فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

بیست و دو سال بدون خالق «مرغ سحر» سپری شد



بیست و دو سال بدون خالق «مرغ سحر» سپری شد

بیست و دومین سالروز درگذشت «مرتضی نی‌داوود» - آهنگساز و نوازنده شهیر موسیقی كلاسیك و اصیل ایرانی ـ هم سپری شد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

مرتضی نی داوود كه تصانیف ماندگار و خاطره‌انگیزی را همچون «مرغ سحر» ساخته است در سال 1369 در تهران دیده به جهان گشود و در سنین كودكی پدرش «بالاخان» او را در محضر اساتیدی چون آقا حسینقلی و درویش خان قرار داد تا به فراگیری موسیقی بپردازد.

پیشرفت نی‌داوود در موسیقی چنان بود كه توانست جایزه «تبرزین طلایی» را كه «درویش خان» به موسیقیدانان برجسته اهدا می‌كرد، دریافت كرد.

مرتضی نی داوود از جمله نوازندگان و آهنگسازانی بود كه قطعات ساخته شده‌اش از دو عنصر پایبندی به ردیف موسیقی ایرانی و شنیده شدن توسط عامه مردم هیچ‌گاه دور نشد.

از ساخته‌های این هنرمند برجسته می‌توان به تصنیف‌هایی چون «مرغ سحر» و «آتش دل» و همچنین پیش درآمد اصفهان نام برد كه بارها و بارها به گوش موسیقی دوستان ایرانی رسیده است.

تار نوازی نی داوود در یك محفل خصوصی همراه با آواز قمرالملوك وزیری منجر به كشف قمر شد كه بعدها به یكی از بزرگترین و ماندگارترین خوانندگان موسیقی ایرانی بدل شد.

بعدها و پس از تاسیس رادیو، نی داوود با نوازندگان و آهنگسازانی چون رضا محجوبی، ابوالحسن صبا، علی اكبر شهنازی و خوانندگانی چون غلامحسین بنان، ادیب خوانساری به همكاری پرداخت.

نی داوود در اواخر عمر خویش در شرایط مالی مناسبی به سر نمی‌برد و چندین سال یك مغازه الكتریكی كوچك در تهران داشت. او سال‌های پایانی عمر خویش را در آمریكا سپری كرد و سرانجام در 2 مرداد ماه سال 1369 در سن 90 سالگی در آمریكا درگذشت.

محمدرضا شجریان نیز در سال 1369 تصنیف «مرغ سحر» را در كنسرت «سرو چمان» به یاد مرتضی خان نی داوود اجرا كرد. شعر این تصنیف را ملك الشعرای بهار سروده است و برای اولین بار ملوك ضرابی آن را در دستگاه ماهور خواند./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
من و سپهر ( ترانه ی مرغ سحر-سال 1387 )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مدیر عامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار:۱۰۰ هزار تن مازاد تخم مرغ در سال آینده



 

تخم مرغ,نرخ تخم مرغ

 

مدیر عامل اتحادیه مرغ تخم گذار اعلام كرد: در پی افزایش ۳۰ درصدی جوجه ریزی ماهانه با مازاد پنج هزار تنی تخم مرغ مواجه هستیم كه این میزان در سال آینده به ۱۰۰ هزار تن خواهد رسید كه ضروری است برای جلوگیری از افت قیمت، تعرفه صادرات صفر شود.

هدایت اصغری در گفت وگو با خبرنگار كشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار كرد: با توجه به این كه سه ماه پایانی سال با مازاد تولید تخم مرغ مواجه هستیم، پیشنهاد شده است با در نظر گرفته شدن جایزه ی صادراتی برای تعادل بازار و جلوگیری از افت قیمت ها، صادرات شكل گیرد.

وی اظهار كرد: درحال حاضر تعرفه ی واردات تخم مرغ صفر و تعرفه ی صادرات ۷۰ درصد تعیین شده است كه با توجه به رفع مشكل كمبود تولید و افزایش آن به میزان مازاد مصرف بازار، باید تعرفه ی صادرات صفر و جایزه ی صادراتی در نظر گرفته شود.

اصغری گفت: حداقل ماهانه باید پنج هزار تن تخم مرغ صادر شود تا تعادل در بازار داخل به وجود آید، چراكه با افزایش ۳۰ درصدی جوجه ریزی با مازاد تولید مواجه شده ایم كه اگر صادرات صورت نگیرد، قیمت ها افت شدید خواهد داشت و تولید را از حالت اقتصادی خارج می كند و به شرایط چندماه اخیر مواجه خواهیم شد.

مدیر عامل اتحادیه مرغ میهن بازار های صادراتی را عراق، افغانستان، تاجیكستان و كشور های حوزه خلیج فارس عنوان كرد.

وی تاكید كرد: با تضمین اینكه قیمت تخم مرغ از میزان فعلی افزایش نیابد، صادرات خواهیم داشت.

به گفته ی اصغری هم اكنون هر كیلو تخم مرغ هزار و ۹۵۰ تا دو هزار و ۲۰۰ تومان درب مرغداری فروخته می شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم گذار اظهار كرد: ماهانه ۶۳ هزار تن تخم مرغ تولید می شود كه نیاز بازار داخل ۵۵ هزار تن است و بقیه ی آن مازاد مصرف است.

وی اعلام كرد: باتوجه به افزایش جوجه ریزی، تولید ماهانه ی سال آینده از ۶۳ هزار تن به ۷۵ هزار تن خواهد رسید و حداقل در سال دیگر ۱۰۰ هزار مازاد تولید تخم مرغ داریم.

اصغری با اشاره به تولید ۷۵۰ هزار تن تخم مرغ در سال جاری، تصریح كرد: سال آینده میزان تولید به حداقل ۸۵۰ هزار تن است كه ۱۰۰ هزار تن آن مازاد مصرف كشور خواهد بود.

مدیر عامل اتحادیه مرغ تخم گذار خاطرنشان كرد: از سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولید كنندگان، وزارت جهاد كشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست شده است مشوق های صادراتی داده شود و قیمت ها كف و حداقل داشته باشد تا تولید متضرر نشود و از سقوط قیمت ها جلوگیری شود..... /  خبرگزارى ایسنا