فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

فرزاد موتمن: جایزه بهترین تله فیلم را برای اثری گرفتم که فیلمنامه نداشت!



 

 

فرزاد موتمن: جایزه بهترین تله فیلم را برای اثری گرفتم که فیلمنامه نداشت!

 

شاید باورتان نشود اما جایزه بهترین تله فیلم را برای اثری گرفتم که به لحاظ فیلمنامه ای به شدت ضعیف بود و به تعبیری اصلا فیلمنامه نداشت.

فرزاد موتمن فیلمساز اندیشمند ایرانی که سابقه ساخت آثاری نظیر «شبهای روشن»، «صداها» و «هفت پرده» را در کارنامه دارد به تازگی در گفتگویی با انتقاد از رویه تلویزیون در بالا بردن تعداد تله فیلمها بدون توجه به کیفیت آنها، این مساله را مطرح کرد که بسیاری از تله فیلمها، فیلمنامه خوبی ندارند. بخشهایی از گفته های موتمن را به نقل از رادیو نمایش میخوانید:

 

بیش از حد به مضمون اهمیت میدهند

در تله فیلمها بیش از حد به مضمون اهمیت میدهد و اغلب هم دوست دارند آثار دارای رگه های مذهبی باشد در صورتی که در کنار مضمون، این ساختمان و فرم اثر هم اهمیت دارد.

 

فیلمنامه هایی که پیشنهاد میشوند اغلب مشکل دارند

فیلمنامه هایی که برای ساخت تله فیلم پیشنهاد میشوند اغلب مشکلات عدیده دارند و بدتر از آن اینکه اغلب تهیه کنندگان دوست دارند به محض اینکه فیلمنامه در اختیار شما قرار گرفت، فیلمبرداری آغاز شود.

 

فیلمنامه امروز به دستم رسید و فردا کار کلید خورد

یادم می آید هنگام ساخت یکی از تله فیلمها، فیلمنامه امروز به دستم رسید و فردا فیلمبرداری شروع شد. معلوم است که در چنین حالتی کار درست پیش نمیرود.

 

نمیدانستم که یک سکانس کجای فیلمنامه قرار دارد

مشکلات مربوط به فیلمنامه باعث شده است که برخی اوقات حین فیلمبرداری یک سکانس از تله فیلم، ندانم آن سکانس در کجای فیلمنامه قرار دارد و اصلا سکانس ماقبل چه بوده است.

 

کمیت را فدا نکنیم

بهتر است به جای آن که ۵ تله فیلم ضعیف ساخته شود یک تله فیلم خوب تولید شود اما ۵ بار از تلویزیون پخش شود.

 

اثری که اصلا فیلمنامه نداشت

شاید باورتان نشود اما جایزه بهترین تله فیلم را برای اثری گرفتم که به لحاظ فیلمنامه ای به شدت ضعیف بود و به تعبیری اصلا فیلمنامه نداشت.... / مصاحبه : شبکه ایران


ویدیو مرتبط :
نظر فرزاد موتمن در خصوص فیلم 100

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فرزاد موتمن : مردم فیلم می بینند اما سینما نمی روند



 

  فرزاد موتمن : مردم فیلم می بینند اما سینما نمی روند

 

وضعیت خراب اقتصادی سینما؛ نگرانی های بسیاری از سینماگران را به دنبال داشته است، به صورتی كه فرزاد موتمن هم كه به تازگی فیلم پوپك مش ماشاءالله وی فروش خوبی داشته است؛ از این وضعیت نگران است.

فرزاد موتمن گفت: امروز وضعیت سینما به هیچ عنوان خوب نیست و كمتر فیلمی با استقبال خوب مخاطبان مواجه می شود.

موتمن این مشكل را مربوط به یكی دو سال اخیر نمی داند و دل زدگی مخاطبان از سینما را محصول سال ها سیاست گذاری غلط می داند و می گوید: اصولا مردم نزدیك به ۲۰ سال است كه به سینما نمی روند و سینما را از سبد فرهنگی خود خارج كرده اند. این امر نیز دلایل مختلفی دارد كه یكی از آنها نبود فیلم خوب است اما دلیل اصلی آن وضعیت اقتصادی بحران زده مردم است. امروز درحالیكه متوسط درآمد یك كارمند ۵۰۰ هزار تومان است، رفتن به سینما برای یك خانواده چهار نفره با هزینه های جنبی؛ حداقل ۵۰ هزار تومان هزینه دارد. پس یك كارمند باید ده درصد از درآمد خود را برای رفتن به سینما هزینه كند كه البته عاقلانه به نظر نمی رسد.

موتمن به وضعیت سینماها هم اشاره كرده و می گوید: در ایران به تماشاگران احترام گذاشته نمی شود. در همه جای دنیا؛ تماشاگران خود می توانند شماره ی صندلی خود را انتخاب كنند، در سینما تنقلات بخورند و سینماها نیز از امكانات كافی برخوردارند. اما در ایران حتی اگر سالن سینما خالی نیز باشد بازهم تماشاگر باید روی شماره ی خود نشسته و برای خوردن تنقلات نیز آزادی ندارد. حال آنكه به طور مثال در سینماهای آمریكا خوردن پاپ كورن و نوشیدنی در سینماها آزاد است.

موتمن با اشاره به استقبال مردم از فیلم های سینمایی ارایه شده در شبكه ی نمایش خانگی، گفت: گسترش شبكه ی نمایش خانگی باعث شده مردم با هزینه ی كمتری فیلم ها را در منزل به همراه خانواده تماشا كنند. در این شرایط كسی دوست ندارد به سینما برود.

موتمن تاثیر سایر بخش ها ازجمله بخش های اجتماعی و سیاسی جامعه را در سینما بسیار مهم دانسته و می گوید: تحولات سیاسی و اجتماعی كشور تاثیر مستقیم در سینما دارد و لازمه ی رونق سینما این است كه نشاط به جامعه بازگردد و انگیزه مردم برای رفتن به سینما تقویت شود.... / خبرگزارى ایلنا