فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

پوست اندازی «سیمای خانواده» با طعم تبلیغات



یکی از طرح های مدیریت جدید تلویزیون از سال پیش، دگرگونی «سیمای خانواده» بود تا این که بالاخره روز گذشته دستپخت تازه شبکه یک با نام «خانواده یک» و با ساختاری کاملا متفاوت روی آنتن رفت.

«سیمای خانواده» به خاطر قدمت 21 ساله، نامی آشنا برای مخاطبان تلویزیون است. حتی اگر کسی پیگیر تلویزیون نباشد این نام حداقل یک بار به گوشش خورده. هرمز شجاعی مهر سالیان طولانی روی آنتن شبکه یک بود اما نه او، نه برنامه اش از دوره ای به بعد همپای خواست و نیاز جامعه پیش نیامدند.


یکی از طرح های مدیریت جدید تلویزیون از سال پیش، دگرگونی «سیمای خانواده» بود تا این که بالاخره روز گذشته دستپخت تازه شبکه یک با نام «خانواده یک» و با ساختاری کاملا متفاوت روی آنتن رفت.
برنامه اما در عین برخورداری از نقاط قوت، ضعف هایی هم دارد که برای اصلاح آنها باید منتظر گذر زمان بود. با این حال آنچه توی ذوق می زند و نمی توان به راحتی از کنارش گذشت، تبلیغات مستقیم است. این عیب بزرگ پاشنه آشیل «خانواده یک» خواهد ماند؟ مصطفی شریفی تهیه کننده برنامه به هفت صبح توضیح می دهد.

 

اخبار,اخبار فرهنگی,سیمای خانواده

 

آنچه دیدیم
«خانواده یک» با چند مجری روی آنتن رفت. هر کدام اجرای یک بخش را بر عهده دارند و با میهمان درباره موضوع وارد بحث می شوند. ساختار برنامه به گونه ای طراحی شده که هر روز عده ای علاقمند در استودیو باشند و به شکل رو در رو سوال های خود را با کارشناس مطرح کنند. در فرآیند برنامه هم حضور فیزیکی دارند و مثلا یک نفر انتخاب می شود تا روی ترازو قرار گیرد و نمودار کاهش وزنش برای حاضران و بیننده ها نمایش داده شود. این شیوه هم به طراوت برنامه کمک می کند و باعث مشارکت مردم می شود.
دکور هم دیگر برگ برنده آن است. منظور از این چند سطر کوتاه این است که می توان به «خانواده یک» امیدوار بود.


آنچه توی ذوق زد
آیتم پایانی برنامه اما حکم حکایت آن گاو را داشت که بعد از دادن نُه من شیر با لگدی محکم تمام شیر را بر زمین می ریخت و زحمت ها را بر باد می داد. در این بخش مجری با نماینده یکی از برندهای مو صحبت می کرد و خانم مثلا کارشناس، در خواص جادویی محصولش صحبت ها می کرد. همزمان هم در ته تصور روی یک مانیتور شماره پیامکی حک شده بود که عدد فلان را به این شماره ارسال کنید.


عجیب تر صحبت های کارشناس بود که طوری درباره محصولش حرف می زد که گویی اگر ذره ای از آن را بر سر بمالی مشکل ریزش مو حل می شود! بدتر از بد این که خانم مجری باز تاکید می کرد بیننده های عزیز چطور می توانند آن را تهیه کنند. این نمایش عجیب درست مثل تبلیغات ماهواره ای برگزار شد.


خیال تان راحت، درست می شود
نخستین مسئله ای که با تهیه کننده برنامه مطرح می کنیم همین مسئله است. در «خانواده یک» در حالی برای محصول پیشگیری از ریزش مو تبلیغ شد که نقیض آن را از زبان کارشناس های متخصص شنیده ایم.

 

اخبار,اخبار فرهنگی,سیمای خانواده

 

حتی ممکن است در این برنامه کارشناسی بیاید و آن تبلیغ را منکر شود. مصطفی شریفی ایراد برنامه را می پذیرد و می گوید: «فراموش نکنید این برنامه مشارکتی است. شبکه به هیچ وجه نمی تواند هزینه برنامه ای در این سطح را تقبل کند. البته ما سعی می کنیم مدل مشارکت را تغییر دهیم. بعد از 10 برنامه فرم تبلیغ را خیلی متفاوت تر و غیرمستقیم تر خواهید دید. اگر تغییر نکرد خود شما تماس بگیرید هم راهنمایی بدهید هم از ما پاسخ بخواهید. تمام تلاش مان این است که درست شود، نگران نباشید.»


برنامه هنوز شکل نگرفته
شریفی بعد از این قول سنگین، نکته ای دیگر را هم متذکر می شود: «ببینید پیش تولید برنامه شش ماه زمان برد. چیزی که شما دیدید شماره صفر است. برنامه هنوز شکل نگرفته و باید اصلاحات اساسی روی آن انجام شود. نتیجه را در برنامه شش و هفت خواهید دید. «خانواده یک» مثل ماشینی است که تازه از کمپانی بیرون آمده، باید آب بندی شود، آچار کشی شود... نحوه صحبت مجریان، رنگ و نور و ... باید اصلاح شود. پلی بک ها شکل واحد بگیرند و ...»


مجریان از کجا آمده اند؟
طبعا با یک برنامه نمی توان درباره اجراها قضاوت جامعی داشت و باید فعلا صبر کرد. با شریفی این سوال را در میان می گذاریم که مجریان از کجا آمده اند؟ «برنامه 12 مجری - کارشناس دارد که همه اینها تربیت شده اند. اینها از بین حدود 180 نفر انتخاب شده اند. برایشان جلسات متعدد تمرین بدن و بیان برگزار کردیم تا با آمادگی کامل جلوی دوربین بیایند.»


می پرسیم برنامه مجری مستر ندارد؟ «نه، بهناز شفیعی، علی عسگری و نیلوفر امینی فرد مجریان عمومی هستند. چیزی به نام مجری مستر در برنامه نداریم. سبک اجرا دومینویی است یعنی هر کس بخش خودش را اجرا می کند و می رود. البته گستردگی و پیوستگی برنامه حفظ می شود.»


درباره شجاعی مهر و میهمان های هنری
همانطور که پیش تر نوشتیم هرمز شجاعی مهر قرار است پنجشنبه ها مجری برنامه باشد و خاطره بازی کند. تهیه کننده برنامه «خانوده یک» درباره کم و کیف برنامه های شجاعی مهر توضیح بیشتری نمی دهد.
سازندگان تصمیم دیگری هم دارند؛ برای تزریق جذابیت قصد دارند از بازیگران نیز استفاده کنند. اگر بتوانند بازیگران درجه یک به برنامه بیاورند که گل طلایی را زده اند اما نه استارها چنین برنامه هایی را تحویل می گیرند و نه تلویزیون قدرت جذب شان را دارد.

 

اخبار,اخبار فرهنگی,سیمای خانواده

 

تجربه برنامه های اینچنینی نشان داده که استفاده از بازیگران درجه دو و سه فایده ای ندارد. شریفی این بار هم به بحث ورود نمی کند و حتی از بازیگران دعوت شده نام نمی برد... فقط می گوید: «فردا این آیتم ضبط می شود و پنج شنبه می توانید ببینید، بعد قضاوت کنید.»
او البته توضیحی به جام جم داده که برای تکمیل، به گزارش الصاق می کنیم: «در این بخش هر بار یک یاز چهره های مشهور سینما و تلویزیون با یکی از عزیزانش میهمان برنامه می شود و این دو با یکدیگر صحبت های محبت آمیز می کنند که نشان دهنده رضایت قلبی آنها از داشتن یکدیگر است.»


مسیر سخت
«خانواده یک» روزگاری روی آنتن می رود که هم در تلویزیون رقیب دارد و هم در شبکه های ماهواره ای، سایت ها پر هستند از برنامه های سبک زندگی و در گروه های تلگرام و امثالهم می توان موارد زیادی از آموزش های آشپزی، تغذیه سلامت، روانشناسی و ... یافت. «خانواده یک» چه می کند؟

اخبار فرهنگی و هنری - روزنامه هفت صبح


ویدیو مرتبط :
برنامه سیمای خانواده (قسمت اول )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فریب تبلیغات زیبایی پوست را نخورید



تبلیغات زیبایی پوست

دو سه سالی است که علاقه مندان به انجام روش های نوین جوان سازی، ترمیم و زیبایی پوست ومو با تبلیغاتی اغواکننده مبنی بر استفاده از پلاکت های خونی فرد برای با طراوت شدن، ترمیم بافت های پوستی و تقویت رشد موهای از دست رفته که به «پی آرپی» مشهور است، روبه رو می شوند. این روش نسبتا جدید از چندین دهه گذشته برای درمان برخی بیماری های مزمن مفصلی یا برخی ضایعات پوستی چون انواع کهیر استفاده می شد، اما از حدود ۷ یا ۸ سال پیش از آن برای ترمیم و بهبود زخم های مزمن از این روش بهره گرفته می شود.

ورود این روش به عرصه زیبایی و جوان سازی پوست و مو داستان دیگری دارد و مسیری را باز می کند که همچنان با تردیدهای بسیاری همراه است. پی آر پی با وجود تاکیدی که بر موفقیت اش در بازسازی پوست و کلاژن سازی، درمان ریزش مو و رفع پف و تیرگی دور چشم دارد، اما با عوارض ناشناخته ای همراه است که بهره گیری از آن را در حال حاضر با تامل بیشتری همراه می کند.

دکتر سعید شفیعیان، متخصص پوست و مو در گفت وگو با جام جم با تاکید بر این که پی آرپی روشی است که در حال حاضر اطلاعات زیادی در مورد عوارض آن وجود ندارد، می گوید: مطالعات روی این روش و تاثیرات آن بر جوان سازی پوست و مو همچنان ادامه دارد و تا رسیدن به نتایج قطعی، عوارض ناشی از آن و همین طور روش های درمانی برای مقابله با این عوارض همچنان ناشناخته است؛ به این دلیل، متخصصان پوست و مو به عنوان روشی مطمئن و تضمین شده درمانی از آن نام نمی برند.

● پی آر پی چیست؟

پی آرپی (PRP) روشی درمانی است که از ۳ دهه گذشته برای بیمارانی که جراحی شده اند و به علت خونریزی در طول مدت جراحی یا بعد آن به فاکتورهای پلاکتی نیاز داشته اند، مورد استفاده بوده است. مبنای این روش، استفاده از عوامل انعقادی خون یا سلول های پلاکت است که از طریق دستگاه هایی با سرعت زیاد از خون گرفته شده از بیمار جدا می شود و در ترمیم و بهبود زخم ها و نیز ترمیم و بازسازی پوست و مو به کار گرفته می شود؛ یعنی پلاسمای تغلیظ شده به نقاط آسیب دیده پوست یا ریشه موها تزریق می شود (پلاسما ۵۵ درصد حجم خون را تشکیل می دهد که ۹۰ درصد آن آب و ۱۰ درصد بقیه شامل املاح، قند، چربی و پروتئین هایی نظیر فاکتورهای انعقادی و آنتی بادی است.)

دکتر شفیعیان می افزاید: سال هاست که در بهبود زخم های مزمن چون زخم پای دیابتی، زخم بستر یا زخم های ناشی از تصادفات از این روش به طور موثری استفاده می شود. طی ۳ یا ۴ سال اخیر هم تزریق این پلاکت ها به منظور تقویت رویش موی سر، درمان چین و چروک و از بین بردن پف و تیرگی دور چشم کاربرد دارد.

این متخصص پوست ادامه می دهد: به این منظور، پلاسمای تغلیظ شده خود فرد که حاوی مقادیر بسیار زیادی از پلاکت است، در نقاط مختلف تزریق می شود. عملکرد پلاکت ها باعث می شود که مناطق مورد نظر شروع به بازسازی و ترمیم کنند و کلاژن سازی (کلاژن، فراوان ترین پروتئین بدن که در بافت هایی چون پوست یافت می شود) به طور مجدد صورت بگیرد.

● معجزه پلاکت ها موقتی است

پژوهشگران دریافته اند که عملکرد پلاکت های خون نسبی است، به این معنا که عمر اثرات ترمیمی پلاکت ها در حوزه زیبایی پوست و مو کوتاه مدت است و بیش از چند ماه دوام نخواهد داشت. دکتر شفیعیان در این باره می گوید: اتفاقی که در فرآیند از بین بردن چین و چروک های پوستی به دنبال تزریق پلاکت ها می افتد، مربوط به کشیدگی پوست یا پدیده ای به نام «فیبروز» است و برخلاف تصور عموم به جوان سازی پوست مربوط نمی شود. چنین اتفاقی حتی با واردکردن سوزن های معمولی به سطح پوست نیز می تواند اتفاق بیفتد، به همین دلیل اثرات ظاهری مثبت آن پس از چند ماه از بین می رود. وی تاکید می کند: در مورد درمان ریزش مو نیز آنچه به دنبال تزریق پلاکت ها اتفاق می افتد، اثرات موقتی دارد و پس از مدتی منجر به ایجاد الیاف غیرعادی در انتهای ساقه موها و کوتاه و کم پشت شدن آنها می شود. یعنی تزریق پلاکت در درازمدت به کاهش تراکم موی سر منتهی می شود. در مورد رفع پف و تیرگی دور چشم هم اثرات ترمیمی پلاکت ها کاملا موقتی و کوتاه مدت است.

● روشی در بوته آزمون و خطا

به گفته بسیاری از متخصصان پوست و مو، روش پی آرپی در حال حاضر مراحل تحقیقاتی و آزمون و خطای خود را طی می کند. چراکه عملکرد پلاکت ها در فرآیند ترمیم و بازسازی پوست موقتی است و بهره گیری نتایج طولانی مدت از آن، تکرار این روش را در عرض چند ماه ضروری می سازد. در حالی که عوارض ناشی از تزریق پلاسما که از مهم ترین آنها می تواند ایجاد فیبروز (کشیدگی موقت پوست) باشد با عوارضی همراه است که می تواند بسیار خطرناک باشد.

دکتر شفیعیان تاکید می کند: البته در مورد ترمیم زخم های مزمن می توان از پی آرپی به طور موثر بهره گرفت، اما در ارتباط با موارد زیبایی و رشد و بازسازی موها و رفع چین و چروک های پوستی، در حال حاضر به عنوان یک روش درمانی تضمین شده و بدون عارضه نمی توان به این روش اعتماد کرد.

● در دام تبلیغات نیفتید

نمی توان از این نکته به راحتی گذشت که برخی تبلیغات که در معرفی روش های نوین جوان سازی و ترمیم پوست و مو ارائه می شوند، بسیار اغواکننده است. متخصصان پوست تاکید می کنند که اگر نمی خواهید ازجمله کسانی باشید که در دام تبلیغات غیرواقعی این نوع روش ها می افتند، در بهره گیری از پی آرپی به این نکات توجه داشته باشید که این روش درمانی به هیچ وجه جایگزین سایر روش های درمانی رفع چین و چروک پوست نمی شود، بلکه پی آرپی یک روش درمانی کمک کننده همراه و تا اندازه ای مکمل سایر روش هاست. این روش ها را حتما تحت نظر یک متخصص مجرب انجام دهید. فراموش نکنید که پی آرپی در درمان ریزش مو و رفع تیرگی دور چشم همه افراد پاسخ مثبت نمی دهد. نکته آخر آن که این روش در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا هنوز به عنوان یک روش درمانی تضمین شده معرفی نشده است.

منبع: jamejamonline.ir