سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

شما هم در معرض اختلالات روانی هستید؟


بیشتر نوجوانان و جوانان امروزی زندگی را بدون فیس بوک، توییتر، اینستاگرام و ابزارهای پیام رسان اینترنتی غیرممکن می دانند. تقریبا یک نفر از هر چهار جوان امروزی به صورت مرتب در اینترنت حضور دارد و بخش اعظم این فعالیت های اینترنتی به حضور در شبکه های اجتماعی اختصاص می یابد.





هفته نامه عصر ارتباط - میثم لطفی: بیشتر نوجوانان و جوانان امروزی زندگی را بدون فیس بوک، توییتر، اینستاگرام و ابزارهای پیام رسان اینترنتی غیرممکن می دانند. تقریبا یک نفر از هر چهار جوان امروزی به صورت مرتب در اینترنت حضور دارد و بخش اعظم این فعالیت های اینترنتی به حضور در شبکه های اجتماعی اختصاص می یابد.

اما باید گفت که آثار حضور در این شبکه های اجتماعی بر سلامت روانی جوانان هنوز به طور دقیق مشخص نشده و البته از زمانی که تحقیقات جهانی آغاز شد، نگرانی های فراوانی در این زمینه مطرح شده است.

نتایج حاصل از یک مطالعه جدید نشان داده که استفاده مستمر از شبکه های اجتماعی ممکن است تاثیرات مستقیمی بر سلامت روانی جوانان به جا بگذارد و در نتیجه مشکلاتی را برایشان ایجاد کند.

این مطالعه را مرکز «سلامت عمومی اوتاوا» به عنوان یکی از اصلی ترین بازوهای تامین اطلاعات پزشکی در کانادا انجام داد و در پایان مشخص شد نوجوانان و جوانانی که روزانه بیش از دو ساعت از سایت های اجتماعی و شبکه های رسانه ای استفاده می کنند بیش از دیگر هم سن و سالان خود از ضعف سلامت روانی، ابتلا به اختلالات غیرفیزیکی و ... رنج می برند و تفکراتی مانند خودکشی بیشتر سراغ آنها می آید.

شما هم در معرض اختلالات روانی هستید؟

ناهنجاری های فیس بوکی

محققان برای انجام این مطالعه 750 دانش آموز را که در مقاطع تحصیلی کلاس هفتم تا دوازدهم مشغول به تحصیل بودند انتخاب کردند. از این دانش آ»وزان سوالاتی درباره رفتار آنها در شبکه های اجتماعی، سلامت روانی و میزان ابتلا به اختلالات مغزی پرسیده شد و همچنین آنها در مورد پشتیبانی های سلامت روانی که در گذشته تجربه کردند، توضیحاتی دادند.

با پایان این مطالعه، کارشناسان متوجه شدند 25 درصد دانش آموزان مذکور دست کم روزانه دو ساعت را به گشت و گذار در شبکه های اجتماعی از جمله توییتر، اینستاگرام و فیس بوک اختصاص می دهند.

محققان دریافتند این گروه از کاربران که از مشتریان پروپاقرص شبکه های اجتماعی به حساب می آیند و زندگی بدون آن را غیرممکن می بینند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به اختلالات روانی و ضعف حافظه قرار می گیرند و نشانه هایی مانند اضطراب و افسردگی، افکار خودکشی و نیاز به بهداشت روانی در آنها بیشتر دیده می شود.

اگرچه این بررسی هیچگونه علتی را به صورت صددرصد تایید نکرد اما مشخص شد که شبکه های اجتماعی می تواند به صورت مستقیم بر سلامت روانی جوانان اثرگذار باشد. جالب است بدانید عکس این جریان هم در بررسی مذکور ثابت شد. به عبارت دیگر، کارشناسان دریافتند نوجوانان و جوانانی که از اختلالات روانی رنج می برند، بیش از بقیه کاربران تمایل دارند مدت طولانی در شبکه های اجتماعی حضور یابند و این در حالی بوده است که کاربران پروپاقرص شبکه های اجتماعی بیشتر از بقیه در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار داشتند.

دکتر هوگوس سامپاسا - کانیانگا، مدیر این تحقیقات به روزنامه واشنگتن پست توضیح داد: «ما برای نخستین بار متوجه شدیم آن دسته از نوجوانان و جوانانی که با هر دلیلی به اختلالات روانی مبتلا شده اند، خود را گوشه گیر و تنها می بینند و همین مسئله موجب شده آنها بیش از دیگر جوانان در شبکه های اجتماعی حضور یابند.

نیازهای اجتماعی این افراد با بقیه متفاوت است. آنها تمایلی به ارتباط چهره به چهره ندارند و از اینکه ارتباط مجازی داشته باشند، بیشتر احساس رضایت می کنند. همین مسئله موجب می شود این گروه از جوانان به میزان گسترده به سمت شبکه هیا اجتماعی کشیده شوند و بخش زیادی از زمان خود را به این سایت ها اختصاص دهند.»

این نتایج در حالی به دست آمده که سال 2012 میلادی مطالعه دیگری ثابت کرد میان شبکه های اجتماعی و میزان ابتلا به افسردگی در گروه سنی دانش آموزان دبیرستانی رابطه مستقیم وجود دارد. با این حال، هنوز به طور دقیق نمی توان گفت که این قبیل سایت ها می توانند احتمال افسردگی، انزوا یا... را به میزان قابل ملاحظه در جوانان افزایش دهند و کارشناسان معتقدند باز هم باید به تحقیقات خود ادامه دهند تا نتایج دقیق تری به دست آورند.

شما هم در معرض اختلالات روانی هستید؟

کانیانگا در ادامه توضیح داد: «ارتباط میان استفاده از شبکه های اجتماعی و بروز اختلالات روانی یک فرآیند پیچیده است. در شرایط کنونی حداقل مطمئن هستیم که استفاده آسان از سایت های اجتماعی نمی تواند خطری برای سلامت روانی مردم محسوب شود و مشکلی در این زمینه به وجود آورد اما بسیار نگران هستیم که استفاده طولانی از این سایت ها افراد را در معرض ابتلا به مشکلات جدی قرار دهد.»

مطالعه جدید

میانگین سنی 750 دانش آ»وزی که در این بررسی حضور داشتند 14 سال بود. حدود یک چهارم آنها اعلام کردند که در طول روز بیش از دو ساعت در شبکه های اجتماعی حاضر می شوند و این در حالی بود یک پنجم آنها اعلام کردند که هرگز در طول عمر خود به مدت دو ساعت در شبکه های اجتماعی حاضر نشدند یا اینکه به ندرت چنین کاری را انجام داده اند.

علاوه بر این 54 درصد دانش »وزان اعلام کردند که حضور در این سایت ها آنها را آزار می دهد و با این وجود به دلیل ارتباط با هم سن و سالان خود کمتر از روزی دو ساعت این ابزارها را مورد استفاده قرار می دهند.

کارشناسان با انجام این بررسی متوجه شدند نزدیک به دو سوم دانش آموزان وضعیت روانی خود را در سطح «عالی» یا «خیلی خوب» توصیف می کنند. سلامت روانی یک پنجم آنها در سطح «خوب» بوده است و 17 درصد هم سطح «ضعیف» را برای خود انتخاب کرده اند.

همچنین یک چهارم دانش آموزان توضیح دادند که پیش تر به مراقبت های روانی نیاز پیدا کردند و با وجود پیگیری های مختلف مشکل آنها برطرف نشده است.

این در حالی بود که بقیه دانش آموزان گفتند اگر در هر شرایطی به پشتیبانی های روانی نیاز داشتند تمام امکانات مورد نیاز در اختیار آنها بوده و توانسته اند از این طریق سلامت روانی خود را تضمین کنند. در مجموع حدود 13 درصد این جوانان اعلام کردند که تا پیش از این تفکر خودکشی سراغ آنها آمده است.

این مطالعه در پایان نشان داد جوانانی که به سایت های اینترنتی آنلاین دسترسی دارند و روزانه بیش از دو ساعت را به چنین سایت هایی اختصاص می دهند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به اختلالات روانی و تفکر خودکشی قرار می گیرند. این افراد معمولا وضعیت درسی ضعیف تری نسبت به همکلاسی های خود دارند و از ضعف حافظه ای هم رنج می برند.

نکته نگران کننده این که این بررسی نشان داد این بود که استفاده طولانی مدت از شبکه های اجتماعی با افزایش خطرات مربوط به روان پریشی و خودکشی در ارتباط است و به عبارت دیگر، حضور طولانی در شبکه های اجتماعی حتی می تواند موجب خودکشی جوانان شود.

کانیانگا بر این باور است که در شرایط کلی ممکن است برخی از این مشکلات ارتباطی با شبکه های اجتماعی نداشته باشد اما اگر دقیق تر نگاه کنیم، متوجه می شویم که همین سایت ها می توانند احتمال بروز خشونت های سایبری را برای جوانان بیشتر کنند و موجب شوند آنها خود را با دیگ رهم سن و سالان مقایسه کنند. چنین رفتاری می تواند شرایط لازم برای مصرف مشروبات الکلی، استعمال دخانیات، خودکشی و ... را در جوانان افزایش دهد.

او توضیح داد: «همه چیز باید در شرایط تعادل باشد. حتی اگر در استفاده از شبکه های اجتماعی هم زیاده روی شود نتایج خوبی به دست نمی آید.» در فرایند علت و معلولی میان شبکه های اجتماعی و اختلالات روانی، باید گفت نتایج قابل قبولی در این زمینه به دست آمده و باید این فرآیند جدی گرفته شود.

کانیانگا اظهار کرد: «نباید شبکه های اجتماعی را در حالت کلی یک تهدید جدی دانست. در شرایط معمولی سایت های اجتماعی نمی توانند تهدیدی برای مشکلات روانی محسوب شوند و کاربران را نگران کنند اما عوامل متعددی وجود دارد که می تواند ارتباط میان اختلالات روانی و استفاده از شبکه های اجتماعی را برقرار کند. مهمترین عاملی که ارتباط میان این دو بخش را برقرار می کند، حضور طولانی مدت در شبکه های اجتماعی است.»

مهمترین توصیه ای که مرکز «سلامت عمومی اوتاوا» به والدین دارد این است که به جز مراقبت از کودکان خود برای دسترسی به محتوای مناسب، میزان حضور آنها در شبکه های اجتماعی را محدود کنند. این مسئله می تواند مهمترین تضمین برای جلوگیری از اختلالات روانی باشد و اگر از این سایت ها به اندازه کافی و به طور مناسب استفاده شود، هیچ مشکلی به وجود نمی آید.

شما هم در معرض اختلالات روانی هستید؟

اسکات کمپبل از مدیران دانشگاه میشیگان نتایج حاصل از این مطالعه را بسیار جالب خواند و توضیح داد که با این اتفاق بار دیگر ثابت شده که حضور طولانی در شبکه های اجتماعی می تواند بر تفکر و روان انسان ها به خصوص در گروه سنی نوجوانان و جوانان تاثیر بگذارد مشکلاتی را برای ادامه زندگی آنها به وجود آورد.

کمپبل که در این بررسی حضور نداشت، با تایید نتایج به دست آمده اعلام کرد نوجوانان و جوانان باید از این پس ساعت های کمتری از روز خود را به شبکه های اجتماعی اختصاص دهند و رفتارهای اینترنتی آنها اصلاح شود. این مسئله چندان آسان نیست که تعداد ساعت های حضور فرزند در شبکه های اجتماعی محاسبه شود اما می توان با بسترسازی مناسب، از او خواست که رفتار خود را در این سایت ها اصلاح کند.

به دنبال راه حل

اگر ثابت شود استفاده طولانی مدت از شبکه های اجتماعی می تواند ما را در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار دهد، به نظر شما راه حل این مشکل چه خواهد بود؟ باید گفت که راه حل این مسئله کنار گذاشتن شبکه های اجتماعی نیست. به جای آن، برخی روش ها برای تضمین سلامت روانی کاربران ممکن است در این زمینه تاثیر بیشتری داشته باشد.

دکتر برندا ویدر هولد، از مدیران ارشد «موسسه تعاملات رسانه ای» در سانتیاگو در راستای نتایج بررسی جدید توضیح داد: «ما شبکه های رسانه ای و سایت های اجتماعی را در حالی می بینیم که برای برخی کاربران بسیار مفید است و برخی دیگر را در معرض برخی مشکلات قرار می دهد. نمی توان گفت که استفاده از این سایت ها را باید کنار بگذاریم. ما باید به دنبال راهکار جامع باشیم تا کاربران از چنین مشکلاتی در امان بمانند. از زمانی که حضور نوجوانان و جوانان در شبکه های اجتماعی به میزان قابل ملاحظه ای افزایش یافت، این عرصه به فضایی بسیار محبوب و عمومی برای آنها تبدیل شد.

از همان ابتدا کارشناسان نگرانی های خود را در رابطه با اختلالات روانی احتمالی بروز دادند و پیش بینی شد هر چه حضور جوانان در این قبیل فضاها افزایش یابد، میزان آسیب پذیری آنها در مقابل اختلالات روانی و ضعف حافظه ای بیشتر می شود. امروز در آخرین بررسی این ادعا تا اندازه ای ثابت شده است و باید گفت اگر هر چه سریع تر راهکار جامع در این زمینه به کار گرفته نشود، مشکلات جدی به وجود می آید.»

کارشناسان مرکز «سلامت عمومی اوتاوا» همچنین اعلام کردند که والدین باید از تاثیرات منفی شبکه های اجتماعی آگاه باشند و با استفاده از ابزارهای کنترلی و سیستم های شناسایی، بتوانند میزان ابتلای فرزند خود به اختلالات روانی را تشخیص دهند. نتایج حاصل از بررسی اخیر این مرکز هفته گذشته در آخرین شماره نشریه بین المللی «رواشناسی سایبری، رفتار و شبکه های اجتماعی» به چاپ رسید.


ویدیو مرتبط :
چقدر در معرض آلودگی هوا هستید؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اختلالات روانی کودکان و نوجوانان



 

 

اختلالات روانی کودکان ونوجوانان

 

در دنیاى امروز، والدین براى تربیت فرزندان خود با چالش هاى بى شمار و دشوارى روبرو هستند امكانات عصر فناورى كه دسترسى همگان را به اطلاعات و قدرت ناشى از آن افزایش داده، مدیریت سنتى والدینى را كه مبتنى بر كنترل اطلاعات و قدرت ناشى از آن است، با دشوارى روبرو ساخته است. گذر از دوران سنت به مدرنیته سبب شده كه كودكان و نوجوانان در معرض انواع آسیب هاى روانى باشند، به طورى كه آخرین تحقیقات نشان مى دهد كه 20 درصد از كودكان و نوجوانان ایرانى به نوعى از اختلالات روانى رنج مى برند. منطبق نشدن والدین با شرایط جدید، باعث ایجاد احساس درماندگى در آنها و در كودكان و نوجوانان شده است. افزایش شمار اختلالات روانى در میان كودكان و نوجوانان، ما را بر آن داشت تا با دكتر «جواد علاقبند راد» رئیس انجمن روان پزشكى كودك و نوجوان ایران گفت و گو كنیم.

 


لطفاً در مورد اختلالات روانى توضیحاتى دهید و این كه در حال حاضر چند درصد از كودكان و نوجوانان ایرانى مبتلا به این اختلالات هستند؟

 

هر نوع اختلال در عملكردهاى هیجانى، تحصیلى و اجتماعى فرد را، اختلالات روانى مى خوانند. آمارهاى پراكنده اى در این باره وجود دارد، اما تحقیقات جسته گریخته اى كه در این زمینه انجام شده است، نشان مى دهد كه حدود 20 درصد از كودكان و نوجوانان زیر 18 سال ما به نوعى از این اختلالات روانى رنج مى برند.

 


شایع ترین اختلالات روانى در میان كودكان و نوجوانان كدام اند و بیشتر در چه سنى دیده مى شوند؟

 

در سنین پیش دبستانى به طور معمول اختلالات روانى مربوط به اختلالات فیزیولوژى است، مثلاً اختلال در خواب و غذا كه این مسئله به این دلیل پیش مى آید كه هنوز ریتم هاى فیزیولوژیك در كودك كامل نشده است. در این سنین همچنین كودك دچار اضطراب نیز مى شود كه این اضطراب ها ناشى از جدایى از والدین است. البته در دوران پیش دبستانى انواع و اقسام اختلالات ناقص رشد یا اوتیسم هم بسیار شایع است. در سنین دبستان شایع ترین اختلال در كودكان، اختلال بیش فعالى و سوء تغذیه است. نتیجه مطالعات اپیدمیولوژیك ما نشان مى دهد كه 10 درصد كودكان بیش فعالى دارند، یعنى به طور متوسط در هر كلاس درس 4 تا 5 نفر از دانش آموزان به اختلال بیش فعالى مبتلا هستند. در دوران نوجوانى یا پس از دبستان، انواع و اقسام اختلالات ارتباطى، پرخاشگرى و افسردگى وجود دارد. به طور كلى مى توان گفت كه 20 درصد كودكان و نوجوانان ایرانى زیر 18 سال مبتلا به یكى از انواع اختلالات روانى و نیازمند كمك هستند.

 

 

اختلالات روانى چه مسائل و مشكلاتى را ممكن است براى كودكان و والدینشان به وجود آورد؟

 

كودكان مبتلا به اختلالات رفتارى چالش هاى فراوانى را براى والدینشان به وجود مى آورند. این كودكان رفتارهایى از خود نشان مى دهند كه تأثیرى منفى بر اطرافیانشان (والدین، دوستان و معلمان) مى گذارد و واكنش هاى ناخوشایند این افراد در پاسخ به رفتار آنها نیز متقابلاً به خودشان باز مى گردد.

 

 

اختلال بیش فعالى چیست و چه علائم خاصى دارد؟

 

مشكل اصلى كودكان مبتلا به بیش فعالى این است كه نمى توانند رفتارشان را كنترل كنند و به آنها نظم ببخشند. كودكان مزبور به دلیل این ناتوانى، نمى توانند رفتارى هماهنگ و مناسب با محیط اطراف نشان دهند.

 


علائم بارز بیش فعالى عبارت اند از:


كم توجهى، حواس پرتى، تکانشگری و نقص تمركز. تمایز رفتارى این كودكان با همسالان در كارهایى كه نیاز به تمركز و توجه بیشترى دارند، نظیر تكالیف مدرسه، بروز مى كند. آنها همچنین به دلیل حواس پرتى، در به یاد آوردن موضوعات مختلف مشكل دارند، زیرا ذهنشان بیش از حد مشغول اطلاعات حسى است.

 

این كودكان بدون فكر كردن دست به انجام اعمالى مى زنند؛ تمركز بر روى یك موضوع واحد براى این كودكان بسیار سخت است، به همین دلیل بیشتر اعمالشان بدون تفكر انجام مى شود، پاسخگویى نامناسب و خارج از نوبت به سؤالات در كلاس درس، بروز رفتارهاى جسورانه، پرت كردن چیزها یا اذیت كردن بچه هاى دیگر از علائم تكانشى در این كودكان است.

 


این اختلال چگونه درمان مى شود؟

 

اختلال روانى بیش فعالى در بیشتر موارد قابل درمان و تا درصد بالایى قابل كنترل است. این اختلال در مواردى خفیف، متوسط و شدید است. در مورد بیش فعالى خفیف باید محیط را كه شامل مدرسه و خانه است ساماندهى كنیم تا محیط براى كودك مناسب باشد. به طور عمده این كودكان نیاز به محیطى دارند كه آنها را تشویق كنند كه روش هاى مناسبى هم براى تشویق كودكان وجود دارد؛ همچنان كه تشویق بیشتر است باید نظارت هم بیشتر شود. در بیش فعالى متوسط و شدید حتماً درمان دارویى نیاز است. البته در سال هاى اخیر درمان هاى بسیار مناسبى براى اختلال به وجود آمده است كه بعضى از این داروها در داخل كشور نیز وجود دارد.

 

اختلالات روانی کودکان ونوجوانان

 

اختلال روانى لجبازى به چه علت در كودكان به وجود مى آید و والدین چگونه باید رفتار كنند؟

 

محققان هنوز به نتیجه روشن و واضحى درباره دلایل اختلال لجبازى دست نیافته اند، اما برخى معتقدند كه دلایل این اختلال، عصبى و زیستى است. این كودكان بسیار تحریك پذیرند و در دوران طفولیت، نوپایى و قبل از مدرسه اخلاق تندى دارند. با بروز این رفتارها از سوى كودكان، والدین آنها نیز شروع به بدرفتارى و خشونت مى كنند و این امر نتیجه اى جز پیشرفت علائم این اختلال در كودكان نخواهد داشت. والدین این بچه ها باید بیش از سایر والدین به تلاش و چاره جویى و مبارزه بپردازند در حالى كه بیشتر آنها اطلاعات و توانایى لازم را براى دست و پنجه نرم كردن با این مشكلات رفتارى ندارند. آنها اغلب در برخوردهاى انضباطى شان، والدینى خشن، ناهماهنگ و ناتوان هستند.

 

 

كودكانى كه مبتلا به اختلال سلوك اند داراى چه علائم و نشانه هایى هستند؟

 

كودكان و نوجوانان مبتلا به اختلال سلوك مدام به حقوق دیگران و قوانین و هنجارهای اجتماعى تجاوز مى كنند. این رفتارها در خانه، مدرسه یا در جامعه از آنها سر مى زند. طیف مشكلات رفتارى این كودكان از رفتارهاى آشكار ستیزه جویانه تا رفتارهاى ناآشكار ناستیزجویانه را در بر مى گیرد. رفتارهاى آشكارستیزه جویانه شامل ناسزاگویى به دیگران، سرقت مسلحانه، پرخاشگرى، خشونت جنسى خواهد بود و یا به طور كلى هر رفتارى كه بر دیگران تأثیرگذار است. رفتارهاى ناآشكارناستیزه جویانه نیز سرقت غیرمسلحانه، مدرسه گریزى، فرار كردن و استفاده از مواد مخدر است كه این دسته از رفتارها برخلاف اصول و قوانین اجتماعى هستند.

 

تحقیقات نشان مى دهد كه 82 تا 95 درصد كودكان مبتلا به اختلال سلوك قبلاً اختلال لجبازى داشته اند و 60 درصد آنها نیز قبلاً علائم واضح بیش فعالى را از خود نشان داده اند. به طور تقریب 20 تا 30 درصد كودكان مبتلا به بیش فعالى در سال هاى اولیه دبستان حتماً اختلال سلوك داشته و حدود 40 تا 60 درصد نوجوانان مبتلا به بیش فعالى، اختلال سلوك نیز دارند. این در حالى است كه به طور مسلم كودكان مبتلا به اختلال سلوك در معرض خطر مشكلات روحى، اجتماعى، تحصیلى و شغلى در بزرگسالى خواهند بود.

 

 

كودكان مبتلا به اختلالات رفتارى در چه خانواده هایى رشد مى كنند؟

 

محققان عقیده دارند كه بیشتر كودكان مبتلا به اختلالات رفتارى در خانواده هاى سركوبگر بزرگ شده اند. فرآیند این خانواده ها بدین صورت است كه والدین و بچه ها براى كنترل یكدیگر از رفتارهاى منفى استفاده مى كنند و در واقع والدین توانایى لازم براى هدایت فرزندانشان را ندارند. در چنین خانواده اى، والدین هیچ پروایى از فرمان دادن، فریاد زدن، سرزنش و تنبیه كردن بچه ها ندارند. بچه ها هم به همین ترتیب عمل مى كنند تا بتوانند والدینشان را كنترل كنند. به طور معمول هر دو طرف تسلیم یكدیگر مى شوند و این باعث تقویت رفتار در هر دو طرف مى شود.

 

 

اختلال اوتیسم چیست و چند درصد از كودكان ما به این نوع اختلال مبتلا هستند؟

 

اوتیسم عبارت است از اختلال در تكلم كودكان. كودكانى كه دیرزبان باز مى كنند و تكلمشان روان نیست و از نظر مهارت هاى اجتماعى و رشد اجتماعى مشكل دارند، دچار اختلال اوتیسم هستند. این كودكان فوق العاده بى قرارند و با گروه همسالان خود نمى جوشند. این اختلال در صورتى كه درمان نشود تأثیراتش را روى رشد روانى كودك و اعتماد به نفس وی بر جاى خواهد گذاشت.

 

آمارها درباره وجود این اختلال، یك آمار جهانى و حدود یك درصد است، یعنى از هر 100 كودك یك كودك به این اختلال مبتلاست.