متفرقه
2 دقیقه پیش | با زخم های زندگی چه کنیم؟در این سلسله مطالب مباحثی درباره زندگی معنای زندگی روابط و احساسات و ... توسط دکتر شیری ارائه خواهد شد. صبح بخیر: ممکن است شما هم مانند بسیاری از افراد جامعه برای حل مشکلات ... |
2 دقیقه پیش | نظر آیتالله محقق داماد درمورد سید حسنآیت الله سید مصطفی محقق داماد، برادر حضرت آیت الله سید علی محقق داماد در پاسخ به سئوالی در خصوص اجتهاد آیت الله سید حسن خمینی، گفت: نظر بنده در مورد ایشان همان نظر اخوی ... |
احکام شرعی در دوران بارداری
مطالب زیادی در مورد اعمالی که در دوران بارداری( بارداری،زایمان وحاملگی)باید انجام داد در روایات آمده است که به مختصری از آنها اشاره میکنیم:
1.روزانه 140 صلوات بفرستید
2.در کل دوران بارداری یک ختم قرآن به نیت سلامتی امام زمان(ع)
3.تا پیش از چهار ماهگی قبل از هر نزدیکی زن و شوهر, آیه 87 سورهی انبیاء یعنی «و ذالنون ...» را بخوانند.
4.از ماه چهارم به بعد در حالی که هردو رو به قبلهاند, آیتالکرسی بخوانند.
5.در هر ماه شوهر دست بر پهلوی راست همسرش بگذارد و هفت بار انا انزلناه را بخواند.
6.زن باردار هر روز 70 استغفار کند.
توصیههای زیر نیز میتوانند مفید باشند:
بخش اول : توصیه های ایام بارداری :
الف - توصیه های عبادی :
1- مادر دائماً با طهارت و حتی المقدور رو به قبله باشد، و از گفتار بی مورد پرهیز نماید.استغفار و توجه قلبی و دائمی به خداوند متعال در طهارت قلب و روح فرزند مؤثر است.
2- مداومت به قرائت قرآن در ایام بارداری.
3- انجام واجبات دینی به ویژه نماز در اول وقت مواظبت گردد. نوافل و نماز شب، حتی قضاء آن حتی المقدور به جا آورده شود.
4- روزانه صدقه به فقراء داده شود. و ثواب آن هدیه به مادر حضرت ولی عصر (عج)حضرت نرگس خاتون اهدا گردد.
5- شرکت در مجالس اهل بیت (علیه السلام) و فرستادن صلوات در طول روز.
6- سوره مبارکه "یس" در هر روز و سوره "واقعه"، سورة "توحید" حداقل 10مرتبه، در شبها قرائت شود. شبهای جمعه سوره "ص" خوانده شود.
7- انجام غسل های مستحبی، مخصوصاً غسل جمعه فراموش نشود.
8- جنین از پنج ماهگی قادر است صداها را بشنود. به همین علت، به خصوص، بعد از 5 ماهگی، قرائت قرآن اثر بسزایی در طفل دارد.
ب ـ توصیه های غذایی :
1- در حلیت و طهارت غذ و آشامیدنیها دقت لازم مبذول شود و از هر گونه غذای شبهه ناک پرهیز شود.
2- خوردن شیر، حداقل روزی یک لیتر. در احادیثی از امام حسن (علیه السلام) و امام رضا (علیه السلام) بر این امر تاکید فراوان شده است.
3- استفاده از کندر خوراکی بسیار مفید است.
4- میوه های فصل مرتب و زیاد میل شود.
5- خوردن خرم در استحکام بدن کودک بسیار مؤثر است، البته خوردن میوه های آبدار مانند هندوانه جهت تعدیل گرمای آن توصیه می شود.
6- استفاده از شنبلیله خام خصوصاً از ماه پنجم به بعد برای سلامت موی بدن نوزاد مؤثر است.
7- آب انگور، سیب، به و انار شیرین، سلامت جسمی، روحی و عقلی کودک را به همراه می آورد.
8- به طور کلی مادر نیازمند گروه های غذایی چهارگانه در روز به میزان مناسب می باشد. گروه نان و غلات - گروه میوه ها و سبزیجات - گروه قند های ساده و چربی.
بخش دوم : توصیه های پس از تولد:
الف - توصیه های عبادی :
1- پس از تولد بچه را غسل داده، در گوش راست او اذان، و در گوش چپ او اقامه بخوانید. و با تربت امام حسین (علیه السلام) که در آب فرات و یا آب شیرین حل شده، کام طفل را بگشایید.
2- سعی شود با وضو به طفل شیر داده شود.
3- از ماه های اول تولد، در مواقع مناسب، پدر و مادر با صدای بلند قرآن قرائت نمایند، و یا اینکه نوار های ترتیل با صدایی آرام و دلنشین برای نوزاد پخش شود. قابل توجه است که لازم نیست نوزاد بیدار باشد.
ب - توصیه های غذایی:
1- تغذیه مادر جهت افزایش شیر باید کاملا مورد توجه قرار گیرد.
2- تغذیه کودک با توجه به کارشناسی تغذیه باید مورد توجه قرار گیرد. "
ویدیو مرتبط :
احکام شرعی - حکم شرعی وقف مسجد
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
چگونگی مصرف دارو در دوران بارداری!!
برای آن كه جنین رشد خوب و سالمی داشته باشد،مادران باردار باید در نحوه استفاده از قرص و داروهای دقت داشته باشند.
پزشكان تحت شرایط و بنا بر وضعیت جسمی داروهایی را به زنان باردارتجویز میكنند كه در این راستا،با در نظر گرفتن پزشك،پرهیز از مصرف هر نوع دارو را باید كنار گذاشت و فقط به توصیههای پزشك متخصص عمل كرد.
دكتر شهلا چایچیان،متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه دراینباره گفت:مصرف دارو در بین زنان باردار باید تحت شرایط خاصی باشد،ولی نباید مصرف تمامی داروها را نفی كنیم و بگوییم هیچ دارویی در این زمان نباید مصرف شود.به گفته وی،گاهی هم مصرف دستهای از داروها قبل از بارداری باعث بروز ناهنجاریهایی در جنین میشود مثلا مصرف اسید فولیك ، 4 ماه قبل از بارداری،نه تنها لازم است بلكه باعث میشود مادر با فقر آهن و عوارض آن مواجه نشود و از احتمال بیماریهای «نقص لوله عصبی» كه جزو ناهنجاریهای جنینی است، جلوگیری به عمل آید.این عضو هیات علمی دانشگاه درخصوص مصرف ویتامین در این دوران میافزاید:مصرف ویتامینها و املاح در ماههای بارداری متفاوت است و پزشك متخصص تصمیم به تجویز و نحوه مصرف میگیرد.این متخصص زنان و زایمان اظهار میكند:گاهی اوقات براساس نوع بیماری،پزشك داروهای مختلفی را برای زن باردار تجویز میكند كه متاسفانه عدهای از آنها با نظرخواهی اطرافیان خود،خودسرانه داروی خود را قطع میكنند،در صورتی كه امروزه ثابت شده برخی از داروها به كاهش و حتی عدم سقط جنین،كمك شایانی میكند.
مصرف آنتیبیوتیك در بارداری
دسته دیگری از داروها كه در این ایام مصرف میشوند «آنتیبیوتیكها» هستند،دكتر چایچیان در این باره میگوید:این كه انواع مختلفی از آنتیبیوتیكها میتوانند طی زمانهای مختلف بارداری،جنین را دچار عوارض خفیف و یا شدید كند،امری اجتنابناپذیر است ولی در بسیاری از موارد،برای درمان عفونتها،چارهای جز تجویز آنتیبیوتیك به زن باردار نیست.وی در ادامه یادآور میشود: تحقیقات نشان میدهد عفونتهای لثه و دندان در زنان باردار،باعث بروز زایمان زودرس،پارگی زودرس كیسه آب و عوارض خطیر دیگری برای جنین و نوزاد میشود در صورتی كه میتوان عفونت لثه را با دوره كوتاهی از آنتیبیوتیك درمان كرد.
بنابر این،اصرار عدم مصرف دارو در این ایام، امری بیهوده تلقی میشود.«گاهی به دلیل تهوعهای شدید بارداری، پزشك مجبور به تجویز دارو جهت جلوگیری از برخی مشكلات در خون میشود» این متخصص زنان و مامایی با اظهار این مطلب خاطرنشان میكند:مادران باید در نظر داشته باشند كه به هنگام بروز بیماری در این ایام،پزشك معالج خود را از «هفته بارداری» مطلع سازند تا مشكلی برای وی و جنین به وجود نیاید.وی خفیفترین عوارض مصرف آنتیبیوتیك در زن باردار را ایجاد آلرژی به این دارو در آینده كودك عنوان میكند و یادآور میشود،برخی از آنتیبیوتیكها همانند «تتراسایكلین» نیز میتواند جوانههای دندان جنین را تیره كند پس بهتر است تا آنجاكه ممكن است از تجویز این دارو خودداری شود و یا مادرانی كه دارای بیماریهای خونی هستند،نباید از آنتیبیوتیكهای «سولفامید» استفاده كنند، كه مطمئنا پزشك معالج این جوانب را مدنظر خواهد داشت.
شیمی درمانی و بارداری
برخی از اوقات،زن باردار مجبور به استفاده از داروهای شیمیدرمانی است چرا كه با عدم مصرف این دارو،مادر از دست خواهد رفت.دكتر چایچیان با اشاره به این مطلب میگوید:از آنجایی كه سلامت جنین،نهفته در سلامت مادر است،بهتر است در این شرایط به توصیههای پزشك اهمیت بیشتری داد.
مسكنها
شایعترین مصرف مسكن در دوران بارداری،استامینوفن است كه طبق تحقیقات صورت گرفته،تاكنون عارضهای از آن در انسان،گزارش نشده است.این عضو هیات علمی دانشگاه خاطر نشان میكند:گاهی دردهای شدید،عوارض بیشتری نسبت به مصرف مسكنها در پی خواهد داشت.وی در ادامه ابراز میكند:در برخی موارد حاد،اگر زنی دچار «میوم رحمی» (غده خوشخیم) باشد،طبق نظر پزشك،بیمار میتواند از استامینوفنهای كدئین نیز مصرف كند.دكتر چایچیان یادآور میشود:گاهی شاهد آن هستیم كه مصرف بیرویه برخی از ویتامینها در دوران بارداری،دارای اثرات سوء است، بنابراین مادران باید توجه داشته باشند كه با مصرف بیرویه ویتامین، خود و جنین خود را به دردسر نیندازند.به گفته وی،پزشك میتواند با تجویز قرص فولیك اسید،آهن و دادن یك رژیم غذایی مناسب،بیمار خود را تحت كنترل داشته باشد.در غیر این صورت و مشاهده كمبود برخی از ویتامینها و املاح،پزشك معالج اقدام به تجویز «ویتامینهای مخصوص حاملگی» میكند.
مادران فستفودی
آمارها نشان میدهند كه این روزها به دلیل اشتغال مادران،اغلب آنها از تغذیه صحیحی استفاده نمیكنند و جای میوه و سبزی در وعدههای غذایی آنها خالی است كه پزشكان با علم به این حقیقت، اقدام به تجویز برخی از داروهای مكمل برای آنان میكنند،ولی باید توجه داشت كه مصرف غذاهای حاضری (فستفود) به جز چاقی مادر و جنین،هیچ ثمری را به همراه نخواهد داشت و سكتههای زودرس و بیماری دیابت را میتوان از عوارض مادر و جنین چاق محسوب كرد و حتی گزارش شده است،دخترانی كه در دوران حاملگی مادر خود،دچار چاقی بودهاند،بعدها در آینده بیشتر از سایرین دچار سرطان پستان شدهاند. دكتر چایچیان در پایان خاطرنشان میكند:بیماران تیروئیدی باید آگاه باشند كه مصرف دارو طی دوران بارداری،یكی از ملزومات آنهاست،چراكه ممكن است قطع دارو در این مرحله به قلب و چشم مادر صدمه وارد كند و یا احتمال زایمان زودرس را در آنها بیشتر كند.