متفرقه


2 دقیقه پیش

با زخم های زندگی چه کنیم؟

در این سلسله مطالب مباحثی درباره زندگی معنای زندگی روابط و احساسات و ... توسط دکتر شیری ارائه خواهد شد. صبح بخیر: ممکن است شما هم مانند بسیاری از افراد جامعه برای حل مشکلات ...
2 دقیقه پیش

نظر آیت‌الله محقق داماد درمورد سید حسن

آیت الله سید مصطفی محقق داماد، برادر حضرت آیت الله سید علی محقق داماد در پاسخ به سئوالی در خصوص اجتهاد آیت الله سید حسن خمینی، گفت: نظر بنده در مورد ایشان همان نظر اخوی ...

تزریق آمپول برای روزه دار



 

تزریق آمپول برای روزه دار,روزه داری,احکام روزه

 

ماه مبارك رمضان ماهى است كه شما به مهمانى خدا دعوت شده اید. در این ماه میزبان، خداوند غنّى مطلق است و  میهمانان، بندگان محتاج و فقیر هستند. حال که به میهمانی دعوت شده اید لازم است قبل از رفتن به میهمانى، كه میزبانش خالق همه موجودات است، خود را مهیّا كنید. در میهمانى هاى دنیا، انسان لباس نو مى پوشد، به بدن و لباس خود عطر مى زد و خود را آماده مى كند، در میهمانى این ماه هم باید وجود خود را از گناهان پاك كنیم و با قلبى پاك به سوى این ضیافت برویم. در این مجلس میزبان به میهمانان خود ارزش داده و آنها را از اهل احسان و بخشش قرار داده و نهایت احترام را نسبت به آنها قائل شده است.

 

پیامبر اكرم (صلى الله علیه وآله) فرمودند: هر مۆمنى كه براى رضاى خدا در ماه رمضان روزه بگیرد، خداوند هفت چیز را به او ارزانى مى كند: آنچه را كه از حرام بر بدن او روییده است، ذوب مى كند; به رحمت خداوند مى رسد; كفاره گناه پدرش آدم (علیه السلام) را مى پردازد; سكرات مرگ بر او آسان مى شود; از گرسنگى و تشنگى روز قیامت در امان مى ماند; خداوند او را از آتش جهنم مى رهاند; او را از نعمت هاى بهشت بهره مند مى سازد. (علل الشرایع، ص 379، باب 109)

 

بزرگان دینى اول سال را اول ماه رمضان مى دانند. اگر كشاورزان اول سال را پاییز مى دانند و تجّار و كسبه اول بهار را اول سال مى دانند، اهل سیر و سلوك و زنده دلان، اول سال را اول ماه مبارك رمضان مى دانند. از ماه مبارك رمضان در روایات به شهر الله یاد شده است.

پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) فرمود: «قَدْ أقْبَلَ اِلَیْكُمْ شَهْر الله»; ماه رجب، ماه ولایت است و ماه شعبان، ماه رسالت و ماه رمضان، ماه خداست و اگر كسى بخواهد وارد این ماه بشود، باید از درب ولایت وارد شود. از این جا استفاده مى شود كه قبولى اعمال، با پذیرش ولایت اهل بیت (علیهم السلام) میسّر است.

 

و اما برخی احکام روزه داری....

در ادامه این مقاله دو مورد از استفتائات مربوط به روزه داری را که از مراجع عطام تقلید پرسیده شده مطرح می کنیم:

 

حکم فقهی آیات عظام درباره تزریق آمپول برای روزه‌دار

 

بررسی روشهای درمانی چون تزریق آمپول برای روزه‌دار می‌تواند برای روزه‌داران سوال بر انگیز باشد، مراجع با تزریق درمانی مخالفتی ندارند اما در رابطه با تزریقهای مغذی و مقوی که مانند غذا بوده و مستقیم وارد خون می شوند دیدگاههای مختلفی وجود دارد.

 

سوال: آیا روزه ‏دار مى‏تواند به بدنش آمپول یا سرم تزریق کند؟

 

آیة الله خامنه ای(دام ظله):

احتیاط واجب آن است که روزه‏دار از استعمال آمپولهاى مقوى یا مغذى یا آمپولهایى که به رگ تزریق مى‏شود و نیز انواع سرمها خوددارى کند، ولى تزریق آمپول براى بى‏حس کردن و نیز دارو گذاشتن بر زخمها و جراحتها اشکال ندارد.

 

آیة الله العظمی  سید صادق روحانی(دام ظله):

تزریق آمپول غیر مقوی و یا هر آمپولی که بجای غذا به کار نمی رود؛ اشکال ندارد.

 

آیة الله جعفر سبحانی(دام ظله):

تزریق آمپول به نوع آن بستگی دارد. تزریق آمپولهای مغذی روزه را باطل می کند و اگر غیر غذایی و دارویی باشد روزه باطل نمی شود. و همینطور تزریق سرم برای روزه دار در ماه رمضان روزه وی را باطل می کند.

 

نظر سه مرجع تقلید درباره مراجعه روزه‌دار به دندانپزشکی

 

براساس نظر مراجع عظام مراجعه روزه‌دار به دندانپزشک تحت شرایط و تدابیر خاصی بلامانع است.

 

آیة الله العظمی  وحید خراسانی(دام ظله):

کشیدن دندان در ایام روزه داری مکروه است و تا زمانی روزه را باطل نمی کند که چیزی به حلق نرسد. روزه داران سعی کنند در ایام روزه داری پس از افطار به دندانپزشکی مراجعه کنند.

 

آیة الله العظمی روحانی(دام ظله):

پر کردن دندان در ماه مبارک رمضان اگر باعث نشود که چیزی از راه حلق وارد معده شود ایرادی ندارد. در مورد مسواک زدن هم اگر آب از حلق پایین نرود بلامانع است.

 

آیة الله العظمی ناصر مکارم شیرازی(دام ظله):

در ایام روزه داری دندان کشیدن مکروه است و تزریق بی حسی اشکال ندارد اما درکل چیزی نباید از حلق فرو رود.


 

منابع:

کتاب: رمضان ماه خدا ـ زین العابدین احمدی ، حسنعلی احمدی

سایت شیعه سرچ

صدای شیعه


ویدیو مرتبط :
واکنش خنده دار یک مرد به تزریق آمپول

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روایات در باب آمرزش گناهان روزه دار



 

روایات در باب آمرزش گناهان روزه دار

 

روایت اول:

(امام پنجم مى فرماید: چون چشم رسول خد (صلى الله علیه و آله و سلم ) به ماه رمضان مى افتاد رو به قبله مى كرد و مى فرمود: خدایا آن را نو كن بر ما، به امنیت و ایمان و تندرستى و مسلمانى و عافیت و سراپا، و روزى فراوان، و دفع بیمارى و تلاوت قرآن، و كمك بر نماز و روزه، خدایا ما را براى ماه رمضان سالم دار، و آن را براى ما سلامت دار، و از ما دریافت كن تا ماه رمضان بگذرد ما را آمرزیده باشى .

 

سپس رو به مردم مى كرد و مى فرمود: اى گروه مردم مسلمان ، چون ماه نو رمضان برآید شیاطین متمرد دربند شوند، و درهاى آسمان و درهاى بهشت و درهاى رحمت گشوده گردند، و درهاى دوزخ بسته شوند، و دعا مستجاب گردد. و براى خداى عزوجل نزد هر افطارى آزادشدگانى باشند كه آنها را از دوزخ آزاد كند، و هر شب منادى فریاد زند: آیا درخواست كننده اى هست ؟ آیا آمرزش جویى هست ؟ خدایا بر هر خرج كننده اى عوض بده ، و به هر امساك كننده اى تلف بده، تا چون هلال شوال بر آید، فریاد شود به مؤمنان: كه فردا براى جایزه هاى خود حاضر باشید، كه فردا روز جایزه است ، سپس امام پنجم فرمود: هان بدان خدایى كه جانم به دست او است این جایزه پول طلا و نقره نیست .)(1)

 

روایت دوم

و از امام باقر (علیه السلام ) روایت كرده كه فرمود:

((به راستى براى خداى تبارك و تعالى فرشتگانى است موكل به روزه داران كه هر روز ماه رمضان تا پایان براى آنها آمرزش جویند، و هنگام افطار روزه داران را ندا زنند: كه مژده گیرید بندگان خدا، اندكى گرسنه شدید و به زودى بسیار سیر شوید، مبارك باشید و مبارك كنید، تا شب آخر ماه رمضان به آنها ندا كنند: مژده گیرید بندگان خدا، به تحقیق خدا گناهان شما را آمرزید و توبه شما را پذیرفت ، نظر كنید كه در آینده چگونه خواهید بود.))(2)


رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم) فرمود:كسى كه ماه رمضان را از روى ایمان و امید پاداش الهى روزه بگیرد خداوند گناه گذشته اش را بیامرزد، و كسى كه شب قدر از روى ایمان و امید پاداش الهى نماز بخواند خداوند گناه گذشته اش را بیامرزد


روایت سوم

و در روایت دیگرى از امام هشتم از پدرانش (علیه السلام ) از رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) روایت كرده كه فرمود:

 

((رسول خدا فرمود: ماه رمضان ماه بزرگى است خدا حسنات را در آن دو چندان كند، و سیئات را در آن محو كند، و درجات را بالا برد، هر كه در این ماه صدقه اى دهد او را بیامرزد، و هر كه در آن به مملوكان خود احسان كند خدایش بیامرزد، و هر كه خوش خلقى كند خدایش بیامرزد، و هر كه صله رحم كند خدایش بیامرزد.

 

سپس فرمود: براستى این ماه شما چون ماه‌هاى دیگر نیست ، براستى چون به شما رو كند با بركت و رحمت آید و چون از نزد شما برود با آمرزش ‍ گناهان برود، این ماهى است كه حسنات در آن دو چندان است ، و اعمال خیر در آن قبول است ، هر كه در این ماه براى خدا عزوجل دو ركعت نماز نافله بخواند، خدا او را بیامرزد، سپس فرمود: بدبخت حقیقى كسى است كه این ماه را طى كند و گناهانش آمرزیده نشود، اینجا است كه زیان كار است ، و خوش كرداران به جوایز پروردگار كریم كامیاب گردند.))(3)


روایت چهارم

و نیز از امام صادق (علیه السلام ) از پدرانش (علیه السلام ) از رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) روایت كرده كه فرمود:


رمضان آمد و عین رمضانید شما

((شعبان ماه من است و رمضان ماه خداى عزوجل ، هر كس روزى از ماه مرا روزه بگیرد شفیع او در روز قیامت خواهم بود، و كسى كه دو روز از ماه مرا روزه بگیرد گناه گذشته اش آمرزیده شود، و كسى كه سه روز ماه مرا روزه بگیرد، به او گفته شود: كار را از سر گیر (و گذشته ات آمرزیده شد) و كسى كه ماه رمضان را روزه گیرد و عورت و زبان خود را نگهدارد، و آزارش را از مردم باز دارد، خداوند گناه گذشته و آینده اش را بیامرزد و از آتش دوزخ آزادش ‍ كند و در خانه ماندنى (بهشت ) فرود آرد، و شفاعت او را به شماره ریگهاى بیابان نسبت به گناهكاران از اهل توحید بپذیرد.))(4)


روایت پنجم

و از كتاب امامى طوسى از رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) روایت شده كه فرمود:

 

((كسى كه ماه رمضان را از روى ایمان و امید پاداش الهى روزه بگیرد خداوند گناه گذشته اش را بیامرزد، و كسى كه شب قدر از روى ایمان و امید پاداش الهى نماز بخواند خداوند گناه گذشته اش را بیامرزد.))(5)


روایت ششم

و در همان كتاب از رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) روایت كرده كه به جابر بن عبدالله انصارى فرمود:


((اى جابر این ماه رمضان است . كسى كه روزش را روزه بگیرد و بخشى از شب آن را به حال نماز و قیام بگذراند، و شكم و عورت خود را نگهدارد، و زبان خود را نگهدارد از گناهان خود بیرون رود، همانگونه كه از ماه (رمضان ) بیرون رود.

 

جابر عرض كرد: این چه حدیث خوبى است !

 

فرمود: اى جابر! و این شرطها هم چه شرطهاى سختى است !؟))(6)

 


روایت هفتم

و در حدیث دیگرى است كه فرمود:

((ماه رمضان ماهى است كه خداوند روزه اش را بر شما واجب كرده، هر كس آن ماه را از روى ایمان و امید به رحمت حق روزه بگیرد از گناهان خود بیرون رود همانند روزى كه مادر از او زائیده .))(7)


روایت هشتم

و نیز از امام صادق (علیه السلام ) روایت شده كه فرمود:


((كسى كه در ماه رمضان آمرزیده نشود تا سال آینده آمرزیده نشود، مگر آنكه در عرفه حاضر شود. (و عرفه را درك كند.)))(8)

 

پی نوشت‌ها:

1.امالى مترجم ، ص 47.

2. امالى مترجم ، ص 54.

3.امالى مترجم ، ص 54 - 55.

4. بحارالانوار، ج 96، ص 356.

5.بحارالانوار، ج 96، ص 366 و 371.

6.همان .

7.بحارالانوار، ج 96، ص 375.

8.همان .

بخش عترت و سیره تبیان

منبع:

سخنى درباره روزه؛ سید هاشم رسولى محلاتى