کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

چرا نوزاد هنگام شیر خوردن عصبی است؟


گاز می‌گیرد، چنگ می‌زند و با ناخن سینه را خراش می‌دهد. اگر کودک شما هم هنگام شیر خوردن این رفتارهای عصبی را از خود نشان می دهد، گفتگو باپریسا زینلی بوجانی، روان درمانگر کودک و نوجوان شما را راهنمایی می‌کند تا در آرامش به فرزند دلبندتان شیر بدهید.

نی‌نی سایت: گاز می‌گیرد، چنگ می‌زند و با ناخن سینه را خراش می‌دهد. اگر کودک شما هم هنگام شیر خوردن این رفتارهای عصبی را از خود نشان می دهد، گفتگو باپریسا زینلی بوجانی، روان درمانگر کودک و نوجوان شما را راهنمایی می‌کند تا در آرامش به فرزند دلبندتان شیر بدهید.

دلیل نا آرامی و رفتار خشونت‌آمیز بعضی از نوزادان هنگام شیر خوردن چیست؟

مواردی در شیرخوردن بچه مهم است که باید حتما رعایت شود مثل زمان مناسب شیردهی و محیط مناسب شیردهی. مسلما اگر هر یک از  موارد ذکر شده در زمان شیردهی اتفاق بیفتد کودک هنگام شیر خوردن رفتار‌های آزار‌دهنده از خود نشان می‌دهد.

زمان مناسب شیردهی چه زمانی است؟

مهم‌ترین و اولین نکته‌ای که مادران عزیز باید درباره ی شیر دادن به فرزند خود بدانند این است که به هیچ عنوان برای جلوگیری کردن از نق زدن و گریه های کودک به او شیر ندهند. همه‌ی گریه‌ها و بی قراری‌های کودک دلیلی بر گرسنگی او نیست که بخواهیم هر گریه‌ای را با شیر دادن به نوزادمان از بین ببریم؛ پس، قبل از هر چیزی دلیل گریه و بی‌قرار کودک را جستجو کنید و اگر کودک واقعا نیاز به شیر خوردن داشت و احساس گرسنگی کرد به او شیر بدهید.

 علت رفتارهای عصبی نوزاد هنگام شیر خوردن+ راهکار‌ها

محیط شیردهی باید چگونه باشد؟

شیردهی باید در محیطی آرام و خالی از هر گونه تنش و اضطراب هم برای کودک و هم برای مادر باشد و حتما در زمان گرسنگی انجام شود. کودک در سنین پایین‌تر همه‌ی امنیت روانی اطرافش را در مادر جستجو می‌کند و به صورت مستقیم مادر موضوع و عامل امنیت کودک محسوب می‌شود پس حالت روانی مادر در هنگام شیردهی در درجه‌ی بالایی از اهمیت قرار دارد که همواره باید به این موضوع مهم و اساسی توجه کرد. پس به هیج عنوان در شرایط عصبانیت، ناراحتی، گریه، اضطراب، شلوغی‌های بیش از حد به کودک شیر ندهید و هم چنین در شرایط ناآرامی خود کودک؛ همیشه سعی داشته باشید این موقعیت آرامش‌بخش را که هم برای مادر و هم برای کودک باید با لذت و عشق همراه باشد را با لحظه‌های تنش‌زا همراه نکنید.

اگر کودکی به رفتار‌های خشونت‌آمیز هنگام شیر خوردن عادت کرده باشد چه باید کرد؟

در صورتی که مادری از این روش‌ها اطلاع نداشته و این رفتار‌ها و کنش‌های آزار‌دهنده برای کودکش به عادت تبدیل شده یک راهکار ساده پیش روی شما قرار دارد و آن هم این است که در هنگام بروز این رفتارها مادر تحت هر شرایطی آرامش خود را حفظ کند. ممکن است بارها شاهد این صحنه بوده باشید که مادری در هنگام شیردهی به خاطر بی قراری‌ها و رفتار‌های غیر عادی کودکش عصبانی شده و رفتاری مشابه با رفتار کودک را با او داشته است، این برخورد به طور قطع اشتباه‌ترین کار است و وضعیت را بدتر می‌کند. در این پروسه این مادر است که متحمل عذاب بیشتری می‌شود و حالت عصبی او به صورت مستقیم روی کودک اثر می‌گذارد.

برای آرام کردن کودکی که در حین شیر خوردن بی قراری می‌کند باید چه کاری انجام شود؟

در هنگام بروز رفتار‌های عصبی و بی قراری از جانب کودک مادر باید دست کودک را به آرامی بگیرد و حرکتی لذت‌بخش را جایگزین رفتار آزار‌دهنده کند، به طور مثال دست کودک را نوازش کند، ببوسد و به حالت نوازش به روی صورت و بدن خود بکشد؛ تکرار این حرکت و برقرای ارتباط فیزیکی آرام بخش بین مادر و کودک تا حد زیادی می‌تواند مانع این رفتارها شود. 


ویدیو مرتبط :
شیر خوردن نوزاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رفتار با كودك 1 تا 3 ساله هنگام غذا خوردن




 

درصورتي كه كودك مايل است با دست غذا بخورد نبايد ممانعت نمود.

 

استفاده از قاشق براي كودك نوپا ضرورت دارد ولي ممكن است نياز به كمك داشته باشد.


كودك نوپا نياز به مكان نسبتا خلوت براي خوردن غذا دارد چون تمركز كوتاه مدت دارد، يعني صداي بلند راديو، تلويزيون يا رفت و آمد خواهر، برادر يا مشاجره مي تواند توجه او را از خوردن غذا منحرف كند.

 

 

 

تغذیه کودک

 

دادن استراحت قبل از خوردن غذا و زمان ثابت مصرف غذا براي اين كودكان اهميت خاصي دارد.

 

اجراي برنامه ي ثابت سبب آرامش كودك مي شود يعني بشقاب و قاشق هميشگي، مكان ثابت و حتي نحوه ي آماده كردن او براي غذا.

 

اشتهاي كودك همانند خلق و خوي او نوسان دارد. بهتراست روزي كه غذاي كم مي خورد اصرار نشود كه حتما غذايش را بطور كامل استفاده كند.

 


قدرت تقليد كودك در اين سن æ سال زياد است و رفتارهاي اعضاي خانواده را تقليد مي كند لذا نبايد رفتار نامناسب در هنگام خوردن غذا صورت گيرد.

 

كودك غذاي گرم را دوست دارد، البته نبايد غذا داغ يا سرد باشد.


كودك غالبا با غذا بازي می کند ريخت و پاش كرده و آداب غذا خوردن را رعايت نمي كند.

 


كودك نوپا فقط 5 تا 10 دقيقه حالت نشستني را تحمل مي كند و قبل از اتمام غذا، سفره را ترك كرده و مجددا برگشته و به مادر خواهد گفت(من گرسنه ام)


رنگ و ظاهر غذا توجه آنها را جلب كرده و لذا غذا را دستكاري خواهند كرد.

 

 



اصول رفتار با كودك خردسال (3 تا 5 سال)


 

بايد با انواع مختلف غذاها آشنا شود. بهتراست غذايي كه كودك اولين بار استفاده مي كند به وسيله ي يك عضو بزرگتر خانواده خورده شود تا الگويي براي كودك باشد.

 

 

ميان وعده ها نبايد آنچنان زياد باشند كه كودك نتواند غذاي اصلي را بخورد. در دادن مواد شيريني نبايد زياده روي كرد چون مي تواند سبب فساد دندان، سوء تغذيه و چاقي او شود.

 

 

تغذیه کودک

 

 

برقرار كردن قوانين واضح در ارتباط با خوردن غذا نشاندهنده ارزش ها نگرش هاي خانواده است و لذا بايد به كودكان اين قوانين را تفهيم كرد.

 

كودكان حتي اگر غذاي جديد را نپذيرفتند چنانچه هر بار مختصري بچشند يا استشمام كنند مي تواند در پاسخ آن ها تاثير داشته باشد. لذا ايجاد فرصت براي اين كه غذاي جديد را ببينند و دست بزنند ولي حتي نخورند قدمي مثبت محسوب مي گردد چون كودك از طريق حس ها مثل بويايي، لامسه و بينايي درك مي كنند. غذاي جديد بايد زماني كه كودك كاملا گرسنه است داده شود.

 

ز مصرف چاشني و اختلاط مواد به گونه اي كه هيچيك از آنها مشخص نباشد بايد خودداري كرد. بهتر است بشقاب، قسمتهاي جدا براي هريك از مواد خوراكي داشته باشد.

 

غذا بايد ولرم باشد. غذاي داغ و نيز غذاي سرد موجب ترس كودك خواهد شد.

 

موادغذايي را بايد به نحو خوبي تهيه كرد. مثلا پوره ي سيب زميني اگر بصورت توده درآيد از خوردن آن امتناع خواهد كرد.

 

محيط خوردن غذا بايد جالب و حاكي از آرامش باشد لذا امرونهي و اعمال روش هاي تربيتي درحين صرف غذا مناسب نيست.

 

نداشتن تحرك كافي، خواب كافي و وجود بيماري مي تواند عامل نخوردن مداوم غذا توسط كودك باشد.

 

از بشقاب و فنجان ثابت استفاده كرده و غذا را به تكه هاي كوچك تقسيم كرد.

 

بايد به كودك اجازه داد تا اگر غذاي بيشتري مي خواهد ابراز نمايد.

 

همزمان با دسترسي به استقلال، ريخت و پاش غذا كماكان ادامه مي يابد ولي بايد تحمل شود.

 

صحبت كردن با كودك خردسال فرصتي براي رفتارهاي خوب در حين غذا و در طول روز است.

 

ساعت خوردن غذا فرصتي براي ابراز رفتارهاي خوب در حين غذا و در طول روز است.

 

كودكان علاقه دارند غذاهاي جديد را دستكاري كرده و سپس بخورند اين نيز بخشي از رفتار آنها محسوب مي گردد.