فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

انتقاد مجید مجیدی از قالیباف



اخبار,اخبار فرهنگی,مجید مجیدی

 

اخبار فرهنگی - انتقاد مجید مجیدی از قالیباف: او همیشه در پرده‌ی غیب است/معلوم نیست که کی ظهور می‌کند

مجید مجیدی در مراسم اهدای جوایز جشنواره‌ی نشانه‌نوشته پیامبر اکرم(ص)، از شهردار تهران و مسوولانی که برای امور فرهنگی که شانیت و منزلت دینی دارند وقت کمتری می‌گذارند انتقاد کرد.

به گزارش ایسنا، مجید مجیدی در مراسم اهدای جوایز نخستین جشنواره‌ی «نشانه‌نوشته پیامبر اکرم(ص)»، که عصر دوشنبه - 5 خرداد - در خانه‌ی هنرمندان ایران برگزار شد، با اشاره به حضور نداشتن شهردار تهران در این مراسم اظهار کرد: از سید جواد شوشتری، رئیس پیشین و جمال کامیاب، رئیس وقت سازمان زیباسازی شهرداری تهران به خاطر همراهی با این جشنواره متشکرم و از آقای قالیباف که لطف دورادور داشته ولی او را ندیدیم و همیشه در پرده‌ی غیب است و معلوم نیست که کی ظهور می‌کند، تشکر می‌کنم.

او افزود: البته این ویژگی همه مسوولان است که در جایی که باید حضور داشته باشند کمتر فرصت حضور پیدا کرده و وقت می‌گذارند، ولی شان و منزلت مراسمی مانند این مراسم به قدری است که ما توقع داریم آن‌ها، با وجود همه‌ی گرفتاری‌ها، برای ادامه‌ی این جریان و نهضت حضور داشته باشند. شاید یکی از دلایلی که این حرکت‌ها عقیم می‌ماند این است که جدیت لازم برای انجام آن‌ها وجود ندارد.

کارگردان فیلم سینمایی «باران» بیان کرد: به ساحت مقدس نبی‌اکرم (ص) خیلی جفا شده است. با اینکه نام ایشان عنوان سالی هم قرار گرفت، ولی کار جدی در زمینه‌ی فرهنگ و هنر برای ایشان انجام نشد. ما توقع داشتیم که در این برنامه مسوولان و هنرمندان به خاطر شانیت این موضوع حضور جدی‌تری می‌یافتند.

مجیدی با بیان این که اکنون نذر برای امام‌زاده‌ها بسیار رایج شده‌ است گفت: در فرهنگ عمومی نذر امام‌زاده‌ها، بی‌بی شهربانو و بی‌بی سکینه بیش از نذر پیامبر اکرم (ص) مرسوم است. باید موضوع نذر پیامبر را فرهنگ‌سازی کرد تا به فرهنگ عمومی ما و بطن جامعه و زندگی ما آورده شود تا روح تازه‌ای در جان همه‌ی عرصه‌ها بدمد. پیامبر اکرم (ص)، عصاره‌ی همه‌ی خوبی‌هاست و کم‌کاری ما باعث می‌شود که امروز هم پیامبر و هم اسلام ما را به سرقت ببرند و قرائت اسلام طالبانی، سلفی و... که پر از خشونت و ترور است در دنیا ترویج شود. این جشنواره بهانه‌ای بود برای پرداختن به نام مقدس حضرت محمد (ص) که آن را به فرهنگ عمومی وارد کنیم.

مجیدی در بخشی دیگر از سخنانش درباره‌ی لوکیشین فیلم «محمد(ص)» توضیح داد: یک شهرک بزرگ سینمایی در جاده‌ی قم ساخته شده است که حاوی سازه‌هایی است که تا 30 سال ماندگار است و می‌توان از آن به عنوان شهرک سینمایی جهان اسلام یاد کرد.

این کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس همچنین بیان کرد: در این جشنواره آثار زیادی دریافت شد، ولی آثار خارجی نداشتیم شاید؛ چون روابط عمومی تجربه‌ای در این زمینه نداشت و نتوانست آثار هنرمندان خارجی را به این جشنواره جذب کند. البته به قول استاد خوشنویس جلیل رسولی، شاید اساتید برجسته‌ی چندانی در دنیا وجود ندارند، به هر حال تجربه‌ی اول بود و امیدوارم این مسیر در آینده ادامه یابد و این حرکت شروع‌کننده یک جریان درست باشد.

مجیدی در بخشی از این مراسم درباره‌ی انتخاب نشانه‌نوشته‌ی فیلم گفت: به 40 استاد متخصص در این حوزه پیشنهاد دادم که نشانه نوشتی برای این فیلم بفرستند. تا زمان اکران فیلم بررسی‌های لازم انجام می‌گیرد، ممکن است اثر انتخاب شده از آثار برگزیده‌ی این جشنواره نباشد. لازم به ذکر است که انتخاب این نشانه توسط خودم انجام می‌شود نه داوران این جشنواره.

نام زیباسازی کار ما را سخت کرده است

در این برنامه که اجرای آن را محمدرضا شهیدی‌فر به عهده داشت، جمال کامیاب - رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران - گفت: نامی برای سازمان زیباسازی شهرداری تهران انتخاب شده‌ است که کار ما را سخت و پیچیده می‌کند. نمی‌توانیم به سراغ عنصر زیباسازی برویم و هنرمندان را نادیده بگیریم، چون آن‌ها به این عنصر بسیار نزدیک‌اند. بنابراین به هر بهانه‌ای که بتوانیم برای همراهی به سوی آن‌ها می‌رویم که آن‌ها دست ما را بگیرند و این برای ما مبارک است.

از جنس رفتگرانیم!
در بخشی از این مراسم، حجت الاسلام میثم امرودی - معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران - که به نمایندگی از محمدباقر قالیباف در این مراسم حضور داشت، در پاسخ به انتقادات مجید مجیدی از شهردار تهران اظهار کرد: محمدباقر قالیباف به خاطر جلسه‌ای ضروری نتوانست در این مراسم شرکت کند و من هم با وجود خستگی حاصل از جلسات شبانه‌ی کاری در این برنامه حضور دارم.

او در بخشی از سخنانش در خطاب به مجیدی گفت: اتفاقا در این جلسه بعضی از مسوولان حضور دارند، ولی می‌بایست هنرمندان بیشتری در این جمع حضور می‌یافتند. دوست داشتم که این جمع مملو از هنرمند باشد.

امرودی درباره‌ی خدمات شهرداری گفت: شهرداری وقت تهران، قدم‌های محکمی را برای هنر برداشت؛ سینما آزادی را ساخت، پردیس‌هاس سینمایی را افتتاح کرد و اکنون نیز در حال ساخت بزرگترین مرکز تئاتر کشور است.

او در پایان سخنانش گفت: ما از جنس رفتگران هستیم، عشق می‌کنیم و جاروکش کوچه‌های شهری هستیم که هنرمندانش برای حضرت پیامبر(ص) فیلم می‌سازند.

در بخشی از این مراسم عبدالجبار کاکایی - شاعر - به روی سن رفت و شعر خود را که در مدح پیامبر اکرم سروده بود، خواند و حسام‌الدین سراج - خواننده و نوازنده - نیز دو قطعه‌ از آثار خود را برای حاضرین اجرا کرد.

خرسندم از انتخاب ایرانی‌ها
در ادامه‌ی این مراسم، جلیل رسولی که از اعضای هیات داوران این جشنواره بود بیان کرد: در این جشنواره، 2 هزار و 700 اثر به دبیرخانه ارسال شده بود که 40 اثر از 36 هنرمند برای حضور در این جشنواره انتخاب شدند.

او درباره‌ی فیلم مجیدی گفت: ما داوران حدود 17 دقیقه از پشت صحنه‌ی فیلم را دیدیم و من هنگام تماشای فیلم احساس می‌کردم نقاشی‌های «رامبراند» را تماشا می‌کنم. اعتقاد دارم فیلم مجیدی جایگاه ویژه‌ای در جهان اسلام پیدا می‌کند.

او ضمن ابراز رضایت از اینکه آثار ایرانی در این جشنواره شرکت و انتخاب شده‌اند، گفت: با هنرمندان ترک و عرب کار کرده و عیار کارشان را می‌دانم، می‌دانستم که بهتر از آثار هنری ایرانی کاری به ما ارسال نمی‌کنند. خوشحالم که هنرمندان ایران برگزیده شدند، چون غیرت من قبول نمی‌کرد که اثر هنرمندی جز هنرمند ایرانی به عنوان نشانه نوشت این فیلم قرار بگیرد.

در ادامه با حضور داوران این جشنواره شامل اساتید خوش‌نویس و گرافیستی مانند جلیل رسولی، ابراهیم حقیقی، صداقت جباری، حبیب‌الله صادقی، مسعود نجابتی به همراه مجید مجیدی و حجت‌الاسلام میثم امرودی آثار برگزیده معرفی و جوایز هنرمندان اهدا شد.

آثار برگزیده به این شرح هستند:
پنج اثر شایسته‌ی تقدیر از هنرمندان داود رحیمی، سید مصطفی سیدابراهیمی، محسن صفایی، حجت مجرد، محمدرضا ملاحسینی معرفی شد که جوایز آن‌ها شامل یک لوح افتخار و 30 میلیون ریال جایزه نقدی بود.

سه اثر شایسته و برتر این جشنواره مربوط به هنرمندان سید مهدی حسینی، باقر جعفری و علیرضا ذاکری بود که جوایز آن‌ها شامل یک لوح افتخار و 150 میلیون ریال، یک لوح افتخار و 120 میلیون ریال و یک لوح افتخار و 90 میلیون ریال اهدا شد.

در پایان این مراسم که بر خلاف وعده‌ی قبلی بدون حضور احمد مسجد حامعی و محمدباقر قالیباف برگزار شده بود، نمایشگاه نشانه‌نوشته‌های انتخاب شده از این جشنواره با حضور جمعی از مسوولان و هنرمندان خوش‌نویس کشور توسط مجید مجیدی افتتاح شد.

مجید سرسنگی - مدیر عامل خانه‌ی هنرمندان ایران - از حاضران در این مراسم بود. 

اخبار فرهنگی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
انتقاد مجید مجیدی به الازهر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتقاد مجید مجیدی از سریال‌ های ترکیه‌ ای


مجیدی با اشاره به اینکه در هفت سال گذشته توفیق این را داشته است که عمر ناقابل خود را صرف فیلمی به نام «محمد رسول‌الله» و به نام پیامبر عظیم‌الشأن کند، گفت: این سال‌ها واقعا به سرعت برق و باد گذشت، گویی هفت روز بیشتر نبود، اما امیدوارم تا پنج ماه دیگر این فیلم اکران عمومی شود.

خبرگزاری ایسنا: مجید مجیدی که در مراسم اختتامیه اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی حاضر شده بود، با طرح این پرسش که در جهت فرهنگ‌سازی پیامبر اسلام (ص) چه اقداماتی در کشور خودمان شده است، به این نکته اشاره کرد که از آن بدتر کشورهای اسلامی و کشوری مثل ترکیه است که متاسفانه بیش از 90 درصد مسلمان دارد اما فیلم‌ها و سریال‌هایی در آن ساخته می‌شود که همانند اختاپوسی بر روی خانواده‌های همه کشورها چنگ انداخته است.

این فیلمساز مطرح کشورمان گفت: رسانه‌های دشمن حتی وقتی مسلمانان به خیابان‌ها می‌ریزند و به انتشار آثار هالیوودی آن‌ها واکنش نشان می‌دهند، با نشان دادن آن صحنه‌ها جنبه خشونت‌باری از اسلام را به جهانیان معرفی می‌کنند.

مجیدی در ادامه گفت: ما باید در این راه حرکت‌های اساسی کنیم. ما هنرمندان خوبی داریم که اگر مسئولان پا پیش بگذارند می‌توانند اتفاقات بزرگی را رقم بزنند.

این کارگردان با اشاره به اینکه در هفت سال گذشته توفیق این را داشته است که عمر ناقابل خود را صرف فیلمی به نام «محمد رسول‌الله» و به نام پیامبر عظیم‌الشأن کند، گفت: این سال‌ها واقعا به سرعت برق و باد گذشت، گویی هفت روز بیشتر نبود، اما امیدوارم تا پنج ماه دیگر این فیلم اکران عمومی شود.

وی ادامه داد: با این نگاه و این انگیزه شروع نکردیم که فقط فیلم می‌سازیم و فکر کردیم آغازگر نهضت فیلم‌سازی در عرصه‌های مختلف در حوزه سینما باشیم.

مجیدی همچنین به واقعی بودن فیلم «محمد رسول‌الله» اشاره کرد و گفت: صادقانه می‌گویم در این فیلم واقعیت از تخیل من جلو زد و آن چیزی که فکر می‌کنم مافوق تصور من اتفاق افتاد و نمونه آن شواهد ظاهری از جمله شهرک عظیمی بود که در جاده اتوبان قم ساخته شد. شهرکی که مکه 1400 سال پیش را با ابعاد یک به یک ساخته است؛ البته شهر مدینه کمی کوچک‌تر بود که بعدها قابل توسعه است. این شهرک به گونه‌ای ساخته شده است که اگر نگهداری شود حداقل 30 سال ماندگار خواهد بود.

این کارگردان با اشاره به اینکه امیدوار است تولیدات زیادی در این عرصه ساخته شود، گفت: در طول این 100 سال اخیر که عرصه رسانه ظهور پیدا کرده است، تنها یک فیلم درخصوص پیامبر عظیم‌الشأن به کارگردانی مصطفی عقاد نزدیک به 40 سال پیش ساخته شده است که زحمات آن مهجور است. اما آن فیلم بیشتر به جنگ‌های پیامبر (ص) می‌پرداخت و کمتر به ابعاد وجودی این پیامبر رحمت‌ للعالمین پرداخته است؛ البته ابعاد وجودی پیامبر بزرگ به قدری وسیع است که حتی در جنگ‌های خود این ابعاد نمود دارد.

مجیدی در ادامه گفت: چند وقت پیش در ژنو گفتم حتی از دستورات پیامبر(ص) در جنگ‌هایی که بیشتر به ایشان پرداخته شده است می‌توان منشوری اخلاقی استخراج کرد. اما در ابعاد شخصیتی پیامبر متأسفانه اعتقاد من بر این است که بیش از هر چیزی، پیامبر در امت خود مظلوم است. خود همین رسانه‌ها چقدر همت گذاشته‌اند تا وجنات و ابعاد وجودی حضرت در اشکال مختلف کار و تصویر شود. یکی از توفیقات بنده در این فیلم در محضر بسیاری از بزرگان بودن از جمله آیت الله جوادی آملی بود و طی جلساتی که تحت عنوان اخلاق محمدی با ایشان داشتم نکات بسیاری را از ایشان آموختم. ایشان نکته جالبی را فرمودند و آن اینکه اگر سلسله پیامبران ادامه می‌یافت، پیامبر امروز از طریق رسانه تصویر و دوربین پیام خود را ابلاغ می‌کرد. این پیام یک حرف پر مغزی است و نشان‌دهنده‌ی این است که رسانه امروزه چقدر نقش مهمی دارد.

این کارگردان همچنین خاطرنشان کرد: امروزه هالیوود و صهیونیسم بسیاری از مسائل خود را در ابعاد رسانه و به خصوص سینما به دنیا دیکته می‌کند و حتی موضوعات دینی را از منظر خودشان تصویر می‌کند. که نمونه بارز آن فیلم اخیر حضرت نوح (ع) است. وقتی این فیلم را تماشا می‌کردم واقعا بدنم می‌لرزید. واقعا این چه قرائتی از پیامبر خداست؟ به قدری سخیف، نگاه سطحی و مبتذل به این پدیده بزرگ شده بود که آدم تأسف می‌خورد و این از غفلت جهان اسلام و غفلت رسانه‌های رادیو و تلویزیون خودمان است.

وی با اشاره به اینکه در طول این سال‌ها آثار زیادی تولید شده است، با طرح این پرسش که در جهت فرهنگ‌سازی پیامبر اسلام (ص) چه اقداماتی در کشور خودمان شده است، به این نکته اشاره کرد که از آن بدتر کشورهای اسلامی و خود ترکیه که جای تأسف دارد، کشوری که بیش از 90 درصد مسلمان دارد فیلم‌ها و سریال‌هایی ساخته می‌شود که همانند یک اختاپوسی بر روی خانواده‌های همه کشورها چنگ انداخته است.

مجیدی با اظهار تأسف از این اتفاق که نزدیک به 80 درصد از مخاطبان ایرانی مخاطبان این برنامه‌ها هستند، گفت: حتی برای کشورهای عربی این نشان دهنده هجمه بسیار بزرگی برای کشورهای اسلامی است. خیلی دردناک است کاری با دنیای غرب ندارد، تکلیف غرب مشخص است. آن‌ها به جنگی آمدند که قرار است یک قرائت خشونت‌آمیزی از اسلام اشاعه کنند. قرابتی که هیچ غرابتی با روح تعالی اسلامی ندارد.

وی گفت: سوال بزرگ این است ما چه کرده‌ایم؟ چقدر تلاش کرده‌ایم تا آن اسلام حقیقی که وجوه رحمت‌للعالمین پیامبر است، تصویر کنیم. درست است در حد جشنواره و سمینار زیاد بوده است اما چقدر این سمینارها و نشست‌ها واقعا تأثیر گذاشته است که یک اثر جهانی ساخته شود و با زبان امروز جهان ارتباط برقرار کند؟ در حال حاضر کیفیت مهم است. آثاری خلق کنیم که در عرصه دنیا، دنیای اسلام را به منصه ظهور برسانیم، اما ما فقط عکس‌العمل نباشیم. در طول این سال‌ها فقط عکس‌العمل نشان داده‌ایم. به خاطر روح معرفتی، بسیاری از مردم در خیابان‌ها برای اعتراض ریختند، شعار دادند و پرچم آتش زدند و حتی به سفارتخانه‌ها ریختند اما این‌ها باز تصاویری را پخش کردند و تلاش کردند جنبه خشونت‌باری را از اسلام به جهانیان معرفی کنند. آن‌ها تلاش کردند تا در هر شکلی ما را به انفعال بیاندازند که باز هم پیروز شدند و اما تنها راه مقابله با این جریان انحرافی واقعا این است که همت و حرکت اساسی برداشته شود.

وی تأکید کرد: ما در کشورمان هنرمندان بزرگی داریم که اگر مسئولان همت کنند می‌شود عرصه‌های بزرگی را فتح کرد. این سمینارها همیشه هست، خیلی هم خاصیت ندارد در صورتی که باید جریان‌ساز باشد. مهم‌تر اینکه تأثیرگذار باشیم. باید نهضتی را به راه بیاندازیم. اینکه سنگر بیاندازیم و بگوییم دور هم هستیم به نتیجه‌ای نخواهیم رسید، فرصت‌ها را از دست ندهیم. زمان بسیار کوتاه است و آن‌ها همه چیز را از دست ما خواهند گرفت.

مجیدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه یکی از دوستان گفته بودن ما باید از پیامبر (ص) فیلم بسازیم و چهره واقعی این پیامبر را به تصویر بکشیم، گفت: باید بگویم بیش از آنکه پیامبر احتیاج داشته باشد ما برایش فیلم بسازیم، جهان امروز نیازمند این است که چهره واقعی پیامبر را بشناسد. تاکنون بسیاری از ما انواع نذرهایی داشته‌ایم که برایمان تقدس دارد اما این سوال را می‌پرسم که تا به حال چه کسی نذر پیامبر کرده است. بنابراین رسالت امروز جوامع اسلامی رسالت بزرگی است. دوربین سلاح بسیار ارزشمندی است. باید کوشش شود کارهای ارزشمندی در این عرصه اتفاق بیافتد.

مجید مجیدی در بخش دیگری از سخنان خود در مراسم اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی به نقل خاطراتی از فیلمش تحت عنوان «محمد رسول‌الله» پرداخت و گفت: در این فیلم حضور هنرجوها و سیاهی لشکرها که می‌آمدند، یکی از هنرورها که نمی‌دانستم جواهرفروش بوده است و حتی در کویت نیز جواهر فروشی داشته است. وقتی علت حضورش را در این فیلم پرسیدم این گونه شرح داد چند روزی آمده‌ام به عنوان تبرک در این فیلم باشم.

مجیدی ادامه داد: این هنرور داوطلبانه به این فیلم آمده بود. چند روزی از این ماجرا گذشت و دوستان به من گفتند که او حتی دستمزد خود را گرفته است. پیش خودم دچار تردید شدم چون زود هم قضاوت می‌کنم. روزی که وی ما را ترک می‌کرد پیش من آمد و گفت خیالتان راحت پولم را هم گرفتم و در ادامه گفت وصیت کرده‌ام که کفن خود را با پولی که در این فیلم کار کرده‌ام بخرم!

مجید مجیدی در پایان سخنان خود به تصویر حضرت محمد (ص) در فیلمش اشاره کرد که تحت هیچ عنوانی تصویری از پیامبر نشان نخواهند داد و گفت: چون فیلم در دوران کودکی پیامبر است و به 12 سالگی وی پرداخته می‌شود ما به واسطه احترامی که به خود وجود پیامبر عظیم‌الشأن داشته‌ایم تحت هیچ عنوانی تصویری از این پیامبر عظیم‌الشأن ارائه نخواهیم داد ولو در کودکی ایشان.

مجید مجیدی در میان حضار نام فیلم خود را نام اسم پیامبر «محمد رسول‌الله» معرفی کرد.