمین» بیشتر صحبت می شود. نامزدهای اسکار در 16 ژانویه اعلام خواهد شد و طبق روال گذشته بهترین فیلم از بین 5 تا 10 نامزد برگزیده می شود. جالب ترین نکته نامزدی احتمالی اصغر فرهادی است به خاطر فیلم «گذشته» به عنوان بهترین کارگردان سال.

به هر حال، تا این لحظه احتمال می رود این ها جزو نامزدهای اسکار 2014 باشند.

بهترین فیلم
«12 سال یک برده» - 12 years a slave
اثر محکم استیو مک کویین توانست جایزه بزرگ جشنواره تورنتو را بگیرد. قصه واقعی یک مرد سیاه آزاد (چیوتل ایجیوفور) که به سال 1840 ربوده شده و فروخته می شود. اولین فیلم مطمئن برای کسب اسکار است.

«ناخدا فیلیپس» ـ Captain Phillips
وقتی ربایندگان سومالی در سال 2009 یک کشتی آمریکایی را دزدیدند، ماجرا در صدر خبرها قرار گرفت. کارگردان پل گرینگراس مصمم گشت از درگیری ناخدای کشتی (تام هنکس) اثری قهرمانانه بسازد که باب طبع اسکار است.

«جاذبه زمین» ـ Gravity
یکی از شانس های اسکار درام تصویری بدیع آلفونسو کوآرون است درباره دو فضانورد (ساندرا بولاک و جرج کلونی) که به همراه «12 سال یک برده» در جشنواره تورنتو درخشید و در بازار هم با توفیق رو به رو شد.

«آن زن» ـ Her
خلاقانه، هزل آمیز و احساسی از کارگردان اسپایک جونز با قصه ای نزدیک به آینده در خصوص مردی (یواکین فنیکس) که دلباخته یک برنامه اینترنتی می شود (با صدای گرم و گیرای زنی هم چون اسکارلت جوهانسن).

«سر پیشخدمت» ـ The Butler
هر چند نقدهای خوبی نگرفت اما مخاطبان خود را کاملاً راضی کرد. داستان سرپیشخدمت سیاه کاخ سفید (فارست ویتاکر) که به رییس جمهورهای زیادی خدمت کرد با یک بازی خوب از اُپرا وینفری در نقش همسر سرپیشخدمت.

بهترین بازیگر مرد
چیوتل ایجیوفور (برای«12 سال یک برده»)
او اگر نامزد اسکار شود برای نخستین بار است. باید گفت که در قالب یک مرد آزاد که خویشتن را به مثابه برده ای می یابد، از لحاظ جسمی و خصوصاً حسی توانسته تمامی آن شکنجه روحی را به تماشاگر انتقال دهد.

تام هنکس (برای«ناخدا فیلیپس»)
در شخصیتی مملو از تنش و التهاب و سرسختی این بازیگر برنده دو بار اسکار، شدیداً مخاطب خود را تحت تأثیر قرار می دهد. در صحنه هایی که او گرفتار راهزنان دریایی می شود به خوبی می توان احتمال اسکاری دیگر را برایش دید.

رابرت ردفورد (برای«همه چیز از دست رفته»)
حتی در طول فیلم یک کلمه هم حرف نمی زند اما برای این بازیگر 77 ساله که تک و تنها قایق اش غرق شده و او در میان اقیانوس سرگردان مانده، بعد از «نیش» در 40 سال پیش، بهترین کارش در سینماست.

هیوجکمن (برای«زندانیان»)
اولین بار در سال گذشته به خاطر بازی در موزیکال «بینوایان» نامزد اسکار شد ولی این بار در چنین نقش خاصی به عنوان یک پدر خوب که در دنیایی تیره و تاریک در جست و جوی دخترش است، بهتر می درخشد.

بهترین بازیگر زن
امی آدامز (برای«شتاب آمریکایی»)
فیلم دیوید.او. راسل در باب فساد اف بی آی، به این بازیگر جوان که چهار بار نامزد اسکار شده، موقعیت تازه ای می دهد تا در تیپ هیجان آوری با لهجه ای غیرمعمول نشان دهد حقیقتاً چگونه موجودی است.

کیت بلنشت (برای«یاسمن غمگین»)
تابستان گذشته که این اثر تلخ و تاریک وودی الن به نمایش در آمد همه منتقدان متفق القول گفتند در مسابقه اسکار حضور خواهد یافت، در قالب زنی که پس از فروپاشی زندگی، می خواهد دوباره از نو زندگی بسازد.

ساندرا بولاک (برای«جاذبه زمین»)
کمتر بازیگری چون او می توانست در میانه آن همه اسپشل افکت ثابت کند از استعدادی شگفت آور برخوردار است. با نقش فضانوردی که این بار بر خلاف اسکارش در «نقطه کور»، معلق زنان شگفتی می آفریند.

لیک بال (برای«در یک دنیا...»)
شاید اندکی حیرت آور باشد اما در نقش زنی که درها را به دنیای مردان می شکند، توانسته است یک بازی ساده و طبیعی ارائه دهد هر چند که امکان دارد تنها جوایز مستقل «اسپریت» نصیبش گردد.

بهترین کارگردان
آلفونسو کوآرون (برای«جاذبه زمین»)
قدرت تکنولوژی سرانجام به خدمت یک اثر واقع گرایانه 3 بعدی در آمد و موجب گشت تا این فیلمساز مکزیکی را به مرحله نامزدی اسکار سوق دهد اما مهم تر توجه بیش از حد منتقدان به اوست.

استیو مک کویین (برای«12 سال یک برده»)
او با تلاش بی پایان زشت ترین زمان در تاریخ آمریکا را تبدیل به زیباترین فیلم کرده است. با نگاهی عمیق و تیز به بی رحمی هایی که درباره سیاهان بوده است بی آن که به احساسات گرایی بیفتد.

اسپایک جونز (برای«آن زن»)
علاقه کارگردان به نوع کاری آوان گارد با خلاقیت فراوان در انجام دیدگاهی فیلسوفانه در خصوص آینده ای نزدیک، جایی که انسان های تنها عاشق ارواح دیجیتالی می شوند، و ایده ای بسیار بکر.

اصغر فرهادی (برای«گذشته»)
فیلمسازی که در سال 2011 با فیلم «جدایی» اسکار بهترین فیلم خارجی را گرفت، این بار هم با این درام تنش زا از یک درام نو خانوادگی که در خود راز و رمزی را نهفته دارد، خود را توانا نشان می دهد.
اخبار فرهنگی - کافه نیوز


ویدیو مرتبط :
نامزدهای اسکار 2014 بصورت کامل همراه با توضیحات(نبینی رفته!)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مروری بر نامزدهای فیلم خارجی اسکار 2014



اخبار ,اخبار فرهنگی ,نامزدهای فیلم خارجی اسکار

 

اخبار فرهنگی - مروری بر نامزدهای فیلم خارجی اسکار 2014

سینمای ایتالیا در حالی با کسب 13 جایزه در بخش بهترین فیلم خارجی اسکار همچنان پیشتاز تمام دوره‌های این رویداد سینمایی است که امسال نیز شانس اول کسب این جایزه محسوب می‌شود و می‌تواند فاصله خود را با 12 جایزه سینمای فرانسه در این بخش افزایش دهد.

به گزارش ایسنا،‌ شصت و ششمین دوره جوایز سینمایی اسکار در حالی بامداد دوشنبه (12 اسفند) در دالبی تئاتر لس‌آنجلس برگزار می‌شود که از میان 76 کشوری که فیلمهای خود را برای حضور در بخش بهترین فیلم خارجی به آکادمی داده‌اند در نهایت فیلمهای «زیبایی بزرگ» (ایتالیا)، «سقوط دایره شکسته» (بلژیک)،« شکار» (دانمارک)، «تصویر گمشده» (کامبوج) و «عمر» (فلسطین) برای اسکار خارجی رقابت می‌کنند.

 

از آنچه از نتایج سایر جوایز سینمایی و پیش‌بینی منتقدین برمی‌آید امسال نیز سینمای ایتالیا با «زیبایی بزرگ» ساخته «پائولو سورنتینو» بخت اصلی کسب اسکار این رشته از جوایز آکادمی است.

 «زیبایی بزرگ» که جایزه بهترین فیلم خارجی جوایز گلدن گلوب و بفتا را نیز به‌دست آورده است، در جوایز آکادمی اروپا مهمترین جوایز از جمله بهترین فیلم، کارگردانی و بازیگر نقش اصلی مرد را به‌دست آورده است و از سوی جشنواره فیلم هالیوود و همچنین انجمن منتقدین فیلم بوستون به عنوان بهترین فیلم خارجی سال 2013 معرفی شده است.

 داستان فیلم «زیبایی بزرگ» که در واقع نسخه به‌روزشده فیلم «زندگی شیرین» ساخته «فدریکو فلینی» است، درباره‌ی نویسنده‌ای سالخورده‌ای است که به لطف رمان معروفی که 40 سال پیش نوشته همیشه مطرح بوده و اکنون در 65 سالگی زندگی یکنواختی دارد. در همان حال که وی به این فکر می‌کند که نوشتن را از نو آغاز کند، شیوه زندگی لذت‌جویانه و ثروت‌اندوزی خود را زیر سئوال می‌برد.

 فیلم «شکار» ساخته «توماس وینتربرگ» از دانمارک دیگر نامزد این بخش است که در سال 2012 در جشنواره کن نامزد نخل طلای این رویداد سینمایی بود و در نهایت سه جایزه از جمله بهترین بازیگر مرد و بهترین فیلم معنوی را از آن خود کرد و «وینتربرگ» به همراه «لیندهولم» جایزه بهترین فیلمنامه را نیز از جوایز فیلم اروپا به‌دست آوردند. «شکار» روایتگر داستان معلمی است که پس از اتهام سوءاستفاده از کودکان، در پی اثبات بی‌گناهی و حفظ آبرویش است.

 فیلم «عمر» به نمایندگی از سینمای فلسطین پنجمین اثر بلند داستانی «ابو اسعد» و دومین فیلمی است که در میان آثار سینمایی وی، پس از «بهشت همین‌ حالا» در سال 2005، به لیست نامزدهای نهایی جوایز اسکار راه یافته است.

 

داستان فیلم به صورت کلی درباره یک کارگر نانوایی به اسم «عمر» است که هر روز خود را در تیررأس سربازان اسرائیلی قرار می‌دهد و از دیوار امنیتی اسرائیل بالا می‌رود تا زن مورد علاقه‌اش «نادیه» را ملاقات کند. ازدواج عمر و نادیه پس از اینکه عمر توسط سربازان اسرائیلی در یک درگیری بازداشت می‌شود، به هم می‌خورد و عمر در بازداشتگاه رژیم اشغالگر زیر شکنجه‌های شدیدی قرار می‌گیرد.

 فیلم «سقوط دایره شکسته» ساخته «فلیکس فن گرونینگن» برنده جایزه بهرین فیلم جوایز لوکس پارلمان اروپا و همچنین برنده جایزه منتخب تماشاگران از جشنواره برلین یکی دیگر از نامزدهای اسکار فیلم غیرانگلیسی امسال است که توصیف‌کننده یک داستان عاشقانه و زندگی خوشبخت است که ناگهان به یک تراژدی مبدل می‌شود.

 

«فن گرونینگن» به زیبایی رابطه میان پدر و مادر و دخترشان را در فیلم به تصویر می‌کشد و همچنین نحوه فیلمبرداری و ساختار غیرخطی فیلم از دیگر مشخصات قابل ملاحظه این نماینده سینمای بلژیک در میان نامزدهای نهایی اسکار در شاخه بهترین فیلم خارجی است.

 فیلم «تصویر گمشده» ساخته «ریتی پان» از کامبوج برنده جایزه بخش نوعی نگاه جشنواره فیلم کن پنجمین فیلم نامزد در بخش بهترین فیلم خارجی است. این فیلم نیمه‌مستند درباره «خِمِرهای سُرخ»، گروهی با تفکرات و ایدئولوژی مائویستی، است که از سال ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۹ میلادی بر کشور کامبوج حکومت می‌کردند. این حکومت برآمده از حزب کمونیست کامبوج بود و روش حکومتی آنها به گونه‌ای بود که منجر به نسل‌کشی و قتل‌ عام میلیونها نفر شد.

 

مروری بر تاریخچه بخش بهترین فیلم غیرانگلیسی
بخش غیرانگلیسی جوایز اسکار یکی از جذاب‌ترین شاخه‌های جوایز اسکار است و فیلم‌های بلندی که خارج از آمریکا تولید شده باشند و دیالوگ‌های به کار رفته در آن‌ها عمدتا غیرانگلیسی باشند، مجاز به رقابت در آن هستند.

 زمانیکه اولین مراسم اعطای جوایز اسکار در 16 می 1929 برای تقدیر از بهترین فیلم‌های سال 1927 برگزار شد، بخش جداگانه‌ای برای فیلم‌های غیرانگلیسی تعریف نشده بود. اگرچه آکادمی اسکار بین سال‌های 1947 تا 1955 جوایز افتخاری به بهترین فیلم‌های غیرانگلیسی ساخته‌شده در خارج از آمریکا اعطا می‌کرد،‌ اما این جوایز مبنای قابل قبولی نداشتند.

 در سال‌های برگزاری این جایزه، فیلم‌های محصول کشورهای اروپایی یکه‌تاز بی‌رقیب این عرصه بوده‌اند؛ به طوری ‌که از 63 جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی اسکار تا به امروز، 51 جایزه نصیب فیلم‌های اروپایی شده است و سهم کشورهای آسیایی تنها شش جایزه، کشورهای آفریقایی سه جایزه و کشورهای قاره آمریکا نیز سه جایزه اسکار بوده است.

 یکی از انتقاداتی که همیشه به آکادمی اسکار در برگزاری این بخش وارد می‌شود، محدود بودن کشورها در معرفی تنها یک فیلم است. قانون آکادمی اسکار می‌گوید «هر کشور، یک فیلم» و این قانون اگرچه فرصت برابری برای همه کشورها در این رقابت ایجاد می‌کند، اما ازسوی دیگر موجب می‌شود تا کشورهایی چون ایتالیا، آلمان یا فرانسه که از سینمای پویا و قدرتمندی بهره می‌برند، مجبور به نادیده گرفتن برخی فیلم‌های مطرح خود شوند.

 دیگر محدودیتی که قانون این بخش ایجاد می‌کند، گریبان کمپانی‌های سازنده آن را می‌گیرد. در برخی موارد چندین کشور مشترکا اقدام به ساخت یک فیلم می‌کنند و از آنجایی که هیچ‌ یک نمی‌توانند منحصرا آن را متعلق به خود بدانند، در نتیجه آن فیلم به رغم شایستگی از حضور در رقابت اسکار بازمی‌ماند؛ نمونه بارز آن «خاطرات دوچرخه» (2004) محصول مشترک چند کشور بود که نتوانست از سوی هیچ یک از سازندگان به اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی معرفی شود. هرچند این فیلم جایزه اسکار بهترین موسیقی را کسب کرد و در جشنواره‌های متعدد تحسین شد.

 در تمام دوره‌های برگزاری بخش غیرانگلیسی جوایز اسکار، فیلم‌های ایتالیایی مجموعا 13بار موفق به کسب جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی شده و در مجموع 27 بار نامزد این جایزه بوده‌اند.

 زمانی که بحث به کارگردانان رکورددار کسب اسکار خارجی می‌رسد، تنها حرف از سینمای ایتالیا به میان می‌آید و به نظر نمی‌رسد فیلم‌سازان فرانسوی تا سال‌ها بتوانند به این رکورد نزدیک شوند. «فدریکو فلینی» و «ویتوریو دسیکا» در مقام کارگردان هریک توانسته‌اند چهار بار این جایزه معتبر را کسب کنند و از این حیث همچنان رکورددار تاریخ محسوب می‌شوند.

 فلینی در سال‌های 1956 برای «جاده»، 1957 برای «شب‌های کابیریا»، 1963 برای «هشت‌ونیم» و در سال 1974 برای «آمارکورد» چهار اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی را برای سینمای ایتالیا به‌ همراه آورد.

 «دسیکا» هم با فیلم‌های «واکسی»، «دزد دوچرخه»، «دیروز، امروز، فردا» و «باغ خانواده فینتسی کونتینی» توانست چهار جایزه اسکار خارجی را برای سینمای کشورش به دست آورد.

 در زیر نگاهی به برندگان دوره‌های گذشته جایزه‌ بهترین فیلم غیرانگلیسی اسکار می‌اندازیم:

 «عشق» اتریش (2013)؛ «جدایی نادر از سیمین» ایران (2012)؛ «در دنیای بهتر» دانمارک (2011)؛ «راز چشم‌هایش» آرژانتین (2010)؛ «عزیمت» ژاپن (2009)؛ «خائنین» اتریش (2008)؛ «زندگی‌های دیگران» آلمان (2007)؛ «توتسی» آفریقای‌ جنوبی (2006)؛ «دریای درون» اسپانیا (2005)؛ «تهاجم بربرها» کانادا (2004)؛ «هیچ‌جا در آفریقا» آلمان (2003)؛

 

«سرزمین هیچ‌کس» بوسنی (2002)؛ «ببر خیزان، اژدهای پنهان» تایوان (2001)؛ «همه‌چیز درباره مادرم» اسپانیا (2000)؛ «زندگی زیباست» ایتالیا (1999)؛ «کاراکتر» هلند (1998)؛ «کولیا» جمهوری‌ چک (1997)؛ «خط آنتونیا» هلند (1996)؛ «آفتاب سوخته» روسیه (1995)؛

 

«بل اپوک» اسپانیا (1994)؛ «ایندوچین» فرانسه (1993)؛ «مدیترانه» ایتالیا (1992)؛ «سفر امید» سوییس (1991)؛ «سینما پارادیزو» ایتالیا (1990)؛ «پله فاتح» دانمارک (1989)؛‌ «ضیافت بابت» دانمارک (1988)؛ «حمله» هلند (1987)؛‌ «گزارش رسمی» آرژانتین (1986)؛ «حرکات خطرناک» سوئیس (1985)؛ «فانی و الکساندر» سوئد (1984)؛ «آغاز دوباره»

 

اسپانیا (1983)؛ «مفیستو» مجارستان (1982)؛ «مسکو اعتقادی به گریه ندارد» روسیه (1981)؛ «طبل حلبی» آلمان‌ غربی (1980)؛ «دستمالتو در بیار» فرانسه (1979)؛ «مادام روزا» فرانسه (1978)؛ «سیاه و سفید رنگی» ساحل‌ عاج (1977)؛ «درسو اوزالا» روسیه (1976)؛ «آمارکورد» ایتالیا (1975)؛ «روز برای شب» فرانسه (1974)؛ «جذابیت پنهان

بورژوازی» فرانسه (1973)؛

 

«باغ خانواده فینتسی کونتینی» (1972)؛ «بازپرسی درباره یک شهروند دور از سوءظن» ایتالیا (1971)؛ «Z» الجزایر (1970)؛‌ «جنگ و صلح» شوروی سابق (1969)؛ «قطارهای تحت مراقبت» چک‌واسکواکی (1968)؛ «یک مرد و یک زن» فرانسه (1967)؛ «مغازه در خیابان اصلی» چک‌واسلواکی (1966)؛ «دیروز، امروز، فردا» ایتالیا (1965)؛‌ «هشت‌ونیم» ایتالیا (1964)؛ «یکشنبه‌ها و سیبل» فرانسه (1963)؛ «در یک آینه» سوئد (1962)؛ «چشمه باکرگی» سوئد (1961)؛ «اورفئو سیاه» فرانسه (1960)؛

«عموی من» فرانسه (1959)؛‌ «شب‌های کابیریبا» ایتالیا (1958)؛ «استرادا» ایتالیا (1957)؛ «سامورایی، افسانه موساشی» ژاپن (1956)؛‌ «دروازه جهنم» ژاپن (1955)؛ «بازی‌های ممنوعه» فرانسه (1953)؛‌ «راشامون» ژاپن (1952)؛ «دیوارهای مالاپاگا» فرانسه (1951)؛ «دزد دوچرخه» ایتالیا (1950)؛ «موسیو ونسان» فرانسه (1948)؛ «واکسی» ایتالیا (1947).

اخبار فرهنگی - ایسنا