فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

پاسخ های خالق «مستانه» به معترضان نگاه جنسی


حسین فرحبخش، سر نترسی دارد. حرف هایش تند و تیزند و البته هیچ ابایی از اینکه رک و راست، حرفش را بزند ندارد. اسمش که می آید، کوهی از جنجال و حاشیه، قد علم می کند و این خاصیت «حسین فرحبخش بودن» است.





هفته نامه تماشاگران امروز:
حسین فرحبخش، سر نترسی دارد. حرف هایش تند و تیزند و البته هیچ ابایی از اینکه رک و راست، حرفش را بزند ندارد. اسمش که می آید، کوهی از جنجال و حاشیه، قد علم می کند و این خاصیت «حسین فرحبخش بودن» است.

این روزها فیلم «مستانه» دومین ساخته اش روی پرده است. فیلم قبلی او، «خصوصی» به یکی از جریان های حاشیه ای مهم در سینمای سال 91 تبدیل شد. «مستانه» نیز پیش از اکران با برچسب «توقیف» همراه بود، برچسبی که صحت نداشت؛ هر چند این فیلم به گفته فرحبخش دچار ممیزی های تقریبا زیادی شده است.

پاسخ های خالق مستانه به معترضان نگاه جنسی

یکی از مهمترین حواشی «مستانه»، نگاه جنسی در آن است. خیلی ها معتقدند فرحبخش در فیلم هایش از چنین نگاهی پرهیز ندارد. با او در مورد همین نگاه حرف زده ایم.

آقای فرحبخش در فضای مجازی و محافل سینمایی، درباره شما و آثاری که کارگردانی می کنید، نگاهی وجود دارد که از این قرار است. فیلم قبلی شما یعنی «خصوصی» اشاراتی مستقیم به مسائل جنسی داشت. نگاهی که پیش از آن کمتر در سینما دیده می شد و برای خیلی ها عجیب بود. حالا «مستانه» اکران شده است و از قضا این نگاه به مسائل در این فیلم هم پررنگ است ولو در قالب مسئله «تجاوز»؛ نظر خود شما چیست؟ شما از مسائل جنسی برای موفقیت در گیشه استفاده می کنید یا فکر می کنید دغدغه ای است که باید به آن پرداخت؟

- اول از همه از دوستانی که در فضای مجازی و محافل سینمایی، چنین نظرهایی می دهند و کلا درباره فیلم من حرف می زنند، تشکر ویژه می کنم. به نظر من کسانی که چنین نگاهی به آثار من دارند و چیزی که از آن درک می کنند، اشاره به مسائل جنسی است، دو دسته هستند. دسته اول «ناآگاهان» هستند و دسته دوم «مریض»! من چه در فیلم قبلی ام یعنی «خصوصی» و چه در «مستانه»، به مسائل جنسی هیچ کاری نداشته و ندارم.

پاسخ های خالق مستانه به معترضان نگاه جنسی

هر کدام از این فیلم ها، یک معضل اجتماعی را بیان می کنند و این معضلات چه ربطی به مسائل جنسی دارند؟ در «خصوصی» ما تاریخ 33-32 ساله بعد از انقلاب را به شکلی دراماتیک بررسی کردیم که اینجا جای بحث درباره اش نیست اما در «مستانه» هم من به معضلی اجتماعی به نام «تعرض و تجاوز» پرداخته ام. طبیعتا تجاوز با مسائل جنسی مرتبط است اما آیا این به آن معناست که من فیلم جنسی می سازم؟! یک ماه است مملکت ما در تب ماجرای دنباله دار اسیدپاشی می سوزد.

اسیدپاشی یک موضوع اجتماعی نیست؟! اتفاقا در فیلم «مستانه» مسئله اسیدپاشی هم مطرح شده است. اگر فیلم من درباره مسائل جنسی است، آن وقت صفحات حوادث روزنامه ها هم که به حوادثی نظیر تعرض و تجاوز گروهی و ... می پردازند، نگاه جنسی دارند.

ما در صفحه روزنامه ها با «فکت» و «واقعیت» طرفیم اما در فیلم با درام طرفیم. با داستان. صفحات روزنامه ها انتخاب نمی کنند که به چه مسائلی بپردازند. مسائلی پیش می آید و آنها بازتاب می دهند اما فیلمساز انتخاب می کند که به چه موضوعی و با چه نگاه و پرداختی نگاه کند. به هر حال این دوتا با هم فرق دارند. پرداختن به «تجاوز» در یک فیلم به معنای جنسی بودن آن نیست اما «چگونه پرداختن» می تواند در این زمینه ایجاد ابهام کند.

- ببینید، شما در روزنامه می خوانید مردی به 35 زن تعرض کرده است. یعنی خودش در دادگاه به این تعداد اعتراف می کند اما مثلا 7 زن حاضرند بیایند و شکایت شان را مطرح کنند. بقیه حتی حاضر نیستند به روی خودشان بیاورند. از آبرویشان می ترسند. فرهنگ و اعتقادات ما این اجازه را به آنها نمی دهد که به راحتی بتوانند در این باره صحبت کنند. به همین دلیل افرادی که چنین کارهای پلید و شیطانی می کنند، مجال بیشتری برای اقدامات شوم خود پیدا می کنند.

پاسخ های خالق مستانه به معترضان نگاه جنسی

مردم در مملکت ما خیلی چیزها را دست شکسته در آستین نگه می دارند. اینهایی که گفتم واقعیاتی است که در روزنامه ها منتشر می شوند. من هم از زاویه دید سینمایی به همین واقعیات نگاه می کنم. به ماجرای تجاوز، آبروداری و چرخه باطلی که باعث می شود نگاه های شیطانی راحت تر به خودشان اجازه دهند چنین سوءاستفاده هایی بکنند.

پس می گویید «مستانه»، ساخته شده تا واقعیت هایی اجتماعی را بیان کند.

- اول از همه بگویم برای من سینما یعنی سرگرمی، من هر فیلمی ساخته ام به سرگرمی مردم فکر کرده ام. سینما باید مردم را سرگرم کند. حالا اگر توانستید در قالب سرگرمی، حرفی هم بزنید، چه بهتر؛ اگر هم نزنید، هیچ ایرادی ندارد. مشکل سینمای ما هم اتفاقا 33-32 سال است که همین است. اگر سینما را سرگرمی می دانستیم، حالا چنین سینمای بی در و پیکری نداشتیم. «مستانه» هم در درجه اول یک فیلم سرگرم کننده است که معضلی اجتماعی را بیان می کند. شما می دانید شباهت انسان با حیوان در چیست؟

پاسخ های خالق مستانه به معترضان نگاه جنسی

شما بفرمایید.


- انسان و حیوان از لحاظ شهوت، شبیه به هم هستند اما انسان عقل دارد که حیوان ندارد. هر وقت شهوت بر عقل غلبه کند، انسان هیچ فرقی با حیوان ندارد اما وقتی عقل بتواند شهوت را کنترل کند، انسان پیروز است. کلا در هر زمینه ای وقتی غلبه با عقل باشد انسان کامیاب می شود. حرف اصلی «مستانه» هم همین است.

یعنی در «مستانه» با ماجرای جدال عقل و شهوت می خواستید مردم را سرگرم کنید.

- البته موضوع دیگری هم مد نظرمان بوده است. ما در سینما معضلی داریم که خیلی آزاردهنده است. آدم های مریض زیادی هستند که بیخودی به سینما ور می روند و به فساد متهمش می کنند. بنده به عنوان یکی از قدیمی ترین آدم های سینمای بعد از انقلاب، اعلام می کنم که کمترین میزان فساد (در همه زمینه ها، چه اخلاقی و چه اقتصادی) نسبت به تمام اجزای مملکت در سینما وجود دارد.

من قسم می خورم نجیب ترین صنف، صنف هنر به خصوص سینماست و پای این حرفم می ایستم ولی عده ای عقب مانده ذهنی هستند که برخلاف این موضوع را اشاعه می دهند. در عالم سینما اگر کسی فسادی را در خفا انجام دهد، به هیچ احدی مربوط نیست. من سینمای ایران را نجیب ترین سینمای دنیا در طول تاریخ می دانم. قسم می خورم نسبت پاکی در این صنف، به نسبت پاکی در بقیه صنوف خیلی بیشتر است چون حتی اگر اهالی سینما را شیطان وسوسه کند به دلیل ملاحظه کاری می ترسند کاری انجام دهند.

پاسخ های خالق مستانه به معترضان نگاه جنسی

آقای فرحبخش این ادعا خیلی بزرگ است. قبول کنید همانطور که شما چنین چیزی می گویید، کسانی مثل آقای سلحشور هم هستند که خلاف آن را فریاد می زنند. ما بخواهیم یا نخواهیم آقای سلحشور هم در دل همین صنف جای می گیرد. به هر حال ایشان هم فیلم و سریال می سازد و وقتی چنین حرف هایی می زند، مردم توجه می کنند و شاید بیشتر از حرف های شما باور می کنند.


- در کره زمین، به غیر از 14 معصوم، هیچ احدی عاری از فساد نیست. در تمام قشرها در تمام کشورها و در تمام طول تاریخ، فساد وجود داشته است. بالاتر از قرآن نداریم. داریم؟ در قرآن، خدا مظهر پاکی است و شیطان مظهر پلیدی؛ یعنی یا طاهر داریم یا خبیث؛ وسط این موضوع وجود ندارد.

منظورتان چیست؟ خب یعنی هر کس طاهر نباشد، خبیث است و طبیعتا اهالی سینما هم عاری از خطا نیستند، اینکه با حرف قبلی شما نسبیتی ندارد.

- ببینید؛ من نمی گویم در سینما اصلا فساد وجود ندارد اما اگر درصد بگیریم نسبت فساد در سینما به نسبت فساد در دانه دانه ارکان صنوف دیگر، بسیار ناچیز است. آقایی که می گوید «سینما فاضلابی بیش نیست» حرف مطلقی می زند. خیر؛ سینما فاضلاب نیست آقا؛ این حرف شما خیلی مطلق است.

وقتی شما همه زن های سینما به غیر از 3-2 نفر را فاحشه می خوانید، حرف تان مطلق است. این نگاه، نگاهی مریض و تحجرآمیز است. بگذارید مثالی بزنم. من دستم را در بینی ام می کنم. شما نزدیک من ایستاده اید و متوجه نمی شوید اما همین اتفاق وقتی روی پرده سینما بیفتد، همه می بینند. می دانید چرا؟ چون ابعادش خیلی بزرگتر است. در حالت عادی سوراخ بینی یک سانتیمتر هم نیست اما روی پرده سینما ابعادی خیلی بزرگ به خود می گیرد. عالم هنر، عالم معنویت و انسانیت و فرهیختگی است.

پاسخ های خالق مستانه به معترضان نگاه جنسی

اگر کسانی خطا می کنند، آنها را جزو هنرمندان حساب نکنید. آدمی پیش شیخ عبدالکریم حائری یزدی، بنیانگذار حوزه علمیه رفت و گفت فلان آخوند فرش فلان مسجد را دزده است. منظور این است که خیلی ها در لباس روحانیت یا هنرمندان یا ... کارهای زشتی می کنند. نباید اینها را به نام آن صنف و گروه تمام کنیم.

گفتید در «مستانه» به مقوله شهوت و جدالش با عقل پرداخته اید اما در آنونس های فیلم عبارتی تکرار می شود که با این نگاه متفاوت است. در آنونس ها از تجاوز و غلبه شهوت بر عقل، با عنوان «عشق وحشی» نام برده اید. مگر تجاوز، «عشقی وحشیانه» است؟

- آنونس یک فیلم باید جذاب باشد. باید به گونه ای باشد که تماشاگر را جذب کند. فرض بگیرید من عاشق کسی می شوم. 50 درصد موضوع منم که رابطه را می خواهم اما 50 درصد هم طرف مقابل است. حالا فرض کنید طرف مقابل نخواهد و از نظرش رابطه، منتفی باشد. چه اتفاقی می افتد؟ «نه» می شنوم و وحشی می شوم! یعنی عشقم در قالب وحشی گری قرار می گیرد و شیطان بر من غلبه می کند و نفس مطمئنه از شیطان شکست می خورد.

اصلا این موضوع می تواند عشق بین دو همجنس هم باشد. مثلا دو برادر یا دو دوست را فرض بگیرید. یکی می خواهد رابطه اش بسیار نزدیک باشد و دیگری این میزان نزدیکی و گره خوردگی را نمی خواهد، خب نفر اول وحشی می شود و مشکلاتی به بار می آید.

پاسخ های خالق مستانه به معترضان نگاه جنسی

فکر می کنید برای به تصویر کشیدن چنین فضایی، استفاده از سحر دولتشاهی درست بوده است؟ اساسا باور او در مقام یک سوپراستار سینما برای این نقش کار سختی است.


- سوال خوبی پرسیدید. من از مهر پارسال درگیر پیش تولید از لحاظ فکری بودم. بعد از فیلمنامه که اصغر نعیمی نوشت، قبل از هر کس من فرهاد اصلانی را انتخاب کرده بودم. درگیری بعدی ام، انتخاب بازیگر نقش «مستانه» بود. می خواستم از یک سوپراستار بخواهم این نقش را بازی کند اما این امکان وجود داشت که داستان فیلم را واقعی تلقی کنند و این ماجراها به زندگی خود شخص بازیگر پیوند بخورد، بعد تصمیم گرفتم از چهره ای جدید استفاده کنم.

خیلی ها را هم تست کردم ولی ترسیدم نتوانند بازی کنند چون نقش سختی بود بنابراین رسیدم به خانمی که نقش اول در سینما را بازی نکرده ولی بازیگر توانمندی باشد و سحر دولتشاهی را انتخاب کردم. خیلی هم خوشحالم. سر فیلم «خصوصی» هم فرهاد اصلانی را انتخاب کردم. همه می گفتند این گزینه مناسبی نیست ولی من گفتم یا اصلانی یا اصلا فیلم را نمی سازم. فرهاد اصلانی به نظر من نابغه بعد از انقلاب در بازیگری است. اصلا نابغه تاریخ سینمای ماست و هنوز ابعاد بازیگری اش کشف نشده. من به انتخاب خودم چه درباره سحر دولتشاهی و چه فرهاد اصلانی و چه میلاد کیمرام تبریک می گویم. باران کوثری هم لطف بزرگی به من کرد که آمد. این فیلم را گروه ساخته نه من، یادتان باشد.

پاسخ های خالق مستانه به معترضان نگاه جنسی


ویدیو مرتبط :
هرکی از حقیقت بدش میاد نگاه نکنه(فقط باید از مسائل جنسی و بووووق کیلیپ نگاه کنید؟؟؟)خب اینم ببینید مگی چی میشه؟؟؟؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پاسخ به کنجکاوی های جنسی کودکان



 

پاسخ به کنجکاوی های جنسی

 

بسیاری از والدین گمان می کنند که آموزش مسایل جنسی را می توان در گفتگویی خلاصه کرد و ان را به بعد موکول می کنندو آن وقت «یکی از این روزها» پدر و مادر، کودک خود را که دارد به دوران بلوغ پا می گذارد، به کناری خواهد کشید و در خلوت «حقایق زندگی» را به او خواهد گفت. به پسرها در مورد خطرات ناشی از بیماری های مقاربتی هشدار داده خواهد شد و به دخترها، خطرات ناشی از بارداری، اما آموزش مسائل جنسی باید پیش از این شروع شود.


تفاوت های جنسی

کودکان تفاوت های جنسی را امری مسلم نمی دانند. تفاوت های جنسی راز مهمی برای آنان به حساب می آید و آنها ترس و توضیحاتی خیالی در مورد تفاوت های جنسی در ذهنشان پرورش می دهند.

وقتی کودک در می یابد که بین پسرها و دخترها تفاوت های آناتومیکی وجود دارد، فرصت خوبی است برای تاکید روی تفاوت ها، نه کاستن از آن تفاوت ها، پیام ها در مورد تفاوت های جنسی باید آشکار و قطعی باشد تا از اغتشاش فکری کودک که ممکن است در شناخت هویت جنسی اش پیش آید، جلوگیری شود.

 

رفتار جنسی خود والدین:

تربیت جنسی کودکان از طرز برخورد والدین با مسایل جنسی خودشان شروع می شود. آیا آنها بیزاری خاصی از ارتباط با جنس مخالف دارند، یا اینکه آنرا ارج می نهند؟ احساسات بر زبان نیامده والدین هر چه باشد، به کودکان انتقال خواهد یافت. به همین دلیل به سختی می توانیم به طور دقیق به والدین بگوییم که به سوالات جنسی کودکان چه پاسخی بدهند. در وهله نخست، اغتشاش فکری والدین در زمینه مسایل جنسی باید شناخته شود و نگرانی ها و شرمساری آنها نیز اصلاح پذیرد و اعتدال یابد.

 

شروع احساسات جنسی:

از دیدگاه نظریه های روان شناسی از آغاز تولد، کودکان آماده احساس لذات جنسی هستند و از آغاز تولد، رفتارهای جنسی آنها وارد مرحله شکل گیری می شود. لذتی که کودک از جسم خود می برد. هر چند که شباهتی به لذت یک فرد بالغ ندارد، ولی در اصل لذت جنسی است. کودک به محض اینکه توانایی بدنی پیدا می کند، در جسم خود به اکتشاف می پردازد. دست های خود را به کار می اندازد و اعضای بدنش را لمس می کند، و وقتی کسی او را لمس می کند، غلغلک می دهد و نوازش می کند، لذت می برد. این لمس کردن ها و نوازش ها بخشی از آموزش جنسی کودک به حساب می آیند. از طریق همین هاست که کودک دریافت عشق و محبت را می آموزد.


در سال های نخست کودکی، دهان کودک همان آینه اصلی است که دنیا را برای او منعکس می کند. پس باید بگذارید که این انعکاس، انعکاسی لذت بخش باشد.

 

زمانی به مادران هشدار می دادند که کودکانشان را نوازش نکنند و به بازی با آنها نپردازند، تا مبادا باعث تباه شدن اخلاق و رفتار آنها بشوند. با این وجود مادران فطرتاً می دانند که بازی نکردن با کودک است که اخلاق و رفتار او را تباه می کند. اکنون ما می دانیم که کودک به مقدار زیادی لمس کردن محبت آمیز و مراقبت با نوازش نیاز دارد. اما در انتخاب نقاطی برای نوازش باید دقت کنیم تا تحریک آمیز نباشد. وقتی کودک با خبر می شود که از دهانش لذت فوق العاده ای به دست می آورد، هر چیزی را که پیدا می کند به دهانش می برد. مکیدن، جویدن و گاز زدن چیزهایی که حتی غیرقابل خوردن هستند، لذات خوشایندی به همراه دارد. از این لذات دهانی نبایستی جلوگیری به عمل آورد، فقط باید تنظیمشان کرد. ما باید مراقب باشیم تا آنچه وارد دهان کودک می شود بهداشتی و تمیز باشد، برخی از کودکان تمام لذات را در خوردن کسب می کنند، برخی دیگر از آنها برای تکمیل این لذات به مکیدن نیاز دارند که کودک را باید در این مورد آزاد گذاشت.

 

وقتی کودک نیاز به مکیدن خود را برآورده نمی سازد، این نیازها از بین نمی روند، بلکه به صورت های منفور، ضعیف تر و یا قوی تر خودشان را نشان می دهند. نوزاد شاید مکیدن انگشتش را ادامه بدهد و کودک مکیدن مداد پاک کنش را، و یک فرد بالغ مکیدن سیگارش را. نوزادان شاید تمام اشیا را به دهان ببرند، کودکان شاید ناخن هایشان را بجوند و بزرگترها شاید از دهان خود برای زدن حرف های نیش دار و زننده استفاده کنند. همه اینها اشکال مختلف یک نوع فرآیند هستند.

 

وقتی کودک در می یابد که بین پسرها و دخترها تفاوت های آناتومیکی وجود دارد، فرصت خوبی است برای تاکید روی آنها تفاوت ها، نه کاستن از آنها تفاوت ها، پیام ها در مورد تفاوت های جنسی باید آشکار و قطعی باشد تا از آن اغتشاش فکری کودک که ممکن است در شناختن هویت جنسی اش پیش آید، جلوگیری شود.


پاسخ به سئوالات کودک در مورد مسایل جنسی

در پاسخ به سوالات کودکان در این زمینه، ما نباید وسوسه شویم که همه را یکجا تحویل کودک دهیم، یعنی نباید در زمان خیلی کوتاه، زیاد آموزش بدهیم. درعین حال که دلیلی وجود ندارد تا ما نتوانیم سوالات کودکان را صادقانه و بی پرده جواب بدهیم، نیازی هم نیست که برای جواب دادن به این قبیل سوالات، طب زایمان را هم به او آموزش دهیم. بلکه باید سعی نمود جواب ها را در یک یا دو جمله خلاصه کرد . سن مناسب برای آگاه کردن کودک از مسایل جنسی زمانی است که وی سوال بکند. وقتی پسر دو یا سه ساله ای به اندام های تناسلی خود اشاره می کند و با تعجب می پرسد: «این چیست؟» زمان مناسبی است که به او پاسخ دهیم و برای آن نام مشخص و بجایی بگذاریم. وقتی کودک با تعجب می پرسد که بچه از کجا می آید، ما نباید به او بگوییم که بچه از کیف آقا دکتر، از بیمارستان، از سوپرمارکت، از پستخانه، یا از لانه لک لک می آید. ما به او می گوییم: «بچه در جای مخصوصی توی شکم مادر رشد می کند و از آنجا بیرون می آید.» بسته به اینکه پرسش های بعدی کودک چه باشد شاید لازم شود و شاید هم لازم نشود که در این موقع به او بگوییم آنجا اسمش رحم است.

 

دو سوال هست که تقریبا همه کودکان زیر هفت سال را گیج می کند (یعنی کودکانی را که هنوز به مدرسه نمی روند). این دو سوال عبارتند از: 1- بچه چگونه خلق می شود؟ 2- بچه چگونه به دنیا می آید؟

 

توصیه می شود که تفسیر کودک از آفرینش و جای وطن نوزاد را بشنویم، و آنگاه تفسیر خودمان را ارائه دهیم.توضیح ما باید از واقعیت دور نباشد، اما لازم نیست که توضیح کاملی هم درباره یک ارتباط جنسی به او بدهیم: «وقتی پدر و مادر می خواهند که بچه ای داشته باشند، سلولی از بدن پدر به سلولی در بدن مادر می پیوندد، و آن وقت رشد بچه شروع می شود. وقتی بچه به اندازه کافی بزرگ شد از شکم مادر بیرون می آید».


لذا سن کنجکاوی های جنسی را باید شناخت و با بهانه های مختلف از تنها ماندن و وارسی های آنها به بدن یکدیگر جلوگیری نمود .

 

سوال بعدی کودک شاید همان چیزی باشد که مایه وحشت والدین است: «سلول پدر چطور وارد بدن مادر می شود؟» باردیگر، ابتدا باید از کودک سوال کنیم که او این واقعه را چگونه تفسیر می کند. احتمالا با نظریه های جالب کودک مواجه خواهیم شد: بابا دانه را در شکم مادر می کارد، خانم دکتر دانه ای را با جراحی می کارد درون شکم مامان.

 

سوال بعدی که ممکن است از ذهن کودک خارج شود، این است که : «تو و بابا چه وقت قصد دارید بچه درست کنید؟»،برای این سوال برخلاف تصور ما، جوابی ساده کافی خواهد بود: «مادرها و پدرها به یکدیگر عشق می ورزند و می خواهند بچه ای داشته باشند تا به او هم عشق بورزند.» .

 

برخی از پسر بچه ها آرزو می کنند که پدرها هم می توانستند بچه دارشوند. آنها می پرسند : « چرا پدر بچه بدنیا نمی آورد ؟» درپاسخ به این سوال توضیح می دهیم که در بدن یک زن جایی به اسم رحم وجود دارد و بچه می تواند درآن رشد کند. بدن مردها آنرا ندارد. کودک خواهد پرسید :« چرا؟» درپاسخ خواهیم گفت :« برای اینکه بدن زن ها و مردها متفاوت آفریده شده است.» مطلوب است که به پسرها اطمینان بدهیم که بچه ها به یک پدرهم احتیاج دارند تا آنها را دوست بدارد.

 

بازی های مخفیانه جنسی چه ایرادی دارد؟

کودکان را نباید شرمسار یا سرزنش کرد. از طرفی دیگر، نباید پوزشی بی زحمت و یا بهانه ای غلط برای آنها فراهم کرد، مثلاً بهانه ای از این قبیل: «فکر نمی کنید هوا برای قدم زدن با بدن لخت خیلی سرد باشد؟»

 

اگر چه رفتار مورد پسندی انجام نشده بدون تهدید باید به طور آشکار به کودک گفت: «شما داشتید لباس های همدیگر را در می آوردید. این کار قدغن است، اگر تو سئوالی در این زمینه داری از ما سوال کن تا کمکت کنیم که بفهمی . اما نباید لباس های همدیگر را در آورید.» رفتار ملایم ما این امکان را فراهم می کند که بدون آسیب رساندن به کودک تجربیات جنسی او را محدود کنیم. و البته باید با نظارتی دقیق و غیر مستقیم رفتار های بعدی او را کنترل نماییم . لذا سن کنجکاوی های جنسی را که شاید به سنین قبل یا آغازین مدرسه بر میگردد ،باید شناخت و با بهانه های مختلف از تنها ماندن و وارسی های آنها به بدن یکدیگر جلوگیری نمود

.
منبع:زهرا ادب دوست- ماهنامه کودک