فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

درباره طلاق عاطفی فیلم می‌سازم



اخبار فرهنگی,اخبار هنرمندان,پوران درخشنده

پوران درخشنده از به نیمه رسیدن مراحل تحقیق ساخت فیلم با موضوع طلاق عاطفی خبر داد و تاکید کرد سینما نباید نسبت به موضوعات اجتماعی مرتبط با کانون خانواده بی تفاوت باشد.

پوران درخشنده کارگردان سینمای ایران که این روزها همراه با دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران مشغول به سرانجام رساندن مراحل تحقیق فیلمنامه با موضوع طلاق عاطفی است درباره ساخت فیلم با موضوعات اجتماعی به مهر گفت: بعد از ساخت فیلم «هیس دختران فریاد نمی زنند» روی موضوعات مختلف اجتماعی متمرکز شدم اما سرعت تحولات اجتماعی بالا است و من به عنوان یک فیلمساز که علاقه شخصی به ساخت آثاری با موضوعات اجتماعی دارم از سرعت این تحولات عقب مانده ام.


وی ادامه داد: در سال های پس از ساخت فیلم «هیس دختران فریاد نمی زنند» روی موضوعات مختلفی متمرکز شدم اما متوجه پدیده های عجیب و غریب و غیر قابل پیش بینی در سیر تحولات اجتماعی شدم اما در میان سرعت این تحولات متوجه یکی از موضوعات دردناک اجتماعی با عنوان طلاق عاطفی شدم و طی تحقیقاتی که انجام دادم متوجه شدم سن طلاق عاطفی در ایران بین ۳۵ تا ۴۰ سال تخمین زده شده است.


کارگردان فیلم «هیس دختران فریاد نمی زنند» متذکر شد: پدیده طلاق عاطفی از جمله مسائلی است که بدون نمود عینی به صورت مویرگی در جامعه رخنه و رشد کرده است و متاسفانه کمبود مهرورزی در اجتماع در رخ دادن طلاق عاطفی تاثیرگذار بوده است.


درخشنده تاکید کرد: یکی از فاکتورهای مهم در تحقیقات این فیلمنامه توجه به طلاق عاطفی در نسل های مختلف است. در مراحل تحقیق خود به این نتیجه رسیدم که نسل های گذشته طلاق عاطفی را تحمل می کردند اما این موضوع در زوج های جوان به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست و خیلی زود به طلاق منجر می شود.


این کارگردان سینما با تاکید بر اینکه جای طرح مسائلی از این دست در سینمای ایران خالی است، گفت: طرح موضوعات اجتماعی به ویژه معضل طلاق عاطفی در سینما خالی است و در نظر دارم با ساخت فیلمی با این موضوع درباره آن طرح موضوع کنم چراکه معتقدم سینمای ایران نمی تواند نسبت به این موضوع و البته موضوعات اجتماعی مرتبط با کانون خانواده بی تفاوت باشد.


درخشنده یادآور شد: بر اساس تحقیقاتی که انجام دادم، چهار نسخه فیلمنامه نوشتم اما هیچ یک از فیلمنامه ها مرا راضی نکرد و احساس کردم که نیاز دارم دایره تحقیقاتم کامل تر شود اما نکته مهم این است که مدیریت سینما باید نسبت به این موضوع حساس شود و شرایط ساخت فیلم هایی از این دست را فراهم کند.


کارگردان فیلم «بچه های ابدی» در پایان گفت: در حال حاضر با تعدادی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران وارد همکاری شده ام و مشغول بررسی پایانامه های دانشجویان با موضوع آسیب های اجتماعی طلاق هستم.

اخبار فرهنگی - بانی فیلم


ویدیو مرتبط :
طلاق عاطفی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

از طلاق رسمی تا طلاق عاطفی



 

 

از طلاق رسمی تا طلاق عاطفی

 

طلاق یکی از معضلا ت اجتماعی در جوامع خصوصا جامعه ما به شمار می رود. در جامعه مدرن کنونی هرچه قدر ازدواج ها سخت تر و کمتر صورت می گیرد ما شاهد طلا ق های آسان، توافقی و فراوان هستیم به طوری که هم اکنون آمار طلا ق در کشور ما از ازدواج بالا تر است و طبق اعلا م سازمان ثبت احوال از هر ۶ ازدواج ۱ مورد به طلا ق می انجامد و پدیده طلا ق نسبت به ۵ سال گذشته ۳۷درصد افزایش داشته است.

 

حال باید دید چرا دو جوان که با هزاران شور و شوق و امیدو آرزو قدم در راه زندگی مشترک و زناشویی می گذارند پس از چند صباحی هیچ نقطه مشترکی برای ادامه دادن به زندگی مشترک نمی یابند و در نتیجه فرار از زندگی مشترک را برقرار ترجیح می دهند و بنیان زندگی را که با هزاران امید ساخته اند در چشم برهم زدنی سرنگون کرده و هر کدام راه خود را از یکدیگر جدا می کنند.

 

البته این طلا ق های ثبت شده در دفاتر ازدواج و طلا ق است که علنی می شود و در اداره ثبت و احوال به ثبت می رسد و آمارهایش منتشر می شود. در این میان بسیاری از طلا قهای زوجین رسمی نیست و آنها به ظاهر زیر یک سقف مشترک با هم زندگی می کنند ولی از لحاظ روحی و عاطفی فرسنگ ها از هم فاصله دارند و تفکراتشان به هیچ عنوان با هم همخوانی ندارند ولی بنا به شرایطی اعم از داشتن فرزند ترس از روزهای بعد از طلا ق و جدایی، نداشتن خانواده ای که حمایتگرشان باشد و دید جامعه به افراد مطلقه خصوصا در مورد زنان آنها ترجیح می دهند مشکلا ت را تحمل کرده و از جوانی و خوشی های خودشان بگذرند ولی انگ مطلقه بودن را به خود نبینند.

 

البته بسیاری از روانشناسان و جامعه شناس طلا ق عاطفی را بدتر از طلا ق عیان و ثبت شده می دانند و افراد درگیر در طلا ق های عاطفی را در معرض مشکلا ت فراوانی اعم از خیانت به همسر، افسردگی های فراوان، ناامیدی و دیگر مسائل می بینند در این میان این پرسش ایجاد می شود که چه عواملی خصوصا در چند دهه اخیر منجر به افزایش طلا ق هم از نوع عاطفی و هم از نوع معمولیش می شود؟

 

در این راستا به عوامل مختلفی می توان اشاره کرد که تاثیرات مستقیم یا غیرمستقیم بر مقوله طلا ق زوجین دارند، مانند، فقر، بیکاری، اعتیاد و مشکلا ت مالی. تفاوت های سنی بالا خصوصا اگر خانم ها از آقایان دارای سن بیشتری باشند از دیگر مشکلا ت است و غالبا در این نوع ازدواج ها این مساله جزو مشکلا ت مهم به حساب نمیآید ولی با گذشت زمان و در خلا ل زندگی مشترک و زناشویی این خود به معضل خطرناک و تهدید کننده روابط زناشویی منجر می شود که در نهایت و با بالا گرفتن اختلا فات از سوی طرفین به طلا ق می انجامد.

 

در این میان یکی دیگر از مسائل مهم و به شدت تاثیرگذار در روابط زناشویی طرفین موضوع روابط جنسی و رضایتمندی آنها از باهم بودن و ارضای نیازهای روحی و جنسی و جسمی یکدیگر است که حتی در برخی پژوهش ها مهمترین عامل طلا ق زوجین در سال های اخیر بحث نبود روابط جنسی رضایت بخشی میان آنها بوده است. حتی در مورد طلا ق های عاطفی که به ظاهر افراد با هم در زیر یک سقف زندگی می کنند در بسیاری موارد شاهد بیشترین نارضایتی جنسی طرفین از همدیگر هستیم ولی بنابه شرایطی که در ابتدای یادداشت ذکر شد از به زبان آوردن و اظهار نارضایتی کردن از مشکلا تشان خودداری کرده و همه را در خود نگه می دارند.

 

در این میان مسوولین و کارشناسان مربوطه باید تدابیری را بیندیشند تا زن و مردی که خواهان ازدواج با هم هستند قبل از اینکه زندگی مشترک خود را آغاز کنند به همه مسائل زندگی زناشویی تا حدودی واقف باشند و با دید و نگاهی باز و مطمئن قدم در این مسیر پرپیچ و خم بگذارند زیرا اگر انتخابی از روی هوا و هوس یا عشق های آتشین زودگذر صورت پذیرد می توان به جرات گفت عاقبت خوشی پیدا نخواهد کرد.

 

همیشه عشق و عقل باید با هم و در یک راستا برای انتخاب فرد مورد علا قه برای تشکیل زندگی مشترک موفق عمل کنند تا جامعه شاهد بالا رفتن آمارهای طلا ق نباشد چنان که گفته شد آمارها فقط طلا ق های رسمی و ثبت شده را اعلا م می کنند و ما می دانیم طلا ق های عاطفی میان خانواده ها روزبه روز بیشتر و فراگیرتر می شود و این در صورتی است که این نوع طلا ق ها نه جایی ثبت می شوند و نه آمارهای رسمی در این خصوص وجود دارد ولی گاها اثراتشان مخربتر از طلا ق های رسمی و ثبت شده است.

منبع: mardomsalari.com