فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

ماجراهای "چرخنده"



اخبار,اخبار فرهنگی,الهام چرخنده

 

ماجراهای "چرخنده"

داستان الهام چرخنده بازیگر سینما و تلویزیون ادامه دارد. هنوز، حمله به او و دفاع از او در دستور کار عده ای در رسانه های اجتماعی و محافل مختلف قرار دارد. در تازه ترین اتفاق ابوالقاسم طالبی کارگردان فیلم "قلاده های طلا" درباره انتقادات از چرخنده گفت: «تجربه نشان داده با اندک فاشیست‌های سینما، حرف زدن کار بیهوده‌ای است.»

طالبی منتقدان چرخنده را "کوتوله های کم ظرفیت" دانست و گفت: «برخورد با خانم الهام چرخنده یك تست است چون رسما گفته‌اند دستگاه های نظارت فرهنگی، دیگر عرضه برخورد ندارد. البته می‌دانند اگر این دستگاه ها بخواهند، قادر هستند نشئگی را چنان از سرشان بپرانند كه مادرشان الیزابت در بی بی سی هم نتواند خماریشان را دوا كند.»


طالبی افزود: «این فرزندان موسولینی فعلا عقیده دارند كه قضات باغیرت در دستگاه قضای این ملك، دیگر جرأت صدور حكم ممنوعیت برای توهین‌كنندگان و معارضان تمامیت‌خواه ضدانقلاب در هنر ایران زمین ندارند. آنها باور دارند كه مجلس و كمیسون فرهنگی مرعوب آنهاست.»


کارگردان قلاده های طلا این سخنان را در گفت و گو با خبرگزاری نسیم عنوان کرده است.
ماجرای الهام چرخنده به روز اول سال 1393 باز می گردد زمانی که او در  برنامه لحظه تحویل سال شبکه چهارم سیما حاضر شده بود و در آن برنامه سال نو را به رهبر معظم انقلاب تبریک گفت.
سخنان چرخنده در آن برنامه تلویزیونی خیلی سریع در شبکه اجتماعی دست به دست شد و منتقدانی پیدا کرد. منتقدان لحن، ادبیات او را  "چاپلوسی" تفسیر کردند.


از سوی دیگر عده ای به دفاع از چرخنده پرداختند و سخنان او را صادقانه توصیف کردند. با بالاگرفتن انتقادات از چرخنده در شبکه های اجتماعی، او مهمان ویژه مراسم هنر و فرهنگ انقلاب در دانشگاه تهران شد. مراسمی که در آن  فرج ا... سلحشور، جمال شورجه، جهانگیر الماسی، ضیاالدین دری و انسیه شاه حسینی نیز حضور داشتند.
این برنامه 23 اردیبهشت ماه در سالن شهید چمران دانشگاه تهران و به مناسبت 13 رجب برگزار شد.


در این مراسم بود که چرخنده باز هم بر ارادت خود به مقام معظم رهبری تاکید کرد و گفت: «تولد امیر المومنین(ع) را به حضرت آقا رهبر عظیم الشان کشورم تبریک می گویم امیدوارم که سایه ی ایشان مستدام باشد و روز پدر بر شما مبارک.»
چرخنده در سخنان خود به شدت  از کاربران شبکه اجتماعی و برخی هنرمندان سینما انتقاد کرد و گفت: «بعد از پخش این ویدیو بود که از شبکه های مختلف منافقین صدای آمریکا و مخالفین و خیلی جاهای دیگر و دوستانم که در عرصه ی سینما به من لطف داشتند با پیامک هایشان مرا متوجه ساختند که چقدر از کلام من ناراحت هستند.»


او با بیان این که "من بختیاری هستم، و همه ی ایران سرا و وطن من است"، افزود:  «بعد از این جریان، وقتی که از تلویزیون های مختلف به من شروع به فحاشی، تهدید و تهمت زدن کردند. آنها به دور از خاک وطنم، مردم و رهبرم، مرده باد و زده باد سر دادند؛ این ماجرا طولانی شد و به صفحات اجتماعی همچون فیسبوک رسید. البته من در فیسبوک صفحه ای ندارم، اما در اینستاگرام مطلبی را نوشتم.»


چرخنده گفت که شب تولد پسرم شایان 6 اردیبهشت ماه شیشه ماشین من را شکستند و آنجا گفتم یا علی، میفهمم که غربت شیعه چقدر سخت است.
او تاکید کرد: «با لباس سنتی ایرانی و با پرچم ایران که به زبان انگلیسی روی آن نوشتم همه ی جانم امیرالمومنین، رهبرم، خاکم، تمام مسلمین است، عکس گرفتم، با این نوشته من حال آنها بدتر شد.» در این مراسم او لحظاتی نیز اشک ریخت.


این سخنان چرخنده در شبکه‌های اجتماعی با بازتاب گسترده ای همراه بود، باز هم عده ای او را به باد انتقاد گرفتند. عده ای دیگر هم از او دفاع کردند. توضیحات این بازیگر سینما و تلویزیون از صدا و سیما نیز پخش شد.
با وجود اینکه عده ای از رسانه ها و چهره های فرهنگی اصولگرا به دفاع تمام قد از الهام چرخنده در روزهای اخیر پرداختند و حتی از او تجلیل کردند اما روز گذشته خبرگزاری فارس با بازنشر یادداشتی خطاب به نیرو‌های حزب‌الله از آن‌ها خواست در دفاع از الهام چرخنده دچار «جوزدگی بیش از حد و اغراق در دفاع و تحسین» نشوند.


فارس یادداشت سایت رصد را باز نشر داده بود که در آن به بررسی ماجرای "الهام چرخنده" پرداخته شده بود. اما ساعتی پس از آن یادداشت مزبور را از خروجی خبرگزاری حذف کرد.در این یادداشت به طور تلویحی الهام چرخنده با جوان ۲۲ ساله دروغ‌گویی که سال ۱۳۷۶ خود را جراحی متخصص معرفی و توانسته بود مسئولان را فریب دهد٬ مقایسه شده بود.


نویسنده در یادداشت "چرخنده به کدامین سو؟!" نوشته است: "«جو زدگی بیش از حد با نیت خالصانه» و بزرگنمایی یک رویداد گاهی اوقات وضعیت را به کلی متفاوت از آنچه که در نظر داشته ایم شکل می دهد."

 یادداشتی که خبرگزاری فارس از خروجی خود حذف کرد
الهام چرخنده در سال 1357 در تهران متولد شد. او پس از اتمام تحصیلات متوسطه در رشته معماری تحصیلات خودرا ادامه داد که ناتمام ماند.  چرخنده فعالیت هنری را در سال 1379 با بازی در تله تئاتر «شباشب» پی گرفت و در سال 1380 در فیلم «شب یلدا» ساخته کیومرث پوراحمد نخستین نقش سینمایی خود را ایفا نمود. او در سال 1381 در نمایش «والس خداحافظی » بازی کرده است.


دامنه های سفید، سوگند و عروسی مهتاب از دیگر آثار سینمایی این بازیگر است. چرخنده در چند سریال تلویزیونی از جمله دایره تردید، من یک مستاجرم، پروانه و اوای باران ایفای نقش کرده است.

اخبار فرهنگی و هنری - فرارو


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ماجراهای خرید شب عید



 

 

ماجراهای خرید شب عید

 

روزها و شبهای انتهایی اسفند ماه هر سال رنگ و بویی دیگر دارد.این روزها اگرچه ظاهرا در فصل زمستان قراردارد اما عملا دارای فضایی بهاری است و خانواده های ایرانی به سنت هر ساله در تدارک برنامه های عید نوروز هستند. مردم با خرید لباس و حتی وسایل نو ،به نحوی گرد وغبار از وسایل کهنه می زدایند و به استقبال بهار و فصل نو می روند. خیابان های شهرها پرترافیک تر از همیشه و مملو از آدمهایی است که به دنبال پیدا کردن کیف و کفش و لباس هستند. ماهی های قرمز در سطل ها، آکواریم ها و ظرف های شیشه ای، کاسه های لبریز از سمنو، سنبل، نرگس، لاله و سبزه های نو رسته همه و همه حال و هوای شهر را تغییر داده اند. اما گرانی و ترافیک شدید مانع از عیش کامل مردم در روزهای پایانی سال است.

 

از نگاه تحلیلی، یکی از سنتها و رسوم متداول ایرانیان در این روزها خرید های شب عید است که تبدیل به جزیی جدی از فرهنگ سال نو شده است.یکی از مهم ترین ویژگی های این ایام ولعی سیری ناپذیر برای خرید است. همین روزهاست که جیب‌ها خالی می‌شود و دستها پر از بسته‌های خرید و البته در این میان اندکی تخفیف شادی ما را هنگام خرید صد چندان می‌کند.

 

 

یکی از مهم ترین ویژگی های این ایام ولعی سیری ناپذیر برای خرید است.

 

اگرچه این سنت اجتماعی اصالتا دارای نکات مثبت فراوانی است اما متاسفانه دچار آسیبهای جدی در حوزه اجتماعی شده است.برخی از این آسیبها عبارتند از:

 

 

چشم و هم چشمی در خرید:

 

الگوی غلط مصرف در بعضی از خانواده ، چشم وهم چشمی، حساسیت‌های بی‌مورد و تربیت های غلط مواردی است که در خرید کردنهای شب عید به خوبی نمود پیدا می کند.

 

در واقع با هر چه بیشتر مصرفی شدن جوامع شهری ما ،نیازهای اولیه که توسط افراد تشخیص داده می شوند جای خو را به نیازهای ثانویه داده و این نیازها اکثرا بر مبنای چشم و هم چشمی های نادرست میان خانواده ها شکل می گیرد.رقابتهای نادرست بر سر خرید وسایل منزل ،لباس و کیف کفش از مهم ترین جنبه های الگوی نادرست مصرف است. اگرچه طبقات متوسط و پایین ایرانی از بضاعت مالی و اقتصادی کافی برای خریدهای آنچنانی و سنگین برخوردار نیستند اما فضای غلط چشم و هم چشمی باعث می شود این نکته مهم فراموش شده و خانواده ها و افراد به صورت لجام گسیخته به خریدهایی بپردازند که عملا به آن نیاز چندانی ندارند.

 

 

تبلیغات کاذب:

 

این روزها همه ما زیر بمباران تبلیغات تجاری هستیم.تلویزیون،بیلبوردها،روزنامه ها و حتی تراکتها در پیاده روها ما را به خرید هرچه بیشتر در شب عید دعوت می کند.

 

الگوی تحمیلی تبلیغات، فرد را به صورت ناخودآگاه مجاب می‌کند به اینکه به وسایل و اقلام مختلف نیازمند است؛ درحالیکه این نیاز، فقط یک نیاز کاذب است. یکی از مشکلات جامعه امروز تبلیغ و تشویق به خرید کالاهای متنوع و گرانقیمت در رسانه‌های مختلف است در حالی که در کنار چنین تبلیغاتی ارائه فرهنگ خرید مناسب و الگوهای صحیح مصرف است و باید توجه داشت تسخیر ذهن افراد با تبلیغات متعدد و متقاعد کردن آنها برای خرید‌های غیرضروری در طولانی‌مدت تبعات مختلفی را در پی خواهد داشت که به نفع سلامت روان و اقتصاد جامعه نخواهد بود.

 

 

خرید برای خودنمایی:

 

در برخی افراد خرید کردن راهکاری برای خودنمایی است، این افراد تصور می‌کنند خرید اجناس غیرضروری و ولخرجی خودکمی‌بینی و کاهش اعتماد به نفس را در آنها برطرف می‌کند. خریدن لباسهای گرانقیمت، کیف ها و کفشهای با برندهای مختلف و حتی لوازم غیر لازم برای خانه ،زمینه ای است که این افراد گمان کنند به حدی از آرامش و سکون روانی رسیده اند.

 

این در حالی است که صرف بخشی از درآمد ماهانه به خریدهای غیرضروری نه تنها مشکل اینگونه افراد را حل نخواهد کرد، بلکه با به وجود آوردن احساس یأس و ندامت از خرید این مشکلات تشدید خواهد شد.


 

نتیجه گیری:

 

خرید کردن را یکی از ابزار ضروری در تأمین نیازهای اولیه مانند خوراک و پوشاک و ارضای نیازهای روانی مانند تنوع‌طلبی، جلب توجه اطرافیان، افزایش اعتماد به نفس یا کاهش اضطراب است و توجه به الگوهای صحیح‌ خرید و مصرف یکی از مهمترین معیارهای برخورداری از بهداشت روانی و زندگی سالم می باشد. خرید شب عید دارای نکات مثبت و کارکردهای مثبتی در حوزه اجتماع است. مثلا خرید دسته‌جمعی اعضای خانواده یکی از اثرات مثبت این پدیده است. هنگامی که اعضای خانواده با یکدیگر به خرید می‌روند افراد بیشتر به سلایق یکدیگر پی برده و مهرورزی و همدلی میان آنها افزایش پیدا می‌کند.اما در مقابل این نکات مثبت نکات منفی مانند چشم و هم چشمی و رقابتهای ناسالم،خرید براساس تبلیغات و خرید برای خودنمایی از مهم ترین آسیبهایی است که کارکردهای مثبت اجتماعی خرید شب عید را تهدید می کند.

منبع:tebyan.net