کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

ترس‌های رایج دوران بارداری و راه‌های غلبه بر آن‌ها


برخی ترس‌ها در دوران بارداری آنچنان شایع است که اگر از چند زن باردار که در یک جا حضور یافته‌اند درباره این موارد سؤال شود، اکثر آنها به ترس‌های مشابهی اشاره می‌کنند.

نی‌ نی سایت: زنان باردار به واسطه تغییرات فیزیولوژیکی که درون بدنشان ایجاد می‌شود و همچنین نگرانی‌هایی که درباره آینده خود و فرزندشان دارند از چیزهای زیادی می‌ترسند. در واقع برخی ترس‌ها در دوران بارداری آنچنان شایع است که اگر از چند زن باردار که در یک جا حضور یافته‌اند درباره این موارد سؤال شود، اکثر آنها به ترس‌های مشابهی اشاره می‌کنند. شناخت دقیق شایع‌ترین ترس‌ها در دوران بارداری کمک زیادی به فرد می‌کند تا ضمن حفظ سلامت روحی و فیزیکی خود همچنان به آینده خوشبین باشد.

3 ترس رایج دوران بارداری و راه‌های غلبه بر آنها
ترس از سلامت جنین

هیچ‌گاه به چنین نگرانی‌های درونی اهمیت ندهید! شاید فکر نکردن درباره اینکه هم اکنون جنین در چه وضعیتی قرار دارد برای اکثر زنان باردار کاری دشوار و حتی غیرممکن باشد اما نکته مهم این است که جنین از قوانین طبیعی پیروی کرده و بدون توجه به آنچه که در ذهن شما می‌گذرد مراحل رشد خود را پشت سر می‌گذارد. در واقع رشد جنین بر اساس یک روند از پیش مشخص شده ادامه می‌یابد و تنها این شما هستید که می‌توانید با کوتاهی در یک سری امور و وظایف سلامت او را به خطر بیندازید.

همواره به این نکته فکر کنید که به طور میانگین بیش از 90 درصد بارداری‌ها در سراسر دنیا بدون مشکلی به زایمان بی‌دردسر و به دنیا آمدن نوزاد سالم منتهی می‌شود. اگر در ماه پایانی بارداری قرار دارید و حرکات جنین را در بدن خود به خوبی احساس می‌کنید و همچنین آزمایش‌های مختلف را انجام داده و پزشک نسبت به نتایج آنها و وضعیت عمومی‌تان ابراز رضایت کرده به این خبر خوشحال‌کننده توجه کنید: شانس به دنیا آوردن نوزادی سالم برای شما بیش از 99 درصد است.

با این حال منطقی است که همواره در گوشه‌ای از ذهن خود به مواردی استثنایی هم توجه داشته باشید. به دنیا آمدن نوزاد پیش از موعد مقرر در بسیاری از موارد روی می‌دهد اما باز هم جای نگرانی نیست چون تحقیقات نشان می‌دهد در بیش از نیمی از موارد، فاکتور خطرناکی سلامت نوزاد نارس را تهدید نمی‌کند.

3 ترس رایج دوران بارداری و راه‌های غلبه بر آنها

استرس سلامت فرزندم را به خطر می‌اندازد

درحالی که زنان باردار ممکن است نگران آن باشند که استرس می‌تواند برای رشد جنین خطرناک باشد اما واقعیت این است که حقایق مطرح شده در این زمینه همچنان با ابهامات زیادی همراه است. پزشکان متخصص زنان و زایمان زیادی گزارش داده اند که بسیاری از زنان بارداری که زیر نظر آنها بوده‌اند، در این دوره با حوادث تلخی مانند از دست دادن پدر و مادر یا سایر بستگان نزدیکشان روبرو شده‌اند اما در نهایت زایمان بی‌خطر و طبیعی را پشت سر گذاشته‌اند.

از سوی دیگر زنان زیادی بوده‌اند که به رغم سپری کردن دوران حاملگی بدون دغدغه، زایمان زودرس داشته‌اند. با این حال برخی تحقیقات نشان می‌دهد که میان هورمون‌های مرتبط با استرس و به دنیا آمدن نوزاد نارس یا با وزن کم به نوعی ارتباط وجود دارد. نتیجه این تحقیقات هر چه باشد، یک نکته کاملا روشن است و آن اینکه عقل حکم می‌کند که زنان باردار در این دوره تا آنجاکه می‌توانند از محیط‌ها و اتفاقات محتمل استرس‌زا دوری کنند.

به شما زنان باردار توصیه می‌شود که حتی درصورتی که خبر ناخوشایند فوت یکی از بستگان را شنیدید به خود و اعصابتان مسلط بوده و همواره با انجام حرکات سبک ورزشی، استرس ناشی از این نوع اتفاقات را از خود دور کنید.

نمی‌توانم نوزادم را به دنیا آورم!

جای هیچ شکی نیست که به دنیا آوردن نوزاد به روش زایمان طبیعی با درد همراه است اما نکاتی وجود دارد که با رعایت آنها می‌توان احساس درد را به کمترین میزان ممکن رساند. هم اکنون در اکثر بیمارستان‌ها روش‌های متعددی در زایمان طبیعی به کار گرفته می‌شود تا فرآیند به دنیا آمدن نوزاد با حداقل درد همراه باشد.

به طور کلی هر چه اطلاعات زنان باردار درخصوص راه‌های کاستن از درد زایمان بیشتر باشد راحت‌تر می‌توانند این لحظه مهم را پشت سر بگذارند. ثبت‌نام در کلاس‌های آموزشی از جمله توصیه‌هایی است که به زنان باردار می‌شود. در اکثر بیمارستان‌ها و زایشگاه‌ها این کلاس‌ها برگزار می‌شود. گذشته از تمامی این موارد به زنان باردار توصیه می‌شود که با نگاهی مثبت به زایمان خود نگاه کنند. باید به خاطر داشت که در گذشته‌های دور زنان باردار درحالی که هیچ‌گونه شیوه‌ای برای کمک به کاستن از درد زایمان وجود نداشته است نوزاد خود را به دنیا می‌آوردند. اما امروزه شرایط تغییر کرده و روش‌های مناسبی در این زمینه وجود دارد.


ویدیو مرتبط :
ورزش بارداری - ورزش دوران بارداری - سی دی ورزش دوران بارداری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مشکلات رایج و مهم در دوران بارداری



 

 

 

مشکلات رایج و مهم در دوران بارداری

 

کنترل وزن طی دوران بارداری همیشه کار آسانی نیست. اولین ماه های بارداری ممکن است طولانی به نظر بیاید خصوصاً زمانی که مشکلات گوارش هم به آن اضافه می‌شوند.

 

وزن و گوارش، مشکلات رایج دوران بارداری

 

برای مبارزه با تهوع و استفراغ ابتدای بارداری چه می‌توان کرد؟

 

تهوع و استفراغ به طور طبیعی و خود به خود در چهارمین ماه بارداری رفع می‌شوند. انتظار برای پایان این وضعیت بسیار ناخوشایند و در برخی موارد غیر قابل تحمل می‌شود. تهوع و استفراغ می‌تواند کمابیش تغذیۀ خانم حامله را طی دوران بارداری مختل کنند.

 

چه باید کرد؟

 

خوراک روزانه تان را به چندین وعده در روز تقسیم کنید: وعده های سه گانه را سبک کرده و آنها را توسط دو یا سه میان وعده در ظهر، بعد از ظهر و شب، تکمیل کنید.

به آهستگی بخورید و مدتی طولانی بجوید.

از خوردن خوراکی های چرب، ترش و یا ادویه دار اجتناب کنید.

پس از خوردن وعدۀ خوراکی، فوری نخوابید.

 

برای رفع یبوست طی دوران بارداری چه کار باید کرد؟

 

یبوست طی دوران بارداری می‌تواند نتیجۀ تغذیه ای ناکافی یا کمبود فیبر باشد. در اینجا چند توصیه برای شما داریم که با رعایت آنها می‌توانید از بروز یبوست پیشگیری کنید:

زیاد آب بنوشید (حداقل یک و نیم لیتر در روز). بهتر است آبی که می‌نوشید غنی از منیزیم باشد (بالای 50 میلی گرم در لیتر).

 

مصرف خوراکی های سرشار از فیبرتان را افزایش دهید، خوراکی هایی مانند: میوه ها و سبزیجات، نان کامل یا سبوسدار، و دیگر نشاسته های کامل (برنج، ماکارونی).

 

یک فعالیت مناسب جسمی روزانه را که عوارض جانبی نداشته باشد دنبال کنید: مثلاً در روز حداقل سی دقیقه پیاده روی کنید.

 

بدون نظر و اجازۀ پزشک تان از ملین ها استفاده نکنید.

 

مشکلات وزن طی دوران بارداری

 

تهوع، استفراغ و بالا آمدن اسیدها، علائم ابتدایی بارداری هستند که می‌توانند مانع از تغذیه درست و سالم شما بشوند.

 

بنابراین باید مراقب وزن تان طی دوران بارداری باشید و یک تا دو بار در ماه خودتان را وزن کنید.

اگر وزن اضافه نمی‌کنید و یا وزن کم کرده اید، حتماً موضوع را با پزشک تان مطرح کنید.

 

یا برعکس اگر خیلی وزن اضافه کرده اید، بازهم نظر پزشک تان را جویا شوید تا تغییرات ممکن وزنی و شیوۀ دنبال کردن آن را برای تان تشریح کند.

 

به طور متوسط، افزایش 12 کیلوگرم وزن برای داشتن یک بارداری سالم و زایمان بدون دردسر توصیه می‌شود، اگر این حد متوسط رعایت شود، بازگشت به وزن اولیه دشوار نخواهد بود.

همچنین باید دانست که طی اولین نیمۀ بارداری، افزایش وزن اندک است، چیزی حدود 4 تا 5 کیلوگرم خواهد بود، و در ماه های آینده این افزایش وزن قابل توجه تر می‌شود.

 

در تمام موارد، رژیم های لاغری هر چه که باشند، عوارض جانبی بسیاری طی دوران بارداری با خود به همراه خواهند داشت.

 

طی دوران بارداری حواستان به سویا و فیتوسترول ها باشد!

 

طی دوران بارداری، برخی عناصر ضروری اند. این عناصر عبارتند از: ویتامین B9 (فُلات)، کلسیم، ویتامین D، آهن و ید.

البته ممنوعیت هایی مثل الکل و دخانیات نیز وجود دارند، از خوردن برخی خوراکی ها هم یا باید به طور کلی اجتناب کرد یا با رعایت تعادل آنها را مورد مصرف قرار داد مثل جگر و فرآورده هایی که با جگر تهیه می‌شوند، کافئین و... .

 

دربارۀ سویا و فرآورده هایی که با آن تهیه می‌شود چه توصیه هایی می‌شود؟ سویا و فرآورده های مشتق از آن حاوی فیتو استروژن هستند، فیتو استروژن ها می‌توانند عوارض ناخوشایندی بر روی جنین همۀ موجودات داشته باشند. بناراین برای احتیاط، از خوردن سویا طی دوران بارداری خودداری کنید.

 

از مصرف مواد خوراکی هایی که حاوی سویا یا عصارۀ سویا هستند، اجتناب ورزید.

 

مصرف خوراکی هایی را که با سویا تهیه شده اند، محدود کنید.

 

مصرف مارگارین، ماست و دیگر نوشیدنی هایی لاکتوزی که سرشار از فیتوسترول هستند و برای افراد مبتلا به کلسترول بالای خون در نظر گرفته شده اند، به زنان باردار توصیه نمی‌شوند (حتی اگر مبتلا به کلسترول بالا هستند) زیرا خطرات مربوط به آنها هنوز ناشناخته است.

منبع: سیمرغ