کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

کدام بازی‌ها کودک را نابغه می‌کند؟


برای این كه بچه‌هایی باهوش داشته باشید چه كار باید بكنید؟ باید به آنها ماهی بدهید یا مكمل امگا 3 و فسفر؟! اما یكی از بهترین راه‌ها برای این كار آن است كه بچه‌ها را به بازی‌های خوب عادت بدهید.

مجله سیب سبز:  برای این كه بچه‌هایی باهوش داشته باشید چه كار باید بكنید؟ باید به آنها ماهی بدهید یا مكمل امگا 3 و فسفر؟! شاید هم فكر می‌كنید بهتر است آنها را در كلاس‌های مختلف و متعدد ثبت نام كنید اما یكی از بهترین راه‌ها برای این كار آن است كه بچه‌ها را به بازی‌های خوب عادت   بدهید. بازی‌های فكری می‌توانند كمك بزرگی به تقویت هوش و حافظه فرزندان شما بكنند. نمونه‌اش همین بازی جدید پنتابال  است كه چند سال لقب بهترین بازی فكری دنیا را به خود اختصاص داده است.

به جای پلی‌استیشن کودک را به این بازی‌ها عادت بدهید

 جنگا؛ بازی مهندس‌ها

بازی فكری جنگا یك بازی بسیار ساده ولی در عین حال هوشمندانه است. این بازی هم مانند سودوكو از بازی‌هایی است كه زمان - یعنی والدین فعلی و كودكان قدیمی- نداشت. از اختراع این بازی هم كمتر از 30 سال می‌گذرد. جنگا از ۵۴ بلوك چوبی هم‌شكل و هم اندازه تشكیل شده است كه طول هر یك از بلوك‌ها سه برابر عرض آن است.

به جای پلی‌استیشن کودک را به این بازی‌ها عادت بدهید

این اتحاد در شكل و اندازه این امكان را فراهم می‌سازد تا با به‌كارگیری اندكی خلاقیت،  اشكال و احجام 3بعدی مختلفی ایجاد كرد و قدرت تمركز، خلاقیت و تجسم فضایی را به‌وسیله آن به رقابت گذاشت. جنگا یكی از محبوب‌ترین بازی‌های فكری دنیاست به‌طوری كه تا‌كنون بیش از ۵۰ میلیون بازی جنگا، یعنی بیش از 7 میلیارد و 200 میلیون قطعه از این بازی در سراسر دنیا به فروش رسیده است. اگر می‌خواهید در آینده مهندس خلاقی داشته باشید، از حالا او را با جنگا آشنا كنید.



روبیك؛ برای تجسم  سه بعدی

به جای پلی‌استیشن کودک را به این بازی‌ها عادت بدهید

 مكعب روبیك یك پازل مكانیكی است كه در سال ۱۹۷۴ توسط یك مجسمه‌ساز و پروفسور معمار مجارستانی به نام ارنو روبیك ابداع شد. مكعب روبیك مدل‌های بسیاری دارد كه از جمله آن‌ها می‌توان به ۲×۲×۲ (مكعب جیبی)، ۳×۳×۳ (انتقام روبیك)، 4×۴×۴ و ۵×۵×۵ (روبیك پروفسورها)، ۶×۶×۶ و ۷×۷×۷ اشاره كرد. هر كدام از این مكعب‌های روبیك بسته به سن كودكان می‌تواند برای آن‌ها سرگرمی فكری بسیار مناسبی باشد كه هم به تجسم 3بعدی آن‌ها كمك می‌كند و هم حافظه آن‌ها را تقویت
 می‌كند.



 پنتابال؛ بهترین بازی دنیا

پنتابال در سال 2004 در كشور سوئد طراحی شد و تا‌كنون برنده 8 جایزه جهانی و بهترین بازی فكری در سال‌های  اخیر  شده است. این بازی در عین سادگی، پیچیده و عمیق نیز هست و این قدرت را دارد كه با حركاتی ساده ذهن را بچرخاند و با تاثیر بر قشر پیشانی و آهیانه‌ای مغز توانایی تصمیم‌گیری، تفكر منطقی، تحلیل وضعیت و حل مسئله را افزایش دهد. این بازی با یك صفحه خالی كه شامل 4 صفحه كوچك‌تر است و قابل چرخش است شروع می‌شود.

به جای پلی‌استیشن کودک را به این بازی‌ها عادت بدهید

هر بازیكن یك رنگ را انتخاب كرده و در صفحه قرار می‌دهد و بعد از آن باید یكی از 4 صفحه كوچك بازی را به سمت راست یا چپ به اندازه 90 درجه بچرخاند. برنده بازی نخستین كسی است كه بتواند 5 مهره همرنگ خود را در یك ردیف عمودی، افقی یا مورب پشت سر هم قرار دهد. این بازی در مدت كوتاهی كه ابداع شده نظر بسیاری از مردم دنیا را به‌خود جلب كرده و اكنون رقابت‌های جهانی
 نیز دارد!



سودوكو؛ اختراع ژاپنی‌های باهوش

به جای پلی‌استیشن کودک را به این بازی‌ها عادت بدهید

سودوكو مخفف یك واژه ژاپنی یعنی سوجی وا دوكوشین نی كاگیرو به معنی «ارقام باید تنها باشند» است. این بازی ریشه‌ای ژاپنی دارد ولی تقریبا 30 سال است كه مردم ملت‌های دیگر جهان هم با آن آشنا شده‌اند و در حال حاضر یكی از محبوب‌ترین بازی‌های فكری سراسر دنیاست. هرچند سودوكوی اصلی یك جدول 9 در 9 است ولی انواع ساده‌تر آن هم كه با جداول كوچك‌تر هستند وجود دارد و شما می‌توانید برای كودكان دبستانی خود از آن‌ها استفاده كنید.



ماز؛ راهت را پیدا كن

به جای تبلت کودک را به این بازی‌ها عادت بدهید

مازها یكی از بهترین ابزارها برای تقویت قوه جهت‌یابی و تجسم فضایی كودكان هستند. البته برای هر سنی ماز خاصی وجود دارد و بعضی از مازها حتی برای بزرگسالان هم گیج‌كننده‌اند. پس بهتر است حواس‌تان موقع بازی به این نكته باشد.


ویدیو مرتبط :
کودک نابغه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کدام کودک به مکملهاي ويتاميني نياز دارد؟



 

آيا کودکان سالم به ويتامين نياز دارند؟

 

معمولاً والديني که سر کار هستند، وقت کافي براي آماده کردن غذاهاي خانگي ندارند و بيشتر غذاهاي بيرون و کم ارزش را مصرف مي‌نمايند.

 

متخصصان عقيده دارند که کودکان بايد ويتامينهاي مورد نيازشان را بوسيله تغذيه‌اي که دارند بدست بياورند، که از آن جمله مي‌توان به موارد زير اشاره نمود:


* شير و لبنيات مانند پنير و ماست


*
ميوه و سبزيجات سبز ( بروکلي، اسفناج و ...)


*
مواد پروتئيني مانند مرغ، ماهي، گوشت و تخم مرغ


*
حبوبات مانند جو و ....

 

 


کدام کودک به مکملهاي ويتاميني نياز دارد.


معمولاً والديني که سر کار هستند، وقت کافي براي آماده کردن غذاهاي خانگي ندارند و بيشتر غذاهاي بيرون و کم ارزش را مصرف مي‌نمايند.


بهمين دليل است که ممکن است پزشکان مولتي ويتامين و يا مکملهايي را به کودکاني که:


*
کودکاني که بصورت معمول غذاهاي سالم و تازه مصرف نمي‌کنند.


*
کودکان ايرادگير که به اندازه کافي غذا نمي‌خورند.


* کودکاني که بيماريهاي مزمن از قبيل آسم و يا بيماريهاي گوارشي دارند، مخصوصاً اگر در حال درمان باشند.(حتماً قبل از اينکه به کودکانتان مکملهاي تغذيه‌اي بدهيد، با پزشک او مشورت نماييد.)


*
خصوصاً کودکان فعالي که به ورزشهاي فيزيکي سخت مشغول هستند.


* کودکاني که به ميزان زياد Fast food مصرف مي‌کنند.


*
کودکاني که گياهخوار هستند.( ممکن است به آهن نياز داشته باشند.) رژيمهاي بدون لبنيات( نياز به مکمل کلسيم دارند) و يا رژيمهاي غذايي ديگر.


* کودکاني که از نوشيدنيهاي کربوناتي استفاده مي‌کنند که باعث کاهش ويتامين مي‌شوند و مواد معدني را از بدن پاک مي‌کنند.

 

 


6 ويتامين و مواد معدني که براي کودکان مفيد هستند.


ويتامين A، باعث رشد و ساختن بافتها، استخوان، پوست سالم، چشم و سيستم ايمني مي‌گردد. بهترين منابع ويتامين A عبارتند از شير، پنير، تخم مرغ و سبزيجات زرد و نارنجي مانند هويج،‌ کدو و سيب زميني شيرين.


ويتامينهاي خانواده B که ويتامين B1، B2، B3، B6 و B12 هستند به سوخت و ساز، توليد انرژي و سلامت سيستم عصبي و چرخشي کمک مي‌کنند. منابع خوب عبارتند از گوشت، مرغ، ‌ماهي، تخم مرغ، شير، آجيل، پنير، لوبيا و سويا مي‌باشد.


ويتامين C، سلامت ماهيچه‌ها، بافتهاي متصل و پوست را تقويت مي‌کند. منابع خوب از ويتامين C عبارتند از مرکبات، توت فرنگي،‌ کيوي، گوجه فرنگي و سبزيجات سبز مانند بروکلي.

آيا کودکان سالم به ويتامين نياز دارند؟

ويتامين D، به رشد استخوانها و دندانها و همچنين جذب کلسيم کمک مي‌کند. منابع ويتامين D شير،‌پنير و ماست مي‌باشد. زرده تخم مرغ و روغن ماهي نيز منابعي از ويتامينD هستند.

 

کلسيم به رشد کودکان و ساخت استخوانهاي قوي کمک مي‌کند. منابع آن شير، پنير، ماست،‌سويا و آب پرتقالهاي غني شده مي‌باشد.


آهن ماهيچه را مي‌سازد و براي سلولهاي خوني بسيار ضروري هستند. کمبود آهن در دوران بزرگسالي خصوصاً براي دختران که در زمان عادت ماهانه مقداري از خون خود را از دست مي‌دهند بسيار زياد است. منابع خوب براي آهن، گوشت قرمز، ‌بوقلمون، اسفناج، حبوبات و آلو بخارا مي‌باشد.

 

 

بهترين ويتامينها


داشتن تغذيه‌اي سالم همراه با مصرف همه مواد غذايي بصورت تازه و سالم شروع مي‌شود. اين بهتر از آن است که به کودکان Fast food و يا غذاهاي کم ارزش بدهيم و بخواهيم ويتامينهاي مورد نيازشان را بوسيله مکملها جبران نماييم. شما مي‌توانيد همه ويتامينها و مواد معدني را در غذاهايي که کربوهيدرات و پروتئين بالا دارند،‌پيدا کنيد.(به جز چربيها)
بهترين غذاها با ويتامين بالا در ميوه و سبزيجات تازه يافت مي‌شوند.


براي اينکه به کودکانمان ويتامين بيشتري برسد،‌ تنوع غذا مهم است و نه ميزان آن. اگر فرزند شما غذاي خاصي را به عنوان مثال سبزي، دوست نداشته باشد بهتر است چندين روز از سرو آن خودداري کنيد و بعد دوباره آن را بصورت ديگري به او بدهيد.


5 نکته براي مصرف ويتامينها در کودکان سالم


اگر به فرزندان خود ويتامين مي‌دهيد به نکات زير توجه نماييد:


* ويتامينها را دور از دسترس کودکان قرار دهيد. بنابراين آنها را مثل شکلات نمي‌خورند.


*
سعي کنيد که براي تمام کردن غذا با بچه‌هايتان بگو مگو نداشته باشيد و از دسر جهت رشوه دادن به آنها براي تمام کردن غذا استفاده نکنيد. ويتامينهاي محلول در چربي، ‌تنها مي‌توانند با غذا جذب شوند.


* اگر فرزند شما از داروي خاصي استفاده مي‌کند،‌ ابتدا از پزشک او درباره تداخل داروها با ويتامينها و مواد معدني بپرسيد.


*
اگر فرزند شما نمي‌تواند از مکملهاي مايع و يا قرص استفاده کند از ويتامينهاي جويدني استفاده کنيد.


* بعد از سن 4 سالگي،‌با صلاحديد پزشک مي‌توانيد از ويتامينها و مواد معدني استفاده کنيد.