فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

پرحاشیه‌ترین سال فیلم‌های انتخاباتی



پرحاشیه‌ترین سال فیلم‌های انتخاباتی

با شروع نام‌نویسی داوطلبان شرکت در یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری بحث ساخت فیلم‌های انتخاباتی نیز داغ‌تر شده است و این روزها نام سینماگران مختلفی بر سر زبان‌ها است؛ گرچه دیگر از نام‌های سرشناس چهار سال پیش خبری نیست.

به گزارش خبرگزاری مهر، هر چهار سال در ایران خردادماه یکی از سیاسی‌ترین ماه‌های سال می‌شود و همیشه با حواشی بسیاری در زمینه انتخابات روبه‌رو هستیم که این مسائل به شدت دامن هنر و هنرمندان را نیز می‌گیرد. در سال‌های گذشته که بحث ساخت فیلم‌های انتخاباتی نامزدهای انتخابات توسط اهالی سینما مطرح بود و امسال به این مساله حضور آنها در انتخابات شورای شهر هم اضافه شد.

در سال 88 که یکی از مهم‌ترین انتخابات ریاست‌جمهوری را پشت سر گذاشتیم، فیلمسازان معتبری در ساخت فیلم های انتخاباتی در کنار نامزدهای ریاست‌جمهوری حضور پیدا کردند که از میان آنها می‌توان به مجید مجیدی، رخشان بنی‌اعتماد، کمال تبریزی، ابراهیم حاتمی‌کیا و... اشاره کرد.

فیلم‌های بدون تیتراژ را چه کسانی می‌سازند

حضور هر فیلمساز در کنار یک نامزد انتخاباتی به معنای پذیرش اعتقادات و برنامه‌های آن چهره سیاسی نیز تعبیر شد و از این رو شاید یکی از دلایل تایید و تکذیب ساخت این فیلم‌های انتخاباتی همین موضوع باشد. از سوی دیگر این فیلم‌ها غالبا و معمولا هیچ تیتراژی ندارند و فقط شنیده‌ها و حضور برخی از این فیلمسازان در برنامه‌های خبری نامزدهای انتخاباتی همراه با گروه فیلمبرداری می‌تواند ساخت فیلم توسط آنها را بر سر زبان‌ها بیندازد.

امسال نیز از فروردین ماه با وجود اینکه هنوز حضور قطعی هر کدام از این نامزدها مشخص نشده بود، اما خبرهایی درباره ساخت فیلم‌های انتخاباتی توسط فیلمسازان شنیده می‌شد که همین موضوع باعث شد بازار تکذیب‌ها و تاییدها داغ شود.

محمد حسین لطیفی/ علی‌اکبر ولایتی

یکی از اخباری که این روزها بیشتر شنیده می‌شود، حضور محمدحسین لطیفی به عنوان کارگردان فیلم انتخاباتی علی اکبر ولایتی است. سازنده فیلم‌های «توفیق اجباری»، «روز سوم»، «خوابگاه دختران» و... این روزها مشغول ساخت سریال تلویزیونی «دودکش» است اما شنیده می‌شود که وی ساخت فیلم انتخاباتی ولایتی را هم آغاز کرده است. این خبر که هفته گذشته شنیده شد تا امروز توسط لطیفی تکذیب نشده است.

البته باید این موضوع را هم مدنظر داشته باشیم که فیلم‌های انتخاباتی بیشتر راش محسوب می‌شوند که روی میز تدوین شکل واقعی را به خود می‌گیرند. به همین دلیل حضور یک کارگردان برای گرفتن این فیلم‌ها در مراسم مختلف خیلی ضرورتی ندارد.

 

انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,هنر و هنرمندان

 

سامان سالور/ محمدحسن ابوترابی‌فرد

سامان سالور که یک فیلمساز تجربی محسوب می‌شود و فقط یکی از فیلم‌های وی «سیزده 59» که در ژانر دفاع مقدس است، اکران شده است این روزها مشغول ساخت فیلم انتخاباتی محمدحسن ابوترابی‌فرد است. حضور وی در یکی از برنامه‌های این نامزد احتمالی ریاست‌جمهوری در یکی از دانشگاه‌ها باعث شد این خبر منتشر شود.

این کارگردان که هم اکنون آخرین فیلمش دچار مشکل ممیزی است، تلویحا این خبر را تایید کرده است.

احمد رضا معتمدی/ غلامعلی حداد عادل

احمدرضا معتمدی که ترجیح داده این روزها تلفن همراه خود را خاموش نگه دارد، گویا مشغول ساخت فیلم انتخاباتی غلامعلی حداد عادل است. آخرین فیلم این کارگردان «آلزایمر» بود که در جشنواره فیلم فجر جوایز متعددی دریافت کرد. وی همچنین ساخت فیلم‌هایی چون «قاعده بازی» و «دیوانه‌ای از قفس پرید» را در کارنامه خود دارد.

حداد عادل قبلا گفته بود پول گزافی برای فیلم‌ انتخاباتی خرج نمی‌کند و ترجیح می‌دهد مستندسازان مردمی و دانشجویان رشته هنر فیلم انتخاباتی او را بسازند.

مهدی کرم‌پور ومسعود جعفری جوزانی/ دکتر حسن روحانی

شنیده‌ها حاکی است مهدی کرم‌پور و مسعود جعفری جوزانی نیز قصد دارند فیلم انتخاباتی حسن روحانی را بسازند. «پل چوبی» آخرین ساخته مهدی کرم‌پور در لیست آثار تحریمی حوزه هنری قرار دارد که با وجود گذشت یک سال از ساخت آن هنوز امکان اکران پیدا نکرده و قرار است بعد از انتخابات روی پرده برود.

مسعود جعفری جوزانی که در شورای عالی سینما عضو است در جریان بازگشایی خانه سینما در کمیته هفت نفره به عنوان نماینده نهاد ریاست‌جمهوری و سخنگوی کمیته حضور داشت. «در چشم باد» آخرین مجموعه تلویزیونی این کارگردان است که یک کار تاریخی محسوب می‌شود.

اکبرنبوی/علیرضا زاکانی

اکبر نبوی به همراه یک مستندساز دیگر هم قرار است فیلم انتخاباتی علیرضا زاکانی را بسازند. نبوی منتقد سینما است که تا کنون در شورای پروانه ساخت نیز حضور داشته است. نبوی از جمله نویسندگان و منتقدان سینمایی است که همواره سعی داشته تحلیل‌هایی مستند ارائه کند و معمولا هم چهره‌ای قابل قبول بین سینماگران داشته است.

علی معلم و احمد نجفی/ نامزد دولت

گویا علی معلم و احمد نجفی نیز قرار است فیلم انتخاباتی نامزدی را بسازند که از طرف دولت در این دوره ریاست جمهوری حضور پیدا می‌کند؛ البته اگر این اتفاق عملی شود.

علی معلم صاحب امتیاز سایت کافه سینما و مجله دنیای تصویر است. وی همچنین تاکنون تهیه‌کنندگی فیلم‌هایی چون «گاو خونی»، «آل» و... را بر عهده داشته است. وی در چهار سال گذشته در اتحادیه تهیه‌کنندگان که توسط ارشاد تاسیس شده بود حضور داشت، اما پس از مدتی از این سمت انصراف داد. احمد نجفی نیز از بازیگران و تهیه‌کنندگان و یکی از اعضای شورای‌عالی سینما است.

محمود رضوی و بهروز شعیبی/ محمد باقر قالیباف

محمد باقر قالیباف یکی از اعضای ائتلاف 1+2 نیز یکی دیگر از نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری است که تا کنون خبرهای مختلفی درباره حضور چندین کارگردان در کنار وی شنیده شده است که از آن جمله می‌توان به بهروز شعیبی کارگردان و بازیگر سینمای ایران اشاره کرد که البته وی این موضوع را تایید نکرده و تاکید کرد که فقط در یک سفر قالیباف به قم همراه وی بوده است.

اما شنیده‌ها حاکی است که سید محمود رضوی تهیه‌کننده سینمای ایران مشغول ساخت فیلم وی است و کارهای اولیه را آغاز کرده است. رضوی تهیه‌کننده فیلم‌های «درباره الی»، «دهلیز» و... است.

امروز آخرین روز نام‌نویسی داوطلبان ریاست‌جمهوری است و طبق قانون انتخابات این مهلت به هیچ وجه تمدید نخواهد شد. بعد از مشخص شدن تایید یا رد صلاحیت نامزدهای احتمالی مساله فیلم‌های انتخاباتی نیز روشن‌تر خواهد شد./دنیای اقتصاد

 

 

 


ویدیو مرتبط :
فیلم انتخاباتی درویش وند- ۴ سال باید مجاهدت کند-(34)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

«جاده مالهلند» دیوید لینچ، بهترین فیلم ۱۰ سال



 

 

 

فیلم «جاده مالهلند» ساخته‌ی‌ «دیوید لینچ» به‌عنوان بهترین فیلم دهه‌ گذشته سینمای جهان از نگاه انجمن منتقدین فیلم لس‌آنجلس انتخاب شد.



انجمن منتقدین فیلم لس‌آنجلس روز گذشته فیلم «جاده مالهلند» محصول سال ۲۰۰۱ به كارگردانی «دیوید لینچ» را به‌عنوان بهترین فیلم دهه گذشته سینمای جهان معرفی كرد.



این فیلم با نقش‌آفرینی «نائومی واتس» توانست از میان ۱۸۹ اثر، بیشترین آراء را به خود اختصاص بدهد.



«جاده مالهلند» در سال ۲۰۰۲ نامزدی اسكار بهترین كارگردان را برای «دیوید لینچ» به‌همراه آورد. این كارگردان آمریكایی جایزه‌ بهترین كارگردانی جشنواره‌ كن را برای این فیلم گرفت و در جوایز سزار فرانسه نیز عنوان بهترین فیلم خارجی را كسب كرد.



به گزارش هالیوود ریپورتر، از دیگر فیلم‌های برتر دهه‌ گذشته از نگاه انجمن منتقدین فیلم لس‌آنجلس می‌توان به «خون به‌پا خواهد شد»، «كوهستان بروك‌بك»، «جایی برای پیرمردان نیست»، « زود‌یاك»، «۴‌ماه، سه‌هفته و دو روز»، «ارباب حلقه‌ها» و «یونایتد ۹۳» نام برد.