ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

ورزش و جلوگیری از سرماخوردگی



ورزش,ارتباط ورزش و سرماخوردگی,پیشگیری از سرماخوردگی با ورزش

ورزش دستگاه ایمنی بدن را تقویت می کند

 

ورزش و جلوگیری از سرماخوردگی
اگر می خواهید در این فصل سرما نخورید، ورزش منظم و متوسط بهترین راه است. یافته ها نشان می دهند که ورزش دستگاه ایمنی بدن را تقویت می کند و به مقابله با عفونت های ساده ای همچون سرماخوردگی و آنفلوآنزا کمک می کند. ورزش به پیشگیری از مشکلات جدی همچون بیماری های قلبی، دیابت نوع ۲، پوکی استخوان و برخی از انواع سرطان نیز کمک می کند. اما وقتی که سرماخورده اید، چه؟ آیا ورزش به درمان آن کمک می کند؟ آیا ورزش آن را بدتر نمی کند؟

 

ورزش و جلوگیری از سرماخوردگی
ورزش و فعالیت بدنی بخش مهمی از برنامه زندگی یک فرد برای سالم ماندن و جلوگیری از بیماری های مزمن است. فعالیت بدنی مداوم، تناسب کلی بدن شما را افزایش می دهد که این امر به تقویت دستگاه ایمنی کمک می کند.
ورزش منظم، دستگاه ایمنی را تحریک و فعال می کند که باعث می شود کمتر سرما بخورید. ورزش، تعداد و قدرت برخی از سلول های ایمنی بدن را ۵۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش می دهد. ورزش منظم قدرت دستگاه ایمنی در مقابله با عوامل بیماری زا از جمله ویروس های سرماخوردگی را افزایش می دهد. برخی از یافته ها حاکی از این است که ورزش های متوسط همچون ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیاده روی، رفتن یک روز در میان به باشگاه یا چند روز در هفته دوچرخه سواری، می تواند میزان سرماخوردگی را کمتر کند.

 

ارتباط ورزش و سرماخوردگی,ورزش,پیشگیری از سرماخوردگی با ورزش

پیاده روی منظم با افزایش گلبول های سفید خون ارتباط دارد

 

یک مطالعه نشان می دهد زنانی که روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی می کنند ۵۰ درصد کمتر از زنانی که ورزش نمی کنند، سرما می خورند. در این مطالعه، محققان به این نتیجه رسیدند که پیاده روی منظم با افزایش گلبول های سفید خون ارتباط دارد. در تحقیق دیگری، محققان به این نتیجه رسیدند که تعداد سلول های T (نوع خاصی از گلبول های سفید خون) در افراد ۶۵ ساله ای که ورزش می کنند به اندازه افراد ۳۰ ساله است.

 

آیا هنگام سرماخوردگی می توان ورزش کرد؟

ورزش عملکرد دستگاه ایمنی را بهتر می کند. بنابراین تا زمانی که بیش از حد به بدن خود فشار نیاورید، ورزش کردن برای سرماخوردگی شما مفید است.
با این حال اگر سرما خورده اید، باید هنگام ورزش بیشتر به بدن خود توجه کنید. برخی از داروهای سرماخوردگی همچون دارو های ضدگرفتگی بینی، ضربان قلب را بالا می برند. از طرف دیگر، ورزش هم ضربان قلب را افزایش می دهد. هر دوی این عوامل همراه با هم، ضربان قلب را به شدت افزایش می دهند و باعث می شوند که دچار تنگی نفس شوید.


اگر آسم دارید و سرما هم خورده اید، قبل از ورزش حتماً با پزشک مشورت کنید. اگر سرماخوردگی علائم آسم شما را شدیدتر می کند، باید مراقب باشید. در این شرایط ورزش کردن می تواند علائمی همچون سرفه،‌ خس خس سینه و تنگی نفس را افزایش دهد. اگر سرما خورده اید و تب هم دارید، ورزش کردن حرارت بدن شما را بیشتر می کند. به همین دلیل، باید چند روز صبر کنید و بعد از آن، برنامه ورزشی خود را ادامه دهید. ورزش بسیار شدید در هنگام سرماخوردگی، فشار بیشتری را به بدن شما وارد می کند و حال شما را بدتر می کند. این فشار اضافی می تواند روند بهبود شما را کندتر کند.

 

ورزش بیش از حد می تواند میزان ابتلا به سرماخوردگی را بیشتر کند 
اگر می خواهید کمتر سرما بخورید، حتماً پس از ورزش شدید، زمانی را به استراحت اختصاص دهید.
دستگاه ایمنی بدن زمانی که تحت فشار نباشد، بهتر عمل می کند. تحقیقات نشان می دهند که ورزش، متوسط ایمنی و مقاومت بدن در برابر بیماری های دستگاه تنفسی را افزایش می دهد. اما دانشمندان این نکته را نیز گوشزد می کنند که کسانی که ورزش های شدید انجام می دهند و استراحت نمی کنند، بیشتر در معرض عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی همچون سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند.

 

ارتباط ورزش و سرماخوردگی,ورزش,پیشگیری از سرماخوردگی با ورزش

اگر سرما خورده اید و تب هم دارید، ورزش کردن را چند روز کنار بگذارید

 

علی رغم اینکه ورزش متوسط، ایمنی بدن را افزایش می دهد، انجام ورزش های شدیدی همچون دویدن، شنا و ورزش های دیگر بدون استراحت و تجدید قوای کافی می تواند نتیجه عکس داشته باشد. به عنوان نمونه، شواهد حاکی از آن است که در حین تمرین های شدید و طولانی، ایمنی بدن در برابر عفونت های مجاری تنفسی پایین می آید.


زمانی که شدت ورزش بسیار زیاد است، این امکان وجود دارد که میزان گردش گلبول های سفید خون در بدن کاهش یابد و میزان هورمون استرس (کورتیزول) افزایش یابد که این موجب می شود تا توانایی برخی از سلول های ایمنی بدن کم شود و نتوانند به درستی عمل کنند.

 

هنگام سرماخوردگی چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر سرما خورده اید و در حین  ورزش،‌ این علائم را مشاهده کردید، ورزش را متوقف کنید و با پزشک خود مشورت کنید:
- افزایش گرفتگی در قفسه سینه
- سرفه یا خس خس


اگر این علائم را مشاهده کردید، پس از توقف ورزش، به سرعت به پزشک مراجعه کنید:
- سفت شدن یا فشار در قفسه سینه
- نفس تنگی شدید
- گیجی یا سرگیجه
- ناتوانی در حفظ تعادل
منبع : baghdaroo.com


ویدیو مرتبط :
علت سرماخوردگی در فصل پاییز و زمستان و درمان سرماخوردگی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا ورزش كردن حین سرماخوردگی درست است؟



ورزش در حین سرماخوردگی,پیشگیری از سرماخوردگی

آیا ورزش كردن حین سرماخوردگی درست است؟
افراد بالغ به طور معمول ممكن است دو تا سه بار در سال دچار سرماخوردگی و یا عفونت مجاری فوقانی تنفسی شوند. بسیاری از ورزشكاران در مورد ورزش كردن موقع بیماری نگران هستند.
تحقیقات زیادی در این مورد انجام نشده است اما متخصصان می‌گویند كه اگر تب ندارید و علائمی‌كه دارید مربوط به بینی، گلو و در كل بالای گردن باشد احتمالا ورزش بی خطر خواهد بود. اما ورزش شدید بهتر است به چند روز بعد كه علائم برطرف شده اند موكول شود.


به هر حال اگر علائم آنفولانزا مانند تب، خستگی شدید، درد عضلانی تورم و غدد لنفاوی را حداقل به مدت دو هفته دارید بهتر است قبل از ادامه دادن ورزش شدید مدتی به خود فرصت بدهید. اما برای اینكه دچار سرماخوردگی نشوید چكار كنید؟

نكته هایی برای جلوگیری از بیمار شدن:
- رژیم غذایی متعادلی داشته باشید:
 سیستم ایمنی برای فعالیت مناسب به ویتامینها و مواد معدنی نیاز دارد. اگرچه در حال حاضر یافته‌های علمی، مصرف مكملهای ویتامین كه علاوه بر رژیم غذایی معمول استفاده می‌شوند را 100% تائید نمی‌كنند. برای داشتن وزن مناسب یك قاعده خوب این است كه به ازای هر نیم كیلوگرم از وزن بدن 10-15  كالری دریافت كنید. 10 كالری برای افرادی است كه تحرك ندارند و 15 كالری برای افرادی است كه فعال هستند.


- از كاهش وزن شدید خودداری كنید:
رژیمهای كم كالری، گرسنگی طولانی مدت و كاهش وزن سریع به سیستم ایمنی زیان می‌رساند. كاهش وزن در اثر ورزش شدید نیز برای سیستم ایمنی مضر است.


- خواب كافی و مناسب برای خود فراهم كنید:
اختلال خواب شدید كه در آن فرد سه ساعت كمتر از حد طبیعی بخوابد باعث اختلال سیستم ایمنی می‌شود.

- از ورزش بسیار شدید و خستگی مزمن اجتناب كنید:
بین تمرینات شدید و یا مسابقات سنگین فواصل كافی و طولانی تری در نظر بگیرید. از خودتان مراقبت كنید و به خود فرصت بدهید تا دوباره نیروی خود را به دست آورید و برای این كار عجله نكنید.


- بیشتر اوقات دستهای خود را بشویید:
این بهترین راه پیشگیری از بیماری است. شستن ناخنها را فراموش نكنید.

- از تماس دستها با چشمها، بینی یا دهان خودداری كنید.
بیشتر باكتریها و ویروسها از طریق تماس دست شما با سطوح آلوده منتقل می‌شوند تا از طریق هوا. بیشتر اوقات تماس دست آلوده با اعضای صورت موجب بیماری می‌شود.


- واكسن آنفولانزا بزنید:
مخصوصا اگر سیستم ایمنی شما ضعیف شده است واكسن آنفولانزا را بزنید.

- به حد كافی بخوابید:
كمبود خواب می‌تواند فعالیت سیستم ایمنی را كاهش دهد و شما را مستعد بیمار شدن نماید.


- آب بیشتری بنوشید:
در پاییز و زمستان ممكن است به راحتی تشنگی نادیده گرفته شود و دچار كمبود مایع شوید. برای جلوگیری از این حالت روزانه 8 لیوان آب بنوشید.

- ورزش مداوم با شدت متوسط داشته باشید:
سعی كنید كه برنامه ی ورزشی پایدار، منظم و مداومی‌داشته باشید.


- مصرف الكل را محدود كنید:
مصرف الكل هم منجر به كمبود آب بدن می‌شود و هم مقاومت بدن در مقابل باكتریها را كاهش می‌دهد.

- و در آخر، به بدن خود گوش فرا دهید:
اگر احساس می‌كنید خسته هستید و 100% توان خود را ندارید، استراحت كنید تا احساس بهتری پیدا كنید و سریعتر توان 100% خود را به دست آورید.
منبع:seemorgh.com