فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

افشای یک راز درباره مرگ ون‌گوگ



«دکتر وینسنت دی مائو» پزشک قانونی است که در چندین دادگاه از جمله در دادگاه نوجوان آمریکایی «ترایون مارتین» شهادت داده است. او می‌گوید: «از دید کارشناسی، خیلی بعید است که ون گوگ خودش آن زخم‌ها را به جای گذاشته باشد. او به خود شلیک نکرد.»

 به گزارش عصر ایران World of Knowledge نوشت سال‌ها از مرگ او می‌گذرد و شواهد حاکی از خودکشی ون گوگ است. حالا گروهی از تاریخدانان و دانشمندان نگاهی عمیق‌تر به مرگ او انداخته‌اند.

به گزارش فرادید، 27 ژوئیه 1890 (7 اردیبهشت 1269 شمسی) است. ونسان ون گوگ به مزارع ذرت وسیع پیش روی خود می‌نگرد. چندین ماه توهم و افسردگی حالا افکار این نقاش 37 ساله را احاطه کرده است. او یک هفت تیر را برمی‌دارد ... و تمام. یکی از مشهورترین نقاشان تاریخ به زندگی خود پایان می‌دهد.

«خودکشی.» نتیجه کالبدشکافی این تراژدی دردناک که تنها چند روز پس از آن اتفاق انجام شد و در طول دهه‌های بعد نیز بارها و بارها در کتاب‌ها و داستان‌های مختلف تکرار شد. حتی حالا که بیش از یک قرن از آن می‌گذرد، نتیجه جستجوی اینترنتی نیز همان خواهد بود؛ یعنی خودکشی.

اما یک گروه متشکل از تاریخدانان و دانشمندان نظر متفاوتی دارند. آن‌ها چندین سال را صرف مطالعه و پژوهش در این ارتباط کردند و حالا از یک چیز مطمئن هستند: داستان مرگ ون گوگ باید از نو نوشته شود. اما سوال اینجاست: «در ساعت آخر زندگی ون گوگ چه اتفاقی افتاد؟»

در ماه مه 1890، یعنی سه ماه پیش از مرگش، او از پاریس به اور سور اواز (Auvers-sur-Oise) رفت. روستایی کوچک که در سی کیلومتری شمال پاریس واقع شده است. ونسان در آنجا یک اتاق در مهمانخانه «اوبرژ راوو» اجاره می‌کند و شیداییِ خلاقانه خود را در آنجا می‌پروراند. او در طول 68 روزی که در آنجا بود، بیش از 80 نقاشی و 60 مجموعه را نقاشی کرد.

وَنسان ون گوگ (فینسنت فان خوخ)

اخبار,اخبارفرهنگی ,ون گوگ, مشهورترین نقاشان تاریخ

 
نقاش‌های کمی به اندازه ونسان از خود پورتره کشیده‌اند. آخرین و مشهورترین پورتره او در سال 1889 یعنی یک سال پیش از مرگش کشیده شد. این تابلو اکنون در «موزه دورسای» پاریس نگهداری می‌شود.

حالا همان روز نهایی آمده است؛ 17 ژوئیه 1890. ونسان بدون سه پایه نقاشی خود به اتاقش برمی‌گردد و از شدت درد گلوله‌ای که به شکمش شلیک شده به خود می‌پیچید. به هر شکلی شده خود را به اتاقش می‌کشاند و 29 ساعت بعد جان می‌دهد.

گفته می‌شود که چند لحظه قبل از آن شلیک، یک پلیس از او پرسیده بود: «نکند می‌خواهی خودکشی کنی؟» ون گوگ نیز با شکایت جواب داده بود: «احتمالا.» اما چرا کسی که می‌خواهد خودکشی کند باید با خود سه پایه نقاشی را نیز ببرد؟ اصلا چرا برای خودکشی به شکم خود شلیک کند؟ و حتی اگر به شکم خود شلیک کرده بود، چرا با یک شلیک دیگر به درد و رنج خود پایان نداد؟

دو تاریخدان به نام‌های «استیون نایفه» و «گرگوری وایت اسمیت» زمانی که می‌خواستند زندگی‌نامه ون گوگ را بنویسند به همین سوالات فکر می‌کردند. حالا 13 سال از آن ماجرا می‌گذرد و این دو برنده جایزه پولیتزر از بابت یک چیز اطمینان دارند: ون گوگ کشته شده بود. از نظر این دو، توضیحات داده شده درباره آن شلیک جای هیچ ابهامی را باقی نمی‌گذارد. با این حال، برای اینکه وجود هرگونه شک و شبهه‌ای را از بین ببرند با یک کارشناس مشهور هفت‌تیر صحبت می‌کنند.

اخبار,اخبارفرهنگی ,ون گوگ, مشهورترین نقاشان تاریخ


«دکتر وینسنت دی مائو» پزشک قانونی است که در چندین دادگاه از جمله در دادگاه نوجوان آمریکایی «ترایون مارتین» شهادت داده است. او می‌گوید: «از دید کارشناسی، خیلی بعید است که ون گوگ خودش آن زخم‌ها را به جای گذاشته باشد. او به خود شلیک نکرد.»

دی مائو اساس یافته خود را بر این می‌گذارد که هیچ اثری از باروت بر روی دستان ونسان دیده نشده بود، زیرا تفنگ‌های آن زمان با باروت پر می‌شد. او در ادامه می‌گوید: «به همین دلیل، زخم‌هایی که بر اثر شلیک گلوله از فاصله نزدیک به وجود می‌آیند خیلی کثیف هستند. همچنین یک آدم چپ‌دست (ون گوگ) نمی‌تواند با آن زاویه به خود شلیک کند. در نهایت، عدم وجود آثار باروت – در گزارش منتشر شده از کالبدشکافی آن زمان نیز تایید شده بود – نشان می‌دهد که آن گلوله حداقل از فاصله نیم متری شلیک شده است.»

در چنین شرایطی نمی‌توان تصور کرد که ون گوگ به خودش شلیک کرده باشد. اما اگر ون گوگ به خود شلیک نکرده است، پس چه کسی ممکن است «پدر نقاشی مدرن» را کشته باشد؟

برای پاسخ به این سوال‌ها، این دو چندین مدرک خوب نیز پیدا کرده‌اند. مثلا گفته‌اند که ون گوگ در روز مرگش در جلوی خانه «رنه سوکرتان» دیده شده است. جوانی 16 ساله که به او زور می‌گفته و صاحب یک تفنگ هم بود. گفته می‌شود گلوله اغلب در تفنگش گیر می‌کرده است. حالا 125 سال بعد از آن اتفاق، آن پسر به متهم اصلی این دو تاریخدان تبدیل شده است.

 

اخبار,اخبارفرهنگی ,ون گوگ, مشهورترین نقاشان تاریخ


 در هفت اوت 1890، یک روزنامه فرانسوی مقاله‌ای راجع به مرگ او منتشر کرد. در اینجا نوشته شده بود که این نقاش هلندی تفنگ را چرخانده و ماشه را کشیده است. سپس با درد فراوان به اتاق اجاره‌ای بازگشته و شب همان روز می‌میرد.


  اخبار  فرهنگی  -  عصر  ایران 


ویدیو مرتبط :
زندگی و مرگ«ون گوگ»درفیلم انیمیشن دوست داشتن ونسان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افشای راز شلیک مرگ به مرد 2 زنه



اخبار حوادث - افشای راز شلیک مرگ به مرد 2 زنه

راز شلیک به مرد دو زنه در زمین کشاورزی در دل برادرزن کینه‌جو نهفته بود. اردیبهشت ماه سال گذشته قتل مردی 50 ساله در زمین کشاورزی در نزدیکی شهر «جهرم» به پلیس 110 گزارش شد.

به گزارش ایران، دقایقی بعد تیمی از مأموران به زمین کشاورزی رفتند و با جسد غرق در خون قربانی به نام «علی» که با شلیک یک گلوله به کام مرگ فرو رفته بود، روبه‌رو شدند. بررسی‌های پلیسی نشان می‌داد این مرد از روبه‌رو و با شلیک از یک سلاح با کالیبر خاص به قتل رسیده است.

 

 با گزارش این ماجرا به بازپرس جنایی، وی به تیمی از پلیس آگاهی جهرم دستور داد تجسس‌های میدانی خود را برای یافتن سرنخی از عاملان جنایت آغاز کنند.

 

کارآگاهان در بررسی‌هایشان برای رازگشایی از این قتل دریافتند قربانی دو زنه بوده و با خانواده‌های آنان نیز بشدت درگیری و اختلاف داشته است.

 

کار برای پلیس سخت‌تر شده بود زیرا شناسایی قاتل از میان چندین مظنون برای آنان مشکل‌تر از گذشته بود.

 

با گذشت چندین هفته کارآگاهان هیچ سرنخی به دست نیاورده بودند تا این‌که اطلاعاتی را دریافت کردند که برادر زن اول قربانی به نام «امیر» 28 ساله به طرز مشکوکی به مسافرت رفته است.

 

پلیس که در بررسی‌ها دریافته بود قربانی با سلاح خاصی به قتل رسیده است تجسس‌های دیگری را در این باره آغاز کرد و در بازرسی از خانه «امیر» موفق به یافتن سلاحی شد که شواهد نشان می‌داد از آن به تازگی استفاده شده است.

 

با ارسال سلاح سوزنی به آزمایشگاه تشخیص هویت، کارشناسان با انجام آزمایش‌های ویژه دریافتند از این سلاح شلیک شده و نوع کالیبر آن با نوع کالیبر فشنگی که به قفسه سینه قربانی شلیک شده یکسان است.

 

همین سرنخ کافی بود تا «امیر» تحت تعقیب قرار بگیرد ولی تحقیقات نشان می‌داد وی به جای نامعلومی گریخته است.

 

با گذشت یک سال از این ماجرا کارآگاهان سرانجام موفق شدند با ردیابی قاتل وی را در یک عملیات ضربتی دستگیر کنند.

 

«امیر» که فکر نمی‌کرد پلیس در طول یک سال گذشته سایه به سایه در تعقیب وی بوده در بازجویی‌ها به قتل دادمادشان اعتراف کرد و گفت: علی به جز خواهر من با زن دیگری نیز ازدواج کرده بود و به خواهرم و بچه‌هایش اهمیت نمی‌داد و با رفتارهایش آنان را آزار و اذیت می‌کرد و اختلاف‌ها هر روز نسبت به گذشته بیشتر می‌شد تا این‌‌که تصمیم به قتل وی گرفتم و با سلاحی که از پیش داشتم به مزرعه‌اش رفتم و پس از جر و بحث به سویش شلیک کردم و پس از چند روز فرار کردم.

 

بنابر این گزارش، با اعتراف‌های برادرزن کینه‌جو و بازسازی صحنه جنایت، پرونده پس از تکمیل تحقیقات برای صدور کیفرخواست در اختیار بازپرس جنایی جهرم قرار گرفت.

اخبار حوادث - ایران