کودکان
2 دقیقه پیش | با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازیدبه جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ... |
2 دقیقه پیش | از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانیدآیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ... |
راههای علاج دروغ گویی کودکان
زمانی که کودکان دروغ می گویند به آنها نخندید و با این عادت شان جدی برخورد کنید. دروغ های شان را به شوخی نگیرید و بی تفاوت باشید تا اینکه آنها دوباره این شوخی را تکرار نکنند. کودکان می خواهند با دروغ هایشان توجه شما را جلب کنند.
راه حل 1
زمانی که کودکان دروغ می گویند به آنها نخندید و با این عادت شان جدی برخورد کنید. دروغ های شان را به شوخی نگیرید و بی تفاوت باشید تا اینکه آنها دوباره این شوخی را تکرار نکنند. کودکان می خواهند با دروغ هایشان توجه شما را جلب کنند اما اگر متوجه شوند نمی توانند این کار را انجام دهند یا مورد تمجید قرار گیرند، عادتشان را ترک خواهند کرد.
ترک والدین از عادت طولانی مدت دروغ گویی خود امری بسیار دشوار است. پدر و مادرها باید عادت دروغ گویی را ترک کنند. گاهی اوقات ما دروغ های کوچکی می گوییم مانند اینکه ما خانه نیستیم یا ما نمی توانیم سر کار برویم چون مریض هستیم. این دروغ ها ممکن است کوچک به نظر برسند اما کودکان مدام در حال نظاره ما هستند. و دروغ گویی را از ما می آموزند.
هیچ دروغی نمی تواند کوچک باشد، باید بدانید و بخاطر داشته باشید که دروغ گویی در جلوی کودکان تان می تواند خطرناک باشد. شاید گفتن اینکه حال تان خوب نیست و نمی توانید سر قرار حاضر شوید، برایتان راحت تر باشد، اما در نتیجه چه اتفاقی خواهد افتاد؛ کودک کار جدیدی یاد می گیرد که هرگز نمی دانسته. او یاد می گیرد دروغ بگوید مخصوصا به یک دلیل خوب. وقتی شما پدر یا مادر شدید و مسئولیت کودکان تان را به عهده دارید، باید والدینی آگاه تر و مسئولیت پذیرتر باشید.
راه حل 3
والدین و آموزگاران باید مراقب کودکان دروغگو باشند. آنها همچنین باید مراقب کسانی که نزدیک آن بچه ها می نشینند یا دوستان شان هم باشند. اگر کودکی دائما دروغ می گوید معلمان باید این نکته را به والدین اطلاع دهند. یا اگر فکر می کنند دانش آموز نیاز دارد باید با او هم صحبت کنند.
راه حل 4
نباید در مجازات هر کار اشتباهی که کودک انجام می دهد او را تنبیه کرد. تنها راهی که می توانید به کودک بیاموزید که آن علم را دوباره انجام ندهد از طریق محبت و توجهی است که به او دارید.
با تنبیه کردن شما تصور می کنید که باید درسی را به کودک بیاموزید در حالی که کودک با تنبیه هرگز چیز خوبی را نخواهدآموخت بلکه در عوض ترس، نفرت و نگرانیش بیشتر می شود.
زمانی که کودکان شروع به دروغ گفتن می کنند، والدین باید با بیان اهمیت راستگویی تلاش شان را برای بازداری آنها از دروغ گویی انجام دهند. والدین باید با تعریف کردن قصه های اخلاقی، کودکان را به راستگویی ترغیب کنند. والدین باید به کودکان بفهمانند که با گفتن تنها یک دروغ، آنها مجبور می شوند که دوباره و دوباره دروغ بگویند اما اگر حقیقت را بگویند دیگر نیازی به گفتن چیز دیگری نیست.
راه حل 6
والدین، معلمان و گاهی اوقات دوستان مدام به کودکان می گویند که تو دروغگویی و همیشه در حال دروغ گفتن هستی. با این کار کودک فکر می کند که دروغگو است. به کودک تان نگویید که تو یک دروغگو هستی چرا که با این کار به او برچسب دروغگویی می زنید و او درواقعیت به یک شخص دروغگو تبدیل می شود.
راه حل 7
جلب توجه کردن یک دلیل بسیار شایع برای دروغ گفتن است. والدین و معلمان نباید هرگز بین فرزندانشان یا دانش آموزان استثنا قائل شوند چرا که این کار منجر به دروغ گویی در آن فرزندانی می شود که دچار کم توجهی شده اند.
بعضی از کودکان با دروغ گفتن، دیگران را آزار داده یا انسان را تحقیر می کنند اما این هم می توان درمان کرد. معلمان باید به خوبی شاگردان را تحت نظر بگیرند تا بفهمند که آنان دروغ می گویند یا حقیقت را.
معلمان و والدین باید توانایی تشخیص حقیقت از دروغ را داشته باشند و باید به کودک بگویند که با بی احترامی به دیگران هرگز نمی توانند در زندگی به چیزی برسند. به کودکان بیاموزند که برای رسیدن به موفقیت زودتر از سایرین نباید از میانبرهای منفی در زندگی شان استفاده کنند.
تنها راهی که می توان در نظر دیگران محترم بود این است که به دیگران احترام بگذاریم و صادق و درست کار باشیم.
ویدیو مرتبط :
مشکل دروغ گویی
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
چرا کودکان دروغ میگویند؟
پرسش:
علت دروغگويي كودكان چيست و شيوهي حل اين مشكل از سوي مادر و پدر كدام است؟
پاسخ:
دروغ گفتن كودكان، دلیلهای بسيار متفاوتي دارد. در ميان كودكان كمسنوسالتر، دروغگويي معنايي مشابه آنچه بزرگترها ميشناسند، ندارد بلكه بيشتر جنبهي خيالبافي دارد. بنابراين، قصد آنان هرگز فريب دادن ديگران نيست.
اما عمدهترين دليل دروغ گفتن از سوي كودكان در سنين بالاتر، فشار بزرگترها به آنان براي گفتن جزئيات دقيق يك ماجراست. اين تحت فشار قراردادن، كودكان را وادار به گفتن دروغ ميكند و از اينجا كودكان، دروغگويي را ياد ميگيرند چراكه دروغ گفتن، آنان را از تنبيهشدن بازميدارد و آنان، اين نكته را به تجربه و بر اثر رفتار اشتباه بزرگترها آموختهاند. پس کودک براي گريز از تنبيه شدن و مجازات، دروغ تحويل ميدهد.
درحقيقت، ريشهي بيشتر دروغها بهدليل احساس ناامني و وحشت از مجازات و تنبيه است، بنابراين، چنانچه كودك بهخاطر راستگويي، دربارهي اتفاقي ناخوشايند يا ناشايست، از سوي مادر و پدر و يا بزرگترها تنبيه نشود، به دروغگفتن پناه نميآورد.
هرچه كودك، بزرگتر ميشود، از مسؤوليت اخلاقي بيشتري برخوردار شده و چون دروغگويي، وجدانش را ميآزارد، بنابراين از دروغگفتن، بيشتر پرهيز ميكند.
پرسش:
آيا دروغ گفتن، يك شكل كلي است يا از نظر روانشناسي ميتوان انواعي براي آن درنظر گرفت؟
پاسخ:
خير، يك شكل كلي براي آن نميتوان درنظر گرفت بلكه بايد گفت آنچه كه ما به آن، دروغگويي كودكان اطلاق ميكنيم، بسته به سن، موقعيت و شرايطي كه او در آن قراردارد، متغير است. بنابراين، نميتوان هرنوع گفتهی خلاف واقع از سوي كودك را بهعنوان دروغگويي به معنايي كه بزرگترها از آن استنباط ميكنند، قلمداد كرد.
انواع مهم دروغگويي در كودكان را به صورت زير ميتوان دستهبندي كرد:
1-دروغ براي جلب توجه
زماني كه كودك، توجه مثبت دیگر افراد مانند همسنوسالان و بهخصوص مادر و پدر خود را دريافت نميكند، با دروغگويي و بزرگ جلوهدادن خود، سعي در جلب اين توجه خواهد كرد. فراموش نكنيد كه براي کودکان، گرفتن و جلب توجه مادر و پدر و بزرگترها حتي از نوع منفي آن، بهتر از فقدان هرگونه توجهي است.
2ـ دروغهاي خيالبافانه
اين نوع دروغگويي، مخصوص كودكان كمسنوسالتر و خيالپرداز است. اين نوع خيالبافيها و غيرواقعي بودن آنها را هرگز نبايد به روي آنان آورد و بهعبارتي، بهجاي هرگونه توجه و تمركز، بايد از كنار آنان گذشت.
3ـ دروغبازي
اين نوع دروغ، شبيه نوع قبلي يعني دروغهاي خيالبافانه است كه با آن، كودكان سعي دارند ديگران حوادث تخيلي يا بازيهاي آنان را باور كنند.
4ـ دروغ مبهم
كودك وقتي ناتوان از ابراز احساسها و فکرهای خويش است، با سرهمبندي و بههم چسباندن جملههايي، سعي در بيان آن احساسها دارد اما بزرگترها تصور ميكنند كه او در حال دروغگويي است.
5ـ دروغ انتقامجويانه
اين نوع دروغ، از نفرت و خشم كودك ناشي ميشود.
6ـ دروغ محدود و ساختگي
اين نوع دروغ، بيشتر وقتها از ترس تنبيه، تهديد و توهين مادر و پدر و يا مربيان و بزرگترها صورتميگيرد.
7ـ دروغ خودخواهانه
اين دروغ، حساب شده است و جهت فريب دادن ديگران صورتميگيرد و بهطور معمول براي بهدست آوردن يكچيز يا وضعيت مطلوب از سوي كودك، ابراز ميشود.
8ـ دروغ مصلحتي
كودكان، اين نوع دروغگويي را به حساب خودشان براي مراقبت از دوستي كه در يك وضعيت مشكل قراردارد و تحت فشار است، بيان ميكنند.
9ـ دروغِ عادتي يا عادتشده
اين نوع دروغها به دليل نتيجه گرفتنهاي قبلي از دروغهايي است كه پيش از اين، ابراز شده و بهعنوان يك الگوي رفتاري در دسترس اوست و برايش كاركرد داشته است.
پرسش:
بهترين روش براي پرهيزدادن كودكان از دروغگفتن، به غير از شناسايي دليلها و ريشههاي اين رفتار و تصحيح آنها، چه نوع عملكردي است؟
پاسخ:
مادر و پدر بايد از همان سنين اوليه با ظرافت و هوشياري، متوجه اين رفتار از سوي كودك خود باشند. اگر از همان دوران اوليه، كودك را بهخاطر دروغگويياش مورد طعن، مخالفت و يا استهزا و تنبيه قرارندهيد بلكه با آرامش، مهرباني و صبوري با او در اينباره صحبت كنيد، او نيز بهتدريج از اين نوع رفتار دست برميدارد، ضمن آنكه بايد برخورد مادر و پدر بهگونهاي باشد كه به كودك، احساس شرم و يا گناه تلقين نكنند بلكه زمينههاي بروز رفتار را از ميان بردارند.
مادر و پدر باهوش، بايد كودك خود را نه با دعوا و مشاجره و تنبيه بلكه با بيان مثالهاي خندهدار و شاد، از عواقب نامطبوع دروغگويي آگاه كنند. کودک با هدايت و رهبري صحيح از سوي پدر و مادر، خود را از دروغگويي بينياز ديده، بنابراين، اين عمل را بهعنوان يك الگوي رفتاري، بهكلي از دست خواهد داد چراكه راههاي بهتري براي جلب توجه خويش و يا بيان و ابراز احساسها و عواطف خود پيدا ميكند. به بيان ديگر، او كمكم ميآموزد و در خود، آن را تثبيت ميكند كه نه از ترس تنبيه و قانون و يا مجازات بلكه بهدليل كنترل از درون و وجدان فردياش، از دروغگفتن پرهيز كند.