فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

عصر طلایی سریال ها تازه شروع شده است


دیگر بر کسی پوشیده نیست که چند وقتی است در «عصر طلایی» تلویزیون به سر می بریم، دوره ای که سرآغاز آن به روزهای اولیه نمایش «خانواده سوپرانو» و «وایر» برمی گردد.




روزنامه هفت صبح - جواد رهبر: موفقیت مجموعه هایی مثل کارآگاه حقیقی، نامداران سینما را به کار در قاب کوچکتر ترغیب کرده است.

دیگر بر کسی پوشیده نیست که چند وقتی است در «عصر طلایی» تلویزیون به سر می بریم، دوره ای که سرآغاز آن به روزهای اولیه نمایش «خانواده سوپرانو» و «وایر» برمی گردد. طی دهه یا دهه های گذشته کیفیت بالای آثار تلویزیونی همچنان حفظ شده اما تلویزیون هم مثل تمامی قالب های رسانه ای با گذشت زمان دچار تحول شده است.

داستان هنوز در این مدیوم پادشاه است و وفور شبکه های کابلی این امکان را فراهم آورده تا گونه های مختلفی از داستان ها به سبک های متفاوتی روایت شود: تحول یک شخصیت در سریال پنج فصلی «برکینگ بد»، مطالعه تاریخی عمیق و پیچیده در «مَد من»، ایجاد چرخشی در فرمول «تریلر آیین نامه ای» در «میهن» و حتی ارائه برداشتی بی نظیر از ژانر وحشت در «پنی وحشتناک» (Penny Dreadful).

با وجود این، علاوه بر کیفیت بالا و بزرگی خالص برنامه های قرص و محکمی که از تلویزیون پخش می شود، رویه تازه ای هم به لطف سریال فوق العاده «کارآگاه حقیقی» محصول شبکه «اچ بی او» در حال شکل گیری است.

عصر طلایی سریال ها تازه شروع شده است

آن سریال از این نظر مجموعه ای شگفت انگیز بود که یک فیلمساز - کری جوجی فوکوناگا- تمام اپیزودهای آن را کارگردانی کرد و همین نکته باعث شد آن مجموعه از بینش و ذوق هنری تکنفره ای برخوردار شود که این ویژگی معمولا در فیلم های سینمایی دیده می شود و حالا، با تکیه بر موفقیت آزمایش این نکته از طریق «کارآگاه حقیقی»، کارگردانان سرشناسی مثل دیوید فینچر، استیون سودربرگ و دیوید لینچ می خواهند قدم در این وادی بگذارند.

مرز تفکیک تلویزیون و سینما با تولید «کارآگاه حقیقی» واقعا شروع به محو شدن کرده است. این سریال هم در نقش های اصلی اش دو ستاره واقعی سینما داشت - ماتیو مک کاناهی و وودی هارلسون - و هم اینکه تیم ایده پردازی آن که به سریال سر و شکل می دادند فقط از دو نفر یعنی یک نویسنده و یک کارگردان تشکیل شده بود.

نیک پیتزولاتو، خالق سریال، نگارش متن کل فصل اول سریال را برعهده داشت و کارگردانی تمامی اپیزودها به کری جوجی فوکاناگا سپرده شد که کارگردانی فیلم های سینمایی «بی نام» (2009) و «جین ایر» (2011) را در پرونده اش دارد.

انجام چنین کاری، چالشی توانفرسا بود و فوکوناگا آن را هولناک توصیف می کند چون او تا وقتی که تمام اپیزودهای سریال را فیلمبرداری نکرد، فرصت پیدا نکرد سراغ مراحل پس از تولید فصل اول برود.

بعد از پایان فیلمبرداری او تقریبا شش ماه در اتاق تدوین بود اما نتیجه یکی از رضایتبخش ترین و درگیرکننده ترین برنامه هایی بود که روی صفحه تلویزیون نقش بسته است.

بخش عمده ای از موفقیت سریال درست به همان بینش تکنفره ای برمی گردد که نتیجه کارگردانی تمام اپیزودها توسط فوکوناگا است. او به جای آنکه سعی کند بدون تغییر و تحول محسوسی قدم در مسیر کارگردان دیگری بگذارد، شخصا هدایت جنبه های بصری سریال را برعهده گرفت و کاری کرد که فصل اول این سریال، که در انتها داستانش به پایان می رسد، شبه به داستانی کامل شود؛ «کارآگاه حقیقی» در واقع فیلمی بسیار بلند است.

منتقدان و تماشاگران یکصدا سریال را مورد ستایش قرار دادند و حالا فیلمسازان دیگری هم با امید به تکرار همین موفقیت به سمت دنیای تلویزیون سرازیر شده اند.

سودربرگ کارگردانی تک تک اپیزودهای سریال تازه شبکه سیمنکس یعنی «نیک» (The Knick) را برعهده گرفت و به همان نتیجه درخشان دست یافت، دیوید فینچر قرار است تمام اپیزودهای فصل اول سریال تریلر تازه شبکه اچ بی او با عنوان «اتوپیا» (آرمانشهر) را کارگردانی کند و به تازگی هم خبر رسیده که دیوید لینچ هم قرار است همه 9 اپیزود فصل تازه ای از سریال «راس های دوقلو» (تویین پیکس) را برای شبکه شوتایم کارگردانی کند. اینها کارگردان های نامداری هستند که بخش عمده ای از وقت خود را به داستانگویی در قالب بلند اختصاص می دهند.

عصر طلایی سریال ها تازه شروع شده است

با وجود این، به خاطر پیشرفت های فناوری دیجیتال و تمایل شبکه ها به جسورتر شدن و ریسک پذیرتر شدن آنها، می بینیم که بعضی از کارگردان های کاربلد و محبوب، آستین ها را بالا زده اند و به طور جدی وارد تلویزیون شده اند.

سودربرگ که از تجربه کارگردانی «نیک» کاملا هیجان زده بود، قرار است کارگردانی تمام اپیزودهای فصل دوم این سریال را هم برعهده بگیرد و فینچر هم که با سریال «خانه پوشالی» تجربه کار سریال سازی را به دست آورد، حالا با انتخاب «اوتوپیا» نشان داده که مدیوم تلویزیون توانسته به محلی برای بلندپروازی های کارگردان بی نهایت دقیق تبدیل شود.

این اتفاق در دوره ای رخ می دهد که تعداد «درام های مخصوص بزرگسالان» در سیستم فیلمسازی استودیویی روز به روز کمتر می شود. سودربرگ آنقدر از این پروسه کلافه شد که خود را بازنشسته کرد و اگرچه فینچر این روزها با درام مخصوص بزرگسالان «دختر گمشده» به موفقیتی بزرگ دست یافته اما در طی چند سال گذشته در راه اندازی چند پروژه به مشکل برخورده است.

استودیوها تمایلی ندارند در تولید فیلم هایی سرمایه گذاری کنند که آثاری دنباله دار با قهرمانان ثابت نیستند یا ابرقهرمانی در آنها حضور ندارد و به همین خاطر آن نوع از داستان گویی دراماتیک که در گذشته در سینما شاهدش بودیم به تلویزیون نقل مکان کرده و همین موضوع هم یکی دیگر از دلایل جذابیت تلویزیون برای فیلمسازان است.

نویسندگان به صورت خستگی ناپذیر قدرت خلاق خود را در تلویزیون به نمایش می گذارند. (نوآ هالی تمام اپیزودهای سریال محبوب «فارگو» محصول اف ایکس را نوشت) و حالا هم گستره فعالیت در تلویزیون وسیع تر شده و به همین خاطر بعضی از بهترین داستان گویان بصری امروز سینما می توانند قدم در مسیر داستان گویی با قالب بلند بگذارند و با این نویسندگان فوق العاده همکاری کنند.

همین بینش بصری تکنفره بدون شک خبر از آینده ای روشن می دهد و وقتی که نام کارگردانانی مثل فینچر، سودربرگ و لینچ را هم به این ترکیب اضافه می کنیم، به نظر نمی رسد که «عصر طلایی تلویزیون» به این زودی ها به سر بیاید.


ویدیو مرتبط :
تیزر برنامه تلوزیون یه عصر طلایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نکات مهم و طلایی برای شروع زندگی مشترک (بخش اول)



زندگی مشترک موفق, شروع زندگی مشترک, زوج‌های موفق

زوجهای جوان پس از ازدواج و شروع زندگی مشتركشان وارد دنیای تازه ای می‌شوند . دنیایی که در آن اهداف و برنامه‌های مشتركی دارند . هر زن و شوهری آرزو دارد كه روابطشان عاشقانه ، صمیمی و پایدار باشد.

 

-فکر عوض کردن اخلاق همسر اشتباهی بزرگ است.
تلاش برای عوض کردن همسرتان فقط احساسات او را جریحه دار کرده و زندگی مشترک شما را خراب می کند. افراد بالغ به طرز چشم گیری تغییر نمی کنند. همسر خود را قبول کرده و او را به خاطر منحصر به فرد بودنش و تفاوت هایی که با دیگران دارد، دوست بدارید.

 

- صبور و باگذشت باشید.
صبر و گذشت موجب می‌شود دوستی صمیمی برای همسرتان باشید.
 
- همسرتان را از وضعیت اقتصادی موجود، آگاه کنید.
از درآمد هم، مطلع باشید تا با هم‌فکری، برنامه‌ریزی بهتری انجام دهید.


- داشتن اعتماد به نفس 

داشتن اعتماد به نفس، سعی در شناخت طرف مقابل، حفظ آرامش و خونسردی در رابطه و صداقت را نام برد.

- به‌یاد خدا باشید و از او کمک بخواهید.
با یاد خدا، دل‌ها آرام می‌گیرد و مطمئن باشید خداوند به شما کمک خواهد کرد.

 

- عاشقانه زندگی کنید.
برای رسیدن به عشق، از انجام هیچ‌کاری کوتاهی نکنید.
 
- معناجو باشید.
حساسیت‌های رفتاری همسرتان را بشناسید تا موجب بروز اختلال در روابط‌تان نشود.

-انعطاف‌پذیری مناسب زوج در رابطه
یکی از شاخصه‌های هوش اجتماعی است که تطابق فرد با زندگی اجتماعی را بیشتر می‌کند و انعطاف‌ناپذیری باعث کوتاه شدن عمر زندگی مشترک می‌شود.

-زوج‌های موفق مسائل‌شان را مستقیم مطرح می‌کنند
زمانی که شما دوران پیش از ازدواج یا نامزدی را می‌گذرانید، انتظاراتی از همسر آینده‌تان دارید که با انتظارات‌تان در زیر یک سقف تفاوت دارد. مثلا ممکن است در دوران نامزدی شوهر دانشجو باشد، ولی حالا که زندگی مشترک شروع شده، همسرش انتظار دارد برای گذران زندگی‌شان درآمد کافی داشته باشد. زوج‌های موفق پیش از اینکه عروسی کنند و زیر یک سقف بروند، به صراحت درباره انتظارات‌شان از یکدیگر با هم گفت و گو می‌کنند. هرگز در این موقعیت رو دربایستی نکنید و همه خواسته‌ها و انتظارات‌تان را مطرح کنید. هرگز با این فکر که پس از ازدواج همسرتان مطابق میل شما رفتار خواهد کرد، ازدواج نکنید؛ چون در بسیاری مواقع این طور نیست. همین سهل‌انگاری می‌تواند بنای تنش و فشار عصبی را در زندگی بگذارد. گاهی اوقات هم یکی از همسران به خواسته دیگری تن می‌دهد؛ ولی این موافقت اجباری موجب احساس سرخوردگی در او می‌شود و حس می‌کند زیر سلطه همسرش قرار گرفته و مورد ظلم واقع شده است و همین باعث تیرگی روابط می‌شود

 

- به خلوت یکدیگر احترام بگذارید.
گاهی‌اوقات افراد نیاز دارند با خود خلوت و تفکر کنند؛ در این‌صورت، آرامش همسرتان را به‌هم نزنید.
 
- به‌ فکر ایجاد تغییرهای مثبت در خود و همسرتان باشید.
سعی‌کنید تغییر در حرکت به‌سمت تعالی و بالندگی باشد و پیش از تغییر، راه‌های درست ایجاد آن‌را بدانید.

-مراقب رابطه خود با خانواده همسرتان باشید.
هنگام دعوای شما با خانواده همسرتان، تنها کسی که آزرده خاطر می شود، همسرتان است که احساس می کند بین شما گیر افتاده است. دست به هر کاری بزنید تا رابطه خود با خانواده همسرتان را بهبود ببخشید.

توجه به موضوعات شخصیتی طرف مقابل، مهارت حل تعارض، رابطه زناشویی موفق، توجه به نیازهای جنسی طرف مقابل، برنامه ریزی اقتصادی، رسیدن به توافق در مورد تربیت فرزند،  تعامل در ارتباط با دوستان و آشنایان و نیز توجه به اعتقادات مذهبی طرف مقابل را نام برد.

زندگی مشترک موفق, شروع زندگی مشترک, زوج‌های موفق

- هدفی مشترک را در نظر بگیرید.
با هم‌فکری برای خود و همسرتان، هدف مشترکی داشته باشید و برای رسیدن به آن، یکدیگر را کمک کنید
.

- پیش از صحبت، تفکرکنید.
هرگاه حرفی می‌‌زنید، از قبل، به عواقب آن فکرکنید تا بعد، شرمنده و پشیمان نشوید. با توجه به شرایط روحی و جسمی همسرتان حرف بزنید و از پرحرفی بپرهیزید.
 
- تا جایی‌که می‌توانید، با یکدیگر غذا بخورید.
جمع‌شدن افراد خانواده دور میز یا سفره‌ی غذا، موجب افزایش روابط عاطفی و احساس نزدیکی بیش‌تر آنان خواهد شد.


-صداقت که باید دوطرفه باشد
یعنی هر یک از طرفین باید زمینه صداقت را فراهم کند و بعد انتظار رفتار صادقانه از طرف مقابل داشته باشد. صداقت و رفتار صادقانه یک «باید» است اما بی‌صداقتی معمولا ناشی از ترس و گاهی برای حفظ منافع است و در بحث ما، نداشتن صداقت ناشی از ترس است که دردسرساز می‌شود. خیلی از زوج‌ها یکدیگر را محدود یا تهدید می‌کنند و وقتی همسرشان آن رفتار را دور از چشمشان انجام داد، او را به نداشتن صداقت متهم می‌کنند.

-زوج‌های موفق استقلال فردی خود را حفظ می‌کنند
هر قدر هم که شما پیش از ازدواج مستقل بوده باشید، ازدواج، شما را به همسرتان وابسته می‌کند؛ چرا که زندگی‌تان از زندگی شخصی به زندگی مشترک تغییر کرده‌ است. این وابستگی به خصوص اگر شما صاحب فرزند شده باشید بیشتر هم خواهد شد. ولی زوج‌های موفق می‌دانند که هرقدر هم زوجی یکدیگر را دوست داشته باشند و به یکدیگر عشق بورزند، هرکدام برای خود حریم شخصی دارد و شرط دوام ازدواج این است که هرکدام به حریم و زندگی  شخصی دیگری احترام بگذارند. اگر زوج‌ها مدام بگویند ” ما‌” و برای خود  من” قائل نشوند، از سرگرمی‌ها و علایق ” من “، ناراحتی‌های ” من” و مشکلات ” من” صحبت نکنند، علاقه‌ای که بین آنها وابستگی ایجاد کرده است، به مرور زمان کمرنگ خواهد شد؛ چرا که حس می‌کنند مدام وقف خانواده و همسرشان هستند و خودشان نادیده گرفته شده مورد بی‌توجهی قرار گرفته‌اند و موجودیت شخصی خود را از دست داده‌اند. همین احساس در درازمدت می‌تواند به سرد شدن روابط بین زوج‌ها بینجامد.

-از فریاد زدن پرهیز کنید
پرخاشگری و فریاد زدن و جیغ کشیدن زندگی تان را به مخاطره می اندازد. گفتگوی آرام و منطقی شما را به پیش خواهد برد.

- خودخواه و خودرأی نباشید

خودخواه و خودرأی نباشید تا بتوانید لذت‌های معنوی را درک کنید.

 

- به رشد یکدیگر کمک کنید.
زن و شوهر باید به‌منظور رسیدن به درجات معنوی والاتر، ادامه‌ی تحصیل، اشتغال و... شرایط رشد و پیشرفت یکدیگر را فراهم کنند.
 
- به یکدیگر هدیه دهید.
به همسرتان هدیه بدهید چون نشان‌می‌دهد به او توجه دارید.


-دیدگاه خود را به نحو صحیح بیان کنید
مساله بعدی است که بسیار برای زوج‌ها ضرورت دارد؛ آنها باید یاد بگیرند احساسشان را به نحوی سالم مطرح، دیدگاهشان را بیان و نظر مخالف یا موافقشان را به شیوه‌ای صحیح اعلام کنند.
معمولا زوج‌ها قبل از ازدواج برای جلب رضایت طرف مقابل، هر کاری انجام می‌دهند اما به محض ازدواج، همه آنها را کنار می‌گذارند!

-زوج‌های موفق یکدیگر را در اولویت قرار می‌دهند
پیش از ازدواج و در دوران نامزدی، همسران جوان مدام به یکدیگرتعارف می‌کنند. وقتی به رستوران می‌روند، یکی صندلی را برای دیگری بیرون می‌کشد، اول غذا را به او تعارف می‌کند، در اتومبیل را برایش باز می‌کند و به حرف‌هایش با دقت گوش می‌دهد؛ ولی پس از ازدواج، انگار این رفتارها فراموش می‌شود و مانند کار، بچه، اتومبیل و بر همسر اولویت پیدا می‌کنند. همسران موفق یکدیگر را در اولویت اول قرار می‌دهند. البته منظور ما این نیست که زن و شوهر رفتاری تمام رسمی با یکدیگر داشته باشند و یکی مدام برای دیگری در اتومبیل را باز کند! بلکه منظور این است که به حرف‌های همسرشان علاقه نشان می‌دهند، او را جدی می‌گیرند و در مقابل دیگران با کلمات احترام‌آمیز با او صحبت می‌کنند. به عبارت دیگر، آنها هیچ وقت یکدیگر را سرسری نمی‌گیرند و از کنار افکار، حرف‌ها، احساسات، علایق و مشکلات یکدیگر به سادگی نمی‌گذرند.

-برای عذر خواهی پیش قدم باشید
زن یا شوهری که بعد از هر مشاجره بر عذرخواهی اصرار دارد، همیشه برنده است و کسی که مهر و محبت همسر خود را انکار می کند، هیچ کار مفیدی برای زندگی مشترک شان انجام نمی‏دهد. باید ملایم تر باشید و راهی پیدا کنید که مسوولیت اعمال خود را به گردن بگیرید.


گردآوری: بخش زناشویی صبح بخیر
منابع :

seemorgh.com

zibasho.com

khabareno.com