فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

عیب های سریال شهرزاد که توی ذوق مخاطب می زند!



عیب های سریال شهرزاد که توی ذوق مخاطب می زند

یکی از عیب‌های غیرقابل بخشش و ضربه‌زننده به تمام ابعاد شهرزاد، صحنه‌های درگیری آن است که برخلاف تمام ثانیه‌های دیگر، ترجیح می‌دهیم وارد جزئیات نشود و به همان شات‌های کلی بسنده کند.

 

«شهرزاد» جدیدترین ساخته‌ حسن فتحی که پیش‌تر با نام «روزی روزگاری عاشقی» شناخته می‌شد، چندی است در شبکه نمایش خانگی توزیع شده است. این سریال با بودجه‌ای بسیار بالاتر از آنچه در اینگونه سریال‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، تولید شده و تبلیغات وسیعی را دنبال کرده تا در نقطه آغازین جلب توجه کند. فارغ از این، شهرزاد بازیگران بسیار زیاد و شناخته‌شده‌ای را با خود آورده که فعلا برای جذب سیلی از مخاطبان به تنهایی کافی به نظر می‌رسد. اما نتیجه رخ‌داده در هنگام تماشای نسخه‌های خانگی این سریال خلاف آنچه را تبلیغ کرده نشان می‌دهد و ساختاری گسسته همانند بسیاری از آثار تلویزیونی را نمایان می‌کند.

«شهرزاد» در اولین قسمت خود بیش از هر چیز سعی در درگیر کردن مخاطب و معرفی دنیای پیرامون شخصیت‌هایش دارد؛ جایی که قرار است شخصیت‌ها، داستان و تک‌تک عناصر سریال با اتمسفر حاضر در آن گره بخورند و بیننده را جذب و محو اثر گردانند. سریال «شهرزاد» در بیش از 15 لوکیشن اصلی و چندین لوکیشن فرعی و کم‌پلان فیلمبردار‌‌ی شده که مهم‌ترین محل فیلمبردار‌‌ی سریال، شهرک سینمایی غزالی است. همکاری سیدمحمد امامی و سیدهادی رضوی، سرمایه‌گذاران این پروژه با شرکت «ای‌ام فیلم» آلمان یکی از نکات قابل توجهی است که سازندگان سریال روی آن خیلی مانور داده‌اند.

 

فتحی که پیش از این با مجموعه‌های تلویزیونی «مدار صفر درجه» و «شب دهم» از سال‌های 1300 و دوره پهلوی اول در تاریخ معاصر ایران شناخته شد، این‌بار با سریال «شهرزاد» سراغ دهه 30؛ یکی از مهم‌ترین دوره‌های تاریخ معاصر کشورمان رفته است. مجموعه‌ای که برای نخستین بار با تدارکاتی عظیم و با بیش از 150 نفر عوامل در بخش خصوصی تولید و با حدود 2 سال پیش‌تولید و 4 ماه تولید در بیش از 100 لوکیشن فیلمبرداری‌ شده است.

داستان سریال شهرزاد در سال ۱۳۳۰ روایت می‌شود و سراغ برهه‌ای از زمان که آنچنان به تصویر کشیده نشده، رفته است. تصویربرداری این سریال البته استاندارد مناسبی دارد و اینگونه تصویرپردازی، باعث می‌شود مخاطب هرگز از قصه‌ عاشقانه‌ فرهاد و شهرزاد خسته نشود.

 

سبک روایت داستان به شکلی است که مخاطب نگاه سازنده و دنیای پیرامون اغلب شخصیت‌های اصلی را درک ‌کند اما مشکل آنجایی شروع می‌شود که این نشاندن تصویرها بدون ایست و تزریق ناگهانی حجم بالایی از این قصه‌های اصلی و فرعی دارای کلی‌گویی‌های آزاردهنده‌ای شده که نمی‌گذارد بیننده ساده و روان از تماشای اثر لذت ببرد. حقیقتا چیزی که بیش از همه هنگام تماشای شهرزاد توی ذوق مخاطب می‌زند، همین کلی‌گویی‌هایی است که به شکل واضحی در تضاد کامل با سکانس‌هایی است که در نهایت زیبایی تمام جزئیات مختلف را نشان‌مان می‌دهند.

 

جدا از نحوه‌ پردازش داستان در سریال شهرزاد که می‌تواند در مواردی موجب همراهی مخاطب شود لحظات بسیاری وجود دارد که شاهد رکود عناصر پیش‌برنده و ایستایی روایت می‌شویم و به همین دلیل، شهرزاد به خاطر این روایت  اشکال‌دار ضربه می‌خورد. اگرچه قسمت‌های بسیاری از ۲۶ قسمت سریال «شهرزاد» مانده است، اما در همین نسخه‌های آغازین به حفره‌هایی در فیلمنامه روایت شده می‌رسیم.

 یکی از عیب‌های غیرقابل بخشش و ضربه‌زننده به تمام ابعاد شهرزاد، صحنه‌های درگیری آن است که برخلاف تمام ثانیه‌های دیگر، ترجیح می‌دهیم وارد جزئیات نشود و به همان شات‌های کلی بسنده کند.  بیننده در پایان قسمت دوم شهرزاد، حس بدی دارد زیرا با یکسری سکانس‌های‌ بی‌ربط روبه‌رو می‌شود که می‌خواهند داستان فرعی باشند اما مجهولاتی آزاردهنده به نظر می‌رسند. سازندگان سریال، فراموش کرده‌اند که در این دوران، جذب کردن مخاطبان سخت و دشوار است و با کارهای ساده و بسنده کردن به کلی‌گویی‌های بی‌معنا ممکن نمی‌شود.

اخبارفرهنگی - روزنامه وطن امروز/سیمرغ

 


ویدیو مرتبط :
دانلود فصل سوم شهرزاد | سریال شهرزاد با لینک مستقیم و HD

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاهش خط قرمزها به جذب مخاطب سریال‌های تلویزیونی كمك می‌كند +تصاویر



کاهش خط قرمز های بیش از حد از سوی مسئولان تلویزیون ما را در ساخت مجموعه های جذاب و کمک به جذب مخاطب کمک خواهد کرد.
"هومن برق نورد" بازیگر نقش " نیک خواه" در سریال " زمانه " در گفتگو با خبرنگار حوزه باشگاه خبرنگاران در خصوص نقش خود در این مجموعه گفت: تا کنون " زمانه " با استقبال مخاطبان روبرو شده و من در این سریال نوع قضاوت هایی متفاوت را دوست دارم زیرا با طرز تفکرهای متفاوت آشنا می شوم.

 اخبار,اخبار فرهنگی,اخبار تلویزیون

 وی در خصوص نقش متفاوت خود در این سریال اظهار داشت: چون از ابتدا قرار بود این سریال بعد از " دزد و پلیس" پخش شود تمایل به بازی در نقش جدی داشتم.

 اخبار,اخبار فرهنگی,اخبار تلویزیون

 وی در خصوص موفقیت سریال " زمانه " در جذب مخاطبان عنوان کرد: ما قدرت تقابل با ماهواره را نداریم تنها کاری که از ما بر می آید این است که تعداد کارها به گونه ای باشد که مردم ماهواره را نگاه نکنند.

 اخبار,اخبار فرهنگی,اخبار تلویزیون

 "برق نورد" تصریح کرد: خود ما به واقع به خط قرمزهای کشور آگاهی داریم اما هم اکنون پهنای خط قرمز های ما بسیار زیاد است و مسئولان تلویزیون باید با کاهش خط قرمزی ها در کمک به نویسندگان و تهیه کنندگان دست آنها را برای ساخت سریال باز گذاشته تا ما در جذب مخاطبان ماهواره موفق عمل کنیم.

 اخبار,اخبار فرهنگی,اخبار تلویزیون

 وی در خصوص کار با " حسن فتحی" اظهار داشت: سریال " زمانه " ششمین کار با " فتحی " است و از همان ابتدا از همکاری با وی بسیار لذت بردم.
" فتحی " دارای روحیه تئاتری است و جدیت او در کار به بازیگر بسیار کمک می کند./ص

منبع:yjc.ir