فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

فیلم‌هایی که در جشنواره کن هو شدند


فیلم «خریدار شخصی» که در جشنواره کن امسال با واکنش تند مخاطبان سینمایی رو به رو شد اولین و مهمترین فیلمی نیست که در تاریخ برگزاری این رویداد مهم سینمایی مورد هجمه منتقدین و مخاطبان قرار می‌گیرد.

خبرگزاری ایسنا: فیلم «خریدار شخصی» که در جشنواره کن امسال با واکنش تند مخاطبان سینمایی رو به رو شد اولین و مهمترین فیلمی نیست که در تاریخ برگزاری این رویداد مهم سینمایی مورد هجمه منتقدین و مخاطبان قرار می‌گیرد.

«الیور آسایاس» کارگردان فرانسوی فیلم «خریدار شخصی» با بازی «کریستین استوارت» در واکنش به هو شدن این فیلم پس از پایان نمایش در جشنواره کن امسال گفت: "زمانی که به کن می‌آیید آماده هستید، شما آماده همه چیز هستید".

فیلم‌هایی که هو شدند
خریدار شخصی



فیلم «راننده تاکسی» ساخته معروف «مارتین اسکورسیزی» در سال 1976، گرچه توانست جایزه نخل طلای بهترین فیلم جشنواره کن را از آن کند، اما واکنش اولیه مخاطبان و منتقدان سرسخت فرانسوی به این فیلم اصلا خوشایند نبود. در واقع مخاطبان خشونت، زاویه دید پوچگرایانه و ضدقهرمان نه چندان دلچسب فیلم را نپسندیده بودند. زمانی که فیلم نخل طلا را کسب کرد از سوی حاضران در سالن هو شد اما خود «اسکورسیزی» در محل جشنواره حضور نداشت و با «رابرت دنیرو» بازیگر اصلی فیلمش برای ساخت فیلم موزیکال «نیویورک نیویورک» به آمریکا رفته بود اما این فیلم در ادامه در جوایز اسکار نیز نامزد جایزه بهترین فیلم و بازیگری مرد شد و برای حفظ در فهرست ملی فیلم آمریکا انتخاب شد.

فیلم‌هایی که هو شدند
راننده تاکسی



گرچه فیلم «داستان عامه پسند» دومین ساخته بلند سینمایی «کوئنتین تارانتینو» بلافاصله پس از نمایش در چهل‌و‌هفتمین دوره جشنواره فیلم کن در سال 1994 هو نشد اما زمانی که در رقابت با فیلم «قرمز» از سه گانه معروف «کریستوف کیشلوفسکی» جایزه نخل طلای بهترین فیلم را از آن خود کرد، از سوی حاضران در سالن هو شد. مخاطبان عمدتا فرانسوی ساخته «کیشلوفسکی» را بیشتر شایسته کسب جایزه بهترین فیلم کن می‌دانستند.

فیلم‌هایی که هو شدند
یک داستان عامه پسند



فیلم «ماجرا» ساخته «میکل‌آنجلو آنتونیونی» هم‌ اکنون یکی از شاهکارهای سینمایی این کارگردان ایتالیایی محسوب می‌شود اما زمانی که در سیزدهمین دوره جشنواره فیلم کن در سال 1960 به روی پرده رفت مخاطبان اصلا چنین عقیده‌ای نداشتند. واکنش‌ها به فیلم «ماجرا» پس از نمایش در کن آنچنان سخت و منفی بود که «آنتونیونی» به همراه «مونیکا ویتی» بازیگر این فیلم به سرعت سالن نمایش فیلم را ترک کردند تا از واکنش‌های جدی‌تر مخاطبان در امان باشند.

فیلم‌هایی که هو شدند
ماجرا



نمایش فیلم «ضدمسیح» ساخته «لارس فن تریه» کارگردان جنجالی دانمارکی در جشنواره کن سال 2009 بلوایی در جشنواره برپا کرد، این فیلم که درباره جدایی احساسی و روان‌شناختی یک زوج پس از مرگ کودک خردسالشان است، در طول 108 دقیقه نمایش با خنده و هو تماشاگران رو به رو شد و زمانی که فیلم تمام شد صدای اعتراض‌ها به فیلم بر صدای تشویق ها غالب بود.

فیلم‌هایی که هو شدند
ضدمسیح

این فیلم در نهایت جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره را برای «شارلوت گینزبرگ» به ارمغان آورد اما هیئت داوران جایزه کلیسای جهانی جشنواره، از این فیلم با عنوان "زن ستیزانه‌ترین فیلم از کسی که خود را بزرگترین کارگردان جهان می‌داند"، انتقاد کردند.



همچنین نمایش فیلم «آوای ماه» آخرین ساخته «فدریکو فلینی» کارگردان افسانه‌ای تاریخ سینمای ایتالیا در جریان چهل‌و‌سومین دوره جشنواره فیلم کن با هو شدن گسترده از سوی تماشاگران فیلم روبه روشد. منتقدین نیز فیلم را خسته‌کننده و بی روح معرفی و از آن انتقاد کردند، «فلینی» سه سال پس از ساخت آخرین فیلمش درگذشت.

فیلم‌هایی که هو شدند
آوای ماه

پس از واکنش‌های نسبتا منفی به برنده شدن فیلم «داستان عامه پسند» در جشنواره کن سال 1996، «تارانتینو» در سال 2009 برای درام جنگی «حرمزاه‌های لعنتی» مورد انتقاد برخی مخاطبان و منتقدان در جشنواره کن قرار گرفت. برخی از مخاطبان فیلم نسبت به رویکرد تجدیدنظرطلبانه فیلم نسب به جنگ جهانی دوم واکنش نشان دادند و برخی دیگر نیز این فیلم را احمقانه و خودپسندانه دانستند که در سطح جشنواره نیست.



فیلم «گریس از موناکو»
با نمایش خود در مراسم افتتاحیه جشنواره کن 2014با انتقادات فراوانی رو به رو شد و پس از آن هرگز به صورت عمومی در سینماها اکران نشد. خانواده سلطنتی موناکو پیش از نمایش فیلم «گریس از موناکو» به کارگردانی «الیور داهان» در افتتاحیه جشنواره کن، در بیانیه‌ای این فیلم را فاقد ارجاعات تاریخی صحیح معرفی کرد و در بیانیه‌ای اعلام کرده بودند که تریلر منتشر شده از فیلم مؤید ماهیت تخیلی و مضحک فیلم «گریس از موناکو» است و مشخصا این فیلم براساس ارجاعات تاریخی مشکوک و اشتباه ساخته شده است.

فیلم‌هایی که هو شدند
گریس از موناکو



فیلم «از ته دل وحشی» ساخته «دیوید لینچ»
گرچه توانست نخل طلای بهترین فیلم جشنواره کن در سال 1990 را تصاحب کند اما پس از نمایش در جشنواره با صدای اعتراض و هو برخی مخاطبان رو به رو شده بود که نسبت به خشنونت بیبش از حد و صحنه‌های شکنجه فیلم معترض بودند. اما این فیلم تحسین‌کنندگان فراوانی نیز داشت تا جایی ک جایزه اصلی جشنواره را کسب کرد.

فیلم‌هایی که هو شدند
از ته دل وحشی



نمایش فیلم «بانی قهوه‌ای» ساخته «وینسنت گالو» در سال 2003، با اعتراض گسترده نسبت مخاطبان و منتقدین به روند یکنواخت و ارائه تصاویر ضداخلاقی رو به رو شد تا جایی که «راجر ابرت» منتقد سرشناس سینمای جهان این فیلم را بدترین فیلم تاریخ جشنواره کن معرفی کرد. واکنش مخاطبان جشنواره کن به این فیلم آن قدر منفی و شدید بود که «وینسنت گالو» کارگردان این فیلم قول داد که دیگر فیلم نمی سازد و توضیح داد: "هیچ وقت قصد نداشتم فیلمی متظاهر، خودپسندانه، بی‌فایده و خسته‌کننده بسازم!

فیلم‌هایی که هو شدند
فیلم جستجو

از دیگر فیلم‌های معروفی که با واکنش منفی مخاطبان جشنواره کن روبه رو شدند می‌توان به «توئین پیکس: با من بر آتش برو» ساخته «دیوید لینچ»، «تصادف» ساخته «دیوید کراننبرگ»، «ماری آنتونت» به کارگردانی «سوفیا کاپولا»، «داستان‌های جنوب» از «ریچارد کلی»، «تنها خدا می‌بخشد» از «نیکلاس وندینگ رفین» «جستجو» ساخته «مایکل هازاناویسیوس» اشاره کرد.

دریافت بازخورد منفی در جشنواره کن همواره به معنای نقطه پایان موفقیت یک فیلم نبوده است و ارزش‌های بسیاری از این فیلم‌ها همانند «راننده تاکسی» اسکورسیزی و «آوای ماه» آنتونیونی با گذشت زمان برای مخاطبان آشکار شد.


ویدیو مرتبط :
جشنواره فیلم وارثان با حضور مین هو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اولین نمایش فیلم جدید عباس کیارستمی در جشنواره کن



اولین نمایش فیلم جدید عباس کیارستمی در جشنواره کن + آلن رنه در ۸۹ سالگی برای نخل طلا رقابت می‌کند + عکس

 

سینما - فیلم سینمایی «مثل یک عاشق» ساخته عباس کیارستمی و «هنوز هیچی ندیده‌ای» به کارگردانی آلن رنه در جشنواره فیلم کن به نمایش درآمدند.

 

 

فیلم جدید عباس کیارستمی,عباس کیارستمی,جشنواره کن

 

به گزارش خبرآنلاین، کیارستمی فیلمساز مولف ایرانی این روزها خارج از ایران دنبال منبع الهام می‌گردد.

 

فیلم قبلی او «کپی برابر اصل» در ایتالیا فیلمبرداری شد و فیلم جدیدش «مثل یک عاشق» در توکیو با حضور بازیگران ژاپنی و به زبان ژاپنی ساخته شده است.

 

این فیلم که یکی از 22 فیلم بخش مسابقه اصلی شصت و پنجمین دوره جشنواره فیلم کن است، اولین بار در دنیا دوشنبه شب به طور رسمی روی پرده رفت.

 

فیلمساز 72 ساله در نشست مطبوعاتی «مثل یک عاشق» که عصر دوشنبه چند ساعت پیش از اولین نمایش رسمی این فیلم در جشنواره کن برگزار شد، گفت: «در سال‌های اخیر به دلایل کم و بیش مشخص فیلم‌هایم را خارج از ایران کار می‌کنم.»

 

 

فیلم جدید عباس کیارستمی,عباس کیارستمی,جشنواره کن

 

عباس کیارستمی در نشست مطبوعاتی فیلم «مثل یک عاشق»

 

کیارستمی افزود: «بدون جغرافیا چگونه می‌توانم آنچه در تخیل دارم به شما منتقل کنم؟»

 

کیارستمی که با فیلم‌های ساده چون «زندگی و دیگر هیچ» و «زیر درختان زیتون» در دنیا به شهرت رسید، گفت روایت داستانی که در ژاپن اتفاق می‌افتد به او اجازه داد ثابت کند همه ما به لحاظ شرایط انسانی شبیه هم هستیم.

 

او گفت: «این خلاف چیزی است که در گذشته فکر می‌کردم. فکر می‌کردم ژاپن و ژاپنی‌ها کشور و آدم‌هایی هستند که هیچ نسبتی با من ندارند.»

 

«مثل یک عاشق» که عنوان آن از یک ترانه الا فیتزجرالد گرفته شده، درباره یک دختر دانشجو، دوست مکانیک او و یک استاد سالخورده دانشگاه است که وارد زندگی دختر می‌شود. هرچند فیلم شلوغی و زرق و برق توکیو را دارد، اما ضرب‌آهنگ کند و نقش آفرینی‌های ناتورالیستی را  که مشخصه فیلم‌های کیارستمی است، نگه می‌دارد.

 

تاداشی اوکونو بازیگر نقش استاد دانشگاه گفت: «ما فیلمنامه‌ای نداشتیم. اولین بار بود که چنین اتفاقی می‌افتاد.»

 

رین تاکاناشی نقش زن جوان و ریو کاسه - بازیگر فیلم «بی‌قرار» ساخته گاس ون سنت و «نامه‌هایی از ایوو جیما» به کارگردانی کلینت ایستوود – نقش دوست کارگر او را بازی می‌کنند.

 

اوکونو گفت: «کیارستمی گفت ما باید خودمان باشیم، باید خیلی طبیعی باشیم. او یک شخصیت ساختگی نمی‌خواست. برای همین کار کردن با بازیگری مثل من برای او خوب بود، چون من بلد نیستم آن قدر خوب بازی کنم.»

 

طرفداران کیارستمی خوشحال خواهند شدند اگر بدانند این فیلم یکی دیگر از مشخصه‌های این کارگردان را هم دارد: صحنه‌هایی از شخصیت‌ها که در حال رانندگی حرف می‌زنند و گاهی هم می‌خوابند.

 

 

فیلم جدید عباس کیارستمی,عباس کیارستمی,جشنواره کن

 

کیارستمی و بازیگران فیلمش در مراسم فرش قرمز اولین نمایش جهانی «مثل یک عاشق»

 

کیارستمی درباره علاقه‌اش به این نوع صحنه‌ها گفت: «ماشین جایی مثل هر جای دیگر است و فکر می‌کنم حتی از خیلی جاهای دیگر بهتر است.»

 

او افزود: «آدم‌ها نمی‌توانند از مکالمه دربروند چرا که کمربندهایشان را بسته‌اند. وقتی در ماشین هستید، اگر جوابی نداشته باشید نمی‌توانید همین طور بلند شوید و بروید.»

کیارستمی سال 1997 برای فیلم «طعم گیلاس» جایزه نخل طلای کن را دریافت کرد، اما فیلم جدید او با واکنش متفاوت منتقدان مواجه شد. پایان ناگهانی فیلم گروهی از منتقدان را گیج کرد.

پیتر برادشاو منتقد روزنامه بریتانیایی گاردین، گفت: «درست وقتی داستان داشت جالب می‌شد، پرده دلبخواهی پایین می‌افتد»

 

کیارستمی گفت حس می‌کرد این پایان، مناسب است، اما خودش هم از اینکه توانست این کار را انجام بدهد، کمی شگفت‌زده شد.

 

او گفت: «انتظار داشتم تهیه‌کنندگان بگویند، "فیلم تو پایان ندارد." بعد به تدریج متوجه شدم فیلم من شروع هم ندارد. بعد متوجه شدم این چیزی است که در زندگی واقعی اتفاق می‌افتد.»

 

روز دوشنبه فیلم «هنوز هیچی ندیده‌ای» تازه‌ترین آلن رنه فیلمساز پیشکسوت فرانسوی هم در بخش مسابقه جشنواره کن نمایش داده شد. این فیلم نامه‌ای عاشقانه به عرصه بازیگری و درباره گروهی بازیگر است که بر مبنای اورفه و اوریدیس، عشاق اساطیر یونان نمایشنامه‌ای را به صحنه می‌برند.

 

چند «نمایش در نمایش» در فیلم جدید رنه هست و گروهی بازیگر سرشناس فرانسوی چون لمبرت ویلسن، میشل پیکولی و متیو آمالریک در آن بازی می‌کنند.

 

 

فیلم جدید عباس کیارستمی,عباس کیارستمی,جشنواره کن

 

آلن رنه کارگردان فیلم «هنوز هیچی ندیده‌ای» و ژیل ژاکوب رئیس جشنواره فیلم کن

 

کارگردان 89 ساله به خبرنگاران گفت در این فیلم تلاش کرده شباهت‌های سینما و تئاتر را نشان دهد، دو عرصه که اغلب به عنوان دو قالب هنری کاملا متفاوت ترسیم می‌شوند.

 

رنه گفت: «مردم اغلب می‌گویند تئاتر یک هنر اصیل است، اما سینما این طور نیست، اما شما در هر دو مورد به بازیگر نیاز دارید و هر دو باید تماشاگر را مفتون کنند.»

 

او ادامه داد: «وقتی یک نمایش در حال اجراست، نمی‌توانید دست‌تان را بالا ببرید و بگویید، "من واقعا متوجه نشدم. می‌شود صحنه را تکرار کنید؟" باید گوش بدهید و سعی کنید بفهمید. در سینما هم تا به حال ندیدم کسی پیش مسئولان فنی برود و بگوید، "می‌شود لطفا سکانس دوم را دوباره نشان بدهید، برای اینکه من وسط فیلم خوابم برده بود؟!" این یکی از شباهت‌های سینما و تئاتر است.»

 

رنه نیم قرن پیش با فیلم‌های ماجراجویانه چون «هیروشیما عشق من» و «سال گذشته در ماری‌ین باد» یکی از چهره‌های پیشرو سینمای فرانسه شد. او در 1980 برای فیلم «عموی آمریکایی من» برنده جایزه بزرگ داوران جشنواره کن شد و سال 2009 هم جایزه یک عمر دستاورد این جشنواره را دریافت کرد.

 

او ماه ژوئن 90 ساله می‌شود، اما فعلا قصد بازنشستگی ندارد. رنه قصد دارد فیلمی کمدی از روی نمایشنامه‌ای نوشته آلن ایکبورن بسازد.

 

شصت و پنجمین دوره جشنواره فیلم کن 16 تا 27 مه (27 اردیبهشت تا 7 خرداد) برگزار می‌شود. نانی مورتی فیلمساز ایتالیایی برنده جایزه نخل طلا ریاست هیئت داوران بخش مسابقه اصلی را به عهده دارد.

 

اسوشیتدپرس / 21 مه / ترجمه: علی افتخاری

 

منبع:khabaronline.ir