فرهنگ و هنر
2 دقیقه پیش | تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالستشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ... |
2 دقیقه پیش | خواندنی ها با برترین ها (81)در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ... |
از تلویزیون دوران هاشمی تا صدا و سیمای سرافراز
در این شماره نگاهی می اندازیم به مدیران اسبق و سابق تلویزیون، از زمان محمد هاشمی تا پایان ریاست ۱۸ ماهه محمد سرافراز. تلویزیون به عنوان در دسترس ترین و پر مخاطب ترین رسانه کشور تاثیرات بسیار زیادی در امور سیاسی، فرهنگی، ورزشی و اقتصادی کشور دارد. از این رو همواره ریاست این سازمان جزو مباحث پرحاشیه و حساس محسوب می شود.
محمد هاشمی (۱۳۷۳-۱۳۶۳)
محمد هاشمی در دانشگاه برکلی کالیفرنیا تحصیل کرد. او دارای فوق لیسانس مدیریت و دارای تحصیلات حوزوی است.
از مهم ترین کارهای او در زمان ریاست اش بر سازمان صداوسیما تاسیس شبکه ۳ در سال ۱۳۷۳ بود. شبکهها و دفاتر استانی و برونمرزی بسیاری در دوران ریاست او بنیان نهاده شد.
هاشمی در دهه ۶۰ مدیر تلویزیون بود. در این دهه با توجه به بودجه کم سازمان صدا و سیما و دستگاه های دیگر، هنرمندان و دست اندرکاران تلویزیون مجبور بودند با بودجه های غالباً ناچیز برنامه ها و سریال های مخاطب پسند بسازند. وی رییس سازمان در زمان دوران دفاع مقدس بود و جناح بندی های سیاسی در تلویزیون وجهه خاصی نداشت و تمام گروه ها با عقاید مختلف در آن ابراز نظر می کردند. در آن دوره با توجه به شرایط دوران جنگ تحمیلی مستندهای تولیدی با موضوع جنگ از جمله «روایت فتح» در تلویزیون به کرات پخش شد.
اگر چه تلویزیون در دوران محمد هاشمی پیشرفت چندانی نداشت و تنها دو شبکه تلویزیونی فعالیت داشتند. اما با این حال رسانه ملی مخاطب خود را داشت. یکی از عمده ترین دلیل حاکمیت بلامنازع تلویزیون ایران در دهه شصت، نبود رقیبی قدرتمند در عرصه رسانه های تصویری بود. نبود دسترسی همگانی به شبکه های ماهواره ای و سریال های خارجی بیشتر مخاطبان ایرانی را پای دو کانال تلویزیون کشور می نشاند. نکته مهم در این دوره، علاقه مردم به همین تلویزیون محدود بود و اعتماد فراوانی به تلویزیون محمد هاشمی وجود داشت.
علی لاریجانی (۱۳۸۳-۱۳۷۳)
او در سال های ۱۳۶۰ و ۱۳۶۱ به عنوان رییس واحد مرکزی خبر سازمان صدا و سیما منصوب شد.
لاریجانی که به عنوان نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی مشغول فعالیت بوده است، از سال ۱۳۸۴ و با آغاز به کار دولت نهم، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد، اما در ۲۸ مهر ماه سال ۱۳۸۶ از این سمت استعفا داد.
اولین سمت اجرایی او مدیریت کل برون مرزی و واحد مرکزی خبر صدا و سیما بود. بین سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۷۰، وی معاون وزارتخانه های کار و امور اجتماعی و پست و تلگراف و تلفن (وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فعلی) و همچنین سپاه را بر عهده گرفت و سپس جانشین ستاد کل سپاه بود.
سال ۱۳۷۰ و در زمان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی و پس از استعفای سید محمد خاتمی از سمت وزارت ارشاد، لاریجانی در این سمت قرار گرفت و تا بهمن ۱۳۷۲ به عنوان وزیر در این وزارتخانه حضور داشت. سال ۱۳۷۳ وی با حکم رهبری ریاست سازمان صدا و سیما را برعهده گرفت.
در این دوره تعدادی از سینماگران به ساخت سریال پرداختند و عریض شدن صدا و سیما نیز در این دوران آغاز شد. از آنجا که بودجه مناسبی به سازمان تزریق می شد، سریال سازی و ساخت برنامه های مختلف رنگ و لعاب جدی تری به خود گرفت و از دیگر شاخصه های دوران ریاست وی ساخت تله فیلم ها و فیلم های دینی و تاریخی (تاریخی مذهبی) در دوره ریاست علی لاریجانی بود. نقدی که بر این دوران از مدیریت تلویزیون وارد است برمی گردد به نیروهایی که از وزارتخانه های دیگر که به عنوان مسوول و حتی تهیه کننده به صدا و سیما آمده و فعالیت کردند. بیشتر شوراهای تلویزیون را افرادی غیر تلویزیونی تشکیل می دادند. اشخاصی که افکار و نظرات شان روی آثار سیما تاثیر زیادی می گذاشت. در دوران لاریجانی برنامه های سیاسی گسترش بیشتری پیدا کرد. شبکه چهار و شبکه تهران سیما در دوره لاریجانی افتتاح شد.
سید عزت ا… ضرغامی (۱۳۸۳- ۱۳۹۳)
سید عزتا… ضرغامی عضو شورای عالی فضای مجازی و رئیس پیشین صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران (از ۳ خرداد ۱۳۸۳ تا ۱۵آبان ۱۳۹۳) است.
عزت ا… ضرغامی با هدف جذب مخاطب بیشتر و حفظ تماشاگر تلویزیون در روزگاری که شبکه های ماهواره ای هر روز قوی تر و غنی تر از قبل فعالیت می کردند، بر آن بود با تاسیس شبکه های مختلف، انواع و اقسام برنامه های تلویزیونی را برای هر نوع از سلیقه ها و قشرهای مختلف تولید کند. این در حالی بود که نه بودجه چنین کار مهمی را داشت و نه نیروی انسانی اش تا این حد کاربلد بودند. تلویزیون در دوره او نقاط اوج و فرود بسیاری داشت. در دوره وی، آثار چه در حوزه نمایش و چه در حوزه های دیگر دارای نقاط قوت و ضعف بسیاری بودند، اما نکته مهم در دوره عزت ا… ضرغامی تغییر چند باره تکنیک در جذب مخاطب بود. حضور سینمایی ها در تلویزیون، تعدد شبکه های سیما، سریال های هر شبی و… که در نهایت عدم تزریق بودجه مناسب به تلویزیون ضرغامی، کار را به جایی کشاند که به قول خود رییس وقت، تلویزیون ورشکسته شد و با کلی بدهی سکان این عمارت به دست محمد سرافراز رسید.
محمد سرافراز (۱۳۹۳- ۱۳۹۵)
سرافراز از مدیریت بر شبکه برون مرزی بر کرسی ریاست سازمان صدا و سیما تکیه زد.
در برخی از مواقع مشخصاً بی پولی تلویزیون اجازه مدیریت صحیح را به سرافراز نمی داد، اما نکته ای که شاید در افت کیفیت و کمیت برنامه های تلویزیون بیشتر تاثیر گذاشت اختلاف نظر میان مدیران سازمان بود، این نکته را هم نباید از نظر دور داشت که رقابت با شبکه های فارسی زبان خارج نشین برای سازمان صدا و سیما هر روز سخت تر از دیروز می شد تا اینکه کار به جایی رسید که سرافراز ناچار به تنظیم استعفای خود شد. در دوره سرافراز چند تن از نویسندگان، بازیگران و کارگردانان تلویزیون به طور علنی همکاری شان را با شبکه جم آغاز کردند و تبعات کمبود بودجه و بی پولی در نهایت، عرصه را بر تولیدات چه به لحاظ کیفی و چه کمی تنگ تر کرد.
ویدیو مرتبط :
سیمای دوران حکومت حضرت عج چگونه است؟
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
درنگی بر پخش شعار "مرگ بر...." علیه آیت الله هاشمی در سیمای ملی؛ این آسیابِ نوبتی را پایانی نیست ؟!
انسان گاه سخنی بر زبان می راند که تبعات و آثارش نشانه های بسیاری دارد. یکی از مهمترین آنها سایه سنگین مصاحبت نا جنس و شنیدن سخنان ما لا یعنی در جامعه است . هر محنتی که به روح آدمی می رسد به واسطه اثرات صفت نفس است و همین دنیا طلبی و نفس پرستی ها آدمی را از اعلا علیین قربت به اسفل السافلین می اندازد و او را به ما سوی الله مشغول می سازد.
در این هنگام باید طلب کم گویی کند و خاموشی ورزیدن ، چرا که زبان پرده ی جان است و هر زمان که زیانی بر انسان می رسد از عمل زبان است و کسی که زبانش در ضبط او نیست خاموشی او را واجب تر از حیات است.
شنیدن اینکه در سیمای جمهوری اسلامی شخصی به آیت الله هاشمی توهین کرده و صدا و سیما بدون آنکه بی درنگ توهین به این استوانه انقلاب را تقبیح نماید به توجیه می پردازد ، جای تامل بسیار دارد. هاشمی ای که روزگاری عالیجنابانِ مستِ قدرت ، او را آماج تهمت قرار دادند و در روزگاری چنین ، تازه رسیده های به دریای سیاست ، هر آنچه در چتنه داشتند نثار این نشان اعتدال و انصاف کردند .
در چند سال اخیر مجموعه بزرگی از انتقادات غیر منصفانه به سوی آیت الله هاشمی گسیل گشت ، اما این یار امام(ره) و انقلاب و رهبری که آبرو و عزت خود را در قبال رضایت الهی و پیشبرد اهداف انقلاب می دید ، دم نزد و همین شد که برخی چنان بر نقد غیر منصافانه او اصرار داشتند که آنرا به دشمنی و تنفر بدل کردند .
سوال اینجاست که این رفتار مناسبتی صدا و سیما به چه علت است ؟ مگر رهبری معظم بحث دفع حداقلی را مطرح نفرموده اند ؟ چرا بیداری مورد نظر ایشان را به چشم بیدار تعبیر می کنیم ، حال که باید دل بیدار باشد؟
صداقت فرقان حق و باطل است ، بدین طریق کمال و نقصان شناخته می شود و در مقابل کذب همان هوای نفس است و غرض و گاه طمع که موجبات کژی است و بی وفایی.
این شیوه رفتار امروز چشم انداز نامطلوبی را پیش روی خود دارد ، که مهمترین آن موج سواری عده ای است بر دریای پرتلاطم سیاست ، تا نگذارند وحدت کلمه در جامعه ایجاد شود . باید مراقب بود و عاملان و ساکتان و بی تفاوت ها به اتفاق امروز را آگاه کرد و به آنها فهماند خوان الطاف حق برای همه گسترده است و این بی انصافی ها و گاه نابخردی ها بجای آنکه آنها را به بهشت رهنمون کند ، صفتی جز بخل نصیبشان نخواهد کرد و ممسک جاهل ، غافل می ماند و البخیل لا یدخل الجنه ...
پس سر خدمت بر آستان منعم می ساییم و از آن یکتای بی همتا می خواهیم کفران نعمت را که صفت مذموم است از ما دور سازد و ما را آشنا سازد به اینکه : من لم یشکر الناس لم یشکر الله .
ما را از کوته نظری دور بدارد که ظاهر بی باطن باطل است و صورت بی معنی عاطل ، و یاریمان کند به شناخت راه و دوری از حب و بغض های نفس که اسیرمان می کند در مکر شیطان و از خود بی خبر می شویم به واسطه ی غفلت.
چه نیک گفت هاشمی در فیلم انتخاباتیش از قول آیت الله شهید بهشتی که : آسیاب به نوبت ... اما گویی این "نوبت" را پایانی نیست!
و آخر دعوانا أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِین.../انتخاب