فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

چهار فیلم با تم مذهبی که جنجال آفریدند



سینما، گاه و بی گاه سراغ پیامبران رفته و فیلم هایی درباره شان ساخته است؛ اگرچه با گذشت زمان و نزدیک شدن به قرن بیست و یکم، فیلم های تولیدشده از وجه تقدس و معصومیت کاسته اند و تلاش کرده اند قرائت تازه ای از پیامبران عرضه کنند.

سینما، گاه و بی گاه سراغ پیامبران رفته و فیلم هایی درباره شان ساخته است؛ اگرچه با گذشت زمان و نزدیک شدن به قرن بیست و یکم، فیلم های تولیدشده از وجه تقدس و معصومیت کاسته اند و تلاش کرده اند قرائت تازه ای (حتی تحریف شده ای) از پیامبران عرضه کنند. اینها تنها چند نمونه ی جنجالی این فیلم هاست.

آخرین وسوسه ی مسیح

اخبار , اخبار فرهنگی,فیلم هایی با تم مذهبی,معرفی فیلم با تم مذهبی


نهمین فیلم مارتین اسکورسیزی اقتباسی است از رمان نیکوس کازانتزاکیس، نویسنده ی یونانی که قبل از این، به خاطر نگارش رمان مسیح بازمصلوب، مورد انتقاد کلیسای کاتولیک و ارتدوکس قرار گرفته بود. اما «آخرین وسوسه ی مسیح» تلاشی بود برای نمایش مسیح به عنوان یک انسان درگیر با نفس اماره که با انواع وسوسه ها مبارزه می کند. فیلم توجهی به جنبه های مقدس و معصومیت عیسی مسیح نداشت و همین هم باعث بروز واکنش های مختلفی در سراسر جهان شد. نمایش فیلم در کشورهایی مانند ترکیه، شیلی، مکزیک، فیلیپین و سنگاپور ممنوع شد و در آمریکا هم تنها بعد از حذف چند صحنه امکان نمایش آن فراهم شد.

مصائب مسیح

اخبار , اخبار فرهنگی,فیلم هایی با تم مذهبی,معرفی فیلم با تم مذهبی


سومین فیلم مل گیبسون، داستان 12 ساعت آخر زندگی عیسی مسیح است؛ ساعاتی که مسیح صلیب بر دوش برای مصلوب شدن راهی می شود و یهودیان با خوشحالی او را نظاره می کنند. زمان نمایش فیلم، نقل قولی از پاپ منتشر شد که گفته بود «دقیقا چنین اتفاقی برای مسیح افتاده است» اما این اظهارنظر و البته نمایش خشونت یهودیان واکنش هایی برانگیخت. ازجمله، گروه های یهودی آمریکایی تلاش کردند با شکایت به دادگاه از اکران فیلم جلوگیری کنند. اگرچه در آخر، با حذف چند پلان از فیلم، مصائب مسیح اکران شد و خاخام ها نسبت به آن واکنش های تند نشان دادند

رمز داوینچی

اخبار , اخبار فرهنگی,فیلم هایی با تم مذهبی,معرفی فیلم با تم مذهبی


فیلمی از ران هوارد، که از رمان محبوب و جنجالی دن براون ساخته شد. فیلم به خاطر تحریف دین مسیحیت و البته پرداختن به یکی از فرقه های خاص آن (اپوس دئی) از طرف کلیسا مورد انتقاد قرارگرفت. به خصوص که در آن تلاش می شد مسیح را دارای همسر و فرزند معرفی کند و نواده ی او را در زمان معاصر ما پیداکند! کلیسای کاتولیک با انتقاد فراوان، خوستار ممنوعیت نمایش فیلم در کشورها شد؛ اگرچه همین انتقادات به بالاتر رفتن فروش فیلم کمک کرد.

نوح

اخبار , اخبار فرهنگی,فیلم هایی با تم مذهبی,معرفی فیلم با تم مذهبی


فیلمی از دارن آرونفسکی، ماجرایی که به خاطر زاویه ی دید و روایتش از زندگی یک پیامبر تقریبا با اعتراض رهبران مذهبی ادیان مختلف مواجه شد. فیلم با تحریف کامل زندگی نوح، تلاش می کرد تصوری تازه از روایت این پیامبر عرضه کند (چه در نمایش خاندان نوح، چه در پردازش داستان و چه در سرنوشت آنها). اما مهم ترین انتقاد، درباره ی رابطه ی او با خدا بود. در تمام فیلم، نوح با سکوت خداوند مواجه بود و به همین دلیل هم دست به اعمالی می زد که نشانی از جنبه های پیامبری نداشت (مثلا ریشه کن کردن انسان برای پاک کردن زمین از گناهان). به همین دلیل فیلم چندان مورد توجه قرار نگرفت و تنها انتقادات مختلف بود که نامش را سر زبان ها انداخت.

 

اخبار فرهنگی - مجله صدا / برترین ها


ویدیو مرتبط :
سكانس جنجال برانگیز فیلم زندگی خصوصی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جنجال لغو نمایش فیلم ضد ایرانی در كتابخانه ملی كانادا



 

 

 

جنجال لغو نمایش فیلم ضد ایرانی در كتابخانه ملی كانادا

 

با وجودی كه نمایش عمومی فیلم ضد ایرانی " ایرانیوم " در مركز ملی كتابخانه و آرشیو كانادا در اتاوا در سه شنبه شب لغو شده بود اما دولت كانادا روز چهارشنبه با ارسال نامه ای دیپلماتیك  به سفارت ایران در كانادا بر نمایش عمومی این فیلم در كانادا تاكید كرد.

به نقل از روزنامه " نشنال پست " كانادا، فیلم ضد ایرانی " ایرانیوم" قرار بود سه شنبه شب با حمایت " انجمن فیلم فکر آزاد " در مرکز ملی کتابخانه و آرشیو  کانادا در اتاوا به نمایش درآید اما این كتابخانه در ساعت 4 بعد از ظهر سه شنبه با ادعای اینكه پیغام های تهدید آمیز مشكوك دریافت كرده، ساختمان مركز كتابخانه و آرشیو را تخلیه و اعلام كرد كه نمایش این فیلم را لغو كرده است.

مركز ملی كتابخانه و آرشیو كانادا در توجیه لغو این فیلم، شكایت رسمی سفارت ایران در اتاوا و دریافت نامه های مشكوك و پیغام های تهدید آمیز را دلیل لغو نمایش این فیلم خوانده بود  اما "جیمز مور " وزیر میراث فرهنگی كانادا صبح چهارشنبه به مركز ملی كتابخانه و آرشیو كانادا دستور داده است كه از نمایش این فیلم عقب نشینی نكنند و این فیلم را نمایش دهند.

فیلم 60 دقیقه ای ایرانیوم ساخته " رافائل شور " به بررسی سیاست های ایران در جهان از جمله حمایت از گروه هایی چون حماس و حزب الله و ادعای تلاش برای دست یابی به سلاح هسته ای و القای خطرناك بودن ایران برای جهان می پردازد.

" فرد لیتوین " رئیس "انجمن فیلم فکر آزاد " پس از لغو نمایش این فیلم در شب سه شنبه  با انتقاد از تصمیم مسئولان مركز ملی كتابخانه و آرشیو كانادا ، اقدام آنها در لغو نمایش این فیلم را بزدلانه خواند.  

وی در مصاحبه با روزنامه اوتاوا سیتی زن با انتقاد از این تصمیم گفت:‌"اینكه ما در پایتخت کانادا نمی توانیم فیلمی را نمایش دهیم که به مقامات ایران " برمی خورد " ، بسیار شگفت آور است . چطور تهران می تواند به اتاوا تحمیل كند كه چه نوع فیلم هایی را می توان در پایتخت کانادا نمایش داد!؟"

از سوی دیگر سخنگوی مرکز ملی "کتابخانه و آرشیو " كانادا در اتاوا در برابر انتقاد مخالفان لغو نمایش فیلم ضد ایرانی گفت كه این مركز برای نمایش این فیلم با انواع و اقسام تهدیدها از جمله ارسال دو نامه  مشكوك مواجه شده و در نهایت تصمیم گرفت برای بازبینی این فیلم ، نمایش آن را لغو كند . وی همچنین ادعا كرد كه سفارت ایران در اتاوا برای نمایش این فیلم با ارسال نامه ای به این كتابخانه شكایت رسمی خود را از این اقدام اعلام كرده است.

گفتنی است كه "انجمن فیلم فکر آزاد " كانادا  در ماه نوامبر سال 2010 نیز  سه فیلم "سنگسار ثریا ام " ، "برای ندا"، و " جهاد اتمی "را در مرکز ملی "کتابخانه و آرشیو " كانادا در اتاوا به نمایش گذاشته بود.

دولت كانادا در نامه ای دیپلماتیك به سفارت ایران در اتاوا با تاكید بر نمایش این فیلم گفته است :‌"‌ كانادا كشور آزادی است و آزادی بیان یك ارزش اساسی است كه به هیچ وجه نمی توان بر سر آن معامله كرد".

از سوی دیگر جیمز مور وزیر میراث فرهنگی كانادا روز چهارشنبه در مصاحبه با شبكه تلویزیونی "سی بی سی" كانادا درباره نمایش این فیلم گفت:‌"‌ این فیلم به نمایش درخواهد آمد. توافق بر نمایش عمومی این فیلم در مركز ملی كتابخانه و آرشیو كانادا پا بر جاست و این فیلم به نمایش درخواهد آمد و ما تسلیم هیچ فشاری در این زمینه نخواهیم شد".

وی همچنین از مقامات امنیتی كانادا خواست تا به ادعای مركز ملی كتابخانه و آرشیو كانادا درباره تهدید این مركز از سوی پیغام ها و نامه های مشكوك رسیدگی كنند. وی در این باره افزود كه تدابیر امنیتی باید در این مركز افزایش یابد تا نمایش این فیلم در ماه فوریه با مشكل مواجه نشود...../تحلیل:عصرایران