فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

محمد سریر : سعی کرده ام موسیقی ماندگار خلق کنم



 


سریر : سعی کرده ام موسیقی ماندگار خلق کنم

 

محمد سریر با اشاره به حساسیت هایش در عرصه آهنگسازی گفت تلاش کرده آثاری فاخر و ماندگار خلق کند و گرفتار شتابزدگی در خلق اثر هنری نشود.

 

محمد سریر با اشاره به حساسیت هایش در عرصه آهنگسازی گفت تلاش کرده آثاری فاخر و ماندگار خلق کند و گرفتار شتابزدگی در خلق اثر هنری نشود.

تندیس شایستگی چهاردهمین جشن سینمای ایران امسال به دکتر محمد سریر اهدا می شود. سریر نخستین موسیقی فیلم را برای فیلم "عاصی" ساخته رضا شیبانی در سال ۱۳۴۹ تصنیف کرده و علاوه بر چند فیلم سینمایی که آخرین آن "ازدواج به سبک ایرانی" است، تصنیف موسیقی متن سریال های تلویزیونی مختلفی را ساخته است. وی در زمینه صنفی هم فعالیت مستمری داشته است.

* امسال بخش تقدیر از هنرمندان جشن خانه سینما به یک آهنگساز برجسته اختصاص پیدا کرده است. این اتفاق مهمی است که باعث می شود بخش های دیگر سینما هم دیده شوند و مورد توجه قرار گیرند.

- محمد سریر: مقوله سینما از دیگر هنرها متفاوت است. سینما هنر جامعی است و افرادی که در این زمینه به فعالیت می پردازند باید اشراف به همه زوایای این حرفه داشته باشند. چه هنرمندانی که به عنوان بازیگر و آهنگساز در سینما فعالیت می کنند، چه افرادی که در حوزه مدیریتی مانند کارگردانی و تهیه کنندگی حضور دارند باید زوایای مختلف اثر هنری را ببینند و برای ساخت یک اثر درایت همه افراد لازم است.

این خصوصیت سینماست که افرادی که در حوزه های مختلف آن به فعالیت می پردازند باید دانش، بینش و تجربه ای فراتر از وظیفه ای که بر عهده دارند داشته باشند و به جنبه های دیگر این حرفه نیز آشنا باشند اگر غیر از این باشد موفقیت در آن کار بسیار سخت و تقریبا غیرممکن می شود، موسیقی از دیگر بخش های سینما جدا نیست.

دوستان مسئول امسال این لطف را به موسیقی داشته اند و من را به عنوان نماینده انتخاب کرده اند. البته من جدا از فعالیت در زمینه موسیقی در بخش های دیگر سینما هم با اهالی سینما همکاری، همفکری و دلسوزی داشته ام.

* وضعیت موسیقی در سینمای ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا ورود جوانان به این عرصه به نفع سینمای ایران است یا اینکه نبود هنرمندان پیشکسوت باعث به وجود آمدن فاصله بین نسل ها می شود؟

- حضور جوانان در عرصه سینما اتفاقی است که در سینمای جهان هم در حال روی دادن است. پیشکسوتان فرصت کمتری برای حضور مستمر دارند و با توجه به سابقه و فعالیت های گذشته وسواس بیشتری پیدا می کنند و دایره فعالیت شان در این زمینه کمتر می شود. بنابراین نیاز به حضور جوانان حس می شود چون چرخه سینما در حرکت است.

جوانان با رشادت و سرعت بیشتری وارد سینما و عرصه موسیقی می شوند و استفاده از وسایل الکترونیکی جدید باعث سرعت عمل بخشیدن به کارشان شده که لازمه دنیای جدید و مدرن است. جوانان خواسته های کارگردان ها را زودتر انجام می دهند و راهشان را در سینما سریع تر پیدا می کنند اما بعضی اوقات این سرعت باعث فراموش شدن ماندگاری آثار می شود.

البته همیشه هم به این صورت نیست و جوانانی در این عرصه به فعالیت پرداخته اند که آثار ماندگاری از خود به جا گذاشته اند. جوانان می توانند از تجربه و آموزش های پیشکسوتان در کارهایشان استفاده کنند و هنرمندان پیشکسوت نیز با حضور در کنار جوانان با نگاه های تازه آشنا می شوند. من با حضور جوانان در سینما موافق هستم.

* فکر می کنید کدام یک از آثار سینمایی که شما آهنگساز آن بودید در کارنامه شما جایگاه ویژه دارد؟

- من در طول سال های متمادی به دلیل فعالیت های دیگر بسیار با فاصله آهنگسازی فیلمی را برعهده داشته ام. من معتقدم که ارتباط و هماهنگی در سینما نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. در کنار این ارتباط باید اعتماد نیز وجود داشته باشد تا همه افراد بتوانند در کنار یکدیگر اثری جذاب و قابل قبول را تولید کنند.

فعالیت های دیگر زمان زیادی را در اختیار من نمی گذاشته تا به فعالیت مستمر در سینما بپردازم. سینما کار ساده ای برای من نیست، چون باید با دست موسیقی را بنویسم نه با دستگاه و همیشه تلاش کرده ام کاری را انجام بدهم که پشتوانه ای برای من داشته باشد و اثری با کیفیت و ماندگار ارزیابی شود. آخرین فیلمی که آهنگساز آن بودم "ازدواج به سبک ایرانی" به کارگردانی حسن فتحی است که فکر می کنم موسیقی آن جذاب از کار درآمده باشد.

موسیقی این فیلم با نگاه های مختلطی از موسیقی ایرانی به دلیل حضور شخصیت زن فیلم در چنین خانواده ای و موسیقی بین المللی به دلیل خارجی بودن بازیگر مرد فیلم ساخته شده است که من از آن رضایت دارم. مجموعه تلویزیونی هم برای گروه کودک و نوجوان کار کرده ام که از ساخت موسیقی آن بسیار خوشحالم.

این مجموعه که اثری تربیتی با نام "نگاهی دیگر" بود در جشنواره های مختلف جوایزی را کسب کرد. در این مجموعه معنای موسیقی اثری عمیق داشت که می توانست روح و مضمون اثر را به مخاطب عرضه کند.

* کار کدام آهنگسازان بعد از اتقلاب را از بقیه شاخص تر می دانید؟

- من کارهای نسل جوانی که در این حوزه به فعالیت می پردازند، بسیار قبول دارم. چون این افراد از استعداد و توانایی بسیار برخوردارند. در میان نسل قدیمی تر از آثار احمد پژمان لذت می برم. او به عنوان پیشکسوت و استاد می تواند به صورت یک راهبر به جوانان در این عرصه کمک شایانی کند.

استاد فرهاد فخرالدینی نیز آثار درخشانی در زمینه سینما ساخته است که برای من بسیار دلنشین است. مرحوم بابک بیات، مجید انتظامی، ناصر چشم آذر و محمدرضا علیقلی نیز آهنگسازانی شاخص و درخشان هستند. از نسل جوان نامی نمی برم، کارهایشان را دنبال می کنم اما این افراد در حال تجربه اندوزی و آزمون و خطا هستند پس باید منتظر کارهای بعدی شان باشیم..../ مصاحبه : خبرگزارى مهر



ویدیو مرتبط :
آیا خلق موسیقی بدون استفاده از آلات موسیقی ممکن است؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تندیس شایستگی جشن سینما به محمد سریر



تندیس شایستگی جشن سینما به محمد سریر اهدا می شود

 

 

خانه سینما؛ تندیس شایستگی چهاردهمین جشن سینمای ایران را بخاطر فعالیت مستمر صنفی و سینمایی به محمد سریر اهداء می كند.

 

تندیس شایستگی چهاردهمین جشن سینمای ایران بخاطر فعالیت مستمر صنفی و سینمایی به محمد سریر اهداء می شود.

 

به گزارش روابط عمومی خانه سینما، محمد سریر ، متولد ۱۳۲۳ از تهران دارای سوابق علمی و مدارج هنری شامل کارشناس اقتصاد دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد علوم سیاسی تهران و دکترای اقتصاد از دانشکاه اقتصاد اتریش است.

 

وی که دوره عمومی موسیقی را در هنرستان عالی موسیقی گذرانده؛ کارشناسی موسیقی از دانشگاه تهران را داراست. همچنین کارشناسی آهنگسازی آکادمی موسیقی و هنرهای زیبای وین و کارشناسی ارشد آهنگسازی آکادمی موسیقی و هنرهای زیبای وین و مدرک دکترای شورای عالی ارزشیابی هنرمندان کشور را داراست.

 

اهم فعالیتهای سریر در زمینه های علمی، پژوهشی و اجرائی، عضویت سیاسی وزارت امور خارجه، سرپرست امور کنسولی سفارت ایران – وین(۱۳۵۸-۱۳۵۴)، تصدی امور کشورهای خاور دور (وزارت امور خارجه)، رایزن علمی و پژوهشی ایران در دفتر اروپایی ملل متحد – ژنو و مشاور کمیته تجارت و توسعه سازمان ملل متحد بوده است.

 

سریر در زمینه آموزشی و پژوهشی نیز دارای تجاربی ارزشمند است که اهم آنها عبارتنداز:

 

پژ.هشگر در توسعه مطالعات اقتصادی دانشگاه تهران ۴۷-۱۳۴۵ ، تدریس در مرکز آموزشهای دیپلماتیک وزارت امور خارجه، تدریس در دوره مدیریت انرژی موسسه مطالعات بین المللی انرژی، عضو و سرپرست گروه مطالعات انرژی و اقتصاد بین الملل دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی، نشر مقالات علمی و هنری در نشریات بین المللی، مدرس انستیتو مربیان هنری(وزارت آموزش و پرورش۱۳۵۰-۱۳۴۸)، آهنگساز و عضو ارکستر بزرگ رادیو، تهیه کننده و مشاور هنری در سازمان رادیو و تلویزیون، آهنگساز و مشاور مدیر مرکز موسیقی صدا و سیما، تدریس در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی، مدرس دانشگاه صدا و سیما و عضو هیأت علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی.

 

فعالیتهای صنفی محمد سریر نیز شامل موارد زیر بوده است:

عضو هیأت مدیره خانه سینما از ۱۳۸۵ تاکنون

رئیس و عضو هیأت رئیسه کانون آهنگسازان سینمای ایران از۱۳۷۳ تاکنون

موسس ، رئیس و عضو هیأت رئیسه شورای عالی داوری خانه سینما از۱۳۷۳ تاکنون

عضو هیأت رئیسه آکادمی داوری جشن خانه سینما ۱۳۸۶-۱۳۸۳

رئیس هیأت مدیره خانه موسیقی ایران از سال ۱۳۸۵ تاکنون

عضو هیأت داوری انتخاب بهترین های سینما ۱۳۷۶ – ۱۳۷۷

عضو هیأت مدیره موزه موسیقی

عضو شورای عالی خانه هنرمندان ایران

عضو هیأت داوران جشنواره موسیقی "سارایوو" ۲۰۰۵

مدیرعامل خانه موسیقی ایران ۱۳۸۷ تاکنون

عضو هیأت تحریریه مجله پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران

عضو شورایعالی سیاستگذاری موسیقی کشور از ۱۳۸۳ تاکنو ن

عضو شورایعالی فنی ارکستر موسیقی ملی ایران از ۱۳۷۸ تاکنون

عضو شورای عالی راهبردی موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

عضو هیأت انتخاب فیلم ایرانی اسکار ۲۰۰۸

عضو هیات داوری بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر

عضو و رئیس کمیته های ملی موسیقی یونسکو در ایران از ۱۳۷۷ تاکنون

عضو شورایعالی موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ۱۳۷۴ تاکنون

 

وی در عرصه نگارش مقالات و تألیفات علمی و هنری،آثار بسیاری را در کارنامه خود ثبت کرده است که تعدادی از عناوین آن عبارتند از :

 

اوپک و دیدگاههای آینده (کتاب تألیف ۱۳۶۷ –(مبانی اقتصادی در تقویت همکاری های جنوب – جنوب ۱۳۶۶ (مقاله) - تحولات صنعتی نفت آذربایجان ۱۳۷۲ ( مقاله) - علل سقوط قیمت نفت و پیامدهای آن ۱۳۶۵ )مقاله)- بررسی تحولات بازار جهانی انرژی تا قرن آینده ۱۳۶۶ (مقاله)- نفت و گاز شوروی سابق ۱۳۷۱(مقاله). علاوه بر کتاب سازشناسی موسیقی ایران ۱۳۸۷ موسیقی منتشره از این آهنگساز را در مجموعه های دلاویزترین ،جاودانه با عشق ،جلوه های ماندگار ، رویای رنگین ، از ما به مهربانی یاد آرید ، رویای دیگر ، چراغی در افق، پوئم سنفونیک " آب " و تصنیف بیش از یکصد اثر آوازی و موسیقی متن فیلم و سریال های تلویزیونی خلاصه کرد.

 

سریر نخستین موسیقی فیلم را برای فیلم عاصی اثر رضا شیبانی در سال ۱۳۴۹ تصنیف نموده و علاوه بر چند فیلم سینمایی که آخرین آن ازدواج به سبک ایرانی است ، تصنیف موسیقی متن سریالهای تلویزیونی " خانه به دوش"۱۳۵۰، "تلخ و شیرین" ۱۳۵۲، "چراغ خانه" ۱۳۷۰، "نگاهی دیگر" ۱۳۷۳ و "فروشگاه" ۱۳۷۶ را نیز به عهده داشته است.... /خبرگزارى ایلنا