فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

خداحافظی «عموپورنگ» با اجرای زنده



 

خداحافظی «عموپورنگ» با اجرای زنده

 

 

«عموپورنگ» پس از یك دهه اجرای زنده‌ تلویزیونی، از هفته آینده با اجرای زنده خداحافظی می‌كند.تهیه‌كننده برنامه‌ «عموپورنگ» در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این خبر عنوان كرد: برنامه‌های زنده «پورنگ» به صورتی كه می‌بینیم در سال آینده تمام می‌شود.

 

مسلم آقاجان‌زاده ادامه داد: «عموپورنگ» در یك دهه فعالیت، قدیمی‌ترین و پرمخاطب‌ترین برنامه كودك سیما به این سبك بوده است. در نظرسنجی‌های مركز تحقیقات صدا و سیما در پاییز امسال نیز «عموپورنگ» با 90 درصد، پربیننده‌ترین برنامه كودك بود.

وی اعلام كرد: از سال بعد به جای برنامه زنده با مساعدت معاونت سیما و مدیر شبكه دو قرار است تغییر ژانر بدهیم و فضای برنامه را عوض كنیم؛ سعی می‌كنیم سال بعد یك برنامه جدید با فرمت جدید ارائه دهیم.

تهیه‌كننده «عموپورنگ» در ادامه اذعان كرد: ما به شدت از تكراری شدن می‌ترسیم و نمی‌خواهیم تكراری باشیم. به همین دلیل هم در یك دهه‌ای كه برنامه داشتیم به شكل مداوم تغییراتی را در برنامه ایجاد می‌كردیم كه به تازه شدن برنامه كمك كند.

آقاجان‌زاده با اعلام این كه هفته‌ی آینده آخرین برنامه‌های زنده و روتین «عموپورنگ» پخش خواهد شد، گفت: به این نتیجه رسیدیم كه ظرفیت این برنامه برای اجرای زنده اشباع شده و باید روی ساختارها و طرح‌های جدید كار كنیم.

وی همچنین با اشاره به اینكه احتمالا برنامه‌های جدید «عموپورنگ» در شكل تولید و غیر زنده از اواخرتابستان سال آینده روی آنتن می‌رود،‌ عنوان كرد: مدام روی آنتن بودن به ما ضربه می‌زند و فرصت نوسازی و بازسازی را از ما می‌گیرد؛ مسؤولان اصرار دارند برنامه زنده را قطع نكنیم، ‌اما ما به استراحت نیاز داریم.

تهیه‌كننده «عموپورنگ» در ادامه خاطرنشان كرد: درجه اهمیت برنامه‌های زنده و پلاتویی برای مردم و مسؤولان خیلی پایین است و برنامه‌های نمایشی برای مسؤولان اهمیت بیشتری دارد.

آقاجان‌زاده در پایان گفت: ما باید تازگی خود را حفظ كنیم در همین راستا دست به هر نوع تغییر سبكی زدیم؛ برای تازه شدن به تغییرات اساسی‌تر نیاز داریم و نمی‌خواهیم درجا بزنیم. به همین دلیل به فضاها و امكانات بیشتری نیاز داریم كه مسؤولان و به ویژه دكتر دارابی ـ معاون سیما ـ در این رابطه به ما قول همكاری داده‌اند.../ایسنا


ویدیو مرتبط :
خداحافظی / با اجرای عموپورنگ و دوستش و اینا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سامان گوران در یک اجرای زنده شوخی را از حد گذراند و کارش به توهین به علی دایی رسید



 

سامان گوران در یک اجرای زنده شوخی را از حد گذراند و کارش به توهین به علی دایی رسید

معاونت سیما در مراسمی در سالن همایش های بین المللی صداوسیما از سازندگان مجموعه برنامه «خنده بازار» قدردانی کرد. به گزارش روابط عمومی شبکه سه، در ابتدای این مراسم که ۲۰ شهریور برگزار شد، علی اصغر پورمحمدی مدیر شبکه سه سیما، گفت: «ان شاءالله این جمع بتوانند برنامه ای بهتر و جذاب تر بسازند و موجب شادی خاطر مردم باشند.»

 

وی ادامه داد: «جمعی که امروز در این مراسم گرد هم آمده اند، نمایندگان یک گروه ۷۰ الی۸۰ نفره هستند که شبانه روز تلاش کرده اند تا خنده بازار تولید شود و موجب شادی مردم شود. یکی از دلایل موفقیت، همکاری، هماهنگی، همدلی، بستر دوستانه و محیط خوب برنامه بوده که در وقت کم، کار خوب تولید کرده اند. این برنامه از ایده های جذاب، متن خوب، نویسندگی خوب، طراحی دکور، صحنه خوب، گریم خوب، کارهای کامپیوتری، کارگردانی خوب و در نهایت تهیه کنندگی خیلی خوب برخوردار بود.»

پورمحمدی اظهارداشت: «در برنامه «خنده بازار» قصد توهین به هیچ کس را نداشتیم و از آقای جیرانی و فردوسی پور در این جلسه تشکر می کنم که صبوری این انسان های بزرگوار برای ما درس است که ناراحت نشدند و کمک هم دادند.»

سپس شریعت پناهی مدیر گروه اجتماعی با تشکر از گروه «خنده بازار» گفت: «ما در ابتدای راه هستیم و کار تابستان نسبت به نوروز خیلی بهتر بود. امیدوارم کار آتی بهتر از قبلی باشد. از آن هایی هم که فکر می کردند به تمسخر گرفته شده اند عذرخواهی می کنم.»

فریدون جیرانی مجری برنامه «هفت» نیز در بخشی از این مراسم گفت: «به نویسندگان، تهیه کننده و کارگردان تبریک می گویم که توانسته اند ارتباط خوبی با مخاطبان برقرار کنند. برنامه های طنز در تلویزیون سطحش پایین آمده بود که این برنامه سطح آن ها را ارتقاء داد.» وی تصریح کرد: «نمایندگان صنوف تحمل نقد را ندارد اگر ما خودمان هم تحمل نقد را نداشته باشیم واویلا است.»

عادل فردوسی پور مجری برنامه «نود» نیز در این مراسم اظهار داشت: «خودم می گویم فرهنگ نقدپذیری باید بالا برود و باید آستانه تحمل مسئولین و مدیران را بالا ببریم. خودم شخصا از چنین برنامه هایی استقبال می کنم. نفس عمل خیلی خوب است، اما مرز باریکی است بین انتقاد و تحقیر. اگر این مرز رعایت شود مشکل پیش نمی آید.»

سپس علی دارابی معاون سیما ضمن قدردانی از هنرمندان و دست اندرکاران گروه «خنده بازار»، گفت: «جلسه امروز با این هدف برگزار شده که با صدای بلند اعلام کنیم چشمانی هست که کارهای خوب را دیده و می خواهیم آن را تقدیر کنیم.»

وی ادامه داد: «این برنامه اولین برنامه ای است که بعد از تابستان و ماه مبارک رمضان مورد تقدیر قرار داده ایم. صمیمانه از همه به خصوص آقای شب خیز که نقش پررنگ و بزرگتری دارند و می بینیم با چه دلسوزی این کارها را انجام می دهند تشکر می کنم. آقای قادری که متن های خوب و آقای عباسی که کارگردانی خوب کرده اند و بقیه عزیزان صمیمانه تشکر می کنم. قدر جمع خودتان را بدانید و بیش از هر کسی خودتان هستید که باید صیانت از خودتان را داشته باشید. اگر می خواهید در طول سالیان آینده هم موفق باشید باید مراقب داشته باشید و گرفتار حاشیه نشوید و اهمیت کار در رسانه را بر هر چیزی ترجیح دهید.»

دارابی در ادامه خطاب به گروه سازنده برنامه «خنده بازار» گفت: «طنز جز مطالبات راهبردی معاونت سیماست. «خنده بازار» باید برای نوروز ۹۱، رمضان ۹۱ و نوروز ۹۲ آماده و مهیا شود آن هم علاوه بر کار هفتگی خودتان. از آقای ضرغامی هم به عنوان حامی اصلی این برنامه تشکر می کنم که شجاعت ایشان در حمایت از برنامه باعث شد بعضی انتقادها به سمت شما نیاید.»

وی ادامه داد: «اعتقاد داریم که در کار طنز باید شجاعت را با هنرمندی و اخلاق توأم کنیم. از الان که وقت دارید باید برای کار بهتر برنامه ریزی کنید. از آقای جیرانی و فردوسی پور تشکر می کنم. این دو عزیز را به عنوان نماینده کسانی که در «خنده بازار» با آن ها شوخی شد دعوت کردیم. ضمن اینکه بحث در مورد کل مسئله طنز است. علاوه بر اینکه در رسانه به عنوان راهبرد معاونت سیما اعلام کردیم شبکه سه همواره طنزش در کنار کارهای نمایشی دیگر برپا باشد. در نقاط مثبت، نوآوری های این برنامه بسیار فراوان بود. در ماه مبارک رمضان هر ۳۰ شب به غیر از ایام قدر این برنامه پخش شد.»

دارابی ادامه داد: «به آقای پورمحمدی گفته ایم که سریال نمایشی ماه رمضان آینده باید طنز باشد. اگر تخلیه هیجانی جامعه صورت بگیرد دغدغه نداریم وقتی یک مسابقه باشد که قرار است اتفاق بیفتد.»

معاون سیما افزود: «تولید بدون پژوهش و تحقیق در معاونت سیما ممنوع است. بیشترین توجه را به گروه نویسندگان می کنیم. مرز کمدی را از هجو جدا کنیم. اینکه حرکت بر میدان مین همین جاست. بتوانیم بخندانیم بدون رنجش خاطر و ناراحتی دیگران در حوزه طنز بر پایبندی به اخلاق باید توجه کنیم. می گویند همه اینها را می گویید ما چه بسازیم. نکته دیگر این است که فرهنگ پرسشگری و پاسخگویی و مدارای سیاسی در جامعه ضعیف است. انتقاد پذیری بسیار دشوار است.»

دارابی تصریح کرد: «برخی خطوط قرمز نیز خودساخته است و اصلا وجود ندارد. آنجایی که مسئله اخلاق این انقلاب است با کسی شوخی نداریم ولی این طور نیست که مسئولی مظهر نظام شود اگر در مورد آن صحبت کنیم بگوید شما نظام را تضعیف کردید. نه این طور نیست. چیزی که طنز است این است که لازم نیست با صدای بلند فریاد بزنیم جدی نگیرید و دلخور نشوید. کاری که ما می کنیم، در حوزه طنز است مخاطبان ما باید این را بفهمند.»

وی گفت: «ما ظرفیت سازی های خودمان را تخریب نکنیم. بعضی از محدودیت ها که خدا قرار داده مثل لکنت زبان، حق نداریم تمسخر کنیم، بهتر است یک رفتار، تصمیم غلط را انتقاد کنیم. ما اجازه نداریم در رسانه کرامت افراد را خدشه دار کنیم. امام صادق(ع) به کعبه چسبید و گفت تو خیلی حرمت داری ولی حرمت مومن بالاتر از پرده کعبه است. طنز مثل نیشتری است که بر یک زخم برای اصلاح می زنید و برای جلوگیری از عفونت بدن است.»

در انتها معاون سیما با آرزوی خلق ساعات خوب توسط گروه تولید «خنده بازار» از عوامل برنامه قدردانی به عمل آورد.

سامان گوران شوخی را از حد گذراند/ توهین به علی دایی در اجرای زنده

اما پس از اینکه سامان گوران، تقلیدگر نقش عادل فردوسی پور و رضا صادقی در برنامه طنز خنده بازار بنابه دلایلی با تهیه کنندگان این برنامه به مشکل خورد و نتوانست به کار خود ادامه دهد، به نظر می رسد وی مسیر کسب درآمد از طریق اجرای طنز در برنامه های دولتی و غیردولتی را در دستور کار خود قرار داده است.

وی چند شب پیش در مراسم افتتاحیه المپیاد دانشجویان دختر دانشگاههای پیام نور کشور که در مشهد برگزار شد به اجرای تقلید صدا و حرکات شخصیت هایی از جمله علی دایی، رضا صادقی، مهران مدیری و همچنین غلامحسین پیروانی پرداخت.

گوران در این برنامه، ابتدا حرکاتی از عادل فردوسی پور را به نمایش گذاشت و سپس به سراغ رضا صادقی رفت که با تشویق حضار همراه بود. او در ادامه صدا و رفتار خاص علی دایی را تقلید کرد و نیز در بخش پایانی با اجرای حرکاتی از مجری برنامه ۹۰درصد طنز خنده بازار، به موضوع درگیری لفظی علی دایی و غلام پیروانی پرداخت. گوران در قسمتی از تقلید صدای غلام پیروانی و شبیه سازی این درگیری لفظی بین غلام پیروانی و علی دایی، خطاب به شخصیت خیالی که تمامی حرکات و صدای علی دایی پشت آن بود گفت:«سینه خواهم شرحه شرحه از فراق / تا بگویم شرح درد این "ا...غ"»!

نکته جالب و قابل تأمل پس از بیان این جمله از سوی این جوان طنزپرداز، قطع شدن صدای سوت حاضران در سالن بود. گویا آنها از این حرکت گوران خوششان و البته دل شان نمی خواست توهین به علی دایی، یکی از افتخار آفرینان فوتبال ایران دستمایه خنده شان شود.

با این وجود، هرچند استعداد بالای این جوان ۲۳ ساله در تقلیدصدا و حرکات افراد برجسته بر کسی پوشیده نیست اما او باید بداند که اگر بر شخصیت های محبوب مردم احترام نگذارد و درصدد توهین به آنها باشد، قطعا راه برای موفقیت و کسب شهرت وی هیچگاه به طور مطلوب هموار نخواهد شد.

البته حضور گوران در این مراسم خالی از حاشیه هم نبود. او زمانی که قصد ترک محل افتتاحیه را داشت، رو به مسئولان برگزار کننده کرد و به آنها گفت:«آنطور که باید حساب می کردید، پولم را ندادید. به همین خاطر مطمئن باشید که وقتی رفتم در برنامه خنده بازار حتما این موضوع را بازگو می کنم!».../گزارش : پایگاه خبری ـ تحلیلی سینمای ما