فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

یکی جلوی این GEM را بگیرد!


هزینه تبلیغات در شبکه ماهواره ای جم چقدر است که این همه شرکت رسمی و غیررسمی ایرانی در آن آگهی می دهند؟ این شبکه و امثال آن از چه مصونیتی بهره می برند؟





هفته نامه تماشاگران امروز - محبوبه شعاعی: «سالن آرایش «م» واقع در نیاوران» این جمله کلیدی کافی است تا چشمان تان چهارتا شود و به تبلیغ تیز شوید؛ تبلیغی که برای یکی از سالن های آرایشی لوکس در شمالی ترین نقطه تهران از شبکه جم تی وی (GEM TV) پخش می شد و اتفاقا آنقدر هم طولانی بود که می توانستی دقیق تر نگاه کنی تا مطمئن شوی حتما در ایران است. وقتی شماره های تماس برای رزرو، روی شیشه تلویزیون نقش می بندند دیگر شک به یقین تبدیل می شود.

شبکه جم که این همه از این طرف و آن طرف درباره ضدیت اش با نظام صحبت می شود حالا یکی از طلایه داران بخش آگهی های تبلیغاتی ایرانی ها شده اما سوال اینجاست که آیا این سفارش دهندگان هنوز هم به حیات شان ادامه می دهند؟ همین سالن آرایشی «م» الان پلمب شده یا هنوز کار می کند؟ آن سیگار الکترونیکی eGo-T چطور؟ هنوز تولید می شود یا به تاریخ پیوست؟

اصلا چطور اجازه داده اند ایرانی ها برای تبلیغات به این شبکه روی آورند؟ با قیمت های بالای شبکه های ماهواره ای، چطور ایرانی ها به سمت شان می روند؟ قیمت ها چقدر است؟ اگر این سوال ها در ذهن شما هم شکل گرفته، این گزارش را بخوانید.

یکی جلوی این GEM را بگیرد!

تبلیغ جنس ایرانی در جای خارجی

General Entertainment and Music Group


نمی خواهد سعی کنید معنی اش را بفهمید، همین که بدانید این جمله طولانی همان اسم شبکه جم (GEM) است، کفایت می کند؛ همان شبکه ای که صاحبانش می گویند شده کابوس صداوسیما، جای فارسی وان را گرفته و بین برخی خانواده های ایرانی حسابی جا باز کرده. بگذریم از اینکه می گویند صاحبش همکاری هایی با گروهک های معاند داشته.

حتما شما هم اسم حداقل یکی از سریال های این شبکه به گوش تان خورده یا روی جلد مجلات داخلی دیده اید اما چیزی که این وسط ها کمی مایه تعجب است اینکه چرا در بعضی تیزرهای تبلیغاتی این شبکه، شماره تلفنی از ایران ثبت می شود.

با مشکلی که صداوسیما با این شبکه دارد و موشکی که برخی رسانه ها هر از چند گاهی به سمتش پرت می کنند، این فکر به ذهن خطور می کند که شاید صاحبان صنایعی که تبلیغات شان از این شبکه پخش می شود و ساکن ایران هستند، از جان سیر شده اند اما در تحقیقاتی که ما کردیم به این نتیجه رسیدیم که با این همه حرف و حدیث که پشت این شبکه وجود دارد، انگار برخورد قابل ذکری با آگهی دهندگان نمی شود. همان سالن آرایش به تلفن ها جواب می دهد، خیلی شیک و مجلسی، وقت آرایش تعیین می کند و روح منشی هم از توبیخ های احتمالی خبردار نیست. شرکت تولیدکننده سیگار الکترونیکی هم پاسخگوست و آماده ارسال محصولات!

الو... جم؟ بفرمایید!


بعد از جستجوی فراوان و تماس های بی پاسخ بالاخره توانستیم با بخش بازرگانی شبکه در مالزی تماس بگیریم. جالب آنکه وقتی خودمان را برای یک مکالمه به زبان اصلی (!) آماده کرده بودیم، آنسوی خط همان ابتدا خیال مان را راحت کرد و «الو» را فارسی گفت و درباره مشکل احتمالی آگهی دادن از ایران توضیح داد: «شبکه فقط سریال پخش می کند و چون سیاسی نیست و اصلا به سیاست ورود نمی کند، دولت ایران با ما مشکلی ندارد.»

به گفته بازاریابان شبکه انگار فقط صداوسیما با این شبکه مشکل دارد: «تنها مشکلی که وجود دارد از جانب صداوسیماست. کسانی که به ما (جم) تبلیغات می دهند زیر ذره بین صداوسیما می روند. البته این برای برندهای معروف و بزرگ است. اگر مثلا نمایندگی سامسونگ در ایران به ما تبلیغ بدهد، از طرف صداوسیما برایش نامه ای می رود که اگر می خواهید همچنان تبلیغات تان از تلویزیون پخش شود، تبلیغ تان از شبکه جم را لغو کنید. همانطور که گفتم این برای برندهای بزرگ و مطرح است، نه مشتریان کوچک.»

علاوه بر آن برای صنایعی که با وام از دولت به جایی رسیده اند هم دردسر به وجود می آید ولی برای صنایع مستقل، اتفاقی نمی افتد.

از ثانیه ای 11 هزار تا 330 هزار تومان


جالب است بدانید قیمت های پایه شان خیلی گران تر از تلویزیون خودمان است. خوب است دیگر؛ لابد می دانند پربیننده اند و دارند پولش را می گیرند. مثل مدیران صداوسیما، حالا صاحبان مشاغل هم می دانند ضریب نفوذ شبکه و سریال های جم در بین مردم حتی از ضریب نفوذ اینترنت هم بیشتر است؛ برای همین پولش را می دهند تا بیشتر دیده شوند.

در صحبت با بازاریابان مشخص شد گروه جم دارای 12 شبکه است که قیمت تبلیغات در هر کدام از شبکه ها با هم فرق دارند. تمرکز بیشتر ما روی سه شبکه ای معطوف می شود که سریال پخش می کنند؛ یعنی جم تی وی، ریور (River) و اونیکس (Onix).

«شبکه ما در هر بار پخش سریالش، دو بار تبلیغات طولانی مدت و چهار بار تبلیغات 5 ثانیه ای دارد. قیمت ها در هر کدام متفاوت است. اگر دقت کرده باشید در 10 دقیقه اول و آخر سریال، یک آگهی کوتاه 5 ثانیه ای پخش می شود. این باکس های تبلیغاتی برای اسپانسرهاست که یا می توانند هر دو را بگیرند یا یکی را. باکس های ادورتایزر (تبلیغات) هم همان باکس های طولانی مدت هستند. اگر کسی باکس اسپانسر را بخواهد، میزان تخفیفی که از طرف شبکه برایش در نظر گرفته می شود 25 درصد است و کسی که باکس تبلیغات بلند را، 50 درصد تخفیف می گیرد.»

آنطور که بازاریاب ما با لهجه سلیس فارسی می گوید، قراردادها به صورت ماهانه بسته می شود؛ ضمن اینکه بسته به سریالی که انتخاب می کنید، قیمت ها هم فرق می کند. اگر سریال در ساعت پیک (اوج) بیننده پخش شود و طرفداران بیشتری داشته باشد، قیمت تبلیغات گران تر است. یعنی تبلیغات از ساعت 8 شب به بعد بسیار بسیار گرانتر می شود. البته این قضیه برای شبکه اونیکس به دلیل اینکه تازه راه افتاده و هنوز بیننده زیادی ندارد، فرق دارد.

یکی جلوی این GEM را بگیرد!

17 میلیون تومان قیمت وارد شدن


قیمت باکس اسپانسر شبکه اونیکس به این صورت حساب می شود: «10 ثانیه (پنج ثانیه اول و دوم)×قیمت هر ثانیه×26 روز (تعداد روزهایی که سریال در ماه پخش می شود)×25 درصد تخفیف». برای باکس دیگر هم می شود: «تعداد ثانیه ها×قیمت هر ثانیه×26 روز×50 درصد تخفیف.»

با یک حساب سرانگشتی برای کسی که می خواهد در شبکه اونیکس تبلیغاتش پخش شود و برای باکس اسپانسر زمینه چینی کرده، تقریبا 17 میلیون تومان آب می خورد. برای جم تی وی اگر قیمت متوسط (یعنی 60 دلار برای هر ثانیه) در نظر بگیریم، می شود نزدیک به 51 میلیون تومان در یک ماه. البته برای سریال پربیننده، این رقم به 85 میلیون تومان در یک ماه می رسد! اگر بخواهیم همین 10 ثانیه را در همان روزهای مشخص در رسانه ملی داشته باشیم، قیمت ها از 260 هزار تومان شروع می شود و تا نزدیک به 20 میلیون تومان می رسد. تفاوت ها فاحش است؛ نه؟!

پکیج های 6-5 میلیونی تا 98 میلیونی


این نکته هایی که تا به حال گفته ایم برای زمانی است که سفارش دهنده خودش تیزر را تهیه می کند و فقط می خواهد آنتن را اجاره کند اما وقتی تیزر ندارند و می خواهند خود شبکه آن را برایشان بسازد، تبلیغ قیمتی تر برایشان درمی آید: «اگر از اول معلوم کنید که مثلا چقدر سرمایه می خواهید برای تبلیغات در نظر بگیرید ما می توانیم راحت تر برای شما تصمیم بگیریم. مثلا اگر بگویید 50 هزار دلار در نظر گرفته اید، یا اینکه تبلیغات چند وقت پخش شود و در چه ساعت هایی با چند ثانیه پخش. ما برای این کار پکیج های 20 هزار تا 50 هزار دلاری داریم.»

البته به گفته بازاریاب اگر بخواهیم ساخت تبلیغات را هم به عهده آنها بگذاریم، قیمت ها دو سه برابر می شود! مثلا انیمیشن های سه بعدی دارند که از 5 ثانیه شروع می شود و قیمت شان از 2 هزار تا 5 هزار دلار متغیر است (6-5 میلیون تا 16 میلیون تومان). اگر بخواهید این تبلیغات با مدل ها (آدم ها) و به صورت رئال باشد، قیمت ها باز بیشتر می شود؛ یعنی از 5 هزار تا 30 هزار دلار. (16 میلیون تا 98 میلیون تومان). این رقم ها را اضافه کنید به اجازه آنتن، یعنی برای یک تبلیغ 10 ثانیه ای آن هم به صورت رئال، سفارش دهنده باید 16 میلیون تومان به هزینه ای که می دهد اضافه کند.

برای آنهایی که از رانت خواری سهمی ندارند، این رقم ها خیلی نجومی است. تازه حواس تان باشد که این تبلیغات فقط برای یک ماه است نه بیشتر! پس بی جهت نیست که گروه جم می تواند هر سال یک شبکه به امپراطوری شبکه هایش اضافه کند و به غولی در عرصه شبکه های ماهواره ای بدل شود. مانده ایم مشکل این شبکه های ماهواره ای برطرف شده یا مسئولان منتظرند تا در فرصت مناسب خدمت شان برسند.


ویدیو مرتبط :
Ahmad Saeedi - GEM MUSIC (GEM ME) From Interview

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نخست وزیر انگلیس: "کا گ ب" می خواست مرا به خدمت بگیرد/مدودف: می توانستی مامور خوبی باشی



 

نخست وزیر انگلیس: کا گ ب  می خواست مرا به خدمت بگیرد/مدودف: می توانستی مامور خوبی باشی

 

 

دیلی تلگراف نوشت: دیوید کامرون ، نخست وزیر انگلیس که به روسیه سفر کرده است به میزبانان روس خود گفته است در دوره دانشجویی ماموران کا گ ب، دستگاه جاسوسی شوروی سابق، برای استخدام وی به سراغش امده بودند.

کامرون در مسکو به شوخی گفت در سال 1985 که به سواحل دریای سیاه سفر کرده بود ماموران کا گ ب به سراغش امده بودند اما وی ظاهرا در امتحان مصاحبه رد شد. دمیتری مدودف ، رئیس جمهور روسیه نیز در واکنش به این مطلب گفت اگر کامرون در مصاحبه قبول می شد مامور بسیار خوبی برای کا گ ب می شد.

کامرون این ماجرا را در سخنرانی خود برای دانشجویان دانشگاه دولتی مسکو بیان کرد و گفت : من اولین بار به عنوان دانشجو و در فاصله زمانی بین دبیرستان و دانشگاه در سال 1985 به مسکو امدم.من با قطار ناخودکا به مسکو خودم را به ساحل دریای سیاه رساندم.

نخست وزیر انگلیس افزود : در انجا دو روسی که کاملا به زبان انگلیسی تسلط داشتند در ساحلی که بیشتر خارجی ها در ان بودند به سراغم امدند.انها مرا برای ناهار و شام بیرون بردند و از من درباره زندگی ام در انگلیس و اینکه درباره انگلیس چه فکر می کنم سوالاتی پرسیدند.

بعدا وقتی از مدودف درباره این حکایت سوال شد رئیس جمهور روسیه و دیگر مقامات ارشد روسیه با خنده ان را رد کردند.

مدودف در یک کنفرانس خبری در کرملین در این باره گفت :  دیوید می توانست مامور بسیار خوبی برای کا گ ب شود ، اما در ان صورت دیگر هرگز به نخست وزیری انگلیس انتخاب نمی شد.

دیلی تلگراف در ادامه نوشت: همواره شایعاتی در باره تلاش کا گ ب برای به خدمت گرفتن سیاستمداران احزاب چپ ، از جمله هارولد ویلسون ، نخست وزیر اسبق انگلیس از حزب کارگر ، وجود داشته است.

اما اذعان یک سیاستمدار احزاب راست مثل دیوید کامرون به هرگونه تماس با دستگاه جاسوسی شوروی سابق رویدادی غیرمعمول است. البته کامرون گفت در سال 1990 که می خواست در وزارت دارایی انگلیس شغلی برای خود دست و پا کند مجبور شد این ماجرا را برای سازمان جاسوسی داخلی انگلیس ، ام آی 5، فاش کند.../تحلیل:انتخاب