کودکان
2 دقیقه پیش | با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازیدبه جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ... |
2 دقیقه پیش | از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانیدآیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ... |
اگر تروریستها در کودکی کتاب میخواندند...!
وقتی اولین تصویر از مظنونان انفجار بروکسل بر صفحه تلویزیون ظاهر شد، با خودم فکر کردم اگر آنان در کودکی شعر و داستان میخواندند و از رهگذر آشنایی با شخصیتها و دنیاهای متفاوت و متنوع کتابها شناخت وسیعتر و عمیقتری نسبت به دیگران پیدا میکردند، آیا باز هم ذهنشان پذیرای تندادن به چنین کارهایی بود؟
در فرودگاه های ینالمللی روزانه تعداد زیادی شبیه به آنان را میتوان دید که آزارشان به کسی نمیرسد.انفجارهای بروکسل و پیش از آن حوادث تروریستی پاریس و پیشتر حضور شهروندان اروپایی در صفوف داعش، این گروه را بیشازپیش زیر ذرهبین برده و آگاهیهای تازهای به دست داده است.
یکی از این آگاهیهای نگرانکننده حضور کودکان و نوجوانان یا جوانان کمسنوسال در صفوف داعش است. گزارشهایی از پیوستن شهروندان اروپایی به داعش، حکایت از آن دارد که دانشآموزان دبیرستانی در اروپا از مخاطبان هدف این گروه بودهاند. این گزارشها در کنار تصویرهایی از کودکان داعشی که دست به اعمال خشونتآمیز میزنند و در کشتن و سربریدن مشارکت فعال دارند، معنادارتر میشود.
این تصویرها اگرچه یادآور برخی از فیلمهای فانتزی - اهریمنی است، اما متأسفانه واقعیت دارند و این پرسش را به وجود میآورند که چرا این کودکان و نوجوانان جذب داعش میشوند؟ یا چرا داعش میتواند آنان را همچون ابزاری برای خشونت و کشتن و بریدن در اختیار بگیرد؟
با اینکه در هفتههای اخیر داعش در سراشیب شکست افتاده و احتمالا جذابیتش را برای نوجوانان و جوانانی که زمینه پیوستن به آن را دارند، از دست داده، اما اصل ماجرا تغییری نکرده است. در کشورهای مختلف گروههای خشونتطلب با اعتقادات دینی و سیاسی متفاوت وجود دارند که به کودکان و نوجوانان به چشم عاملانی زودبازده نگاه میکنند و اگر به ریشههای آن توجه نشود، در آینده گروه یا گروههای دیگر از این دست میتوانند کودکان و نوجوانان را قربانی مطامع خود کنند.
درباره ریشههای این پدیده مراکز پژوهشی مختلف، روزنامهنگاران و تحلیلگران، گزارشهای مختلفی منتشر کردهاند و به علل و عوامل بسیاری توجه نشان دادهاند. در یکی از این گزارشها با اشاره به نمایشیبودن خشونتهای وحشتناک داعشیها بهخصوص توسط کودکان از الگوهای مشابه نمایشی این خشونتها و برخی از فیلمهای سینمایی و بازیهای آنلاین، پرده برداشته و از آن به عنوان یکی از عوامل جذب نوجوانان و جوانان کمسنوسال به داعش یاد شده بود.
به مدد گزارشهای منتشرشده، ما تصویرهایی از زندگی برخی نوجوانان و جوانان داعشی پیش از پیوستن به داعش در اختیار داریم که در خبرگزاریها و شبکههای اجتماعی به صورت عکس یا در گفتوگو با والدین آنها منتشر شده است. در این گزارشها نشانههایی از علاقه برخی از این نوجوانان به سینما، ورزش، موسیقی و حتی مد میتوانیم ببینیم، اما من باوجود جستوجو عکس یا نشانهای از کتاب ندیدهام. هیچ گزارشی نخواندهام که مادر یا پدر یکی از آنان گفته باشد بچه من پیش از پیوستن به داعش کتاب میخواند. در گزارشها از درسخوانبودن و حتی شاگرد ممتازبودن برخی از آنان گفته شده است، اما از کتابخوانبودن آنها خیر.
با قاطعیت نمیتوانم ادعا کنم اگر این افراد ادبیات (شعر و داستان) خوانده بودند، رفتارشان چگونه بود. درباره آنان امکان سنجش نداریم، اما میتوانیم بین کتابخوانی و خشونت مطالعاتمان را گسترش بدهیم. میتوانیم با مراجعه به تجربههای شخصی و جمعیمان این موضوع را بیشتر بشکافیم.
تحقیقات اجتماعی نشان میدهد خواندن، تأثیرات اجتماعی عمیقی بر مخاطبان دارد. تحقیقات از سازگاری و همدلی بیشتر کتابخوانان نسبت به دیگران حکایت دارد.
سال گذشته ترجمه یادداشتی از یک نشریه خارجی را خواندم که دلایلی ذکر کرده بود درباره اینکه چرا کتابخوانها بهترین آدمهایی هستند که باید عاشقشان شد. در این یاداشت به تحقیقاتی ارجاع داده شده بود که نشان میداد کسانی که رمان میخوانند میان انسانها بیشترین قدرت همدلی با دیگران را دارند و قابلیتی دارند با عنوان «تئوری ذهن» که در کنار آنچه خود به آن اعتقاد دارند، میتوانند عقاید، نظر و علائق دیگری را مدنظر قرار دهند و درباره آن قضاوت کنند.
آنها میتوانند بدون اینکه عقاید دیگران را رد کنند یا از عقیده خودشان دست بردارند، از شنیدن تفکرات دیگران لذت ببرند. علاوه بر آنچه در این پژوهشها آمده است، میتوانیم با توجه به فرایند کتابخواندن به این نتیجه برسیم که کتاب و بهخصوص کتابهای رمان و داستان به خوانندگان جوان کمک میکند دنیای دیگری بسازند، رؤیاها و خواستههایشان را در دنیایی منظم تخیل کنند.
به آنها امکان تبدیل زندگیهای دیگران را به تجربه زیسته میدهد. تخیل آنان را تقویت میکند، به تفکر انتقادی آنان میدان میدهد. به آنها امکان میدهد دنیا را از چشم دیگران ببینند، قدرت درک دیگران و تفاهم با آنان را داشته باشند و توان استدلالکردن و گفتوگوکردن را تقویت میکند.
اگر چنین پژوهشهایی درست باشند که تجربه شخصی ما هم جز آن را نمیگوید، میتوانیم با اطمینان بیشتری بگوییم اگر آنان در کودکی کتابهای داستان میخواندند، احتمالا مقاومت بیشتری در برابر چنین خواستهای داشتند. حالا میتوانیم بااطمینان بیشتری بگوییم کتابخواندن و بهخصوص خواندن شعر و داستان، یکی از بهترین راهها برای کاهش خشونت و تعصبهای منتهی به خشونت است.
ویدیو مرتبط :
کتاب درسی قدیمی دهه پنجاه خاطرات کودکی ( با کیفیت)
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
کنایه جنتی به احمدی نژاد: کاش آقایان 4 تا کتاب می خواندند/ رجعت در مورد نامسلمان صدق نمی کند...
در مورد اظهارات چاوزی او
کنایه جنتی به احمدی نژاد: کاش آقایان 4 تا کتاب می خواندند/ رجعت در مورد نامسلمان صدق نمی کند، مگر نشان دولتی است که به سینه کسی بچسبانیم؟
انتخاب : آیت الله جنتی در خطبه های نماز جمعه امروز با اشاره به اظهارات رئیس جمهور درمورد هوگو چاوز گفت: ای کاش کسانیکه می خواستند حرفی بزنند 4 تا کتاب می خواندند.
وی گفت: علما از این رفتار ناراحت شدند.
خطیب نماز جمعه تهران در ادامه با اشاره به ادعای رجعت چاوز در پیام تسلیت احمدی نژاد، افزود: چاوز به لحاظ سیاسی آدم خوبی بود اما نامسلمان بود و رجعت در موردش صدق نمی کند.
آیت الله جنتی با اشاره به مشکلات اقتصادی جامعه گفت: یک عده می خواهند همه مشکلات اقتصادی را به گردن تحریم بیندازند در حالیکه اینگونه نیست.
وی علت بروز گرانی ها در جامعه را سوء تدبیر و عدم نظارت دانست و افزود: سوء مدیریت وجود دارد ، نظارت نیست، گرانفروشی وجود دارد.
دبیر شورای نگهبان و امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه "ما انتخاباتی میخواهیم که آزاد، آرام و قانونی باشد"، گفت که انتخابات آینده ریاست جمهوری باید یک انتخابات الگو باشد.
آیتالله احمد جنتی در خطبههای این هفته نماز جمعه تهران با تاکید بر رعایت تقوا و رعایت حرمت احکام الهی و تقید به احکام خداوند اعم از واجبات و محرمات، اظهار کرد: مساله بمبگذاری در نماز جمعه یکی از مسایلی بود که اخیرا اتفاق افتاد. رذالت و شرارت دشمن به جایی میرسد که زمانی که مردم در حال عبادت کردن هستند، میخواهند مسلمانان را بکشند؛ انشاءالله که گرفتار عذاب آخرت شوند.
وی با اشاره به قتلعام شیعیان در پاکستان ادامه داد: دشمنان با این اقدام میخواهند میان شیعیان اختلاف بیاندازند. بنده در همینجا از علمای شیعه و نیز صدا و سیما که نسبت به این موضوع انتقاد داشتند، تشکر میکنم.
این عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به درگذشت هوگو چاوز و نیز مطرح شدن مساله رجعت وی با حضرت عیسی مسیح(ع)، خاطرنشان کرد: کسانی که این حرف و سخن را بیان میکنند نمیدانند که رجعت از مسایل نقلی است نه عقلی. کسانی که رجعت میکنند باید نسبت به آنها دلایل نقلی را بیاوریم. نشان و درجه دولتی نیست که بخواهیم به سینه کسی بچسبانیم. بر چه مبنایی این سخنان را میگویند؟ درست است که چاوز مورد تایید بوده و همچنین ضدآمریکایی و فردی مردمی بود اما بالاخره وی یک نامسلمان بوده است. بر فرض که مسلمان هم باشد، مگر هر مسلمانی رجعت میکند؟ امیدوارم این مسایل تکرار نشود.
جنتی با اشاره به انتخابات آینده ریاست جمهوری ادامه داد: ما انتخاباتی میخواهیم که آزاد، آرام و قانونی باشد و با شرکت گسترده مردم انجام شود و یک انتخابات الگو باشد.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران با تاکید بر اینکه "تخریب اشخاص در انتخابات، خلاف شرع، قانون و اخلاق است"، تصریح کرد: هرکسی که این کار را انجام دهد صلاحیت انجام امور در هیچ پستی را ندارد. در واقع اختلاف ایجاد کردن همانطوری که مقام معظم رهبری فرمودهاند، خیانت به کشور است.
جنتی در ادامه با اشاره به انتخابات آینده ریاست جمهوری اظهار کرد: همه مردم ما شاهدند که هر کسی برای شرکت در انتخابات، میتواند آزادانه ثبتنام میکند. ما آزادترین انتخابات را در کشورمان داشتهایم.
وی با بیان اینکه "رسانهها باید جهاد لازم را برای انتخابات آینده ریاست جمهوری انجام دهند"، گفت: من به صلاح نمیدانم که رسانه ملی از کاندیداهای انتخابات آینده ریاست جمهوری دعوت کند و با آنها گفتوگو داشته باشد؛ چراکه این کار تبلیغ است و ما نباید تبلیغات زودرس داشته باشیم. رسانهها باید مردم را برای شرکت آگاهانه و با بصیرت در امر انتخابات آگاه کنند.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به موضوع گرانی و تورم در کشور گفت: مساله گرانی کمرشکن است و ما نمیتوانیم از افراد بیبضاعت غفلت کنیم. امیدوارم که در آینده وضعیت کشورمان بهتر شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه "یکی از عوامل گرانی تحریم است"، خاطرنشان کرد: گرانی عوامل مختلفی دارد، از جمله عواملی همچون سوءمدیریتها و سیاستهای غلط و نمیتوان فقط عامل گرانی را تحریم دانست. متاسفانه مبارزه با فساد همانطوری که مقام معظم رهبری به آن تاکید داشتند در جامعه عملی نشد. بر محتکران و گرانفروشان نظارت بسیار کم میشود که این نظارتها بیشتر شده و این افراد مجازات شوند.
دبیر شورای نگهبان با بیان اینکه "باید مردم صبر، هوشیاری و آیندهنگری داشته باشند"، خطاب به مردم ادامه داد: شما مردم عزیز 33 سال با چالشها دست و پنجه نرم کردید و نتایج آن را دیدهاید، چراکه هیچچیز گرانقیمتی به آسانی بدست نمیآید. شما میخواهید آمریکا را سرکوب کنید و قدرتی را بوجود آورید که همه آن را تحسین کنند، چراکه شما هدف بلندی دارید؛ بنابراین این امر به آسانی به دست نمیآید. در حال حاضر آمریکاییها به این موضوع اعتراف کردهاند که ملت ایران پیشرفتهای خوبی داشته است.
وی با بیان اینکه "ما پیشرفتهای علمی، نظامی، فناوری، اقتصادی داشتهایم"، افزود: شاخص بورس ما 63 درصد رشد داشته است، صادراتمان نیز رشد داشته است. جنگنده ضدرادار میسازیم و دشمن هنوز باور ندارد که ما جنگنده ضدرادار در ایران ساختهایم و در نتیجه ما باید مشکلات را تحمل کنیم؛ گرچه سخت است ولی ارزش دارد.
جنتی با اشاره به راهپیمایی 22 بهمن امسال ادامه داد: آمریکا به چند موضوع دل بسته بود. با تحریم فلج کننده و گرانی فکر میکرد که مردم عقبنشینی میکنند ولی مردم عزیز کشورمان در راهپیمایی 22 بهمن مشت کوبندهای به دهان آمریکا و اروپا زدند.
دبیر شورای نگهبان در ادامه به مذاکرات آلماتی اشاره کرد و گفت: در مذاکرات آلماتی دشمن کوتاه آمد ولی این کوتاهی کم است. دشمنان به جای این که انرژی هستهای کشورمان را بپذیرند، در مقابل این موضوع ایستادهاند و در آخر آن را پذیرفتند. در واقع جاهلان این کار را انجام میدهند.
جنتی در خطبههای اول نماز جمعه این هفته تهران نیز با اشاره به موضوع سبک زندگی انسان ها گفت: این موضوع، موضوعی بود که مقام معظم رهبری به نام به آن تاکید دتاشتند و بسیاری از رسانهها در این زمینه کار کردند. زندگی اسلامی، الهی و قرآنی زندگی است که هر کسی روی خط خودش باید حرکت کند و در بعد اجتماعی یعنی این که انسانها به کار یکدیگر کار نداشته باشند و جز خیرخواهی برای همدیگر چیز دیگری نخواهند. در واقع حیات طیبهای که خداوند برای مومنان در نظر گرفته، همین زندگی پاک و پاکیزه است.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه "زندگی پاک و پاکیزه، یعنی مردم خودشان بر خودشان زندگی را تلخ نکنند"، خاطرنشان کرد: خداوند از ما خواسته که زندگی مرفه و شادی داشته باشیم.
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه پیامبر(ص) فرموده مسلمان کسی است که مردم از دست و زبانش در امان باشند، گفت: این موضوع به این مفهوم است که اگر کسی با دست و زبانش به دیگران آزار برساند از نظر پیامبر (ص) مسلمان نیست. بنابرااین باید مواظب باشیم به کسی آزار نرسانیم. در واقع کلمه ایذا یعنی آزار رساندن و اذیت کردن، مسالهای است که انبیا در مقابله با دشمنان داشتهاند. فحش، غیبت، تهمت، مسخره کردن، سبک کردن دیگران، تحقیر کردن انسانها و ... جزو آزار و اذیت کردنها محسوب شده و جزو محرمات است.
وی تاکید کرد: کسانی که ولایت را پذیرفتهاند باید بدانند که آزار رساندن به دیگران جنبه جنگ با خدا دارد.
جنتی در ادامه صحبتهایش با تبریک فرا رسیدن سال نو اظهار کرد: بیاییم در این سال جدید با خداوند عهد و میثاق ببندیم که به کسی آزار و اذیت نرسانیم. اگر این پیمان را ببندیم وبه آن وفادار باشیم درهای رحمت خداوند باز خواهد شد. بیاییم در سال جدید به داد فقیران و بیچارگان برسیم. به شما عزیزان توصیه میکنم که در این سال جدید در رانندگی احتیاط کنید که خدایی نکرده سال نو را عزا نکنیم.
امام جمعه موقت تهران در پایان، فرا رسیدن ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار را تبریک و سالروز رحلت حاج احمد خمینی و نیز رحلت حاج مجتبی موسوی لاری را تسلیت گفت./انتخاب