فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

نمایشگاه آثار نقاشی خط فتح الله ازهاریان فر



 

 نمایشگاه آثار نقاشی خط فتح الله ازهاریان فر

 

موسسه صبا «آثار نقاشی خط فتح الله ازهاریان فر» را به نمایش گذاشته است.به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری صبا وابسته به فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، در این نمایشگاه ۴۰ اثر نقاشی خط به نمایش درآمده است. موضوع این آثار آیات قرآنی و اشعار حافظ و سعدی است که در قالب های خط نستعلیق، شکسته و ثلث خلق شده، و در تعدادی از آثار نیز ورق طلا به کار رفته است.

فتح الله ازهاریان فرد فارغ التحصیل انجمن خوشنویسان ایران است که تا کنون بیش از ۲۰ نمایشگاه انفرادی برگزار کرده است.

نمایشگاه « آثار نقاشی خط فتح الله ازهاریان فر» یکشنبه ۱۳ شهریور، ساعت ۱۷، در نگارخانه صبا موسسه فرهنگی هنری صبا، گشایش یافت.

علاقه مندان می توانند برای بازدید از این نمایشگاه به خیابان ولی عصر، خیابان طالقانی غربی، خیابان شهید برادران مظفر، شماره ۱۲۵ مراجعه كنند. این نمایشگاه تا ۳۱ شهریور همه روزه به جز ایام تعطیل، از ساعت ۱۰ لغایت ۱۹ ، میزبان عموم بازدیدکنندگان خواهد بود.

كورش پورزند

مسئول روابط عمومی

مؤسسه فرهنگی هنری صبا... / اخبار ارسالی به آفتاب


ویدیو مرتبط :
گفتگو خط قرمزی با فتح الله زاده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نقاشی خط - نمونه های زیبا از آثار نقاشی خط



نقاشی خط, نقاشی خط مدرن,عکس نقاشی خط

نقاشی خط پدیده ای معاصر در حوزه هنرهای تجسمی است

 

نقاشی خط

نقاشی خط شیوه‌ای است در نقاشی مدرن و خوشنویسی معاصر ایرانی، گروهی نقاشی خط را تلفیقی از خوشنویسی و خط با نقاشی و گرافیک می دانند. به نقاشی خط گاهی خطاشی و خط نقاشی هم می‌گویند. آثار نقاشی خط را معمولا در سه دسته قرار می دهند.

نقاشی خط چیست؟

نقاشی خط پدیده ای معاصر در حوزه هنرهای تجسمی است که در سال های اخیر در ایران و برخی از کشورهای اسلامی بروز و ظهور کرده است. گروهی نقاشی خط را تلفیقی از خوشنویسی و خط با نقاشی و گرافیک می دانند و گروهی دیگر نقاشی خط را نوعی خوشنویسی می دانند که در اجرای آن از تکنیک های نقاشی و طراحی استفاده می شود.

 

برای ارائه تعریفی کامل تر از نقاشی خط می توان گفت، نقاشی خط به کلیه آثار هنری که عناصر تشکیل دهنده آن ها خط و خوشنویسی است و به صورت مسطح بر روی صفحه و با تکنیک های مختلف اجرا می شوند گویند. در ترکیب بندی نقاشی خط ها حروف و کلمات در درجه ی اول به منطله ی عناصر بصری به کار گرفته می شوند.

 

آثار نقاشی خط در ۳ دسته اصلی جای می گیرند

 

نقاشی خط مدرن,نقاشی خط,عکسهای نقاشی خط

نقاشی خط شیوه‌ای است در نقاشی مدرن و خوشنویسی معاصر ایرانی

 

نقاشی خط ، دسته اول: آثار نقاشی خط که به دست نقاشان پدید آمده و در آن ها حروف و کلمات جایگزین اشکال و پیکره ها شده اند، پدید آورندگان این آثار نقاشی خط ها نقاشان می باشند.

نقاشی خط ، دسته دوم:  آثار نقاشی خط که به دست خوشنویسان پدید آمده و در اجرای این نقاشی خط ها از تکنیک های نقاشی و طراحی یا گرافیک استفاده شده است.

 

نقاشی خط ، دسته سوم:  آثار نقاشی خط که به دست خوشنویسان خلق شده و در اجرای آن فقط از تکنیک خوشنویسی یعنی قلم و مرکب استفاده شده است. برای مثال می توان از سیاه مشق های میرزا غلام رضا اصفهانی و میر حسین و برخی از آثار خوشنویسان معاصر نام برد.

 

نقاشی خط راهی برای انتقال احساس و اندیشه های هنرمند

پدید آورندگان نقاشی خط، در جستجوی زبان و بیانی همه فهم و جهانی برای هنر خوشنویسی و آثار خویش اند. پدید آورندگان نقاشی خط بر این باورند که می توان با استفاده از دانش بصری و شناخت ویژگی های دیداری و تصویری انواع خوشنویسی و بهره گیری از خواص رنگ ها، آثاری پدید آورد که بتواند انتقال احساسات و اندیشه های هنرمند به مخاطبانش را فارغ از محدودیت ها و گوناگونی زبان و خط در هر کجای جهان ممکن ساخت.

 

نقاشی خط و تاریخچه آن در ایران

 

نقاشی خط چیست, آثار نقاشی خط, عکس نقاشی خط

نقاشی خط امروزه نسبت به قدیم رواج بیشترى یافته است

 

نقاشی خط از دورهٔ قاجار به‌طور جدى آغاز مى‌شود. خوشنویسان این دوره خط را مى‌نوشتند بعد کپى مى‌کردند و داخل آن را رنگ‌آمیزى مى‌کردند و یا گل و بوته مى‌انداختند. در حقیقت نقاشیخط اولیه، کتیبه‌نویسى است. امروزه ما با شکل‌هاى متنوع و جدیدى از تلفیق خط و رنگ و نقاشى مواجه هستیم و نقاشی خط امروزه رواج بیشترى یافته و مخاطب خود را پیدا نموده است.

 

نقاشی خط در دوره معاصر

از اولین پیشروان استفاده از نقاشی خط در دوره معاصر؛ رضا مافی است. در واقع رضا مافی کار نقاشی خط را با آشنایی و خوشنویسی سنتی پایه گذارد. رضا مافی با توجه به امکانات خط نستعلیق و شکسته نستعلیق و سیاه مشق های به جا مانده، توانست روشنگر مسیر باشد. رضا مافی با نوشتن بر زمینه ها از جنس و رنگهای متنوع، نقش و نقاشی را در فضای واحد با خوشنویسی مطرح کرد و به اصلاح نقاشی خط را پایه گذاری کرد.

در واقع در دوران معاصر، نسل جدید خطاطان، در نزدیکی و تلفیق خط با نقاشی برای بیان اندیشه و عواطف خویش راهی جدید یافتند. آنها غالباً از خط شکسته نستعلیق و یا نستعلیق در کارهای هنری شان با رنگ گذاری آزاد و استفاده از بعضی تزئینات رایج در کتاب آرایی سنتی مانند تذهیب، آثاری در زمینه نقاشی خط آفریدند.

 

نقاشی خط و ایجاد تنوع بصری در خطوط

در نقاشی خط، اغلب نوآوری در کاربرد رنگ جهت غنای معنای خط نوشته شده و انتقال حس و بیان هنرمند و ایجاد تنوع بصری و جذابیت به کار گرفته شده است. مانند کارهای نقاشی خط اسرافیل شیرچی، جلیل رسولی و مهدی فلاح و بسیاری از هنرمندان خوشنویسی که رنگ و طرح و موتیف را در کنار خوشنویسی به کار گرفتند و آثار نقاشی خط را خلق کردند. در واقع عنصر مهم دیگر این کاربرد از خط، همان ویژگی حسّ آمیزی در خطوط اسلامی و ایرانی است.

 

بطور مثال حسّ آمیزی خط شکسته و کاربرد آن در مفاهیم معنوی، خیالی و تغزّلی در ارسال پیام بصری، به تجسم بخشیدن شور و احساس و حرکت به هنرمند در اثر کمک می کند و خوانایی نوشتار را کم اهمیّت جلوه می دهد و بدین ترتیب، خط در نقاشی خط و یا گرافیک در عین حفظ و تداوم شئونات سنتی در ّجایگاه هنر دیداری، خلاقیّت بصری می یابد.

 

نقاشی خط مدرن,تصاویر نقاشی خط, هنر نقاشی خط

نقاشی خط مدرن

نقاشی خط, تاریخچه نقاشی خط, نقاشی خطی

عکس های نقاشی خط

نقاشی خط, عکس های نقاشی خطی, عکس نقاشی خط

تصاویر نقاشی خط

نقاشی خط مدرن,عکس های نقاشی خطی, نقاشیخط

عکسهای نقاشی خط

تاریخچه نقاشی خط,نقاشی خط, عکس نقاشی خط

آثار نقاشی خط

گردآوری: بخش فرهنگ وهنر صبح بخیر

منابع:

art-state.com

learnart.ir