فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

10 مارس ،سالروز اولین مکالمه تلفنی جهان



اختراع تلفن, تاریخجه اختراع تلفن,اولین مکالمه تلفنی جهان

 10مارس ،سالروز اولین مکالمه تلفنی جهان

--اختراع تلفن در دوم ژوئن سال 1875 میلادی مصادف با 11 خرداد 1254 شمسی توسط  الکساندر گراهام بل با همکاری دوستش واتسون

-- اولین مکالمه تلفنی جهان در دهم مارس 1876 میلادی (1255 شمسی) توسط گراهام بل با عبارت  Mr Watson – Come here – I want to see you"

 

--------------------------------

نحوه ی کار تلفن

اختراع تلفن نیز سرگذشتی بس دراز دارد. اکنون پیش از شرح داستان بجاست که اساس کار تلفن را بیان کنیم.

وقتی شما حرف می زنید ، هوا تارهای صوتی شما را می لرزاند .این ارتعاش از روی مولکول های هوا ،یکی پس از دیگری عبور می کند .بدینوسیله صدا از دهان شما خارج شده ، در فضا پخش می شود. کار اصلی تلفن این است که چون صدا از دهان شما خارج می شود با یک صفحه آلومینیومی برخورد می کند که در برابر دهان شما قرار گرفته ، این صفحه درست مانند مولکول های هوا مرتعش می شود، یعنی در اثر برخورد با صدای شما پس و پیش می رود و می لرزد.

 

ارتعاش صفحه ی آلومینیومی باعث ایجاد یک جریان متغیر و پر نوسان در خط تلفن می شود آن گاه همین ارتعاش ها در صفحه آلومینیومی دیگری که در برابر گوش شنونده قرار گرفته ،ایجاد نوسان می کنند و او حرف گوینده را می شنود . پس این درست مانند آن است که مولکول های هوا صدا را به گوش او رسانده باشد.

 

اختراع تلفن, تاریخجه اختراع تلفن,اولین مکالمه تلفنی جهان

 الکساندر گراهام بل مخترع تلفن

 

اختراع تلفن توسط الکساندر گراهام بل

حال که با اساس کار تلفن آشنا شدید ، برویم بر سر داستان اختراع تلفن و کسی که آن را اختراع کرد.
الکساندر گراهام بل (زادهٔ 3 مارس 1847 - درگذشتهٔ 2 اوت 1922)  مخترع تلفن است . وی در دوم ماه ژوئن 1875 (11 خرداد 1254 شمسی) در شهر بوستن مشغول انجام آزمایش هایی بود او می خواست ببیند که آیا می تواند چند پیام تلگرافی را در یک زمان بر روی یک خط مخابره کند ، در انجام این آزمایش دستیارش تامس واتسون نیز شرکت داشت. بل در اطاق گیرنده نشسته بود و واتسون در اطاق فرستنده .

 

واتسون به منظور ایجاد ارتعاش ، بی آن که دستوری از بل بگیرد ، میله ای فلزی را از جای در آورد و صدای گنگی ایجاد کرد .بل ناگهان سراسیمه وارد اطاق شد و بر واتسون نهیب زد که چرا خودسرانه کار می کند . اما در این حال ناگهان متوجه چیزی شد که برایش شگفت آور بود . او دید هنگامی که آن میله بر روی یک شیء مغناطیسی مرتعش می شود ، جریانی ایجاد می کند که به وسیله ی سیم قابل انتقال است . بر اثر همین جریان ، میله ای که در خود اطاق بل بود به ارتعاش در می آمد و صدای مبهمی را ایجاد می کرد .بر اثر این کشف ، روز بعد نخستین دستگاه تلفن در جهان ساخته شد . با این دستگاه صداهایی از طبفه بالای ساختمان به پایین مخابره می گردید.
یکسال بعد ، در روز دهم مارس 1876، نخستین جمله کامل از دستگاه تلفن به گوش رسید . آن جمله این بود :
Mr Watson – Come here – I want to see you"
«آقای واتسون بیا اینجا من با شما کار دارم . »!

 

اختراع تلفن, تاریخجه اختراع تلفن,اولین مکالمه تلفنی جهان

 

توماس واستون دستیار بل اینگونه می گوید: ساختار ساده تلفن آقای بِل که از یک قسمت محکم چوبی شکل، قسمتی قیفی شکل و یک باتری اسیدی و نیز مقداری سیم مسی ساخته شده بود و همچنین اولین پیام مخابره شده توسط این سیستم که البته یک پیام ساده امری بود به شرح (آقای واستون بیا اینجا با تو کار دارم) شروع شد.

 

در همین زمان خانم الیت گِری نیز همراه با انجام اختراع بِل دستگاه خود را به ثبت رسانید ولی با توجه به ثبت اختراع آقای بِل در فاصله زمانی کوتاه تر (حدود 3 هفته) امتیاز ثبت تلفن به گراهام بل داده شد. البته طرح های ارائه شده بل کامل تر به نظر می رسید؛ به ویژه اطلاعات ویژه او درباره اصوات و علم مطالعه آنها و نیز اطلاعاتی درباره الکتریسیته از اهم این موارد بود.

 

دیگر مخترعان به خوبی با الکتریسیته آشنا بودند، ولی اطلاعات آنان درباره علم مطالعه اصوات کافی نبود. به طور حتم انجام طرح تلفن توسط بسیاری از پیشگامان این امر اجرا شده ولی اختصاص اعتبار و هدایای مربوطه قابل تقسیم نبود. تلفن های سیمی، بلوری، حرارتی از نقطه نظر علمی اختراعات قابل ملاحظه ای نبودند، چرا که این ابزار صوت را به صورت مکانیکی و نه به صورت الکتریکی انتقال می دادند.

 

پیشینه اختراع تلفن

بیایید با هم نگاهی به تاریخچه تلفن بیندازیم.
نیاز به تلفن همراه با پیدایش انسان همراه بوده است. مردم همیشه در فکر ارتباط با فواصل دورتر بودند. مردم برای انجام این موضوع از موارد ارتباطی مانند دود، آیینه، طبل، کبوترهای نامه رسان و پرچم استفاده می کردند، ولی تلفن موضوعی جدید بود. بعضی ها می گویند: که فرانسیس بیکن این موضوع را در 1627 پیش بینی کرده بود. اگرچه در کتاب کشور ایده آل (مدینه فاضله) تنها به وسیله ای مشابه اشاره شده است.


اختراع تلفن حقیقی تا هنگام پیدایش انرژی الکتریکی ممکن نبود. نظریه انتقال صوت در 1831 ارائه شده ولی تا سال 1854 که آقای بدرسول پیشنهاد انتقال اصوات الکتریکی را ارائه نمود این نظریه عملی نشد. این نظریات 22 سال بعد در سال 1876 به حقیقت پیوست. پیدایش تلفن قبل از پیدایش انرژی الکتریکی غیرممکن می نمود.


آن هنگام که داوینچی و جولزوِرن پیش بینی هایی درباره پرواز و جابه جایی مکانی ارائه دادند، ساخت و انتقال صدا آرزویی غیرقابل دسترس می نمود. چگونه می توانستند؟ با سطح آگاهی بسیار پایین مردم آن زمان درباره الکتریسیته و نحوه انتقال آن چگونه مردم به آینده تلفن امیدوار می بودند؟ چه کسی در قرن پانزدهم فکر می کرد که روزی تلفن های سکه ای در کنار خیابان ها و یا تلفن های رومیزی ساخته خواهد شد؟ ساخت اینگونه تلفن ها با اطلاعات موجود در آن زمان و اختراعات انجام شده امری غیر ممکن بود، به طوری که می توان توسعه و ساخت تلفن را می توان مهم ترین واقعه قرن دانست.


استیفان گِری شیمیدان انگلیسی در سال 1729 توانست الکتریسیته را در یک سیم انتقال دهد. او توانست انرژی الکتریکی را در مسافتی به اندازه 300 پا انتقال دهد. سال ها بعد ماسچنبروک هلندی و جورج دان آلمانی در سال 1746 به طور مجزا بر روی این طرح فعالیت نمودند. این انرژی الکتریکی برای چند روز قابل ذخیره و انتقال بود.

 

برای سال ها این اختراع در آزمایشات، سخنرانی ها و نمایش های بیشماری استفاده می شده در 1753 یک نویسنده بی نام، شاید فیزیکدانی با نام چارلز نظریه ای با این عنوان که شاید از طریق الکتریسیته بتوان پیغام ها را انتقال داد را در مجله اسکاتلندی به چاپ رسانید. او بر این عقیده بود که انرژی الکتریکی به صورت الکتریسیته از قسمت ابتدایی سیم شروع شده و در پایان آن به اتمام می رسد. به منظور انتقال پیغام های متعدد نیازمند به چندین سیم بود. تا سال 1800 این آزمایشات در میان مخترعین رواج داشت متأسفانه تجهیزات در این زمینه ناکافی بود.

 

اختراع تلفن, تاریخجه اختراع تلفن,اولین مکالمه تلفنی جهان

  الکساندر گراهام بل مخترع تلفن


الکساندِر وُلتا در سال 1800 موفق به ساخت اولین باطری شد. باطری ولتا توانایی ذخیره و تولید انرژی با قیمت بالا را داشتند. باطری ساخته شده به سرعت توسعه و نمونه ای برای آزمایشات دانشمندان شد. متأسفانه هنوز تا آن زمان دو مورد الکتریسیته و مغناطیس کشف نشده بودند تا بتوان علاوه بر انرژی موفق به انتقال صوت نیز شد.


سال 1820 فیزیکدان دانمارکی کریستین اُرسِتد موفق به کشف الکترومغناطیس شد. نظریه ای که مبنای توسعه انرژی الکتریکی و در نتیجه ارتباط شد. اُرسِتد یکی از آزمایشات مشهورش را در کلاس درس دانشگاه کُپنهاگِن انجام داد، در این آزمایش او قطب نمایی را در معرض انرژی الکتریکی قرار داد. این عامل باعث شد که عقربه قطب نما جهت خود را تغییر داده به سمت شمال متمایل شود. اُرسِتد دریافت که انرژی الکتریکی می تواند عاملی جهت به وجود آوردن انرژی مغناطیسی باشد. ولی آیا این مورد در حالت بالعکس هم ممکن بود؟ اگر اینگونه بود یک انرژی جدید با عنوان الکترومغناطیس خلق شده بود. عاملی که منجر به انتقال صوت و ارتباط کلامی می شد.

 

در سال 1821 مایکل فارادِی کلیه آزمایشات اُرسِتد را عکس نمود. او با این مقایسه دریافت که انرژی مغناطیسی توانایی خلق انرژی الکتریکی را دارد. فارادِی با این آزمایش توانست موفق به خلق اولین ژنراتور الکتریکی شود. انرژی ماشینی که توانایی تبدیل به انرژی الکتریکی را داشت. این عامل یک موضوع بسیار مهم بود. فارادِی به مدت ده سال بر روی انواع مختلف انرژی های الکتریکی آزمایشاتی را انجام داد. او نتایج آزمایشات خود را در سال 1831 به چاپ رسانید.


از سال 1857 تلاش های دانشمندان برای استفاده از این دستاوردها کم کم به ثمر نشست تا اینکه در سال 1876 گراهام بل موفق شد برای نخستین بار به کمک انرژی الکتریکی، صوت را منتقل کند. قبل از آن «تلفن سیمیاوی» که طرحش را « ادیسون » ریخته بود، «تلفن بلوری نیکولسون» و تلفن «نیمه هادی باکند اشاتور» به وسیله « رالک » و « جونون» « تلفن حرارتی» اختراع شده بود، ولی هیچ کدام به اندازه دستاورد بل ارتباطات را متحول نکرد.

 

اختراع تلفن, تاریخجه اختراع تلفن,اولین مکالمه تلفنی جهان

 نمونه‌ای از یک دستگاه تلفن در سال ۱۸۹۶ میلادی

 

درسال 1880 ازترکیب «فرستنده کربنی» و «گوشی بل»، تلفن های امروزی ساخته شد.
درسال 1895 تلفن رومیزی ساخته شد و با رشد تجارت و گسترش ارتباطات درسال 1905 تلفن شمعدانی به بازارآمد. باپیشرفت پلاستیک و اختراع فرستنده های پیشرفته درسال 1929 تلفنهای مدرن به بازارعرضه شد.

 

گردآوری : بخش فرهنگ و هنر صبح بخیر

 

منابع :

jamejamonline.ir

esan89.loxblog.com

fa.wikipedia.org

 


ویدیو مرتبط :
زوم تک - 10 گوشی گرانقیمت جهان کدامند ! مارس 2015

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مکالمه تلفنی نامحدود فقط با 10 هزار تومان


معاون شرکت مخابرات ایران گفت: مخابرات آمادگی دارد در صورت تایید رگولاتوری، با دریافت ۱۰ هزار تومان در هر دو ماه از مردم کل ارتباطات تلفنی را رایگان کند.


خبرگزاری مهر: معاون شرکت مخابرات ایران گفت: مخابرات آمادگی دارد در صورت تایید رگولاتوری، با دریافت ۱۰ هزار تومان در هر دو ماه از مردم کل ارتباطات تلفنی را رایگان کند.

داوود زارعیان امروز در نشستی با خبرنگاران در مورد آخرین وضعیت نرخ های مخابراتی اظهار داشت: از سال ۸۲ به رغم افزایش هزینه ها نرخ مکالمات تلفنی تفاوت زیادی نداشته است.

وی با اشاره به اینکه از سال ۸۲ تاکنون حقوق و دستمزد ۶ برابر و هزینه خدمات ۱۲ برابر شده است گفت: مخابرات برای توسعه ارتباطات کشور پیشنهاد عادلانه کردن نرخ های مخابراتی را داده است.

معاون شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه ۵۱ درصد درآمد مخابرات قبل از کسر هزینه به خزانه دولت واریز می شود گفت: در راستای توسعه ارتباطات روستایی نیز اپراتور همراه اول ۲۸ درصد درآمد خود را به صورت مستقیم و سه درصد درآمد خود را به صورت توسعه مخابرات اجباری «USO» تخصیص می دهد.

زارعیان با اشاره به اینکه تعرفه های مخابراتی در صورت عادلانه شدن می تواند در سرمایه گذاری تلفن ثابت موثر واقع شود گفت: هم اکنون آمادگی داریم که با دریافت ۱۰ هزار تومان از مشترکان شهری در هر دوره ۲ ماهه، کل ارتباطات شبکه مخابرات را به صورت رایگان ارائه کنیم. همچنین در این طرح مخابرات آمادگی آن را دارد که با دریافت سه هزار تومان از مشترکان روستایی ارتباطات روستایی و درون شبکه مخابرات را نیز به صورت رایگان ارائه دهد.

وی با اشاره به طرح این دیدگاه افزود: در صورت تایید رگولاتوری و موافقت نظارت ارتباطات این طرح قابل اجرا از سوی شرکت مخابرات ایران خواهد بود.

معاون شرکت مخابرات ایران از برنامه های مخابرات برای سرمایه گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و شبکه خبر داد و گفت: پیش بینی سرمایه گذاری ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی برای دو سال آینده دیده شده است که در بخش فناوری اطلاعات از شرکت KT کره جنوبی و در بخش شبکه از اپراتور سفره کام یکی از زیرمجموعه های اپراتور اورنج فرانسه مشاوره گرفته ایم.