فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

جزیره آجری شاه عباس



 

نگین مازندران! این لقبی است که شمال نشینان کشور به مجموعه جنگلی عباس آباد داده اند. باغ تاریخی سرسبزی که در دوران شاه عباس صفوی ساخته شد تا تفرجگاهی باشد که شاه از آنجا دریا و سرسبزی های پایین دست را دید بزند.

 

 

جزیره آجری شاه عباس

 


برای گشت و گذار در جنگل سرسبز عباس آباد، باید به 9كیلومتری شمال شرق بهشهر یا به عبارتی 5كیلومتری جنوب جاده بهشهر - گرگان سفر کنید و در میان جنگل های دهکده التپه، راه ها و عمارت های به جا مانده از باغ عباس آباد را ببینید. عمارت هایی که سد و برج کنترل جریان آب، دریاچه مصنوعی، برج های دیده بانی‌، جاده های سنگفرش، دریاچه، سد، صفه و حمام بخش های به جا مانده آن هستند و ذوق تاریخی گردشگران منطقه را زنده می کنند.

 

در این میان، سالم ترین بنای مجموعه، سد و دریاچه مصنوعی آن است که می گویند شاه عباس در زمان ساخت این بنا، دستور ساخت آن را داده بود. به این ترتیب که در یکی از دره های عمیق سد محکمی بسازند تا آب های زمستانی‌ را از اطراف جمع کرده و برای آبیاری زمین های کشاورزی در تابستان ذخیره کنند. در برج کنترل آب هم دریچه هایی تعبیه شده که با کشیدن آنها آب برای دهکده های اطراف فرستاده می‌شود.

 

 

 

جزیره آجری شاه عباس

 

 

جزیره شاه عباس


در میان این دریاچه، یک بنای آجری خواهید دید که پایه ای برای کاخ شاه عباس‌ بوده و با پل چوبی‌ معلقی‌ به صفه شمالی‌ متصل می شده است اما در گذر زمان زیر آب رفته و این روزها فقط بخش کوچکی از آن قابل مشاهده است.


در صفحه 157 کتاب عباسنامه در این باره آمده است: «شاه عباس دوم پس از گردش و شکار به اشرف رفت و در عباس آباد هم توقف کرد. در دور و اطراف دریاچه دایره وار با بهترین وجهی‌ چوب بندی و نرده کرده و آن حدود را نیز به بهترین وجهی‌ زینت داده بودند و بر کنار دریاچه ای که از آب زلال سرشار بود، چراغ هایی‌ چیده و از فروغ و روشنایی‌ آن بر صفای آب افزودند. شاه به جزیره (ساختمان وسط استخر )‌ رفت و در تالار نیای خود به بزم و شادمانی‌ نشست ...»

 

 

جزیره   آجری شاه عباس

 

 

دسترسی به این عمارت ها از طریق جاده باریک آسفالته ای که در 4 کیلومتری خارج بهشهر به جاده اصلی‌ ساری-گرگان متصل می‌شود، امکان پذیر است. این جاده باریک از میان جنگل و دهکده التپه می گذرد و شما را به این مجموعه تاریخی وارد می کند. این صفه روی تپه ای با ارتفاع 30 متر از کف استخر و به شکل پلکانی‌ ایجاد شده بود و با جریان جوی آب در داخل آن، شکل و شمایل یک باغ ایرانی را به وجود می آورد.

 

پارک جنگلی عباس آباد


بعد از بازدید از بناهای تاریخی عباس آباد، نوبت گشت و گذار در پارک 138هکتاری عباس آباد است. پارکی که با طبیعت دیدنی و چشمه هایش می تواند فرصت خوبی برای گشت و گذار و استراحت شما فراهم کند.


در گوشه و کنار این پارک جنگلی می توانید درختان بلوط، خرمندی، توسكا، راش، داغداغان، لرگ، افرا، شیردار، انجیر، توت، ازگیل، انار، عشقه، تمشك و گوجه وحشی را ببینید و البته از امکاناتی مثل رستوران، قهوه خانه سنتی، كباب خانه، سوپر ماركت، نمازخانه، قایق های دریاچه مصنوعی و... استفاده کنید.


منبع:topforum.ir


ویدیو مرتبط :
پسران آجری - پرواز در جزیره ها 2

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کلهر:دوران طلایی احمدی‌نژاد هماننددوران شاه عباس بود/ رای اصولگرایان و اصلاح‌طلبان به روحانی موثر نبود



دوران احمدی‌نژاد,وران شاه عباس,اصولگرایان,اصلاح‌طلبان

کلهر:دوران طلایی احمدی‌نژاد هماننددوران شاه عباس بود/ رای اصولگرایان و اصلاح‌طلبان به روحانی موثر نبود

روزنامه آرمان در گفتوگویی با مهدی کلهر مشاور سابق رییس جمهور نوشت:

*در انتخابات یازدهم ریاست‌جمهوری، اتفاقی که افتاد این بود؛ 4 نفر خارج از دو طیف اصولگرا و اصلاح‌طلب خودشان را معرفی کردند که یکی آقای روحانی، دیگران هم شامل آقایان قالیباف، محسن رضایی و محمد غرضی می‌شدند.

 

این 4 نفر در اظهاراتشان از دو جریان سیاسی که در کشور ما از ابتدای انقلاب در عرصه سیاسی حضور داشتند، تبری جستند. تصور می‌کنم اولین مساله انتخابات یازدهم این‌گونه بود که جریان خاموش کشور که در همه جوامع وجود دارد به همراه 70 تا 85 درصد از گروه میانه‌رو به صحنه آمدند و به آقای روحانی رای دادند که شامل قشرهای مختلفی هم بودند یعنی از روستاییان تا اساتید دانشگاه‌ها و شخصیت‌های سیاسی به آقای روحانی رای دادند. تصور می‌کنم جامعه ما بعد از انقلاب نیازمند آرامش و اعتدال و استقرار و... بیشتر است و به همین سو حرکت کرد.

 

*{در پاسخ به این سوال که اصولگرابودن آقای احمدی‌نژاد را قبول ندارید؟}: خودم از سال 77 و 78 یکسری مقاله در روزنامه جمهوری اسلامی درباره چپ و راست و اصلاح‌طلب و اصولگرا داشتم که در آنها اشاره کردم تصور می‌کنم جامعه دیگر ظرفیتش بیش از این است که جریانی ادعا کند که می‌خواهد جامعه را هدایت کند. جامعه نیازمند جریان آرمانگرایی است که واقعیت‌نگر باشد. تصور می‌کنم ظهور عینی این جریان در انتخابات سال 92 بود.

 

* الان رای آقای ولایتی و جلیلی را جمع بزنید، رای اصولگرایان است و من مشاهدات میدانی را می‌گویم. یکسری از اصلاح‌طلبان که رای دادند و (می‌دانم یکسری از این طیف رای ندادند چون در سال 88 بیش از 40 میلیون رای به صندوق ریخته شد اما در سال 92 حدود 36 میلیون رای اخذ شد که 4 میلیون اختلاف است) این 70 و خورده‌ای درصدی که رای دادند از آن میان برخی اصلاح‌طلبان به آقای قالیباف رای دادند که آرای قابل‌توجهی است، بخشی از آنها را هم من اطلاع دارم که به‌صورت شخصی و بدون جریانی به آقای رضایی رای دادند و شاید بخش کمی هم که از نزدیک با آقای غرضی آشنا بودند، به وی رای دادند و بخشی هم به آقای روحانی رای دادند.

 

در اصلاح‌طلبان افرادی بودند که به آقای روحانی رای دادند ولی اینها خودشان از این محدوده‌های کلاسیک اصلاح‌طلبی و اصولگرایی خروج کرده بودند. تصور می‌کنم که رایی که امسال داده شد، آشکارا نشان داد بیش از 70 درصدی که کشور و نظام را می‌خواهند و درصدد هستند آینده را خودشان رقم بزنند، وارد صحنه شدند. من به اینها می‌گویم مردم و این مردم امسال حضور جدی داشتند و بیشترین رای را به آقای روحانی دادند.

 

*معتقدم رای اصولگرایان و اصلاح‌طلبان به آقای روحانی موثر نبود، روحانی در بین کاندیداها از ابتدا مواضعش را درمورد اصلاح‌طلبی و اصولگرایی شفاف کرد و شاید شفاف‌ترین مواضع مربوط به وی بود. شخصیتش این‌گونه است که یا راجع به مسائل صحبت نمی‌کند و یا اگر صحبت ‌کند، خیلی شفاف توضیح می‌دهد. در بین کاندیداها در زمان مناظره‌ها گفتم که مواضعش را شفاف می‌گوید البته جدا از اینکه ما مواضعش را می‌پسندیم یا نمی‌پسندیم. مردم پیام آقای روحانی را گرفتند. مردم خواستند به یک فرد مستقل رای دهند. در نشستی که چندی قبل در صداوسیما بود هم تقریبا همین موضوعات را مفصل اشاره کرد.

 

*دوران 8 سال آقای احمدی‌نژاد همان‌طور که آقای روحانی گفتند دوران موفقی بود. آقای روحانی گفت که من به این زحمات در دو دولت تعظیم می‌کنم که تعبیر متواضعانه‌ای بود. خیلی کارها برای کشور صورت گرفته و امروز زیرساخت‌هایی مهمی در کشور آماده است که در سال 84 نبود که یکی از آنها سیمان، یکی از آنها آهن، یکی از آنها نانوتکنولوژی و... است. خیلی از چیزهایی که اکنون شما می‌بینید در سال 84 نبود و خیلی با الان فاصله داشتیم مثلا در هوا و فضا با الان خیلی فاصله داشتیم. دوران احمدی‌نژاد یک دوره طلایی است که در تاریخ ثبت خواهد شد البته اشکالاتی هم داشت.

 

*{در پاسخ به این سوال که چه اشکالاتی درمورد دولت آقای احمدی‌نژاد می‌توانید بگویید؟}: یکی از اشکالات آن، برخی تصمیمات شتابزده است. عینک دوربین آقای احمدی‌نژاد خوب کار می‌کرد اما عینک نزدیک‌بینش به‌دلیل مشغله‌هایی که داشت برخی اوقات اصلا نمی‌دید.

 

تیمی که سال 84 با آنها شروع کرد، تیم خوبی بود و حداقلش این بود که تیمی که شروع کرد و تعدادشان هم زیاد نبودند، تیم صادقی بودند که کارنامه خوبی از نظر تجربی و مدیریتی داشتند اما در دولت دهم، آرام‌آرام تیم جدیدی وارد شد که به تعبیر شما شاید کم‌تجربه بودند و آن کم‌تجربگی تاثیر گذاشت و تصمیماتی گرفته شد که قابل دفاع نبود. مثل خروج 40 درصد کارمندان دولت از تهران در یک‌ماه؛ تصمیمات اینچنینی مشخص بود که پختگی لازم را نداشت و طبیعی بود که نتیجه مطلوبی ندارد.

 

*ببینید یاران آقای احمدی‌نژاد در سال 84 تعدادشان به 10 نفر نمی‌رسد. آنهایی که بعدا آمدند (در دور دوم انتخابات آمدند) طبیعی است که اکنون جدا شوند. من 2 یا 3 ماه پیش به خود آقای احمدی‌نژاد هم گفتم که او هم تایید کرد. نظرشان انگشتان یک دست بود. آنهایی که در سال 84 برای سازندگی کشور آمدند، تعداد کمی بودند که من یکی از آنها هستم و اگر اجازه داشتم اسامی بقیه را هم می‌گفتم.

 

هنوز هم معتقدم دوره آقای احمدی‌نژاد دوره طلایی سازندگی در طول شاید تاریخ مکتوب کشور است و این دوران را با دوره شاه‌عباس و حکام لایق در قبل و بعد از اسلام مقایسه می‌کنم. باید اجازه دهید که این تلخکامی‌ها بگذرد که ما، منکر این موضوع نمی‌شویم. این تلخکامی‌ها همیشه در تاریخ هست و با پایان آن، خیلی‌ها با من همنظر می‌شوند.

خبرآنلاین